Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי בצו הארנונה המקומי. בחיפה, למשל, אין תשלום ארנונה תמורת שטחים משותפים. מצד שני, הארנונה למ"ר יותר גבוהה. חוץ מזה, יש עניין של דירוג גם לפי מפרט הדירה, גובה התקרה ועוד ועוד. אדריכל מתוחכם יכול לחסוך הרבה מאד תשלומי ארנונה עם תכנון מדוייק - כמובן, כל עוד לא נעשה שינוי בצו הארנונה. ההבדל בין דירה ששטחה לצורך ארנונה 99.9 מ"ר לזו של 100.01 מ"ר יכול להגיע לעשרות אחוזים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

כן, אבל תמורת 200 ש"ח לחודש ועד הבית מספק עוד כמה שירותים חוץ מתיקון הגג. כתבתי כבר לפני כמה ימים בשרשור זה או מקביל - בדירה הקודמת שילמתי 300 ש"ח לחודש, שה כלל את כל תחזוקת הרכוש המשותף שכלל מעליות, מערכת מים מורכבת עם כמה משאבות ומאגרים, גינון, ניקיון, אחזקת הביוב ואפילו כל מיני שיפורים קטנים. וכמובן תחזוקת הגג. אז בבית הנוכחי אין חדר מדרגות ואין מעליות, אבל יש עוד הרבה תחזוקה אחרת שבבניין משותף מתחלקת בין הדיירים ובבניין פרטי או דו-משפחתי או טורי הופכת לעניינו של כל דייר בנפרד. סתם דוגמה קטנה - בגלל סתימת ביוב נזקקתי לשירותי ביובית. 1700 ש"ח בלי למצמץ. תקלה דומה בבניין דירות היתה מתרחשת בקטע משותף והיתה מתחלקת בין הדיירים.

לא מדויק כל כך. הוצאות חריגות בבניין משותף דורשות תשלום חריג מבעלי הדירה. תשלום ועד לרוב מכסה הוצאות מאוד סטנדרטיות. כמובן, זה גם לא אבסולוטי ומשתנה מבניין לבניין, אבל אני יכול להגיד לך שבדירה שגרתי בה בעבר בעלי הדירות נדרשו בפירוש לשלם בנפרד על תקונים בגג. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

500 שקל זה סביר לוועד בית. יש אנשים שמשלמים קרוב ל1000 והם לא גרים בבניין פאר.

האמת? לא חושב שזה סביר,

אני חי בבית של 9 דירות, עם מעלית וחצר משותפת קטנה, הוועד הוא 175₪ לחודש,

מספיק למנקה פעמיים בשבוע, תיקונים שוטפים פה ושם, תחזוקת המעלית וגנן מתי שצריך (סביב פעם ברבעון).

כשיש עבודות גדולות, גובים בנפרד, למשל עכשיו עושים עיבוי, חיזוק וצביעת עמודי התמיכה של הבניין, יצא 2,800₪ למשפחה, אבל זה חד פעמי.

ההורים שלי גרים בשכונה מאוד מבוקשת בקרית ביאליק, בית בן 15 בערך, שש קומות, מאוד מטופח, 17 משפחות, מעלית גדולה, איזור חניות מרוצף ומסודר, לובי גדול, בריכת מים ומשאבות לכל הבניין (מיקום הבניין על גבעה וגובהו הביאו למערך הזה) והם משלמים 270₪ לחודש וועד שכולל חברת תחזוקה שעושה ניקיון כל חמישי/שישי, דואגת לכל התיקונים הקטנים (מנורות וכאלה) ושאר ירקות, מעבר לזה אין תוספת תשלום על ניקוי ותחזוקת הבריכה והמשאבות (פעם בשנה שנתיים) והמעלית.

אז 500₪ נשמע לי רציני..🙂

אגב קיבוץ, באיזה קיבוץ מדובר?

ולגבי ההבדלים של בית פרטי/דו-משפחתי לעומת דירה, כמעט כל מה שהחברים פה רשמו הגיוני וסבבה, עד שמבינים מהי הקפיצה באיכות החיים בבית משלך ושטח משלך שאינו תלוי במישהו שיושב לך על הראש או נמצא מתחתיך. זה עולם אחר. גם אם יש בו סוג אחר של דברים שצריך לקחת בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

יש לי גג רעפים בן 35, והדבר הזה מצריך תחזוקה שוטפת, מניקוי מרזבים ועד איטום והחלפת רעפים. כמובן שאני לא עושה את העבודות המסוכנות האלה אלה שוכר שירותי גגן בעל רישיון לעבודת גבהים - ותמורת זה משלם דרך האף. נזקק לשירות כזה, שעולה אלפי שקלים, כל שנתיים שלוש ולעתים יותר מזה.

ההורים שלי גרים בבית פרטי קרוב ל30 שנה ולא זכור לי קמצוץ ממה שתיארת פה, לא אצלנו ולא אצל כל השכונה, לא היה אצלנו "גגן" אפילו פעם אחת, המקסימום היה לנקות את המרזבים לפני החורף, אין לי שמץ של מושג על מה אתה מדבר

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

@יבגניפ הנקודה היא שהגג הוא בשטח של 2 או 4 דירות, אבל התחזוקה מתחלקת בין כל הדיירים, גם אלה המתגוררים בקומת הקרקע. והוצאות הגינון חלות גם על דיירי הקומות העליונות. פחות משנה האם מדובר בגביה השוטפת או בגביה חד פעמית.

@Blaz00rאולי הוריך בני מזל, אולי לי יש מזל רע. היו לי בעיות של רטיבות בקומה העליונה, התברר שהיו בעיות איטום, והבעיה המרכזית היתה שתעלת ניקוז ממתכת החלידה ואפשרה חדירת מים. וכמובן סתימת מרזבים ושברים ברעפים וכיוצא באלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קבלן טוב.

כשההורים שלי קנו דירה לפני הרבה שנים והזמינו מתקין וילונות האיש זיהה את הקבלן לפי  טיב הבטון שבו היה צריך לקדוח.

פורסם

הדדעת כי רוכב אופניים קרוי בעברית אופנן?

• מצחיק 3

פורסם
לפני 47 דקות, Super_T כתב:

אז 500₪ נשמע לי רציני..🙂

ככל שהבניין יותר גדול המערכות שלו יותר מסובכות ויקרות לתחזוקה ולכן גם הבניין עצמו הופך ליותר יקר לתחזוקה.
תנסה למצוא בניין מודרני (10 שנים האחרונות) עם יותר מ10 קומות ובלי וועד בית של 400 שקל ומעלה. לדעתי קשה למצוא.

לפני 50 דקות, Super_T כתב:

אגב קיבוץ, באיזה קיבוץ מדובר?

מענית.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 49 דקות, יבגניפ כתב:

וילנן?

מצאת על מי להסתלבט על העברית.

כמו שלא מתווכחים עם ליאור בנושאי קומפילציה, יש דברים שפשוט לא עושים.

• מצחיק 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 58 דקות, sperial כתב:

הדדעת כי רוכב אופניים קרוי בעברית אופנן?

אתה מדבר על אלה עם הביגוד הזוהר שנוסעים ב4 בבוקר וחושבים שהם מלכי הכביש?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

באיזה אופן צריך למצוא את מילון אבן שושן שלי, ולבדוק באיזה מהדורה מדובר. מן הסתם, לפני שהאפוד הזוהר הומצא.

• מצחיק 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מתקופת האפוד של הכוהן הגדול בבית המקדש.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בנושא בית משותף מול בית פרטי - מגורים בבית משותף יותר ידידותיים לסביבה, בעיקר במדינה צפופה כמו שלנו.
עדיף להצטופף בערים ולשמור על שטחים פתוחים מסביב מאשר לבנות ולסלול על כל השטח

(לא ששומרים בארץ על השטחים הפתוחים...)

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...