Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

היום לקחתי רכב מסוג פולו 16V לבדיקה לפני קנייה. הרכב שנת 2000 עם 73,000 קילומטר.

בנסיעת ההתרשמות שביצעתי ברכב הרגשתי שיש בעיה מסויימת עם עבודת הסל"ד וגם הרגשתי שהקלאץ' והגיר לא פועלים חלק...

הנה תוצאות הבדיקה, שנערכה במכון "מבדק" שבהרצליה:

מנוע/מערכת קירור/מערכת דלק/מערכת הצתה:

*רעש מערכת תיזמון ושסתומים, לתקן נזילות שמן, תושבות מנוע פגומות, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, קורוזיה בית טרמוסטט, ניקוי מערכת הקירור, סיבוב מנוע לא יציבים, לתאם מנוע.

מערכת פליטה:

*מערכת פליטה רועשת.

סרן קדמי ומערכת היגוי:

*זוית ציר אחורי פגומה.

קפיצים - תקין.

שילדת מרכב/ליקויים בעלי משמעות נמוכה:

*תיקונים במרכב פח וצבע, מעיכות בקורות תחתית, מעיכות ספים, פגיעות פח ופגמים בצבע + גג.

מערכת בלמים(ללא פירוק גלגלים):

*רעידות בבלימה, לפרק גלגלים לבדיקה.

צמיגים:

*צמיגים אחוריים יבשים

מערכת תאורה(כולל מצבר):

*תאריך מצבר 10/02 חלש, מצבר חלש.

העברת כח:

מצמד מפריד גבוה(בלאי), חריקות בשילוב הילוכים, רעש מתיבת הילוכים.

מחוונים:

ריפוד לוח שעונים סדוק.

מי שבאמת מבין בנושא הזה ויכול לתת חוות דעת מקצועית ורצינית - יתקבל בברכה...

פורסם

הרכב עבר תאונה כלשהי , ככל הנראה ללא שילדה.

אם מבחינת שילדה הרכב בסדר במאת האחוזים, אז אין מניעה לדעתי לקנות אותו.

(אני אישית לא הייתי נוגע ברכב שעבר טיפול פחחות כלשהו אבל אני פסיכופט)

הייתי מוריד על הצמיגים (מידה נדירה ודיי יקרה : כ-400 ש"ח לצמיג במקרה הטוב).

וגם בודק בהסטוריה של מוסך מורשה האם בוצע טיימינג (יקר מאוד)

מצבר זה שטויות

ריפוד לוח שעונים זה ידוע ויהיה בכל פולו ובכלל לא משמעותי

ובקשר לקלאץ', גם בבדיקה שלי היה רשום אותו דבר,ואחרי 3 שנים הקלאץ' עדיין תקין.

דרך אגב, אם הרכב כסוף, מהצורה כמו שלי ,ולבעלים שלו יש מבטא , אז אני בדקתי את הרכב עבור חבר

והבן אדם לא הסכים להתחייב על שילדה, אז ויתרתי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל,

בנוגע לתאונה:

תיקונים במרכב פח וצבע - לפי בעל האוטו, הייתה שריטה מקדימה והוא עשה פחחות וצבע כדי לתקן את זה. זו הפעם היחידה שהוא עשה לאוטו פחחות, לפי מה שהוא אומר לפחות.

מעיכות בקורות תחתית + מעיכות ספים - הבוחן במכון אמר שהפגיעות האלה נובעות כנראה מזה שהאוטו נכנס במדרכה, אך הדגיש שזה לא נגרם מתאונה ושהשלדה נקייה לגמרי.

פגיעות פח ופגמים בצבע + גג - הפגמים בפח ובצבע בגג נובעים מכך שירד ברד שגרם לפגיע בצבע ובצורת הפח של הגג, גם זה נאמר על ידי הבוחן וגם אומת לפי צורת הפגיעות.

*האם אתה ממליץ בכל זאת לקחת את האוטו להסתכלות אצל פחח שידגיש בדיוק מה נעשה באוטו מבחינה זו?

בנוגע לקלאץ' וגיר - גם אני שיערתי שזה בלאי סביר, אך בכל זאת בנסיעה מורגש שזה לא חלק כמו שזה אמור ליהיות...

בנוגע לצמיגים - הצמיגים האחוריים אכן נדרשים להחלפה... אגב לאוטו אין ג'נטים, אולי כדאי בהזדמנות זו כבר לשים לו ג'נטים? (הצמיגים הקדמיים חדשים לגמרי, יש אפשרות לקנות לצמיגים הקדמיים את הג'נט עצמו בלבד, ואת האחוריים להחליף לצמיגים + ג'נט?)

אגב, אם מידה יקרה + נדירה עולה 400 לצמיג, כמה יעלה לי צמיג סטנדרטי של 16V + ג'נט ?

בנוגע לטיפולים.. בדקתי את היסטוריית הטיפולים של הרכב(הכל במורשה): עשו לרכב טיימינג ב 45 אלף קילומטר בערך(לפני 30 אלף קילומטר משהו כזה...) בחודש פברואר שנת 2003.

לפי הנתונים הנ"ל, האם האוטו שווה מחירון ?

פורסם

זה ניראה כאילו הרכב עבר היתעללנות מסיבית..לא נירא לי משהו בכלל...

הרכב דורש תיקון גדול מאוד ולא מישתלם בכלל

פורסם

לא מריח חגיגי כל כך

נראה שזה אוטו שנסעו עליו חזק מאוד.

הרמזים:

תושבות ב 73000 - נסע מהר על במפרים

מעיכות בקורות תחתיות - נסע על אבנים? למשל נסע לא בזהירות בחוף הים.

חריקות בגיר.

תאונות פח - לא אחת

מעיכות ספים ?? מה לכל הרוחות יכול למעוך ספים ? הוא הסיע פילים?

לא תוצאה מלהיבה של בדיקה.

אריק

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
זה ניראה כאילו הרכב עבר היתעללנות מסיבית..לא נירא לי משהו בכלל...

הרכב דורש תיקון גדול מאוד ולא מישתלם בכלל

מת על הקשקשנים האלה - לך תמצא רכב בן 5+ שלא יקבל רשימת ריג'קטים כזאת. מי שמחפש רכב מושלם (כמו אייל נניח), סופו שיחכה לנצח (או שיהיה לו מזל כמו לאייל :wink: ).

לפי מה שאתה מתאר הרכב במצב סביר למדי. בוודאי שלא הייתי משלם מחירון (שהוא גבוה מאוד ממילא), אלא מוריד בהתאם לריג'קטים שנמצאו (בוא נגיד - 3-4 אלף) וקונה. כמובן שמומלץ לנסות להוריד יותר, אבל בעלי 16V נוטים לחשוב שיש להם פרארי לא פחות מבעלי סיטרואן סקסו VTS ( :wink: ), אז כנראה שהבנאדם יתעקש.

בנוגע לקלאץ' - אצל אייל זה אולי בסדר, אבל למיטב זכרוני הוא נוסע מעט מאוד, מי שיסע יותר ישחק את הקלאץ' יותר...

מעיכות בתחתית יכולות להיות סתם שפשוף ממדרכה או מעיכה של שני סנטימטר מאבן - רד מתחת לאוטו ותסתכל בעצמך. רוב הסיכויים שתראה שזה שטויות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דרך אגב, הג'ק של הפולו בנוי בצורה כזאת שהוא יכול ליצור מעיכות בתחתית.

לדעתי זה לא משמעותי.

מה שכן, אם הרכב עבר ברד, אני כמעט בטוח שהבעלים קיבל ירידת ערך/פיצוי מסויים מהביטוח

על כך, ולכן לא "מגיע" לו להרוויח פעמיים.

עוד משהו : מחירון לוי יצחק כולל ג'נטים מגנזיום כסטנדרט. עליך לתת על כך את הדעת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מנוע/מערכת קירור/מערכת דלק/מערכת הצתה:

*רעש מערכת תיזמון ושסתומים, לתקן נזילות שמן, תושבות מנוע פגומות, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, קורוזיה בית טרמוסטט, ניקוי מערכת הקירור, סיבוב מנוע לא יציבים, לתאם מנוע.

כסת"ח!!! (אם התושבות גמורות, להוריד מהמחיר)

מערכת פליטה:

*מערכת פליטה רועשת.

כסת"ח!!!

סרן קדמי ומערכת היגוי:

*זוית ציר אחורי פגומה.

שטויות.

קפיצים - תקין.

שילדת מרכב/ליקויים בעלי משמעות נמוכה:

*תיקונים במרכב פח וצבע, מעיכות בקורות תחתית, מעיכות ספים, פגיעות פח ופגמים בצבע + גג.

כסת"ח,שטויות,זניח.

מערכת בלמים(ללא פירוק גלגלים):

*רעידות בבלימה, לפרק גלגלים לבדיקה.

שטויות.

צמיגים:

*צמיגים אחוריים יבשים

להוריד מהמחיר.

מערכת תאורה(כולל מצבר):

*תאריך מצבר 10/02 חלש, מצבר חלש.

העברת כח:

מצמד מפריד גבוה(בלאי), חריקות בשילוב הילוכים, רעש מתיבת הילוכים.

להוריד מהמחיר חלק מעלות הקלאצ.

מחוונים:

ריפוד לוח שעונים סדוק.

שטויות.

...

מה קרה לכם פה? יופי של אוטו ואם הוא גם נראה ומרגיש טוב, אז לך על זה.

כולכם כבר עשיתם ממנו נבלה שעברה התעללויות ותאונות.

באמת שאני לא רואה שום בעיה עם האוטו.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באמת שאינך רואה פה עילה לבלאי די מוגבר ברכב?

(1)סל"ד לא יציב - נכון שזו מחלה בפולו, אך יש לתקנה והעלויות שלה אינן זניחות.

(2)כיוון ציר אחורי - בסכום של כ-250 ש"ח ניתן לכוון/לסדר זאת, מדוע להזניח אם ניתן לתקן?

(3)חריקות בשילוב הילוכים - גם הקונה הפוטנציאלי חש בכך, משמעו שהגיר אינו תקין(יש לבצע בו שיפוץ, סינכרונים ומשלבים שחוקים).

נכון, הרכב בר-קניה, אך הכל צריך להיות מתומחר בהתאם.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כמו שרוני כתב, הורדה של 3K-4K מהמחירון והרכב שווה (למרות שקשה להעריך ערך של רכב בלי שרואים אותו).

אייל, אתה בטוח שפולו 16V משנת 00' הגיעה עם חישוקי סגסוגת כסטנדרט? אני זוכר מספר פולו 16V מהצורה כמו שלך עם חישוקי פלדה+ טסות מקוריות.

ידוע לי שבשנים קודמות (97' למשל) ה-16V הגיעו עם חישוקי סגסוגת מקוריים...אבל לאחר מכן זה השתנה, לא?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
באמת שאינך רואה פה עילה לבלאי די מוגבר ברכב?

(1)סל"ד לא יציב - נכון שזו מחלה בפולו, אך יש לתקנה והעלויות שלה אינן זניחות.

(2)כיוון ציר אחורי - בסכום של כ-250 ש"ח ניתן לכוון/לסדר זאת, מדוע להזניח אם ניתן לתקן?

(3)חריקות בשילוב הילוכים - גם הקונה הפוטנציאלי חש בכך, משמעו שהגיר אינו תקין(יש לבצע בו שיפוץ, סינכרונים ומשלבים שחוקים).

נכון, הרכב בר-קניה, אך הכל צריך להיות מתומחר בהתאם.

עמית

עמית,

בהחלט רואה עילה לבלאי מוגבר ,מדובר ברכב ספורטיבי, יחסית לשנה,ק"מ ולהתעללות הפוטנציאלית, הוא הרבה יותר מבר קניה. פשוט כל האחיטופלים הקטנים קופצים כאן שהרכב על הפנים, אחרי תאונות ולא לגעת בו, בזמן שחוץ מכמה הורדות במחיר המחירון, זה נראה יופי של אוטו.

אני בטוח שאם במקום פולו 16V היה כתוב ראלי או 106 GTI הייתם אומרים שהוא במצב מדהים ושמור ולחטוף אותו מהר.

כל הסיפורים על סבא בן 80 שקנה לו בשנת 90 205 GTI ועכשיו היא יד 1 שמורה מדהים ומטופלת רק במוסך המרכזי, הם בדיוק מה שהם, אגדות אורבניות, וגם אם הן קורות במציאות, זה תמיד לאחרים ולא לך (או לי).

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נשמע סביר לשנת הרכב.

תוריד טיפה מהמחיר. אני אישית הייתי קונה. המצב לא כזה גרוע כמו שאנשים אומרים שהוא.

• תוכן חדש...