Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אישור בלמים לרכב ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חברים שלום

האם לדעתכם זה לגיטימי לגבות 100 ש"ח על "אישור בלמים" שנעשה במסגרת טיפול שנתי והכנה לטסט ?

כל שנה אני עושה לפני הטסט את הטיפול השנתי ומבקש לבצע הכנה לטסט ותמיד מוסיפים לי שורה בחשבונית "אישור בלמים" - 100 ש"ח , הרי אם הייתי מגיע סתם לטיפול בכל מקרה היו בודקים את הבלמים (לא עשו כלום מעבר ללפרק גלגל ולהסתכל על הרפידות) 

עריכה אחרונה על ידי socho
פורסם

לא לגיטימי כלום במדינה הזאת, כמו מס רדיו, ומס שמן, ומס דלק, ומס כביש, וכן הלאה.

יש לי דז'ה וו עם האשכול הזה...

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם
לפני כשעה, socho כתב:

חברים שלום

האם לדעתכם זה לגיטימי לגבות 100 ש"ח על "אישור בלמים" שנעשה במסגרת טיפול שנתי והכנה לטסט ?

כל שנה אני עושה לפני הטסט את הטיפול השנתי ומבקש לבצע הכנה לטסט ותמיד מוסיפים לי שורה בחשבונית "אישור בלמים" - 100 ש"ח , הרי אם הייתי מגיע סתם לטיפול בכל מקרה היו בודקים את הבלמים (לא עשו כלום מעבר ללפרק גלגל ולהסתכל על הרפידות) 

זה לא עניין של דעתי או דעתך. כשמוסך נותן לך אישור בלמים (שכל רכב בן 15 שנה חייב בו) הוא לוקח אחריות על כך שהבלמים תקינים וזה עולה כסף. (מעבר לכך שהפנקס של האישורים המונפק ע"י איגוד המוסכים עולה לאמעט)

יש הרבה מוסכים שלא מוכנים לקחת על עצמם את האחריות, ולא מוכנים להנפיק אישורים כאלה בכלל.

100 ש"ח הוא המחיר הזול ביותר בשוק, יש מוסכים שגובים גם 200 ש"ח על אותו אישור.

• אהבתי 3
  • מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגיטימי לחלוטין.

לפרק גלגלים ולהסתכל על הרפידות זה לא עבודה? המכונאי צריך לעשות את זה בהתנדבות?

אם אתה רוצה להתלונן, תתלונן למדינה שמחייבת את הבדיקה המיותרת הזאת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

לגיטימי לחלוטין.

לפרק גלגלים ולהסתכל על הרפידות זה לא עבודה? המכונאי צריך לעשות את זה בהתנדבות?

אם אתה רוצה להתלונן, תתלונן למדינה שמחייבת את הבדיקה המיותרת הזאת.

פות''ש משלם על טיפול שנתי שאמור לכלול גם בדיקת בלמים. למה צריך לשלם פעמיים?
אאל''ט, למוסך כן יש אחריות לבדיקות שהוא מבצע במסגרת טיפול שנתי / בדיקת חורף, גם אם המוסך לא נותן אישור בכתב על כך.

פורסם

אני בעל רכב מיושן גם, במסגרת הטיפול השנתי שנופל בדיוק לפני הטסט,  המוסך המטפל לא גובה כסף על האישור, מוסך יבואן. 

אבל אני מניח שזה גם קשור ליחסים מול המוסך, והנאמנות שלך למקום

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

גם במסגרת טיפול קטן שעולה 600 שקל כולל מעמ, זה סכום זניח להם?

הם לא גובים מאף אחד אחר שמבקש, בדרך כלל עסקים לא מוותרים בקלות על כסף

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 12 שעות, חולגי כתב:

(גם) בתור בעל רכב מיושן - אני חושב שזה מוצדק (עניין של האחריות - ועוד לתת אישור)  וגם מחיר הוגן (הכי סמלי שיכול לבקש).

אחריות של המוסך קיימת גם ככה. אם רכב ביקר במוסך לצורך בדיקה או טיפול תקופתי ותוך זמן קצר נגרמה תאונה עקב מצב הבלמים, למוסך עדיין תהיה אחריות לכך. זה שהונפק אישור כתוב לא מוסיף לאחריות של המוסך לגלות ולתקן בעיות.

פורסם
לפני 8 שעות, חולגי כתב:

אחריות בכתב מוסיפה וחצי (לפחות לדעתי).

כי היא מפורשת.

לא בעל-פה, לא "בין השורות".

לא נתונה לפרשנות זו או אחרת.

אני מכיר בארצות הברית(מן הסתם משתנה ממדינה למדינה) שאם מוסך משחרר רכב (לא משנה למה - לקוח סירב לתיקונים\מוסך לא יכול לתקן) הוא מחוייב להחתים את הלקוח על טופס שהוא יוצא מהמוסך בידיעה מוחלטת שהרכב "לא בטיחותי" וזה משחרר את המוסך מאחריות (שמשתמעת במקרים אחרים)

אם אני לוקח רכב למוסך ואומר לו לתקן אותו מא' עד ת', הוא מחזיר לי אותו וגובה סכום כזה או אחר - אני אמור לבקש ממנו אחריות בכתב שהרכב תקין? זה משתמע מהעסקה אלא אם הוא(המכונאי) מציין אחרת.

אם אחרי יומיים הבלמים מפסיקים לעבוד בכביש מהיר ויש תאונה קטלנית (אפילו לא קטלנית), לא נראה לך שיבואו עם טענות שאלות ואישומים למוסך?

פורסם
לפני 6 דקות, Sparrow420 כתב:

אם אחרי יומיים הבלמים מפסיקים לעבוד בכביש מהיר ויש תאונה קטלנית (אפילו לא קטלנית), לא נראה לך שיבואו עם טענות שאלות ואישומים למוסך?

אתה תמים, במקרה הטוב יתשאלו את המוסך, יומיים הרכב אצל הלקוח, המוסך מבחינתו מטר אחרי היציאה כבר בדרך כלל יסיר אחריות, 

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
לפני 14 שעות, Sparrow420 כתב:

אני מכיר בארצות הברית(מן הסתם משתנה ממדינה למדינה) שאם מוסך משחרר רכב (לא משנה למה - לקוח סירב לתיקונים\מוסך לא יכול לתקן) הוא מחוייב להחתים את הלקוח על טופס שהוא יוצא מהמוסך בידיעה מוחלטת שהרכב "לא בטיחותי" וזה משחרר את המוסך מאחריות (שמשתמעת במקרים אחרים)

גם בישראל.  המוסך מודיע למשרד התחבורה והם שולחים מכתב לבעל הרכב.

• תוכן חדש...