Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם בת זוגתי הינה בעלת רישיון נהיגה מאוקראינה שאותו היא קיבלה ב2015.
אתמול עשתה טסט בארץ והמירה את רישיון הנהיגה שלה וקיבלה רישיון נהיגה ישראלי.

האם מבחינת חברות הביטוח זה נחשב כאילו היא קיבלה רישיון נהיגה הרגע או שיש לה וותק נהיגה מאז 2015? כי בליברה נתנו לי הצעה של 1600 שקל כדי להוסיף אותה לביטוח שזה המון.

פורסם (נערך)

הייתי ממתין לקבלת הרשיון ממשרד הרישוי ובודק האם היא מוגדרת כנהגת חדשה ומה שנת קבלת הרשיון בגב המסמך. עם אלה הייתי פונה לחברת הביטוח. הרי עד היום לא היתה בעיה שתנהג עם הרשיון האוקראיני - מדוע תאבד את זכויותיה מחר?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון גם אני חושב כך הבעיה היא שיש לה נסיעות ארוכות לעבודה ויש צורך מיידי ביכולת התניידות, עד עכשיו אני הייתי מסיע אותה ברכב (כל יום שעה הלוך ושעה חזור) החל מחודש הבא אני חוזר למשרד ולכן לא אוכל לעשות את זה יותר.
תחב"צ זה סיוט קרוב לשעתיים לכיוון.

יש דרך לבדוק את זה בצרוה יותר מהירה? אני זוכר גם שהציעו לי ביטוח לכל נהג מעל 24 בכמה מאות שקלים יותר ממה שעולה לי נהג יחיד נקוב בשם. אני לא מבין מה פתאום רוצים תוספת של 1600 שקל על הוספת נהג נוסף זה תמחור חסר כל היגיון.

פורסם (נערך)

תעשה את הביטוח היקר, וכשתקבל את הרשיון תבטל את התוספות. יתכן שיצריך קצת juggling אבל אולי תחסוך משהו. בדומה למה שעשיתי כאשר בני הגיע לגיל 24 - יום אחרי יום ההולדת התקשרתי לחברת הביטוח וקיבלתי החזר, נדמה לי מינוס 40 ש"ח של תעודת החובה, אבל אולי אפילו לא זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יכול להוריד כעת מהאזור האישי הממשלתי את רשיון הנהיגה שלה.

רשום שם אם היא נהגת חדשה.

תחזור לעדכן

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

ביררתי את הנושא לפני כשנה לחברים שעלו מארה״ב והסבו רשיון. אין עדיין ביטוח על שמם (הם לא קנו רכב בארץ), כך שמה שכתוב למטה זה מה שאמרו לי, לא ע״ס נסיון, ואולי שונה בחברות ביטוח שונות:
יש שתי נקודות נפרדות, ושתיהן דורשות מסירת מסמכים נוספים לחברת הביטוח לקבל הצעה מתאימה:
1) ותק הרשיון של הנהג. ברירת המחדל של חברת הביטוח היא להתייחס לשנת ההוצאה של הרשיון הישראלי. אם רוצים הכרה של ותק נהיגה קודם, צריך להראות להם רשיון זר שהיה תקף בפרק זמן רלוונטי, וכולל רצף של רשיון בתוקף של (אא״ט) 5 שנים (כפי שהיה צריך להראות למשרד התחבורה, אם היא הוציאה רשיון בתהליך המרה. יש שני סוגי תהליך המרה, רגיל ומקוצר, ובמקוצר לא צריך לעשות טסט בארץ; כשהרשיון המקורי לא באנגלית צריך תרגום נוטריוני שלו).
2) ותק בביטוח קודם, כדי להינות מהנחת היעדר תביעות. כדי להינות מזה, צריך להראות מכתבים מחברות ביטוח שמעידות על היסטוריה של שלוש שנים רצופות של ביטוח מקיף ע״ש המבוטח בחו״ל, ושמצהירות שלא תבע את הביטוח. אם אי אפשר לקבל מסמכים כאלה באנגלית, כנראה שיהיה  צריך תרגום נוטריוני גם להם.

אני חושד שבמקרה שלך, כיוון שיש לך ביטוח על נהג אחד נקוב בשם ואתה מוסיף נהגת נקובה, התוספת היא כי הם לא מכירים בותק הרשיון שלה ו/או היסטוריית היעדר התביעות (בעיקר (2)).
בכל מקרה, אתה יכול להתקשר ולבקש הסבר מפורט; מה שכן, אני מקווה שלא מדובר באחת מחברות הביטוח הישירות. שם היה לי מאד קשה לקבל על הקו מישהו מנוסה שמבין בנושאים האלה.
מקור מידע נוסף זה עולים אחרים שהיו במצב דומה -- נסה באירגוני העולים הרלוונטים.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...