Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 2.8.2022 בשעה 09:16, MOTIOZ כתב:

אם הרכב נוסע "רגיל" ,יש מצב שעדיין ניתן להציל את המצב אם ע"י ניקוי ואם ע"י נסיעה בריאה בסל''ד גבוה בתוספת של תוסף יעודי.

הרכב נוסע רגיל בדרך כלל. אבל כאשר מהבהבת הנורה עם הסימון של האגזוז (בערך פעם ביום. לא משנה תוואי הדרך)הרכב מגביל את עצמו לסלד נמוך עד שמכבים ומתניעים שוב וזה חוזר למצב רגיל

אני חושש להתחיל בנסיונות ולא לטפל ישר בצורה טובה 

פגשתי מישהו עם אותה בעיה באאודי Q5 (ב 140k)והוא לא טיפל בזה בזמן והלך לו גם הטורבו.

דרך אגב מי שהמלצת עליו הסביר לי את דרכי הטיפול בסבלנות מופלאה. והוא נתן שתי אפשריות

או של ניקוי, או ביטול כל המערכת של ה dpf. נשמע שהוא ממליץ יותר על האופציה השניה. הוא אומר שהמערכות האלו בעייתיות ביותר וזה עוד שלב בדרך לזה שהאוריאה תתחיל עם הצרות שלה. 

ויש לזה השלכות על עוד מערכות ברכב. כמו טורבו ואורך חיי מנוע נמוכים משמעותית

(כמה מוסכי דיזל המליצו אותו דבר)

שורה תחתונה: מההתיעצות עם כל מי שדיברתי שמתעסק בתחום. זה או לנקות ולמכור את הרכב מיד

או לבטל את המערכת הנ"ל

חומר למחשבה למי שחושב לקנות דיזל בגלל חיסכון בדלק או אריכות ימים

נ.ב ההצעת מחיר הסופי מקיה זה

21000

ובמילים עשרים ואחד אלף שח

עריכה אחרונה על ידי Akiva.Ro
פורסם
לפני 6 שעות, Akiva.Ro כתב:

הרכב נוסע רגיל בדרך כלל. אבל כאשר מהבהבת הנורה עם הסימון של האגזוז (בערך פעם ביום. לא משנה תוואי הדרך)הרכב מגביל את עצמו לסלד נמוך עד שמכבים ומתניעים שוב וזה חוזר למצב רגיל

אני חושש להתחיל בנסיונות ולא לטפל ישר בצורה טובה 

פגשתי מישהו עם אותה בעיה באאודי Q5 (ב 140k)והוא לא טיפל בזה בזמן והלך לו גם הטורבו.

דרך אגב מי שהמלצת עליו הסביר לי את דרכי הטיפול בסבלנות מופלאה. והוא נתן שתי אפשריות

או של ניקוי, או ביטול כל המערכת של ה dpf. נשמע שהוא ממליץ יותר על האופציה השניה. הוא אומר שהמערכות האלו בעייתיות ביותר וזה עוד שלב בדרך לזה שהאוריאה תתחיל עם הצרות שלה. 

ויש לזה השלכות על עוד מערכות ברכב. כמו טורבו ואורך חיי מנוע נמוכים משמעותית

(כמה מוסכי דיזל המליצו אותו דבר)

שורה תחתונה: מההתיעצות עם כל מי שדיברתי שמתעסק בתחום. זה או לנקות ולמכור את הרכב מיד

או לבטל את המערכת הנ"ל

חומר למחשבה למי שחושב לקנות דיזל בגלל חיסכון בדלק או אריכות ימים

נ.ב ההצעת מחיר הסופי מקיה זה

21000

ובמילים עשרים ואחד אלף שח

בוא ונעשה קצת סדר :

1. בקיה סיד או בכל דגמי הקיה עם מנועי הדיזל , אין מערכת לתוספת אוריאה .

2. ביטול מסנן חלקיקים מחייב ביטול EGR , דהיינו יש לבצע שינוי תוכנת ניהול מנוע .האם בעל המקצוע שהפניתי אותך אליו מבצע בעצמו את שינוי התוכנה ?

3. פרט עלויות והצעו ת מחיר לשלושת ההצעות שקיבלת לניקוי ,החלפה של מסנן או ביטול  .

4. לא ידוע לי מה קורה בטסט מבחינת זיהום אוויר במקרה של ביטול.

5. יש האומרים שבטווח הארוך עלול להיגרם נזק למנוע כתוצאה מביטול המערכת (לא יודע לומר אם זה נכון).

6.אני באופן אישי הייתי מתחיל מניקוי המסנן ,החלפות שמן מנוע כל 10000 בשמן איכותי מותאם.

אז לסיכום :

תן עלויות בכדי שתוכל להשתמש בהצעות של חברי הפורום .

לגבי הצעה של מוסך קיה מורשה - לא רלוונטי והאופציות " בחוץ" טובות הרבה יותר .

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, MOTIOZ כתב:

בקיה סיד או בכל דגמי הקיה עם מנועי הדיזל , אין מערכת לתוספת אוריאה

אם הבנתי את דבריך נכון. אז ברכב הזה יש פתח למילוי אוריאה ואני חייב למלאות.

ב.כפי שהבנתי, הוא פורץ את המחשב רכב ומבטל את המערכת לחלוטין מהמחשב

ג. הצעת מחיר לניקוי 2500 כולל מע"מ.

לביטול המערכת עוד בערך אלף ש"ח.

על החלפת המסנן לא דיברנו

ד.לפי דבריו, אין בעיה בטסטים הוא לא רק מרוקן את המסנן אלא הוא שם מילוי אחר ובעצם זה ניהיה כמו בדורות לפני המערכות האלה. (ברלינגו 2007) 

5. כפי מה שאמרו לי ( זה כולל 4 עוסקים שונים בתחום) ביטול המערכת רק מועילה למנוע ולשאר המכלולים הנוגעים בדבר.

תודה.

פורסם

מציע בכל זאת תתחיל במה שהצעתי (תוסף). ייתכן שתדרש לבצע זאת בתדירות גבוהה יחסית. כמובן ייתכן שזה לא יעזור בשלב בו אתה נמצא.

אני לא רואה איך אתה מבטל DPF ועדיין עובר טסט בדרך הישר. מה בדיוק לוכד את הפיח במצב כזה? אוריאה תבטל כמה שאתה רוצה, לדעתי מי שמבטל DPF צריך לתלות אותו בכיכר העיר. הזיהום החלקיקי הורג ממש.

מסכים עם סעיף 6 של מוטי, בכל מקרה, אין לך מה לחפש אצל מורשה יבואן, אלא אם הרכב באחריות. וגם אז הייתי שוקל בהתאם לעלויות בחוץ.

אגב, אל תסיק ממה שקורה בדיזלים של קיה/יונדאי על המתרחש ברכבים אחרים, גם שם יש פה ושם בעיות, אבל הרושם שלי הוא שהן חמורות בהרבה אצל הקוריאנים. אני משום מה רואה בכבישים לא מעט רכבי דיזל קוריאניים מעשנים כבדים, בעיקר מוניות חדשות יחסית, אני מסיק שלכולן ביטלו די מהר את ה-DPF.

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, Akiva.Ro כתב:

אם הבנתי את דבריך נכון. אז ברכב הזה יש פתח למילוי אוריאה ואני חייב למלאות.

אני חוזר שוב :

אין ברכב הזה פתח למילוי אוריאה !

פורסם (נערך)

קבל את התנצלותי .הטעות נבעה מכך שהייתי תקוע על מודל ישן יותר.

או שפיספסתי וציינת שנתון ?

לדגם שלך יש רצועת טיימינג בנוסף שלא כמו במודל 2017 (שרשרת).

ןכן ! אתה חייב לדאוג לא להחסיר אוריאה.

ואולי יצא לטובה :

אם לא אצא חומוס (שוב) ,החלפת רצועת טיימינג היא בכל 140000 ברכב הזה .

חשוב !

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם
לפני 3 שעות, MOTIOZ כתב:

קבל את התנצלותי .הטעות נבעה מכך שהייתי תקוע על מודל ישן יותר.

או שפיספסתי וציינת שנתון ?

בקטנה.. 

בנושא השרשור כתוב שנת 2019.

אני פשוט יודע שבשנתון לפני זה שעדיין לא היה אוריאה אין כל כך את הבעיות האלו בקילומטרים נמוכים.

הרכב היה רכב חברה של קיה. החליפו לו טיימינג והמכלול ב 120000. 

מאיפה אתה יודע שזה צריך להיות ב 140000?

יש דרך להשיג את ההוראות יצרן לטיפולים ברכב?

פורסם
לפני 4 שעות, קורן בן אשר כתב:

אני משום מה רואה בכבישים לא מעט רכבי דיזל קוריאניים מעשנים כבדים, בעיקר מוניות חדשות יחסית, אני מסיק שלכולן ביטלו די מהר את ה-DPF.

היו לי 4 מכוניות דיזל ללא DPF  משנות ה 90 וה 00. 

אף אחת מהן לא "עישנה" בכבדות, רכב דיזל תקין גם ללא DPF לא אמור לעשן, במיוחד לא המודרניים יחסית. 

לדעתי זה משהו אחר שם. 

פורסם
לפני 4 שעות, קורן בן אשר כתב:

אני לא רואה איך אתה מבטל DPF ועדיין עובר טסט בדרך הישר. מה בדיוק לוכד את הפיח במצב כזה?

גילוי נאות: ההבנה שלי בתחום לא משהו רק עכשיו אני אוגר ידע. אז אני ניזון רק מהדברים שאני שומע מהעוסקים בתחום.

כפי שבעל המקצוע אמר, זה בדיוק כמו שרכבים שלפני התקן הזה עוברים טסט הוא ציין כמשל ברלינגו 2007 הם לא רק מרוקנים את התוכן של המסנן. הם מוסיפים שם איזשהו חלק אחר במקום שאמור לעשות את העבודה לפי התקן הישן.

פורסם
לפני 14 דקות, Akiva.Ro כתב:

בקטנה.. 

בנושא השרשור כתוב שנת 2019.

אני פשוט יודע שבשנתון לפני זה שעדיין לא היה אוריאה אין כל כך את הבעיות האלו בקילומטרים נמוכים.

היו גם היו .אני הייתי (ולא רק אני) מנפגעי ריו 2012 דיזל (תופעה של חדירת סולר לשמן מנוע).

הרכב היה רכב חברה של קיה. החליפו לו טיימינג והמכלול ב 120000. 

מאיפה אתה יודע שזה צריך להיות ב 140000?

שיחות עם קולגות במוסך .

יש דרך להשיג את ההוראות יצרן לטיפולים ברכב?

למה לא תפנה לחברה ? לא אמורה להיות בעיה .

תשובות באדום.

לפני 12 דקות, Buki כתב:

היו לי 4 מכוניות דיזל ללא DPF  משנות ה 90 וה 00. 

אף אחת מהן לא "עישנה" בכבדות, רכב דיזל תקין גם ללא DPF לא אמור לעשן, במיוחד לא המודרניים יחסית. 

לדעתי זה משהו אחר שם. 

בדרך כלל -מזרקים ,אבל לא תמיד. תדלוק בסולר באיכות ירודה ,משאבה דפוקה...ועוד כל מיני.

פורסם (נערך)
בתאריך 5.8.2022 בשעה 13:28, קורן בן אשר כתב:

אני משום מה רואה בכבישים לא מעט רכבי דיזל קוריאניים מעשנים כבדים, בעיקר מוניות חדשות יחסית, אני מסיק שלכולן ביטלו די מהר את ה-DPF.

אני רואה כאלו בעיקר רכבי עבודה-ליסינג של בזק וכדומה, או רכבי משטרה סמוי, וניידות סורנטו. אף אחד לא מעשן בכלל!

חיפשתי כאלו מוניות בשביל להתייעץ ולא מצאתי.

שקניתי את הרכב חשבתי, שאם חברות הליסינג למיניהם מוציאים אלפים כאלו כנראה יש על מה לסמוך. 

עכשיו אני חושב איך חברות הליסינג או המשטרה או היבואן מתמודדים עם כל הבעיות האלו??? זה נזק מטורף.  אני לא הכבשה השחורה. זה חתיכת עדר בעייתי. 

ולא בכלל לא. נגמר בקיה. זה במספרים גדולים, באאודי, סיטרואן , ורכבים מסחריים כמו איסוזו ומיצובישי וגם בהיילקס. ועוד.. 

קורן, צר לי אבל נראה שבמצב הזה לבא בטענות של הגנת הסביבה זה לסתום את הסכר עם אצבע.. נראה שהמערכות לא אפויות לרכבים האלו. ויש עשרות אלפי רכבים כאלו. 

אין יכולת לפרק ולנקות!

רק במקרה הטוב, לנסר לשטוף ולרתך שוב את הדבר הזה.

בעיקר הטענות הם אמורות להיות למי שחשב על התקנות האלו

או ליבואנים או ליצרנים שלא לקחו  בחשבון את ההשלכות של זה. 

חייב שזאת תהיה מערכת פריקה עם אפשרות לשטיפה במחיר סביר..

ואוריאה עם קצת יותר אמינות..

אתה לא באמת מצפה ממישהו להשים 2500 אחרי שלש שנים ולא בטוח שזה יעזור.

להתפלל שהאוריאה והטורבו לא יצטרפו לחגיגה.

ואחרי 200000 קילומטר להחליף את כל המערכת (כי לא תמיד אפשר לנקות) ב21000 ש"ח

מהאמינות של רכבי דיזל זה ניהיה אמינות של צרפתית קלאסית

במיוחד בהתחשב בזה שקונים רכבים כאלו בשביל שיהיו סוסי עבודה.. 

אולי הם באמת רוצים לסרס את היבוא של הדיזל לארץ.

לי,בשלב הזה אין את האומץ להוריד את הdpf ולתת שישחקו לי במחשב רכב .

מה שזה אומר (לעת עתה) שאחרי הניקוי אם אני יראה שהוא תקין בבדיקה, במוסך קיה.אני ימכור אותו במהירות האפשרית והבא אחרי כנראה יתלוש את המערכת הזאת.

• תוכן חדש...