Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

בפיצוץ הבועה של 2K, לקח שנתיים להגיע לשיא השפל.

ב2008 לקח שנה.

לא ממליץ. לא מומחה.

אני מעדיף לקנות בחצי שפל ולא לקנות בשיא

אף אחד כאן לא נביא

אבל הסיכוי שנרד עוד 20% קטן מהסיכוי שנעלה 30%

לפחות לפי איך שאני רואה את הדברים

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

אתה לא "רואה את הדברים", אתה מהמר... וזה בסדר גמור, רק שאי אפשר לקרוא לזה אסטרטגיית השקעה כי אי אפשר לתזמן את השוק אלא אם יש לך מידע ו/או יכולת לקרוא מידע שלמאות מליוני משקיעים אחרים אין*

*אחד החברים הטובים שלי, פוסט דוקטורט בהרווארד בתחום הביולוגיה, טוען שבשנה הראשונה של הקורונה עשה רווח נקי של 400K ש"ח על השקעה בחברות ספציפיות (תרופות/ביוטק), על סכום יחסית נמוך (מאה אלף~). אני לא לחלוטין מאמין לו וגם אמרתי לו שאם זה באמת נכון שיעזוב מייד כל מה שהוא עושה וילך להתעסק בהשקעות פול טיים, אבל רווח כלשהו הוא כנראה עשה, וזה בעיקר בגלל שהוא מומחה בתחום בו השקיע וגם סוג של גאון (וגם עם הרבה מזל כנראה)

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 14 דקות, Blaz00r כתב:

*אחד החברים הטובים שלי, פוסט דוקטורט בהרווארד בתחום הביולוגיה, טוען שבשנה הראשונה של הקורונה עשה רווח נקי של 400K ש"ח על השקעה בחברות ספציפיות (תרופות/ביוטק), על סכום יחסית נמוך (מאה אלף~). אני לא לחלוטין מאמין לו וגם אמרתי לו שאם זה באמת נכון שיעזוב מייד כל מה שהוא עושה וילך להתעסק בהשקעות פול טיים, אבל רווח כלשהו הוא כנראה עשה, וזה בעיקר בגלל שהוא מומחה בתחום בו השקיע וגם סוג של גאון (וגם עם הרבה מזל כנראה)

מה שקרה בתחילת הקורונה הוא לא ממש אינדקטור צופה עתיד...  כמעט כל מטאטא ירה באותה תקופה, בניגוד להיום.

להמחיש את העניין, שכן שלי כאן שפוטר מעבודתו (low tech) בתחילת הקורונה לקח את החסכונות + דמי אבטלה + מינוף ועשה תוך כמה חודשים 7 ספרות בדולרים מ AMC NIO TSLA CAR ושות'.  אבל זו הייתה כמו זכיה בלוטו באדיבות הפד.  מאז כמובן התיק התכווץ, כמו כולם.

No worries 8)

פורסם
לפני 24 דקות, Blaz00r כתב:

אתה לא "רואה את הדברים", אתה מהמר... וזה בסדר גמור, רק שאי אפשר לקרוא לזה אסטרטגיית השקעה כי אי אפשר לתזמן את השוק אלא אם יש לך מידע ו/או יכולת לקרוא מידע שלמאות מליוני משקיעים אחרים אין*

אני יכול להסתכל על גרף של 10 שנים וללמוד ממנו דברים

ברוב המקרים מה שהיה זה מה שיהיה

כתבתי כאן כמה עובדות

1. הנאסדק ירד כבר 20%

2. בשיא הקורונה הוא ירד 30%, וגם אם היית מדבר איתי לפני הקורונה הייתי אומר לך שאני לא חושב שהמדד יירד יותר מ 20-30% אם יהיה פה איזה מלחמה או משהו.

3. כמו שאמרתי לדעתי הסיכוי שירד עוד 20-30% מכאן הוא הרבה יותר נמוך מהסיכוי שיעלה 20-30% אז אני קונה. יירד עוד 10%? נקנה שוב

4. כשהנפט ירד בטירוף ב 2014 או 2015 וורן באפט הודיע שהוא קונה נפט גולמי בכמה מליונים. זה אומר שהירידה נעצרה שם? לא...אבל הוא הבין שהנפט לא ירד עוד הרבה מכאן.... אז הפסיד עוד 5% על המליונים שלו....ואז הרוויח 40%

לפני 9 דקות, tzahico כתב:

מה שקרה בתחילת הקורונה הוא לא ממש אינדקטור צופה עתיד...  כמעט כל מטאטא ירה באותה תקופה, בניגוד להיום.

להמחיש את העניין, שכן שלי כאן שפוטר מעבודתו (low tech) בתחילת הקורונה לקח את החסכונות + דמי אבטלה + מינוף ועשה תוך כמה חודשים 7 ספרות בדולרים מ AMC NIO TSLA CAR ושות'.  אבל זו הייתה כמו זכיה בלוטו באדיבות הפד.  מאז כמובן התיק התכווץ, כמו כולם.

בטבע של השוק גם להתממש

אם השוק היה רק עולה או רק יורד , כנראה לא הייתה בורסה

אם מודדים מהשיא שהיה לפני הקורונה ועד השיא שהיה פה לא מזמן, הנאסדק עלה 72%

לגיטימי שאנשים יקחו רווח

שלא לדבר על אלה שקנו בירידות של הקורונה ועשו מעל 120%

יכול להיות שאם נדבר עוד חדוש נראה שהשוק ירד עוד 5-10%. זה סיכון שלוקחים כשקונים. אבל היום אני מרגיש הרבה יותר בטוח לקנות מלפני חודשיים

לפני 34 דקות, Blaz00r כתב:

מי שלא  חי את זה ומתעסק בזה 24-7 צריך ללכת לפי עקרונות בסיסיים

להשקיע במדדים שזה משהו שבד"כ יותר בטוח מלהשקיע במניה

ולהשקיע לטווח ארוך

אני לא מכניס היום כסף כדי להוציא מחר רווח של 20%

אני פשוט קונה בשפל 

לפני חודשיים ולפני 3 חודשים רציתי להכניס כסף. לא הייתה נקודת כניסה לא נכנסתי. סבלנות

פורסם

וגם שווה לזכור שהרבה מאוד "ממליצים" ו"מביני עניין" לא היו אי שם לפני 15 שנה שהשווקים נפלו.

יש הבדל עצום בין להגיד לעצמך ולסובבים אותך "אני משקיע לטווח ארוך ולא מפחד מירידות" לבין לראות את ההשקעה שלך נחתכת בבום, ואז שוב יורדת יום אחרי יום.

תעצומות הנפש הנדרשות כדי להישאר שם כשכולם מוכרים הם גדולות. ולא סתם השוק נופל והנפילה מתבדרת.

וזה עוד בהנחה והכסף הוא בכלל משהו שאתה באמת לא צריך ואתה לא ממונף בו ומשלם ריבית כל חודש כן ?

אם זה לא המצב, בכלל שמח.

• אהבתי 1
פורסם

אני חושב שכל הדיון הזה קצת מצחיק

כל אחד פה מדבר ואצל כל אחד המצב שונה

חלק מושקע עם כמה עשרות, חלק רבע-חצי מליון, חלק עם מעל מיליון (או שאני טועה ותתקנו אותי)

ולכל אחד יש מטרות אחרות עם הכסף הזה, חלק צריכים בית, חלק זה כסף פנאי כזה כי הוא שם בשביל לא לצבור אבק בעו"ש ועוד אלף סיבות

אז קשה שכל אחד אומר את דעתו אבל הסכומים/שימושים/מטרות שונים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כשהבורסה בשיא כל הזמנים כל יומיים שואלים כאן מתי מומלץ להכנס

כשהבורסה נשחטת 20-30% למטה אף אחד לא חושב שהגיע הזמן לשים שם כסף..

* רק מעלה נקודה למחשבה

פורסם
בתאריך 21.2.2022 בשעה 12:19, פינדר כתב:

בפיצוץ הבועה של 2K, לקח שנתיים להגיע לשיא השפל.

ב2008 לקח שנה.

לא ממליץ. לא מומחה.

ובקורונה לקח 2-3 חודשים.

מה משותף לקורונה ול-2008? בשניהם הדפיסו כסף כדי לסיים את המשבר.

הפעם זה בלתי אפשרי בגלל האינפלציה שכבר דו-ספרתית בארה"ב.

ככה שאנחנו בתסריט של הדוט קום.

פורסם
בתאריך 19.3.2022 בשעה 17:10, Blaz00r כתב:

נו ומה המסקנה?

שאנשים לא מנצלים הזדמנויות

נאסדק ירד כמעט 25% מהשיא

במשך כמעט חודש  הייתה הזדמנות בכל יום להכנס

כשהוא יגיע שוב לשיא כל הזמנים ישאלו פה אם כדאי לקנות 😅

לפני 15 שעות, nimrod7676 כתב:

היו ירידות חברים? אינני זוכר דבר שכזה

שטויות כמעט 30% במדד זה משהו שקורה פעם פעמיים בחודש בקבוע

לפני 12 שעות, Gorpi כתב:

הפעם זה בלתי אפשרי בגלל האינפלציה שכבר דו-ספרתית בארה"ב.

ככה שאנחנו בתסריט של הדוט קום.

בכל פעם שיש ירידות "זה בלתי אפשרי"

וכל פעם יהיה סיפור חדש שמסביר למה אין סיכוי שיחזרו לעלות

כבר היו פה שנים (אחרי 2008) שבמשך שנה שלמה רק ירדו. לא מתים מזה.

השוק תמיד יעלה בסוף

• תוכן חדש...