Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, לירון .ה. כתב:

הדרך היחידה לנצח במלחמה, זה לעשות שלום.

בינתיים, הסטורית, שתי פצצות גרעיניות לקחו מדינה אימפריאליסטית, כובשת אכזרית, כמו יפן, והפכו אותה לנמר של אלקטרוניקה ותעשייה.

לפני 13 דקות, לירון .ה. כתב:

נילחם ככדור אחד, בלי מדינות

בלי מדינות אין עם ובלי עם אין שלטון העם. כלומר, אין דמוקרטיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

יותר סביר, במידה שהחייזרים תבוניים ולא סתם בקטריות, שהם ילמדו אותנו, יסיתו אותנו אחד נגד השני באמצעות שוחד לפוליטיקאים ומנהיגים, ויכבשו את כדור הארץ כשניהיה עסוקים במלחמות בין מדינות.

למה זה יותר סביר? אין שום דרך לדעת אם חיים מחוץ לכדור הארץ יותר או פחות מתקדמים מפה (וזה עוד לפני שדיברנו על מה זה 'מתקדם' או 'יותר טוב' ביצורים חיים). אלא אם נשענים על תוכן הוליוודי כמקור דוקומנטרי, כמובן.

לפני 31 דקות, לירון .ה. כתב:

נילחם ככדור אחד, בלי מדינות

לדעתי, אפשר לסמוך על האנושות שגם בימי המשבר הכי קשים שלה - יהיו מי שינצלו את זה לטובתם. כלומר, בעלי כוח ינסו לדחוף ליותר כוח וכחלק מזה הרבה מדינות תנסנה להתחזק על חשבון אחרות. כאמור מעלה, הסיכוי לתסריט הוליוודי של איחוד כוחות מוחלט של כל מדינות כדור הארץ, בלי שזה יוביל לכל הפחות לניסיון לשינוי במאזני הכוחות הוא לא מאוד סביר (לפחות בעיני).

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 דקות, daniel.asu כתב:

למה זה יותר סביר? אין שום דרך לדעת אם חיים מחוץ לכדור הארץ יותר או פחות מתקדמים מפה (וזה עוד לפני שדיברנו על מה זה 'מתקדם' או 'יותר טוב' ביצורים חיים). אלא אם נשענים על תוכן הוליוודי כמקור דוקומנטרי, כמובן.

אי אפשר לדעת מה יעשו החייזרים ומה הם בכלל, אבל בהחלט אפשר להעריך שבני אדם ינסו להילחם בהם. בני אדם נלחמים בכל דבר ולא צריך את הוליווד כדי להוכיח את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

אנחנו בטוח הולכים למרחץ דמים ולך תדע לכמה זמן. 

מרקט גארדן 2? השיירה הזאת..

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 46 דקות, falou כתב:

בינתיים, הסטורית, שתי פצצות גרעיניות לקחו מדינה אימפריאליסטית, כובשת אכזרית, כמו יפן, והפכו אותה לנמר של אלקטרוניקה ותעשייה.

אני מקווה שזו סתם דוגמא לכיף שבויכוחים. 

לפני 53 דקות, falou כתב:

בלי מדינות אין עם ובלי עם אין שלטון העם. כלומר, אין דמוקרטיה.

עם (ואפשר להכניס פה גם מושגים דומים חפפים כמו "אומה" או "קבוצה אתנית") יכול להתקיים בלי מדינה. יש די הרבה דוגמאות לזה. רק  ברוסיה יש איזה 200 כאלו. דמוקרטיה במובן של הזכות של בני אדם לבחור את הגורל שלהם יכולה להתקיים גם במסגרות קטנות יותר (אפשר למצוא לזה שם אחר כמובן) וגם בגדולות יותר. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אני מקווה שזו סתם דוגמא לכיף שבויכוחים. 

יפן האימפריאליסטית וגרמניה הנאצית הן שתי דוגמאות מצויינות לאיך תבוסה מוחצת ארגנה מחדש מדינה לכיוון מאוד חיובי, תחת כיבוש מקדם ונאור.

לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

עם (ואפשר להכניס פה גם מושגים דומים חפפים כמו "אומה" או "קבוצה אתנית") יכול להתקיים בלי מדינה. יש די הרבה דוגמאות לזה. רק  ברוסיה יש איזה 200 כאלו. דמוקרטיה במובן של הזכות של בני אדם לבחור את הגורל שלהם יכולה להתקיים גם במסגרות קטנות יותר (אפשר למצוא לזה שם אחר כמובן) וגם בגדולות יותר. 

אני לא אמרתי שאין עם בלי מדינה, אמרתי שאין מדינה בלי עם (שזה לא בהכרח קבוצה אתנית).

דמוקרטיה יכולה להתקיים בקבוצות קטנות, אפילו טוב מאוד. השאלה היא, מה מגבלות הגודל של הקבוצה כך שההנהגה לא תהפוך למרוחקת ומנותקת מדי. במדינות גדולות זה נפתר עם מבנה פדראלי. 

במקרה של האיחוד האירופי, אנחנו כבר רואים שזה יותר קשה (גם בגלל שוני תרבותי מאוד גדול בין הקבוצות).

פורסם

Was bound to happen either way
התבוסה הזו רק זירזה את העניין, אבל בכל זאת מדובר על שתי מדינות עם תרבות עבודה וגאווה מאוד מיוחדות בנוף העולמי ואי אפשר להתעלם מזה. למעשה, לא רואה אף עם אחר שחווה כזו תבוסה (פעמיים במקרה של גרמניה) ועדיין מצליח להפוך להיות אחת המדינות הכי חזקות בעולם וכל זה תוך מספר עשורים בודדים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, falou כתב:

יפן האימפריאליסטית וגרמניה הנאצית הן שתי דוגמאות מצויינות לאיך תבוסה מוחצת ארגנה מחדש מדינה לכיוון מאוד חיובי, תחת כיבוש מקדם ונאור.

במקרה של גרמניה זה לווה בפיצול ואני לא לגמרי בטוח שמה שאתה יכול להגיד על מערב גרמנהי אתה יכול להגיד על מזרח.

לצד השני הניצחון הסובייטי האט את ההתפתחות בכל מזרח אירופה בעשרות שנים, ואפשר לראות עכשיו את המדינות הבלטיות וגם את צ'כיה טסות קדימה.

אני בטוח גם שכיבושה של אפגניסטן פעם אחר פעם הצליח לקדם בה משהו. ולא בטוח מה שווה הדמוקרטיה בעיראק. והמסקנה היא שקצת קשה להגיע למסקנות על סמך 2 דוגמאות.

לפני 18 דקות, falou כתב:

השאלה היא, מה מגבלות הגודל של הקבוצה כך שההנהגה לא תהפוך למרוחקת ומנותקת מדי. במדינות גדולות זה נפתר עם מבנה פדראלי. 

נכון, זו השאלה שצריך לשאול. צריך רק לזכור שבצורה קצת יותר או קצת פחות אבסטרקטית מסגרות העל קיימות כבר היום. 

פורסם
לפני 7 דקות, YoJ כתב:

התבוסה הזו רק זירזה את העניין, אבל בכל זאת מדובר על שתי מדינות עם תרבות עבודה וגאווה מאוד מיוחדות בנוף העולמי ואי אפשר להתעלם מזה

שנתנו להן להישאר מדינה. היו בהיסטוריה תרבויות גאות ומוצלחות שלא שרדו, יו קנואו...

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

נכון, זו השאלה שצריך לשאול. צריך רק לזכור שבצורה קצת יותר או קצת פחות אבסטרקטית מסגרות העל קיימות כבר היום

מילת המפתח היא ״אבסטרקטית״. היכולת להרגיש שייכות אבסטרקטית היא תלויית מבנה אישיות, חשיבה אינטלקטואלית וכו׳.

מצד שני, התקשורת היום משנה את התחושה של מהו ״אבסטרקטי״ ומהו מוחשי. לפני כ-15 שנה, כשאמרתי לילדה שלי, בת 4, שהאפליקציה שהיא משחקת בה במחשב (קלאב פינגווין, מין עולם אלטרנטיבי של פיגוונים כאוואטרים של המנויים): ״זה לא אמיתי, זה במחשב״. היא ענתה: ״זה במחשב, זה אמיתי.״

פורסם

תקשיבו, אנחנו מתקרבים לנקודה שפוטין יעביר את הצבא מהגדרת "מבצע" ל-"להתחיל למחוק ולהפציץ כל מה שזז" אין לי מושג לאן זה יוביל, אבל מה שבטוח לא יהיה טוב.

• אהבתי 1
פורסם

כל כך התרגלנו ללוחמה המערבית המודרנית שהמלחמה הזו נורא מוזרה. היא מתקיימת במאה ה-21 אבל מתנהלת כמו מלחמה מהמאה ה-20. זה מרתק לראות את כל הגורמים של המאה ה-21 (דיווחים מיידים ברשת/מלא פייק ניוז/אין סוף סרטונים מהשטח) ובמקביל הסגנון המיושן הזה של מאות משוריינים דוהרים בשיירות לתוך ערים ולוחמים שמדביקים sticky bombs לזחלים שלהם.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

מילת המפתח היא ״אבסטרקטית״. היכולת להרגיש שייכות אבסטרקטית היא תלויית מבנה אישיות, חשיבה אינטלקטואלית וכו׳.

אני חושב שכמעט כל דבר שהוא מעל לשייכות שבטית מיידית מימלא מדומיין ומוכתב מלמעלה. תראה את רוסיה ואוקראינה ובלארוס עכשיו. בתור יוצא בלארוס אני לא יודע עד היום מה ההבדל הגדול בין שלושת העמים שחיים שם (שוב, אני שם בצד את זה שברוסיה יש 200 קבוצות אתניות שונות). לך מערבה. זה לא שיש באמת כזה דבר "גרמנים" או "איטלקים". הכל מוכתב ומובנה בכל מקום. כמובן, זה בעיקר תרגיל אינטלקטואלי לכיף לשאול את עצמנו האם אפשר לייצר חיבור כזה ברמת כל אירופה. הנסיונות עד היום הצליחו בערבון מוגבל. מצד שני החזית המאוחדת כביכול שיש כרגע נגד רוסיה נגזרת בדיוק מאותה המוסכמה האבסטרקטית על מה שמשותף.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, YoJ כתב:

כל כך התרגלנו ללוחמה המערבית המודרנית שהמלחמה הזו נורא מוזרה. היא מתקיימת במאה ה-21 אבל מתנהלת כמו מלחמה מהמאה ה-20. זה מרתק לראות את כל הגורמים של המאה ה-21 (דיווחים מיידים ברשת/מלא פייק ניוז/אין סוף סרטונים מהשטח) ובמקביל הסגנון המיושן הזה של מאות משוריינים דוהרים בשיירות לתוך ערים ולוחמים שמדביקים sticky bombs לזחלים שלהם.

כי הלוחמה המודרנית בשנים האחרונות לא הייתה במדינות שאכפת מהאזרחים. ראיתי סרטונים מעיראק ושות, פאקינג לא נשאר שמה כלום, וזה עוד בתנאים שהיה הרבה פחות צפוף. ערים שלמות מפורקות עד אפר. 

יש סרטונים של טנקים רוסים שהאזרחים עוצרים אותם, מה הם צריכים לעשות? לדרוס? איך אפשר להתקדם ככה...

https://www.ynet.co.il/news/article/hksnl8sl5#autoplay

מספיק להקשיב להקלטה כדי להבין איזה גיבורים האוקראינים האלה...

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 54 דקות, יבגניפ כתב:

אני חושב שכמעט כל דבר שהוא מעל לשייכות שבטית מיידית מימלא מדומיין ומוכתב מלמעלה. תראה את רוסיה ואוקראינה ובלארוס עכשיו. בתור יוצא בלארוס אני לא יודע עד היום מה ההבדל הגדול בין שלושת העמים שחיים שם (שוב, אני שם בצד את זה שברוסיה יש 200 קבוצות אתניות שונות). לך מערבה. זה לא שיש באמת כזה דבר "גרמנים" או "איטלקים". הכל מוכתב ומובנה בכל מקום. כמובן, זה בעיקר תרגיל אינטלקטואלי לכיף לשאול את עצמנו האם אפשר לייצר חיבור כזה ברמת כל אירופה. הנסיונות עד היום הצליחו בערבון מוגבל. מצד שני החזית המאוחדת כביכול שיש כרגע נגד רוסיה נגזרת בדיוק מאותה המוסכמה האבסטרקטית על מה שמשותף.

אם תחשוב על זה טוב, גם יבגני הוא לא דבר אחד וחלק מהזהויות שלו הן ״מדומיינות״, סותרות, לא עקביות...

באותו אופן, גם זהות לאומית היא לא דבר קשיח, היא לא קלה להגדרה, היא... אמונית בבסיסה. וכן, מבוססת על מכנה משותף.

הרי כמה יש לי במשותף עם חרדי מברוקלין לעומת היפסטר מלונדון. סביר להניח שיש לי יותר במשותף עם ההיפסטר, ועדיין החרדי ואני, לתחושתי, אנחנו אותו ״עם״.

מסובך...ֿ

אבל לא ״מוכתב מלמעלה״. זהות צומחת מלמטה. מאוד קשה לאנוס זהות מלמעלה (ע״ע קומוניזם).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...