Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, AUDIO KING כתב:

1.אין בעיה 

2.אין בעיה מלבד כבלי RCA, וודא שהם נעים במסלול מרוחק אחר.

3.אם אין בעיה של שיקול כלכלי או בעיה של העברת הכבל אין הצדקה להחליף ל 4 

4.גם לאטום את החור של קיר האש מפני חום וגזים בתא המנוע וגם להגן על הכבל מהברזל של השילדה מסביב 

שכן אם הוא יגע בשילדה יהיה לך חתיכת קצר.

5.תלוי במסלול שבו הוא עובר ,זה לא בהכרח חובה אבל אם אתה חושב שיש צורך ואתה פדנט בנושא אז 

השחלת הכבל בשרשור מוגן אש היא דבר מומלץ.

6.במערכות SPL מחברים כבל 0 עם נעל קוטב מתאימה להעברת מתח מקסימלי 

במקרה שלך כיוון שמדובר במערכת עם הספק צנוע זה לא בהכרח חובה ,לשיקול דעתך.

הצלחתי להעביר את הכבל מתח. מנסה לנצל את ההזדמנות שהכל כבר מפורק באותו צד -  האם אפשר להעביר את הכבל של הרמקולים במקביל או שעדיף לעשות להם סיבוב ארוך יותר ולהעביר אותם עם ה-RCA? 

פורסם

חיווט רמקולים ימין עובר בימין 

חיווט רמקולים שמאל עובר בשמאל 

חיווט מתח ימין\שמאל עובר בהתאם למבנה הרכב 

חיווט RCA בצד ההפוך לכבל המתח.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, AUDIO KING כתב:

חיווט רמקולים ימין עובר בימין 

חיווט רמקולים שמאל עובר בשמאל 

חיווט מתח ימין\שמאל עובר בהתאם למבנה הרכב 

חיווט RCA בצד ההפוך לכבל המתח.

אוקי. תודה :)

פורסם

היי. עזרתכם בבקשה בקשר להתקנת הקומפוננטים וכמה שאלות בקשר להתקנת המגבר. 

1. אני בשלב של העברת החוטים של הרמקולים ומסתבר לי שהכבלים מחוברים עם קונקטור ייעודי. השאלה שלי אם זה משנה אם אחתוך את הכבל סמוך לקונקטור ואלחים את הכבל, או שאשיג קונקטור כזה? יש לזה השפעה או בגלל שזה קטע מאוד קטן זה פחות משנה? הקונקטור 2.5MM אם הבנתי נכון, והכבל שלי 12 AWG ככה שבכל מקרה אצטרך להקטין טיפה את הקוטר של הכבל. מעבר לזה, יש אולי פתרונות אחרים? 

2. ראיתי שיש שני סוגי קונקטורנים כאלו ולא הצלחתי להבין מה ההבדל ואיזה מהם אני צריך. אם מישהו יודע אשמח לעזרה. האחד 000979225e  והשני N90684505. לקחתי את זה מסרטון שאצטרף בסוף ההודעה. 

3. אני משתמש בכבל 0\4 עם מפצל 250A - משם למפצל וכבלים 4 AWG. האם צריך לשים פיוז נוסף לפני המגבר? 

4. בפיוז של הכבל שמתחבר למצבר אין בורג שנועל אלא אני צריך לשים סופיות שכבר הגיעו בערכה. עדיף לסגור אותם בדפיקה או שאפשר גם עם הלחמה. השאלה בגלל שההלחמה עשויה להשתחרר מחום שאולי יהיה אם תהיה תקלה. 

5. ראיתי שיש שמשתמשים בסופיות ששמים על הכבל למשל בכניסה של המפצל כבל כוח. בחלק ראיתי שלוחצים עם פלייר ובכבלים הגדולים שמים אותם כמו שהם ולוחצים עם הבורג. זה משהו שצריך או סתם תוספת מיותרת?

תודה מראש

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, userx כתב:

היי. עזרתכם בבקשה בקשר להתקנת הקומפוננטים וכמה שאלות בקשר להתקנת המגבר. 

1. אני בשלב של העברת החוטים של הרמקולים ומסתבר לי שהכבלים מחוברים עם קונקטור ייעודי. השאלה שלי אם זה משנה אם אחתוך את הכבל סמוך לקונקטור ואלחים את הכבל, או שאשיג קונקטור כזה? יש לזה השפעה או בגלל שזה קטע מאוד קטן זה פחות משנה? הקונקטור 2.5MM אם הבנתי נכון, והכבל שלי 12 AWG ככה שבכל מקרה אצטרך להקטין טיפה את הקוטר של הכבל. מעבר לזה, יש אולי פתרונות אחרים?

אפשר להעביר כבל רצוף מהמגבר לקרוס אובר, ומהקרוס אובר ישירות למידבאס שנמצא בתוך הדלת.

כבל רצוף ללא חיבורים (צריך להיזהר שלא פוגעים באטימות של המעברים ולא פוגעים בכבלים של הרכב)

2. ראיתי שיש שני סוגי קונקטורנים כאלו ולא הצלחתי להבין מה ההבדל ואיזה מהם אני צריך. אם מישהו יודע אשמח לעזרה. האחד 000979225e  והשני N90684505. לקחתי את זה מסרטון שאצטרף בסוף ההודעה. 

אם מעבירים את הכבל ישירות לתוך הדלת אז אין צורך בקונקטורים שמופיעים בסרטון.

הקונקטורים שבסרטון עוזרים למקרה של פירוק דלת מהצירים,

ללא צורך לחתוך חוטי רמקולים

3. אני משתמש בכבל 0\4 עם מפצל 250A - משם למפצל וכבלים 4 AWG. האם צריך לשים פיוז נוסף לפני המגבר? 

כן, זה יתר בטוח.

זה בנוסף לפיוז מקדימה בתא מנוע.

4. בפיוז של הכבל שמתחבר למצבר אין בורג שנועל אלא אני צריך לשים סופיות שכבר הגיעו בערכה. עדיף לסגור אותם בדפיקה או שאפשר גם עם הלחמה. השאלה בגלל שההלחמה עשויה להשתחרר מחום שאולי יהיה אם תהיה תקלה. 

סוגרים עם מכשיר שנקרא נועל כבלים, אם אין אז אפשר לסגור בדפיקה ואז הלחמה (הלחמה עוזרת למנוע קורוזיה) 

5. ראיתי שיש שמשתמשים בסופיות ששמים על הכבל למשל בכניסה של המפצל כבל כוח. בחלק ראיתי שלוחצים עם פלייר ובכבלים הגדולים שמים אותם כמו שהם ולוחצים עם הבורג. זה משהו שצריך או סתם תוספת מיותרת?

עניין של העדפה אישית,

העיקר שהכבל נוגע במלואו במפצל מתח.

תודה מראש

זה מכשיר בסיסי מאוד ללחיצת קונקטורים,

וזה בסיסי עוד יותר.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • אהבתי 1

-

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, BEEKER כתב:

תודה על התגובה. 

לגבי סעיף 1-2:

אני לא בטוח שהבנתי..

א. הכוונה שלך שאקדח בקונקטור ואשחיל את הכבל בתוכו רצוף?

ב. אין בעיה של בלאי של הכבל בגלל פתיחה וסגירה של הדלתות?

ג. במצב הזה צריך למקם את הקרוס-אובר בתוך הדלת? כי להעביר שני חוטים כאלה יהיה יותר מורכב.. 

ד. אם הקרוס-אובר יהיה בדלת, עדיף להציב אותו בחלק החיצוני של הדלת או הפנימי? מאחורי הרמקול בערך אבל קצת מעל או בצד

לגבי סעיף 3 

לפי מה אני יכול לדעת איזה פיוז לשים שם? 

(נראה לי שיש כאן מאזן של סיכונים, מצד אחד כבל שלם בלי פיוז, מצד שני אם ארצה לשים פיוז אצטרך לחתוך את הכבל ואני לא הכי סומך על החיבורים שאני יכול לעשות, בכל זאת פעם ראשונה)

לגבי סעיף 4 

קניתי לוחץ כבלים אבל זה סוגר אותם בדפיקה. כמו בקישור המצורף. אני מבין אז אסגור אותם עם המכשיר הזה ואחר כך אלחים. 

ראיתי שיש שמלחמים עם ברנר ויש מלחימים עם מלחם, זה רק יישום שונה של אותה הלחמה או שיש שוני? 

אם הבנתי נכון הכבלים סוג של אלומניום  (מה שקניתי בערכה של ה-0 AWG). אפשר לשים למשל קונקטורים מנחושת או שזה לא מתחבר? 

(לכבלים שאחרי המפצל כבר קניתי מנחושת Canned copper 4 AWG  הבנתי שזה יותר טוב)

https://www.amazon.com/gp/product/B00E1UUVT0/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

תודה על הקישור של הלוחץ כבלים.. זה אמור להתאים רק לגדלים קטנים נכון? יש לי אחד כמו בקישור נראה לי שהוא טוב לקטנים..

https://he.aliexpress.com/item/1005001371305504.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.27b1295fF2xE3P&algo_pvid=fa7f18f8-cf12-439e-b50e-7df6cbc7bd72&aem_p4p_detail=202112210452218823503853560480000619825&algo_exp_id=fa7f18f8-cf12-439e-b50e-7df6cbc7bd72-2&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000015845705249"}

עריכה 

אפשר לבנות תושבת לפיוז הראשי ממתכת או שחייב משהו לא מוליך? 

עוד משהו קטן - בקונקטור המקורי של הרמקול יש 4 חוטים. יכול להיות שזה 2 פלוס ומינוס ועוד שניים שמגיעים מהטוויטר? אני יכול לפרק את הצמה אבל אם אפשר לדעת בלי זה יעזור. 

לטוויטרים יש קונקטור פלסטיק מקורי. צריך להעביר חיווט מחדש או שבטוויטר זה פחות משנה? אם אין לי קונקטורים כרגע אני יכול פשוט ללפף ולהלחים או שממש עדיף מחבר מהיר?

עריכה אחרונה על ידי userx
פורסם

בהמשך להודעה האחרונה ולשאלה האחרונה. אם אין לי קונקטורים לרמקולים, לא מצליח למצוא עבור 12 AWG. אפשר פשוט להלחים או שזה פחות כדאי? 

פורסם
לפני שעתיים, userx כתב:

נראה לי שיש כאן מאזן של סיכונים, מצד אחד כבל שלם בלי פיוז, מצד שני אם ארצה לשים פיוז אצטרך לחתוך את הכבל ואני לא הכי סומך על החיבורים שאני יכול לעשות, בכל זאת פעם ראשונה

הפיוז בתא מנוע נועד לנגן על הרכב במקרה של קצר.

זו סכנה בטיחותית להריץ כבל חשמל ברכב ללא פיוז,

אם אתה לא בטוח ב-100% אז מומלץ לפנות למתקין, זו בכל זאת התקנה ראשונה,

ותוכל ללמוד מצפייה

לפני שעה, userx כתב:

בהמשך להודעה האחרונה ולשאלה האחרונה. אם אין לי קונקטורים לרמקולים, לא מצליח למצוא עבור 12 AWG. אפשר פשוט להלחים או שזה פחות כדאי? 

עדיף קונקטורים כדי שתוכל לנתק במהירות

לפני שעתיים, userx כתב:

במצב הזה צריך למקם את הקרוס-אובר בתוך הדלת?

עדיף למקם אותו בתוך הרכב (מבחינת לחות ונוחות של כיוונים)

לפני שעתיים, userx כתב:

שיש שמלחמים עם ברנר ויש מלחימים עם מלחם, זה רק יישום שונה של אותה הלחמה או שיש שוני?

אותה הלחמה, לא משנה מה מקור החום

לפני שעתיים, userx כתב:

בקונקטור המקורי של הרמקול יש 4 חוטים. יכול להיות שזה 2 פלוס ומינוס ועוד שניים שמגיעים מהטוויטר? אני יכול לפרק את הצמה אבל אם אפשר לדעת בלי זה יעזור

כנראה שזה פיצול לטויטר, אבל צריך לבדוק עם מד רציפות

לפני שעה, userx כתב:

. אם אין לי קונקטורים לרמקולים, לא מצליח למצוא עבור 12 AWG.

יש בחנויות כמו ארכה, חשמל ישיר, אליאקספרס ואמזון

• אהבתי 1

-

פורסם
לפני 11 דקות, BEEKER כתב:

הפיוז בתא מנוע נועד לנגן על הרכב במקרה של קצר.

זו סכנה בטיחותית להריץ כבל חשמל ברכב ללא פיוז,

אם אתה לא בטוח ב-100% אז מומלץ לפנות למתקין, זו בכל זאת התקנה ראשונה,

ותוכל ללמוד מצפייה

עדיף קונקטורים כדי שתוכל לנתק במהירות

עדיף למקם אותו בתוך הרכב (מבחינת לחות ונוחות של כיוונים)

אותה הלחמה, לא משנה מה מקור החום

כנראה שזה פיצול לטויטר, אבל צריך לבדוק עם מד רציפות

יש בחנויות כמו ארכה, חשמל ישיר, אליאקספרס ואמזון

תודה על התגובה. 

לגבי הפיוז - כנראה לא הסברתי טוב. פיוז אחד אני מחבר ליד המצבר. השאלה הייתה לגבי פיוז נוסף לפני המגבר. לגבי צפייה בהתקנה. אני חושב שכבר הספקתי לראות עשרות (בסרטונים..)

לגבי המיקום של הקרוס אובר - המשמעות של מיקום הקרוס אובר שלא בדלת היא שאצטרך להעביר דרך הקונקטור במעבר של הדלת שני כבלים עבים לא יודע אם זה שווה את התועלת.. 

לגבי הקונקטור לרמקולים - חיפשתי המון. לדעתי אין בכל אמזון ואלי אקספרס. מצאתי רק 6.3 אבל 2.8 אין. צריך אחד קטן ואחד גדול. אפשר להשתמש ב-2 גדולים? 

פורסם
Just now, userx כתב:

שני כבלים עבים

טויטר לא צריך חוט עבה.

אין שם הספק גבוה.

לפני 3 דקות, userx כתב:

לגבי הקונקטור לרמקולים - חיפשתי המון. לדעתי אין בכל אמזון ואלי אקספרס. מצאתי רק 6.3 אבל 2.8 אין. צריך אחד קטן ואחד גדול. אפשר להשתמש ב-2 גדולים?

https://www.aliexpress.com/item/1005003091573498.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.143e6a9bbRhOFD&algo_pvid=96d76eda-3dcd-4930-92ff-bdbdab189296&aem_p4p_detail=2021122107450974464037424000001055168&algo_exp_id=96d76eda-3dcd-4930-92ff-bdbdab189296-9&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000024284502856"}

• אהבתי 1

-

פורסם
לפני 59 דקות, BEEKER כתב:

הבנתי. תודה. 

מצאתי עשרות קונקטורים כאלו, הבעיה שהם לא מיועדים/אמורים להתאים לכבל 12 AWG.. 

https://www.amazon.com/gp/product/B0071NC78C/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

זה מתאים והזמנתי אותו אבל הוא רק לחיבור הגדול של ה-6.3

פורסם
לפני 19 דקות, userx כתב:

מצאתי עשרות קונקטורים כאלו, הבעיה שהם לא מיועדים/אמורים להתאים לכבל 12 AWG

יש כמה אפשרויות: 

או להחליף את הכבל טויטרים לכבל 16GA ואז אין בעיה למצוא קונקטור 2.8 מתאים,

או להישאר עם הכבל 12GA ולנסות להשתמש בקונקטור 6.3,

בתקווה שיתאים לחיבור של 2.8,

או לנסות ולהלחים קונקטור 2.8 לכבל 12GA ולהדק עם שרוול בידוד מתכווץ.

בהצלחה

-

פורסם
לפני 2 דקות, BEEKER כתב:

יש כמה אפשרויות: 

או להחליף את הכבל טויטרים לכבל 16GA ואז אין בעיה למצוא קונקטור 2.8 מתאים,

או להישאר עם הכבל 12GA ולנסות להשתמש בקונקטור 6.3,

בתקווה שיתאים לחיבור של 2.8,

או לנסות ולהלחים קונקטור 2.8 לכבל 12GA ולהדק עם שרוול בידוד מתכווץ.

בהצלחה

בקשר לכבל טוויטרים קיבלתי את העצה שלך מההודעה הקודמת, אשתמש בחוט דק יותר. 

מה שהתכוונתי שיש איתו בעיה זה שבקומפוננט יש את שני סוגי הקונקטורים. בכל אופן אשתמש באחד הפתרונות שהצעת כאן. תודה רבה!!! 

• תוכן חדש...