Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה קורה חברים,

יש לי בעיה בקטנה של רעידות שבאות והולכות במהירויות שונות, לא בהכרח במהירות גבוהה לפעמים גם ב 60-80 קמש.

לא מרגיש דפיקות או משהו בסגנון, יותר ויברציה כזאת שבאה בגלים ועוברת אחרי מספר שניות.

הוחלפו צמיגים לחדשים( בלי קשר לבעיה) ועדין זה קורה, בוצע כיוון פרונט ואיזון צמיגים כמובן.

הרכב לא סוטה וההגה לא רועד יותר מדי.

הייתי אצל 3 מוסכים שלקחו את הרכב לנסיעה חפוזה ולא הרגישו את הבעיה, אני אישית במהלך הנסיעה הרגשתי את זה(ישבתי ליד הנהג).

אחד טען שאולי זה תושבות מנוע.

ביקשתי לבדוק לעומק יותר ובתשלום כמובן על הבדיקה גם אם לא יימצא כלום,לפרק גלגלים וכל מה שנדרש וסורבתי בנימוס בטענה שאין בעיה מורגשת ברכב.

אני תוהה אם אני לקוח לא משתלם או פדנט יתר על המידה כי הבעיה מורגשת, כמה אנשים אחרים שנהגו על הרכב יותר מ 5 דקות הרגישו את זה.

במיוחד בנסיעה קצת יותר אגרסיבית ופניות חדות יותר.

אשמח לקבל המלצה על מישהו שיש לו רצון לפתור לי את התקלה באזור רחובות/ראשון/יבנה

תודה

עריכה אחרונה על ידי Tom777

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 9 דקות, itzik123 כתב:

ניסית לשים לב אם זה קורה דווקא בהאצה, בזמן לחיצה על הגז?

לא בהכרח, אני לא מצליח לשים את הנקודה מתי זה בדיוק קורה.

רק שזה קורה גם במהירות של שיוט רגוע על 70-80 ולפעמים גם ב 100+.

ויברציה של כמה שניות שחולפת וחוזרת אחרי כמה דקות.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם (נערך)

האם יש גמגומים קלים בהנעה קרה?

מחלה קצת פחות מוכרת במנועים של הדור הראשון ושני (אם זה מה שיש אצלך, לא פירטת) היא אטם מכסה שסתומים פגום שגורם לחדירת שמן לאחד מהפלאגים, בהתאם נפגעת ההצתה במקצת כיוון שהפלאג רטוב.

ממליץ לבדוק את הפלאגים ולנסות לזהות אחד רטוב / לח משמן, אם יש פלאג בודד כזה אז ממליץ החלפת אטם מכסה שסתומים ואת הפלאג הספציפי.

עריכה אחרונה על ידי Altimo
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, Altimo כתב:

האם יש גמגומים קלים בהנעה קרה?

מחלה קצת פחות מוכרת במנועים של הדור הראשון ושני (אם זה מה שיש אצלך, לא פירטת) היא אטם מכסה שסתומים פגום שגורם לחדירת שמן לאחד מהפלאגים, בהתאם נפגעת ההצתה במקצת כיוון שהפלאג רטוב.

ממליץ לבדוק את הפלאגים ולנסות לזהות אחד רטוב / לח משמן, אם יש פלאג בודד כזה אז ממליץ החלפת אטם מכסה שסתומים ואת הפלאג הספציפי.

תודה על התגובה.

מאזדה 3 2015 דור 3.

אין גמגומים גם לא בהנעה קרה,מניע חלק גם בבקרים הכי קרים שהיו השנה.

זה מרגיש משהו מאזור המתלים,היגוי עד כמה שאני מצליח לזהות.

מחפש מישהו שלא נרתע מאיתור תקלה כמובן בתשלום..

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

יתכן שהציריות אינן מאוזנות. אני עם מאזדה 3 מודל 2019 וחווה רעידות ברצפת/קדמת המרכב מהיום שהרכב נאסף מהסוכנות (הגה ממש ממש בקטנה, הרעידות מורגשות בעיקר במרכב ובעיקר במהירויות של 115-120~ קמ"ש). בשלב מסויים פשוט הרמתי ידיים אך באותה נשימה מודה שסוגיית הציריות לא נבדקה לעומק. ביום שיהיה צורך בשיפוץ/החלפת גומיות הציריות, אבקש שיבדקו את העניין (בהנחה והרכב עוד יהיה אצלי).

הייתי מציע לך להעלות את הרכב על ליפט ולהאיץ אותו למהירויות שונות, אם ישנה בעיה שהמקור שלה בציריות, כל העסק שם אמור לרקוד ולרטוט וזה ככל הנראה ההסבר לרעידות שאתה חווה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 35 דקות, ALÞћÃ כתב:

יתכן שהציריות אינן מאוזנות. אני עם מאזדה 3 מודל 2019 וחווה רעידות ברצפת/קדמת המרכב מהיום שהרכב נאסף מהסוכנות (הגה ממש ממש בקטנה, הרעידות מורגשות בעיקר במרכב ובעיקר במהירויות של 115-120~ קמ"ש). בשלב מסויים פשוט הרמתי ידיים אך באותה נשימה מודה שסוגיית הציריות לא נבדקה לעומק. ביום שיהיה צורך בשיפוץ/החלפת גומיות הציריות, אבקש שיבדקו את העניין (בהנחה והרכב עוד יהיה אצלי).

הייתי מציע לך להעלות את הרכב על ליפט ולהאיץ אותו למהירויות שונות, אם ישנה בעיה שהמקור שלה בציריות, כל העסק שם אמור לרקוד ולרטוט וזה ככל הנראה ההסבר לרעידות שאתה חווה.

כן מישהו זרק לי שיש סיכוי גבוה שככל הנראה הציריות הן הבעיה, אני מאמין שיש לנו את אותה הבעיה, גם אצלי אני מרגיש את הרעידות די ברצפה של הרכב.
אני ככל הנראה אלך למוסך מורשה ואדרוש לבדוק לעומק את הנושא, זה מתחיל להציק לי, בכל נסיעה של 10 דקות אני מרגיש את זה פעם או פעמיים.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

יש לי את אותם הסימפטומים בטויוטה אוונסיס הישנה שלי. 

שמתי לב שלציריה בצד הנהג יש קצת חופש ביציאה מהגיר. 

האוטו חוצמזה תקין ככה שאני לא רוצה לנגוע בזה. 

אשמח אם תחזור עם הממצאים שאדע לפחות שזה באמת משם. 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, tamir3000 כתב:

יש לי את אותם הסימפטומים בטויוטה אוונסיס הישנה שלי. 

שמתי לב שלציריה בצד הנהג יש קצת חופש ביציאה מהגיר. 

האוטו חוצמזה תקין ככה שאני לא רוצה לנגוע בזה. 

אשמח אם תחזור עם הממצאים שאדע לפחות שזה באמת משם. 

כנראה שכבר לא אחליף את הציריות, הייתי היום בעוד מוסך מאזדה ולא מצאו כלום ברכב, גם בנסיעה לא הרגיש כלום וגם הרים את הרכב על הליפט ולא מצא כלום.

מצד אחד אני שמח שהרכב תקין ולא מצאו כלום, מצד שני רוצה לפתור את הבעיה הקטנה הזאת.
בכל מקרה אני כבר לא אמשיך לבדוק במוסכים כי חבל על הזמן שלי, אחכה שהבעיה תהיה בולטת יותר לגילוי ונקווה לטוב.

• מבאס 1

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 26 דקות, ALÞћÃ כתב:

העלה את הרכב על ליפט כשאדם אחד בתוך הרכב ומתחיל נסיעה והשני בוחן את מכלולי ההינע/היגוי ת"כ או שרק הסתכל יבש?

הסתכל יבש.

ביצע נסיעה ברכב,לא הרגיש כלום( אני הרגשתי את זה מהצד של הנוסע).

הגענו למוסך וביקשתי לבדוק לעומק, הוא העלה את הרכב על הליפט והתחיל לבדוק, בדיקה יחסית מהירה, לא מצא משהו ואמר לי שהכל תקין וחבל להתחיל להחליף דברים תקינים רק בשביל שאולי זה יפתור את התקלה, אמר לחזור אם זה הרעידות יהפכו לרציניות יותר.

תאמת כבר אין לי כוח לבדוק, הייתי שמח למישהו רציני שיבדוק כמו שאתה אומר בצורה יסודית, כסף זה לא העניין, רוצה שקט ונוחות בנסיעה.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם (נערך)

בהנחה ועוד נותר בך קמצוץ של אנרגיה, לטעמי זו הבדיקה המתבקשת, זו ואך ורק זו. נסה לדבר עם @מרכז שירות שי-לי (ספציפית עם עדי) ולתאם את הבדיקה הספציפית הזו, כי כל השאר כאמור כבר נוסה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני 35 דקות, ALÞћÃ כתב:

בהנחה ועוד נותר בך קמצוץ של אנרגיה, לטעמי זו הבדיקה המתבקשת, זו ואך ורק זו. נסה לדבר עם @מרכז שירות שי-לי (ספציפית עם עדי) ולתאם את הבדיקה הספציפית הזו, כי כל השאר כאמור כבר נוסה.

כן עוד מישהו בפוסט הזה המליץ עליהם, אני אעשה בדיקה אחרונה אצלם במוסך בתקווה לפתור את התקלה המציקה הזאת.
תודה על העזרה!

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם (נערך)

טוב בדקתי את הרכב גם במוסך שי-לי והתבצעה נסיעה קצרה, לאור פקקים באזור לא הצלחנו להגיע למהירות שמרגישים את הרעידות.

הרכב עלה על הליפט תוך כדי שהוא מונע, נתנו גז ולצערי/לשמחתי ולא מצאו משהו לא תקין.

בדקו ציריות,מיסבים,צמיגים..

גם שי לי אמרו לי להמשיך לנסוע עד שזה יהיה ברמה שאפשר לזהות את התקלה.

קצת מאכזב שלא מוצאים מה זה כי זה באמת מציק ופוגע בחווית נהיגה אבל לפחות לא מחליפים חלקים סתם ומנסים לעקוץ.

בכל מקרה כנראה שאבדוק את עניין הצמיגים לעומק, יש לי תחושה שהם מקור הבעיה אחרי שכל השאר יצא תקין ב 2 מוסכים מורשים של מאזדה.

• מעניין 1

MAZDA 3 SPIRIT 2015

• תוכן חדש...