Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על קיה ריו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם הרכב מוצא חן בעיניך וזה מחיר שאתה מוכן לשלם עבורו- תתחדש.

אישית, לא הייתי מוכן לשלם סכום כזה על ריו, במיוחד שמדובר ברכב שנחות מפחות או יותר כל המתחרים הישירים שלו.

הפלוסים של הריו הם

1. יחסית שורד התעללות טוב

2. יש לו social acceptance דיי טוב בארץ

כל שאר הפרמרטים: נוחות, איכות חומרים, ניהוג והתנהגות כביש, כוח- הוא נחות.

אופציות שהייתי מעדיף על פניו:

אם חשוב לך השנתון הגבוהה יחסית

-פיגו 208 ידנית, לדעתי החבילה הכי טובה בשוק כיום מבחינת עלות ותועלת

-קליו 0.9 ידנית, גם אחלה של אופציה קצת יותר מתהגת מהפיגו, יותר נוקשה וקמצ יותר חזקה מבחינת כס.

- פיאסטה ידנית, קצת יותר ספרטנית מהעליונות, ובעלת התנהגות כביש כנראה הכי טובה בקטגוריה, אם כי לדעתי השנים העליונות הן חבילות עדיפות.

אם פחות קריטי לך שנתון

-פונטו ידנית מהדור האחרון- וישאר לך גם לא מעט עודף

ואם בכל זאת ממש חשוב לך מה ישראל ישראלי חושב על הרכב שלך

-פולו ידנית עם המנוע 1400, שילוב מאוד ותיק ואמין, הרכב אמנם נורא פשוט ולא באמת מודרני כמו השניים הראשונות אבל עדין ירגיש משמעותית עדיף על פני הריו

ובנוסף יש לו social acceptance גבוה בארץ, הרבה יותר מהריו.

הפאביה והאיביזה המקבילות כנראה ירגישו יותר כמו הריו- במשפט אחד "שנות ה90 שהגיעו באיחור", למרות שאפילו אותן הייתי אישית מעדיף על פני הריו(טוב אולי לא את הפאביה- היא מכוערת להחריד)

לגבי הריו- אם הייתי צריך לרכב לזמן מסויים שהולך לאכול חיים נורא קשים, כמו נסיעות שטח מרובות, העמסות, רכב עבודה("רכב זו**") אז הייתי אולי מסכים לקחת כזה ב15, אם ישרוד אז למכור אחרי זה בכמה גרושים, אם לא אז בזה תסתכם עלותו של רכב העבודה והוא ילך לברזל.

זו דעתי, תעשה איתה מה שאתה חושב.

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • רעיון גרוע 2

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

הריו נחשבת לרכב אמין, מרווח מאחור, המנוע סביר מבחינת ביצועים.

נוחות נסיעה בעיר בינונית, מרגיש נוקשה מעט, אך בבין עירוני מרגיש טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הריו הידנית היא אחלה רכב. 

בזמנו כשבחנתי 208 ידנית כמחליפה לריו שהיתה לי, הריו היתה לטעמי יותר מוצלחת. 

פירסמתי כאן שרשור ארוך על הריו שלי.

האלטרנטיבות שהוזכרו כאן, פחות מוצלחות לטעמי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יצא לי לנהוג פעם על ריו וזה רכב סבבה לגמרי.

לא ברור לי על מה ה"הייט" שלך נגד הרכב @ik3

208 לפני2017 יש את היבט הרצועה. 

פות"ש , בקש היסטוריית טיפולים ודו"ח סליקה ונוכל לעזור לך.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)

כמו שציין יוליאן לריו יש היתרונות וחסרונות. צריך להתאים את הרכב לצרכים.

בכל מקרה התמונות שפרסמת מעלות חשד שמדבורב סוחר רכב, כל הפלסטיקים נראים כאילו טבלו אותם בסקאי (כנ"ל הצמיגים) ומשהו מוזר בצורה שבה יושבות הדלתות מצד שמאל של הרכב.
אם אין לו היסתוריית טיפולים או טפסי רישיון שמוכיחים את הקילומטראז הייתי מהמר על רכב שעבר תאונה חודש ועשה על הדרך דיאטת קילומטראז.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • תוכן חדש...