Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול לבחור לקבל רכב מהעבודה (ככל הנראה זה יהיה הנירו פלאג אין) ולשלם את המס על שווי השימוש.

או לחילופין לקבל תוספת חודשית לברוטו של 3600 ש"ח - מניח שלא תיכנס לשכר עבור סוצאיליות.

נסועה שנתית באזור 20-22 אלף ק"מ בשנה, יש נהג צעיר במשפחה.

מה הכי משתלם כלכלית:

1.לקחת את הרכב מהעבודה

2. לקחת רכב בליסינג פרטי

3. לא זה ולא זה

* ראיתי שיש עכשיו כל מיני מסלולי ליסינג פרטי שדומים לתפעולי (פרטיפעולי בשלמה, מנוי אוטו במקום אחר ועוד כל מיני סלוגנים בסגנון)

תודה

פורסם

תלוי מה המס השולי שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

על פניו ליסינג פרטי כנראה יהיה משתלם יותר, התוספת בנטו אם לא תקח רכב היא 3200 ש"ח בערך.

אישית הייתי מעדיף לרכוש רכב כי בטווח הארוך זה יהיה זול יותר מליסינג פרטי (אבל מצריך בדיקה לעניין עלויות הביטוח של הנהג הצעיר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

חשבונית התשובה די ברורה.

בהנחה של מיסים בערך של 45% (35+5+5)

התוספת נטו מ 3600 היא 2000 שח.

השווי מס שתשלם על הנירו היא 155000x0.28-1000 שווה ל 1500 שח. 

כלומר רכב חברה שהוא קיה נירו עולה לך בנטו 3500שח. 

בנסועה שלך ואם תרצה לקנות קיה נירו באופן פרטי במקום רכב חברה  , לדעתי  רכב חברה יעלה כמה מאות יותר בחודש מרכב פרטי (כשמחשבים עלות הון, פחת, תחזוקה , ביטוח, דלק וכו)

עריכה אחרונה על ידי איצו
פורסם
לפני 38 דקות, איצו כתב:

חשבונית התשובה די ברורה.

בהנחה של מיסים בערך של 45% (35+5+5)

התוספת נטו מ 3600 היא 2000 שח.

השווי מס שתשלם על הנירו היא 155000x0.28-1000 שווה ל 1500 שח. 

כלומר רכב חברה שהוא קיה נירו עולה לך בנטו 3500שח. 

בנסועה שלך ואם תרצה לקנות קיה נירו באופן פרטי במקום רכב חברה  , לדעתי  רכב חברה יעלה כמה מאות יותר בחודש מרכב פרטי (כשמחשבים עלות הון, פחת, תחזוקה , ביטוח, דלק וכו)

לא הבמתי כך כך מה חישבת,חייב להודות (אבל אולי זה אני)

פורסם

הוא כתב,

במידה ואתה לוקח את הרכב:

1. אתה מאבד 2000 ש"ח מהנטו כי בחרת לא לקחת את ה- 3600

2. אתה משלם עוד 1500

1 ועוד 2, כלומר 3500 שקלים בחודש עולה לך בפועל רכב החברה. בהנחה שציינת שאין על הכספים זכויות סוציאליות, מה שהיה מגדיל את העלות.

עכשיו, אם לא תיקח את הנירו תקבל בנטו 2000 שקל בחודש. תוכל להשתמש בהם בשביל לקנות רכב ולתדלק אותו. פרטי, משומש, חדש, ליסינג פרטיפעולי וכו' אלו האופציות שלך. 

מעבר ל-2000 שאתה מקבל יש עוד 1500 שהם משכורת, שאתה לא משלם ממנה על רכב ליסינג, אבל עכשיו היא זמינה לך לכל מטרה.

כל שקל מעבר ל-2000 ומתחת ל-3500 שאתה מוציא בממוצע על רכב, כולל הכל, זה רווח נקי שלך.

הוצאת מעל 3500, סימן שהיית צריך לקחת ליסינג. 

וזה לא סביר ב- 3 שנים שתוציא 42000 לשנה כפול 3. ממש לא סביר בנסועה כזו.

פורסם (נערך)

רק טסט+ביטוח+ טיפולים עם נהג צעיר מגיע כמעט ל 800 שח בחודש.

עכשיו זה משאיר אותו עם 2700 לטובת הרכב, 

ירידת ערך של רכב חדש נגיד 40 אחוז ב 3 שנים,   הלכו עוד 1300 שח בחודש, 

עלות דלק, נגיד עוד 500. 

הגענו להפרש חודשי של 900 שח. 

לרכב חדש צריך להעמיד מימון או הון עצמי, שגם לזה יש עלות.

לא לכל אחד החסכון הזה שווה את ההתעסקות.

כמובן שאם לא קונים רכב חדש, אלא רכב בן 3 שהוא עדיין כמו חדש, זה משנה את המשוואה

עריכה אחרונה על ידי D1winner

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם (נערך)

גם אצלינו בחברה ויתור על רכב מוסיף 3,600 לברוטו, שלא נכלל בסוציאליות (אולי אנחנו עובדים באותה חברה...)

מהחישובים שלי, נירו פלאג תעלה לך בנטו 3,185 שח. (כל עוד יש הטבת מס של הנחת שווי שימוש 1,000 לרכב פלאג אין).

הקילומטראז שלי בשנה נע סביב 33k, בניתי גיליון אקסל לחישוב ההוצאות והגעתי למסקנה שמשתלם לי רכב חברה.

לצורך סקרנות, 

הכנסתי קילומטראז של 22,000 לקובץ האקסל שהכנתי לצורך החישוב, והשוואתי עלות אחזקת טיוטה קורולה 2016 מול נירו בליסינג,  ויצא לי הפרש של 461 ש"ח לטובת רכב פרטי (2,724 לקורולה פרטית מול 3,185 לנירו בלסינג)

חייב לציין שבחישוב אחזקה לרכב פרטי לא לקחתי בחשבון תקלות חמורות, אלא טיפולים שוטפים, סט4 צמיגים, מצבר + 3,000 הוצאה חד פעמית (לכל שלוש השנים).

לגבי ליסינג פרטי - ברוב המקרים לא משתלם, אתה בעצם נושא באחריות לכל פיפס ושריטה ברכב שתחוייב עליו בהחזרה, תציץ בפורום, יש שרשורים על זה. בגדול עדיף לקחת מימון בנקאי ולא לקחת ליסינג פרטי (ברוב המקרים).

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
לפני שעה, דור-- כתב:

גם אצלינו בחברה ויתור על רכב מוסיף 3,600 לברוטו, שלא נכלל בסוציאליות (אולי אנחנו עובדים באותה חברה...)

מהחישובים שלי, נירו פלאג תעלה לך בנטו 3,185 שח. (כל עוד יש הטבת מס של הנחת שווי שימוש 1,000 לרכב פלאג אין).

הקילומטראז שלי בשנה נע סביב 33k, בניתי גיליון אקסל לחישוב ההוצאות והגעתי למסקנה שמשתלם לי רכב חברה.

לצורך סקרנות, 

הכנסתי קילומטראז של 22,000 לקובץ האקסל שהכנתי לצורך החישוב, והשוואתי עלות אחזקת טיוטה קורולה 2016 מול נירו בליסינג,  ויצא לי הפרש של 461 ש"ח לטובת רכב פרטי (2,724 לקורולה פרטית מול 3,185 לנירו בלסינג)

חייב לציין שבחישוב אחזקה לרכב פרטי לא לקחתי בחשבון תקלות חמורות, אלא טיפולים שוטפים, סט4 צמיגים, מצבר + 3,000 הוצאה חד פעמית (לכל שלוש השנים).

לגבי ליסינג פרטי - ברוב המקרים לא משתלם, אתה בעצם נושא באחריות לכל פיפס ושריטה ברכב שתחוייב עליו בהחזרה, תציץ בפורום, יש שרשורים על זה. בגדול עדיף לקחת מימון בנקאי ולא לקחת ליסינג פרטי (ברוב המקרים).

תודה דור, זה מתיישר עם הסימולציה שהחשבת שכר בצעה, בלי הרכב הנטו עולה ב3200 ש"ח בערך. עכשיו צריך לחשוב אם הנוחות שווה את ההפרש.

פורסם
לפני שעתיים, דור-- כתב:

אם לא עשית ביטוח ביטול השתתפות עצמית.

אם עשית אתה לא נושא בכלום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 5 דקות, dorsht כתב:

אם לא עשית ביטוח ביטול השתתפות עצמית.

אם עשית אתה לא נושא בכלום.

נכון, רק שברוב המקרים המחיר האטרקטיבי שמוצג לא כולל ביטול השתתפות. כשמוסיפים את זה - המחיר מתייקר ולא במעט.

פורסם

כמה הקנס לכל קלומטר אם אתה חורג מהממוצע (או שאתה לא מוגבל),
בגדול עם נהג צעיר והפרש של 400 ש"ח בחודש אני הייתי בוחר בליסינג (מה עוד שזאת שאלה האם אתה מתכוון לרכוש רכב באותה רמת בטיחות של הנירו?).

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

היי לכולם,

מתנצל מראש על הקפצת השרשור אך נאלץ להיוועץ בחוכמת ההמונים בנושא דומה מאוד.

מודל עלויות רכב חברה במקום העבודה  הוא כזה שמורידים את השווי משכר הבסיס (הבונוס החודשי שמתווסף לשכר הבסיס גם נכלל בסוציאליות) ומוסיפים את זה גם כשווי מס.

דבר שלא נהוג אבל כך מתבצע בחברה הנוכחית.

אני בדילמה מאחר ואצטרךרכב בשל נסיעות מידי יום.

שווי הרכב הוא 3,000 ש"ח בנטו בשכר שלי במידה ואקח את הרכב מהחברה.

האם כדאי לי לקחת רכב חשמלי כפרטיפעולי/ לקנות/ לקחת את הרכב חברה?

הרכב חברה שאני מקבל הוא רכב משפחתי סטנדרטי שנתון 21

חשוב לציין שאני מכוון לרכוש רכב חשמלי כדי לחסוך בעלויות הדלק (יש את עניין רכישת עמדת הטעינה ועלויות החשמל החודשיות)

תודה מראש לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי Reef
פורסם

אני לא בקיא במספרים. אבל יש דבר אחד שלדעתי רבים מפספסים בהשוואות בין רכב חברה/ליסינג לעומת רכב פרטי.

בד"כ ההשוואה נעשית בין מוצרים דומים. כלומר כמה תעלה נניח קורולה בליסינג דרך העבודה לעומת קורולה חדשה. והחישובים לרוב על בסיס החלפה כל שלוש שנים. אז נכון שזו ההשוואה המתאימה כי יש להשוות תפוחים לתפוחים וכו.

אבל במציאות העניין אינו בהכרח תפוחים לעומת תפוחים...

שכן ברכב פרטי ישנה האפשרות הדי סבירה והרבה יותר זולה של החלפה כל 6 שנים. או רכישה של רכב משומש והחלפה כל 3 או 4 או 5 שנים.

אכן יותר נחמד רכב חדש כל 3 שנים בהשוואה לרכב חדש כל 6 שנים. אבל אולי זה שווה את הפער?

אז נכון שזו לא השוואה בין מוצרים מקבילים. אבל גם זה חלק מהחיים. הרי אם יוצאים למסעדה אז לא בהכרח מתלבטים בין שתי מסעדות שף שונות. אפשר להתלבט בין מסעדת שף של 1,000 ש"ח לזוג לבין מסעדה פשוטה יותר של 500 ש"ח לזוג. נכון שאלו לא מוצרים זהים אבל זו התלבטות סבירה בהחלט.

אני חושב שרבים מהמתלבטים בין רכב חברה לבין רכב פרטי חדש כל 3 שנים לא ערים לעד כמה רכב פרטי יהיה זול יותר אם המסלול הוא החלפה כל 6 שנים או יותר. 

• תוכן חדש...