Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Shmelov כתב:

בתקציב הזה אתה יכול לקנות בראשון במתחם האלף 3 חדרים בקומה גבוהה.

בניין חדש, קבלת מפתח תוך 4-4.5 שנים.

אני מאוד אוהב את האיזור וממליץ.

לא מפריעה לך הצמידות לשפדן?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

או נהדר שרשור על בתים ויש פה תל אביבים.
תל אביבים תסבירו לי מה זו ההזיה הבאה. פעם ראשונה ששמתי לב אליה היה לפני שבוע, למרות שאני יושב באזור שם לא מעט.
כנראה שמוח שלי התעלם מהתופעה הזו כי הוא חשב שמדובר בהפרעה, קצת כמו מה שעושה המוח כשהוא משלים פרטים לעיתים, הוא השלים לי פשוט חור שם כי אין מצב שיש שם בית.

לפני שבוע פתאום שמתי לב, פאקינג בית קרקע על אבן גבירול במרכז של המרכז מוקף בניינים. אחד הדברים המשוגעים שראיתי.
שם אני רוצה לגור, אפשר?

image.thumb.png.3976d272d215f815abe8d8c7b51663e6.png

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה, לא ראית את הסרט up?

• מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שכונת אור-ים באור עקיבא, שכונה חדשה שכרגע נמצאת בבניה ומאכלסת בעיקר משפחות צעירות, בקומות הגבוהות יש נוף לים וצפוי לקום שביל ישירות לחוף הים.

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אני חושב שגר שם איזה אומן, לפי מה שנראה כמו יצירות אומנות בחצר. אבל כן זה מוזר.

אבל מה עם התור בויטרינה ממול? מזמן לא דנו בו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

תל אביב, תל אביב ותל אביב. 

בעולם אידיאלי הייתי כנראה גר בלונדון או טוקיו או מתפשר על וינה או הלסינקי.

לגבי מה שנכתב כאן:

רעש: פיקציה. רעש יש בכל הערים בישראל. דווקא ברחובות הצידים של תל אביב זו לא בעיה. לא שומעים כל כך מכוניות. נדיר שיש שכנים ערסים עם מסיבות קריוקי עד אור הבוקר. אין וילות למסיבות כמו בישובים קטנים. אין צימרים. ועד היום היה לי מקרה אחד בדיוק של מסיבה רועשת מדי באזור שלי.

פקקים: עוד פיקציה. כלומר אם אתה גר בתל אביב ועובד מחוץ לעיר אז כן. אבל כל אדם צריך לשאוף לגור קרוב למקומות שהוא צריך להגיע אליהם כל יום. ופקקים לא מעניינים כשהכל נמצא במרחק של הליכה או נסיעה של 15-20 דקות באוטובוס (או, חלילה, קורקינט או אופניים). עד היום הדבר הכי "גרוע" שקרה לי בהקשר של פקקים, זה שביום ממש קשוח של איזו שביתת רכבת הייתי צריך ללכת הביתה ברגל. לקח 50 דק. נוראי.

אוכלוסיה: יחסית מגוונת למרות שזה משתנה ככל שהעיר הופכת ליקרה יותר.

את כל זה יש לי בכפר סבא, מינוס הרעש, הפקקים והחפירות.

למעשה התעוררתי היום בלילה כי השארתי את החלון פתוח ומישהי דיברה בטלפון בטונים גבוהים בבית ליד. אני עד כדי כך רגיל לשקט, ואני גר באיזור שבו מגיעים אליי חברים שגרים במושבים ונדהמים עד כמה שקט פה.

אגב ברור שבשבילך הרעש הצפיפות והפקקים זה פיקציה, כי אתה כבר לא זוכר משהו אחר (וגם מפחד להזיז את האוטו מחשש לאבד את החניה).

אבל יש בארץ עוד ערים, שבהם אשכרה קיימת איכות חיים קרובה לאמיתית, שלא מסתכמת בלשכנע את עצמך שthis is fine. והם אפילו לא חורים מוכי אבטלה, דיכאון וערסים. יש אפילו מקום להונדה.

אגב, איפה אני גר - מרכז כפר סבא.

איפה הייתי רוצה לגור - בית נייד על שלדת משאית 8x8, עם כל הנוחות של בית מודרני, ולטייל בה בטבע.

• אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
Just now, vadim6385 כתב:

למעשה התעוררתי היום בלילה כי השארתי את החלון פתוח ומישהי דיברה בטלפון בטונים גבוהים בבית ליד. אני עד כדי כך רגיל לשקט, ואני גר באיזור שבו מגיעים אליי חברים שגרים במושבים ונדהמים עד כמה שקט פה.

אגב ברור שבשבילך הרעש הצפיפות והפקקים זה פיקציה, כי אתה כבר לא זוכר משהו אחר (וגם מפחד להזיז את האוטו מחשש לאבד את החניה).

אבל יש בארץ עוד ערים, שבהם אשכרה קיימת איכות חיים קרובה לאמיתית, שלא מסתכמת בלשכנע את עצמך שthis is fine. והם אפילו לא חורים מוכי אבטלה, דיכאון וערסים. יש אפילו מקום להונדה.

אגב, איפה אני גר - מרכז כפר סבא.

איפה הייתי רוצה לגור - בית נייד על שלדת משאית 8x8, עם כל הנוחות של בית מודרני, ולטייל בה בטבע.

מדובר בצמודי קרקע או בנייני קומות?

וכן, מה שקובע את רמת הרעש זה לגמרי האוכלוסייה ולא בהכרח הצפיפות.

בטווח המחירים האלה אפשר למצוא משהו הגון?

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

לפני שבוע פתאום שמתי לב, פאקינג בית קרקע על אבן גבירול במרכז של המרכז מוקף בניינים. אחד הדברים המשוגעים שראיתי.
שם אני רוצה לגור, אפשר?

אני רוצה לגור פה

screenshot-www.google_co.il-2021_10.06-21_37_49.thumb.png.2caa2c07f722d19d2ab0bc33bac100b0.png

עם העברת התחנה למיקום אחר, בהחלט הייתי רוצה לעבור לשם. כי המחירים יעלו ויהיה שמח

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

מבדיקה קצרה שעשיתי ביד 2 המחירים בכפר סבא לא נורמלים, אבל הדירות נראות טוב ממה שראיתי והאזור נראה נעים ורגוע מאוד, הרבה ירוק וצמחייה.

כמובן שכל הדיבורים כרגע על מעבר הם בגדר שעשוע ומשחק עם האפשרויות, אבל בורכתי למזלי ובעתיד אוכל לעבור אם אחפוץ בכך, מה שכן, כמו שנאמר, צריך לחשוב מה עושים בעניין העבודה.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני 10 דקות, שליקו99 כתב:

מדובר בצמודי קרקע או בנייני קומות?

וכן, מה שקובע את רמת הרעש זה לגמרי האוכלוסייה ולא בהכרח הצפיפות.

בטווח המחירים האלה אפשר למצוא משהו הגון?

צמודי קרקע. אני שוכר פה.

לגבי מחירים - לא מתמצא, תבדוק ביד2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני שעה, farkash7 כתב:

שם אני רוצה לגור, אפשר?

דווקא בחירבה הזו? יש לא מאוד רחוק משם אזור שלם של וילות שקצת נחבא מן העין, שיכון צמרת. הרבה יותר נחמד.

איפה הייתי רוצה לגור? אני שונא ערים גדולות ולא טיפוס עירוני בכלל, אז כמו שאני תמיד אומר לאשתי, מקום ראשון מרום גולן, אם לא מרום גולן אז זכרון או בנימינה, ואם לא שני אלה אז מבחינתי החוצה מכאן, מצדי בחזרה להלסינקי. טוב, אפשר גם כפר סבא אם ממש חייבים עיר (גרתי בה חלק גדול מחיי).

...אבל לא עזר לי כלום ואני תקוע בגבעתיים. מהר מאוד הבנתי שזה אומר כל המגרעות (רעש, סחלה, צפיפות, הכל מרופט וישן ומתפורר) בלי היתרונות של ת"א שרואים שהכל שם מנוהל ברמה אחרת ואני מודה שתכל'ס זו הציביליזציה היחידה בארץ.

בזכרון גרנו כמה שנים ומבחינתי היא אידיאלית. ישוב קטן אבל לא קטן מדי שצריך לנסוע חצי שעה בשביל כל דבר. מחוץ למדינת גדרה עד חדרה אבל ממש קרוב לגבולה הצפוני. מיקום אידיאלי ונגיש על צירי תנועה מרכזיים. אי יחסי של שפיות, אנשים יחסית מנומסים, אין צפירות ברחובות, עוצרים לפני מעברי חציה, אפילו הערסים מנומסים ומדברים עם א' בגוף ראשון עתיד ("אני אדקור אותך", שמעתי במו אזניי...).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

יפה, מבחינתי אחד העניינים המרכזיים בלאן לעבור זה איך האוכלוסייה.

ואני לצערי לא משתלב הכי טוב בין אנשי אשדוד הנחמדים, ולא אוהב את העיר באופן כללי, זה שיש לה גישה לים זה לא מספיק.

נתח יותר מדי גדול מכוכב על ידי הערסים, לא משנה לאן אני יוצא, קניון, קניות למצרכים, פאב/בר, הם חלק דומיננטי בכל מקום והם לא בדיוק חביבים, לא הם ולא עמיתיהם הצ'אחלות טורבו עם כפכפים.

לצ'אחלות באשדוד יש כבר סטייג' 3.

כמובן שזה לבדו לא גורם מספיק חזק על מנת לארוז הכל ולעזוב עיר.

בעיה נוספת באשדוד היא שזיהום האויר מזעזע כאן ושיעור תחלואת הסרטן בין הגבוהים בארץ הודות למפעלים נפלאים שממוקמים בלב העיר... כ-1.5-1 ק''מ משכונת המגורים הכי קרובה.

לפעמים בערבים ובלילות (שבשעות האלה פעילות המפעלים הכי חזקה) שאני עושה הליכה/אימון/ריצה, יש ריח חריף, מסריח ומחניק, זה כבר באמת לא הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני 26 דקות, vadim6385 כתב:

כאילו לא קראת מה כתבתי אבל הגבת אה?

לפני 26 דקות, vadim6385 כתב:

כאילו לא קראת מה כתבתי אבל הגבת 2 אה?

הסיבה היחידה שבגללה אני לא מוכר את הרכב היא שההורים שלי גרים מחוץ לתל אביב ופעם בשנה בא לי ללכת ליומסלול. זהו. אה סליחה. שתי סיבות. בעלות על רכב היא לא איזה יתרון מדהים לרשום בקורות חיים, ואני לא "מפחד להזיז  את האוטו מחשש לאבד חניה" כי יש לי חניה פרטית. אין לי סיבה להזיז את האוטו. משהו שמכיר כל בן אדם שגר בכל עיר נורמלית בעולם ונראה לך כאיזו הזיה. נסה לבקר פעם באחת. 

אה כן. העיר צפופה. מסתבר שבני אדם לפעמים רוצים לשהות בקרבת בני אדם אחרים ונהנים מזה שיש בני אדם סביבם במרחב. מי היה מאמין?! אבל כמובן שאתה צודק. כפר סבא עדיפה על פריז לדוגמא.

לפני 27 דקות, vadim6385 כתב:

אבל יש בארץ עוד ערים,

כפר סבא היא לא עיר. היא מקסימום פרבר שינה חמוד בטבעת חיצונית של תל אביב, עם רחוב מסחרי אחד וקניון. קניון לכולם. אפילו כמה נראה לי. והאמן לי. ביקרתי בה יותר מפעם אחת. יש לי חברים טובים שגרים בשכונה החדשה שם, שמשום מה נראית כמו כל שכונה חדשה בדיוק בכל פרבר שינה אחר. האמן לי שאת התלונות שלהם על העבודה בתל אביב אני שומע בכל פעם שאנחנו מדברים. לי בחיים לא תהייה סיבה לחפש עבודה בכפר סבא. להם, משום מה, יש סיבה לחפש עבודה בתל אביב. תוכל להסביר בבקשה למה? 

לפני 30 דקות, vadim6385 כתב:

שלא מסתכמת בלשכנע את עצמך שthis is fine.

הו כן. מזל שיש את הפורום עם אנשים שבאמת יודעים מה זה fine. כמובן, אתם לא משכנעים את עצמכם. אתם יודעים. ספר לי עוד בבקשה.

לפני 28 דקות, vadim6385 כתב:

בהם אשכרה קיימת איכות חיים קרובה לאמיתית

כן, שמע.. נראה לי שאני אעצור פה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

תכל'ס זה נכון שבאופן פרדוקסלי בת"א פרופר (= ממערב לאבן גבירול, צפונה מיהודה הלוי ודרומה מהירקון) אין פקקים. גם אין נפש חיה ברחוב לפני תשע בבוקר. ואם אני בגבעתיים מסתדר בלי להזיז את האוטו (מרוב פחד...) אז זה נכון שבעתיים בת"א.

לפני 11 דקות, שליקו99 כתב:

יפה, מבחינתי אחד העניינים המרכזיים בלאן לעבור זה איך האוכלוסייה.

ואני לצערי לא משתלב הכי טוב בין אנשי אשדוד הנחמדים, ולא אוהב את העיר באופן כללי, זה שיש לה גישה לים זה לא מספיק.

נתח יותר מדי גדול מכוכב על ידי הערסים, לא משנה לאן אני יוצא, קניון, קניות למצרכים, פאב/בר, הם חלק דומיננטי בכל מקום והם לא בדיוק חביבים, לא הם ולא עמיתיהם הצ'אחלות טורבו עם כפכפים.

לצ'אחלות באשדוד יש כבר סטייג' 3.

כמובן שזה לבדו לא גורם מספיק חזק על מנת לארוז הכל ולעזוב עיר.

בעיה נוספת באשדוד היא שזיהום האויר מזעזע כאן ושיעור תחלואת הסרטן בין הגבוהים בארץ הודות למפעלים נפלאים שממוקמים בלב העיר... כ-1.5-1 ק''מ משכונת המגורים הכי קרובה.

לפעמים בערבים ובלילות (שבשעות האלה פעילות המפעלים הכי חזקה) שאני עושה הליכה/אימון/ריצה, יש ריח חריף, מסריח ומחניק, זה כבר באמת לא הגיוני.

יש לך יתרון שאתה צעיר ונטול מחוייבויות (האמן לי, מה שיש לך זה לא נחשב) ויכול להסתובב בארץ ולנוע לאיפה שנוח לך. מקסימום תעשה פרסה. לא קרה שום אסון. אם רק תאזור אומץ ותצא מהקבעונות הישראליים. במדינות אחרות מקובל מאוד שחבר'ה צעירים זזים ממקום למקום גם אם זה אלפיים ק"מ מהישוב בו גדלו.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

אכן גם אני ואשתי ברמת גן מסתדרים יפה מאוד בלי להזיז את האוטו כמעט…

ז״א אני עובד מחוץ לעיר אבל מנוגד לכיוון הפקקים אז לא נורא…

אבל בהתנהלות בתוך רמת גם/גבעתיים/תל אביב אנחנו לא משתמשים ברכב באופן כללי (ולא מחשש לאיבוד החניה הפרטית כמובן…)

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...