Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לפני כשעה, viper83 כתב:

השאלה האמתית היא מי באמת מכיר מותג סיני בצמיגים? אני מכיר את פאלקון עוד מראשיתו בארץ לאחר שראיתי פרסום שלו באחד ממרוצי מכוניות בחו"ל, בדקתי וראיתי שיש להם ליינים לצמיגים שונים מצמיגי ספורט עד לצמיגים של טרקטורים וצמיגי שטח, החלטתי לבדוק גם בגלל שהיה זול ולא מוכר בארץ אבל בחו"ל היה לו מספיק פרסום וברמה בנלאומית.

איזה צמיג סיני מציעה את זה עכשיו? אני שואל ברצינות

אני חושב ש FALKEN מיוצרים בארהב או ביפן גם כן, לא בטוח שסיני (אלא אם יש להם מפעל שם תחת הבקרת איכות שלהם).

לפני כשעה, om2 כתב:

יתרה מזאת, הפרמטר העיקרי בצמיג זה הטריות שלו (גומי מתייבש בשמש והופך להיות קשיח יותר)

צמיג סיני חדש יהיה כמעט תמיד טוב יותר מצמיג מותג בן שנתיים שעלה פי 3-4 מהסיני

אתן לך דוגמא אמנם קטנה אבל עדיין:

לאבא שלי יש מאליבו שנתון 2009, מנוע 3.6 עם 250 כ"ס - רכב ספינה חזק יחסית וכבד.

הרכב נקנה מהבעלים הקודמים עם צמיגים ad08 של יוקוהמה שהיו עם בערך חצי בלאי או יותר ובני 3 בערך.

הם היו יבשים אז הוא החליף בטסט לפי הדרישה כי הכשילו אותו - שם מותג סיני כי זה מה שהיה בצמיגיות באיזור, ההפרש היה באיזור ה 100 שקל לצמיג.

והצמיג הסיני המעפן הזה היה חדש דנדש ואפילו טרי, היה בערך בן כמה חודשים לפי תאריך הייצור.

האחיזה של הצמיג הזה גרועה מהרגע הראשון, בגשם בכלל אין מה לדבר מזל שבדרום (דימונה) לא יורד הרבה.

הוא אחז אפילו פחות טוב מה AD08 הקודמים שהיו על הרכב שהיו כבר בלויים.

הגלגלים מפרפרים ביציאה פשוטה מהמקום, רכב עם צמיגים חדשים כאלו אמור לפחות עם המשקל לאחוז טוב גם בכביש.

הצמיגים החדשים האלו כבר יבשים לחלוטין שנה אחרי, יש בשר אבל הם עם מלא סדקים.

עכשיו ייתכן שלנהג הממוצע הרגיל זה מספיק צמיג שכזה לרכב משפחתי, יש רק לקחת בחשבון בלימות פתע וחירום בגשם או בתנאים כאלה ואחרים, לפעמים הבדל של מטר / 2 מטר בבלימה זה חתיכת דבר משמעותי בבלימת חירום.

שלא לדבר על אחיזה טובה בכבישים מחליקים וכו'.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

יש נהלים ברורים של משרד התחבורה לגבי תקינות צמיגים.

לא יכניסו לפה צמיגים שיסכנו חיי אדם.

כואב לראות איך אנשי השיווק והמכירות של חברות הצמיגים הצליחו לעבוד על אנשים בעיניים

תקנים-ונהלים.pdf

• מצחיק 1
פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

אני יכול להגיד בוודאות שלישראלי המצוי לא ירגיש הבדלים משמעותיים.

השאלה למי אכפת בכלל מה הישראלי המצוי (הממוצע) ירגיש? זאת לא אינדיקציה בכלל. יש מבחנים אובייקטיביים של מרחקי בלימה למשל ואחרים.

פורסם

יש גם עניין של שיווק.

"קולה זה טעם החיים"

"זה טוב זה אוסם"

(ומישלן היו מעסיקים מבקרי מסעדות כדי להתפרסם כך)

יש גם מבחני בלימה וכו' רובם ממומנים.

חלקם לא, קשה לדעת מי ממומן ומי לא.

וגם שם. צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

תשווה את אותו סדרת צמיגים (פשוטים/פרמיום) באותו המחיר ותראה מה ההבדל.

אין עניין להשוות צמיג ב300 של לצמיג ב1500  שח.

בדיוק כמו שלא תשווה לנד קורזר לדאציה דאסטר.

אחד מותג עממי ואחד יוקרתי.

חד משמעית שצמיג ב1500 יהיה טוב יותר 

אחרת למה שמישהו יקנה אותו.

הכוונה שלי שגם מותגי ביניים הם אחלה יחסית לתמורה שהם נותנים.

אחרת תצא על כל מכונית חדשה שהיא לא ברמת אבזור בטיחותי הכי גבוה שיש כי עם בטיחות לא מתעסקים.

אז צמיג לא יעצור אחרי 30 מטר אלא אחרי 40 מטר.

זה חשוב,

אבל בלימה אוטונומית ברוב המקרים תבלום מהר יותר מנהג ממוצע גם אם יש לה צמיגים סיניים.

אז חובה גם בלימה אוטונומית בכל רכב.

גם יש תלות באיכות הברקסים, גם שם חייב את הכי הכי טוב כנ"ל בכל הדברים.

.

פורסם
לפני 6 דקות, om2 כתב:

תשווה את אותו סדרת צמיגים (פשוטים/פרמיום) באותו המחיר ותראה מה ההבדל.

אני לא חושב שזו השוואה נכונה. אתה משווה פר מידה, לא פר סדרה, כדי לדעת מה להרכיב ברכב שלך. לכן ההשוואה היא לא בין צמיג ב-300 לצמיג ב-1500. יש לך מידה נתונה, משם הצמיגים שעומדים לרשותך להשוואה, ותשווה ביניהם. לדעתי גם בדיקה בלתי תלויה, ככל שהבדיקות האחרות באמת ממומנות, תעלה שעדיין יש הבדל ניכר בין הצמיגים המוכרים והאיכותיים באותה מידה לבין אלו שלא. משם שכל אחד יעשה את החושבים שלו. זה בכל הנוגע לבטיחות, יש גם פקטורים אחרים כמו נוחות (שם ניתן למשל למדוד אובייקטיבית רעש).

לא שכל אחד צריך לקורולה שלו צמיג UHP, אבל צמיג טורינג טוב כמו פרימסי 4 או דומיו (באיכות) היא מבחינתי מאסט, ואני פשוט לא מבין אנשים שהולכים על כל מני חברות עלומות, שהדבר היחיד שטוב בצמיגים האלה זה שהם זולים. אבל זו קמצנות שממשיכה אחרי זה לתחזוקה הכללית של הרכב, איכות החלפים, מוסכים (ואיכות העבודה), תחזוקה של צבע הרכב ועוד ועוד. בגלל זה אינדיקציה טובה (אבל מן הסתם לא חד משמעית) לאיכות התחזוקה של הרכב היא הצמיגים שהוא ״נועל״.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, Nakamichi כתב:

westlake

אוי ואבוי. צמיג שאחראי לרגע הכי מפחיד שהיה לי בחיים בנהיגה וכמעט עלה לי בתאונה קשה מאוד עם אוטובוס. רק בנס יצאתי מזה.

פורסם
לפני 5 שעות, imprezadude כתב:

אני לא חושב שזו השוואה נכונה. אתה משווה פר מידה, לא פר סדרה, כדי לדעת מה להרכיב ברכב שלך. לכן ההשוואה היא לא בין צמיג ב-300 לצמיג ב-1500. יש לך מידה נתונה, משם הצמיגים שעומדים לרשותך להשוואה, ותשווה ביניהם. לדעתי גם בדיקה בלתי תלויה, ככל שהבדיקות האחרות באמת ממומנות, תעלה שעדיין יש הבדל ניכר בין הצמיגים המוכרים והאיכותיים באותה מידה לבין אלו שלא. משם שכל אחד יעשה את החושבים שלו. זה בכל הנוגע לבטיחות, יש גם פקטורים אחרים כמו נוחות (שם ניתן למשל למדוד אובייקטיבית רעש).

לא שכל אחד צריך לקורולה שלו צמיג UHP, אבל צמיג טורינג טוב כמו פרימסי 4 או דומיו (באיכות) היא מבחינתי מאסט, ואני פשוט לא מבין אנשים שהולכים על כל מני חברות עלומות, שהדבר היחיד שטוב בצמיגים האלה זה שהם זולים. אבל זו קמצנות שממשיכה אחרי זה לתחזוקה הכללית של הרכב, איכות החלפים, מוסכים (ואיכות העבודה), תחזוקה של צבע הרכב ועוד ועוד. בגלל זה אינדיקציה טובה (אבל מן הסתם לא חד משמעית) לאיכות התחזוקה של הרכב היא הצמיגים שהוא ״נועל״.

אתה עוקב איזה חלפים המוסך שם לך? שואל באמת

גם איך אתה מודד איכות עבודה של מוסך

לי נשאר למדוד רק רמת שירות שאני מקבל

פורסם

קודם כל כן, חד משמעית עוקב אחרי החלפים שהמוסך שם ברכב שלי, ואת מה שאני יכול לשדרג אני מביא בעצמי (שמן מנוע, פילטרים). מעבר לזה אני מטפל במורשה, כך שכל החלקים מקוריים. 

ולגבי איכות העבודה, הסממן הכי טוב של איכות עבודה הוא שאני לא צריך לחזור לשם אחרי זה. מעבר לזה, השירות לא שווה יותר מדי כשהמכונאים לא עושים עבודה טובה.

פורסם
לפני 6 שעות, אסף22 כתב:

יש נהלים ברורים של משרד התחבורה לגבי תקינות צמיגים.

לא יכניסו לפה צמיגים שיסכנו חיי אדם.

כואב לראות איך אנשי השיווק והמכירות של חברות הצמיגים הצליחו לעבוד על אנשים בעיניים

תקנים-ונהלים.pdf 685.33 \u05e7\"\u05d1 · 4 downloads

אני ארשה לעצמי לחרוג מכללי הפורום לרגע:

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

סליחה.

מכון התקנים זה גוף רקוב שהטייטל של חצי ממקבלי ההחלטות שם מכיל את השורת ק.מ.ב.נ. - יש את הקומבינטור הראשי, קומבינטור משנה, רב קמבן וכו' וכו'.

סאגת מצלמות המהירות היא דוגמא חיה לכך.

"אנשי השיווק והמכירות..." זו טענה יפה אבל אין לך שום יכולת להביא אליה סימוכין בעוד שאפילו בשרשור הזה הובאו סימוכין לטענה ההפוכה בדמות מבחנים מגופים שלא נשענים על כסף מירצני צמיגים כאלו או אחרים שמראים יפה מאד מה ההבדל.
בתור אחד שצמיג סיני הפתיע אותו יותר מפעם אחת על כביש רטוב באיבוד אחיזה בנק' בה צמיגים נורמאליים וממוצעים לא היו מתרגשים - אני אומר חד משמעית, גם אם אתה סבתא שנוסעת לפארק, צמיג סיני גנרי זה זבל שאסור לגעת בו.

• אהבתי 8
  • מעניין 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 9 שעות, liav12 כתב:

אני חושב ש FALKEN מיוצרים בארהב או ביפן גם כן, לא בטוח שסיני (אלא אם יש להם מפעל שם תחת הבקרת איכות שלהם).

אתן לך דוגמא אמנם קטנה אבל עדיין:

לאבא שלי יש מאליבו שנתון 2009, מנוע 3.6 עם 250 כ"ס - רכב ספינה חזק יחסית וכבד.

הרכב נקנה מהבעלים הקודמים עם צמיגים ad08 של יוקוהמה שהיו עם בערך חצי בלאי או יותר ובני 3 בערך.

הם היו יבשים אז הוא החליף בטסט לפי הדרישה כי הכשילו אותו - שם מותג סיני כי זה מה שהיה בצמיגיות באיזור, ההפרש היה באיזור ה 100 שקל לצמיג.

והצמיג הסיני המעפן הזה היה חדש דנדש ואפילו טרי, היה בערך בן כמה חודשים לפי תאריך הייצור.

האחיזה של הצמיג הזה גרועה מהרגע הראשון, בגשם בכלל אין מה לדבר מזל שבדרום (דימונה) לא יורד הרבה.

הוא אחז אפילו פחות טוב מה AD08 הקודמים שהיו על הרכב שהיו כבר בלויים.

הגלגלים מפרפרים ביציאה פשוטה מהמקום, רכב עם צמיגים חדשים כאלו אמור לפחות עם המשקל לאחוז טוב גם בכביש.

הצמיגים החדשים האלו כבר יבשים לחלוטין שנה אחרי, יש בשר אבל הם עם מלא סדקים.

עכשיו ייתכן שלנהג הממוצע הרגיל זה מספיק צמיג שכזה לרכב משפחתי, יש רק לקחת בחשבון בלימות פתע וחירום בגשם או בתנאים כאלה ואחרים, לפעמים הבדל של מטר / 2 מטר בבלימה זה חתיכת דבר משמעותי בבלימת חירום.

שלא לדבר על אחיזה טובה בכבישים מחליקים וכו'.

FALKEN אינו צמיג סיני אלה יפני במקור https://en.wikipedia.org/wiki/Falken_Tire

ואני הבאתי אותו לדוגמא של מותג לא יקר VFM 

פורסם

Ohtsu היא האבא והאמא של Falken, עד כמה שאני חקרתי את העניין בזמנו( לפני שרכשתי 4 צמיגי ohtsu ב 999 בצ'ק אפ) כי פחדתי ליפול על צמיג סיני. 

בגדול Falken הייתה סדרה מתוך המוצרים של ohtsu כנראה סדרה טובה עד כדי שהיא קיבלה מותג משלה. 

Ohtsu מוכרת המון במזרח, אני די בטוח שבדרום קוריאה, תאילנד וכו' לא שמעו על barum, kleber, Sava מותגים ששמורים לאיזור שלנו. 

לגבי צמיגים סיניים בארץ, המחיר שלהם לא מפתה מספיק, בשביל הפרש של 250-300 ש"ח לריבעייה אני תמיד אעדיף Falken ומעלה, מצד שני אם ימכרו אותם במחיר האמיתי שלהם כלומר בחצי מעלות צמיג מותג , אנשים יפחדו לקנות. 

מתוך עניין בדקתי כמה עולה רבעיית primacy 4 במוסקבה מול רבעייה של צמיג מהמזרח, ההפרש פי שתיים. 

בתמחור כזה אין עוררין על איכות הצמיגים.

בארץ כמו בארץ מוכרים זבל במחיר קרוב למוצר איכותי ומשקרים במצח נחושה שזה סיני איכותי, אין בעיות, אף אחד לא חוזר, בדיוק כמו בחנויות החלפים, כמעט כולם לחלוטין עברו לסחורה מהמזרח. 

בתחומים האלה לומדים דרך הכיס, מי שנופל מתקן ברכישה הבאה, מי שלא מרגיש בהבדל ומתאים לו לשים כל שנתיים רבעייה חדשה מספר לכולם שאין הבדל. 

פורסם (נערך)

אגב יכול באמת להיות שצמיגים סינים הם עם פחות "בעיות" ולא חוזרים.

זה יכול להיות צמיג עם 0 אחיזה, אבל שלא נשחק.

אז בא לקוח X. קונה צמיג סיני. אחרי 60 אלף ק"מ נראה כמו חדש.

לפני זה היה לו מישלן אחרי 60 אלף שחוק לגמרי.

מסקנה - מישלן זה חרא. סיני זה אחלה.

לך תסביר לו שגומי שאוחז גם נשחק ופלסטיק לא.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

ההבדל בן צמיג סיני לצמיג איכותי אוחז זה שמיים וארץ.

חבר הביא לי סיבוב(הוא בכוונה עם צמיגים סינים)ואני עם צמיגים איכותיים של יוקוהומה. 

2 רכבים זהים,נתתי פול גז ביציאה מכיכר משני התחת ברח לי וכמעט חטפתי ספין. 

עם הרכב שלי באותה פנייה התחת לא מעז לצאת. גם במצבים שאני בא מהר יותר. 

האחיזה בן צמיג סיני ולצמיג איכותי פשוט מצחיק. 

אם החיים שלכם חשובים לכם תשקיעו על איזה מישלן ps4. 

לנהג שלא רוצה הפתעות הקצת עוד אחיזה ובלימה במצבי חירום יצילו את הרכב ואולי גם את החיים. 

סט טוב של מישלן עולה 2000 שקל. סט סיני עולה 1200. זה באמת שווה את ההפרש?

פורסם
לפני 10 שעות, liav12 כתב:

הוא אחז אפילו פחות טוב מה AD08

AD08 זה פאקינג צמיג מסלול, ומהטובים שבהם. כל השוואה של צמיג רגיל אליהם תהיה לא נכונה, אפילו אם הם היו יבשים.

אני נגד צמיגים סיניים, אבל צריך להשוות למשהו הגיוני..

לגבי פאלקן ואוטסו - שתיהן חברות בת של SRI היפנית, אבל פאלקן הוא מותג הדגל של החברה (ותראה את המותג על מכוניות מרוץ), אוטסו לא. אוטסו כן בסדר אבל הם לא באותה קטגוריה כמו פאלקן עבור חברת האם.

• תוכן חדש...