Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

ככל שהבניין יותר גדול המערכות שלו יותר מסובכות ויקרות לתחזוקה ולכן גם הבניין עצמו הופך ליותר יקר לתחזוקה.
תנסה למצוא בניין מודרני (10 שנים האחרונות) עם יותר מ10 קומות ובלי וועד בית של 400 שקל ומעלה. לדעתי קשה למצוא.

אין לי שום כוונה לגור בבית של 10 קומות,

ראיתי תוכניות והצעה כזו מקבלן לפני חצי שנה, מחיר ממש טוב לדירת 5 חדרים בבניין של 18 קומות בערך בשכונה טובה פלוס בקריות,

רק מהמחשבה של מה ילך שם בחניה, בוועד, במרפסות, בשטח מתחת לבניין (ובין הבניינים) שבנו למשפחות וגן המשחקים, הרעש, הבלאגן,

כל זה עשה לי רע..🤨 

לפני 37 דקות, motior כתב:

בנושא בית משותף מול בית פרטי - מגורים בבית משותף יותר ידידותיים לסביבה, בעיקר במדינה צפופה כמו שלנו.
עדיף להצטופף בערים ולשמור על שטחים פתוחים מסביב מאשר לבנות ולסלול על כל השטח

(לא ששומרים בארץ על השטחים הפתוחים...)

או ללכת לשכונות של דו משפחתיים ובתים פרטיים,

אבל אני מניח שזה עניין של השקפה,

מעדיף לתרום לארגונים של איכות הסביבה והטבע 300-400 שקל בשנה ולא לגור ברב קומות כפי שתואר קודם.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• אחראי פורום
פורסם
לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

תיקון נזילה מהשכן לא עולה כמו לעשות יריעות איטום לגג שלם. לפעמים מדובר בנזילה שוועד הבית משלם על חלק מהתיקון. בבית פרטי אתה תמיד תשלם על הכל. וזה לא תלוי רק איך בנו, זה תלוי מתי בנו. איטום זה משהו שצריך לחדש כל כמה זמן. לא רק בבתים פרטיים, גם בדירות פנטהאוז עושים את זה. רעפים זה משהו שצריך להחליף מתישהו, וזה לא זול. (שזה חרא של דבר בפני עצמו אבל זה לא שייך עכשיו). באותה עיר, ארנונה של בית פרטי תמיד תעלה יותר מארנונה של דירה

אתה מחליף 4 צמיגים בגלל פנצ'ר?

ככה אתה לא מתקן גג שלם בגלל נזילה.

ארנונה יכולה להשתנות בין שכונות, לא משנה אם זה בית פרטי או בניין.

רעפים - ממתי מחליפים כשאין נזק?

לפני 5 שעות, sperial כתב:

@itaysamurai אני חולק עליך. אמנם אני לא גר ב"בית פרטי" אלא בקוטג' טורי, אבל מבחינת אחזקה ההבדל הוא שני קירות משותפים ולא חיצוניים. יש לי גג רעפים בן 35, והדבר הזה מצריך תחזוקה שוטפת, מניקוי מרזבים ועד איטום והחלפת רעפים. כמובן שאני לא עושה את העבודות המסוכנות האלה אלה שוכר שירותי גגן בעל רישיון לעבודת גבהים - ותמורת זה משלם דרך האף. נזקק לשירות כזה, שעולה אלפי שקלים, כל שנתיים שלוש ולעתים יותר מזה

נפלת רע.

הבית של ההורים שלי נבנה ב-84, הבית של סבא וסבתא איפשהו בשנות ה-50.

רעף אחד לא הוחלף, טיפה אחת לא זלגה.

את ההשקעה הכי גדולה שלי באופן יחסי, שמתי על קודח הכלונסאות וקבלן השלד.

הם האחראים הישירים לכל בעיה שעשויה לצוץ בהמשך ובין היחידים שאי אפשר לחזור אחורה בתקלות שלהם.

לקנות/לבנות בית שנבנה פחות טוב אומר שאתה תרוץ אחרי תקלות כל חיי הבית.

אבל בבקשה, השחרת צורת הבניה הזאת (שהיא by far הכי מתגמלת ונוחה) בגלל ניסיון בודד - לא במקום.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

ככל שהבניין יותר גדול המערכות שלו יותר מסובכות ויקרות לתחזוקה ולכן גם הבניין עצמו הופך ליותר יקר לתחזוקה.
תנסה למצוא בניין מודרני (10 שנים האחרונות) עם יותר מ10 קומות ובלי וועד בית של 400 שקל ומעלה. לדעתי קשה למצוא.

מענית.

צודק. אלו המספרים של בניינים חדשים ללא שומר/בריכה וכו. דירות רגילות שאינן דירות יוקרה

לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

לגבי ארנונה, שמעתי על אנשים בדירות חדשות שמשלמים 800 שקל בחודש ארנונה על דירת 4 חדרים. העיריות מזמברות את השכונות החדשות.

בתחשיב למטר זה יוצא יקר יותר מהרבה בתי קרקע, ואם תבנה 140 מטר במפלס אחד (כמו דירה גדולה) גם תשלם אותו דבר.

בכל מקרה זה לא הבדלים של שמים וארץ.

אצלנו בעיר, המחיר למ"ר של צמוד קרקע גבוה יותר מזה של בניין... למעט פנטהאוז שמשלמים עליו כמו צמוד קרקע 😕

בתחשיב הכללי עם שטחים משותפים זה הרבה מאות שקלים יותר מצמוד קרקע באותו גודל, אבל ההבדל הוא במחיר הרכישה - על אותו שטח אתה משלם נניח מיליון פחות, אז תוספת של כמה אלפים בשנה של ועד בית הם זניחים - ולכן כלכלית בניין יותר זול.

{לא נכנס להעדפה של כל אחד, זה לא משהו שאפשר לתמחר}

פורסם
לפני 3 שעות, Blaz00r כתב:

ההורים שלי גרים בבית פרטי קרוב ל30 שנה ולא זכור לי קמצוץ ממה שתיארת פה, לא אצלנו ולא אצל כל השכונה, לא היה אצלנו "גגן" אפילו פעם אחת, המקסימום היה לנקות את המרזבים לפני החורף, אין לי שמץ של מושג על מה אתה מדבר

מחזק.
בית בן 15 שנה,גג רעפים.

התיקון היחידי שהיה לגג היה השנה,החלפה של כמה רעפים + תיקון מרזב + עוד כמה דברים מסביב שאני לא זוכר,עלה 3000 ש"ח.

התיקון הרציני הבא זה טיח לכל הבית,בערך 30 אלף ש"ח אבל זו בעיה שנגרמה עקב עבודה חפיפניקית של הקבלן שעשה את הטיח,לשכנים אין את אותה הבעיה.

חוץ מאיזו רטיבות שחדרה מהגינה לבית,במשך 15 שנה כמעט ולא היו הוצאות על הבית.

מי שגר בבית פרטי רוב החיים שלו ישתגע תוך שבוע אם יעבור לבניין.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני לא יודע מה היה ב-25 השנים לפני שקניתי את הדירה. יתכן שכלום. אני מכיר את ההוצאות רק מאז שאני גר בה. ולהשוות לדירה בת 15 זה לא רלוונטי כי יש תהליכים ארוכים, למשך הרקבון של תעלות המתכת.

את הקירות החיצוניים שיפצתי השנה (40,000 ש"ח) בעיקר מסיבות אסתטיות. אני לא משווה לאחרים כי העלות תלויה בשטח הקירות ובמבנה שלהם, וגם בכל מיני אקסטרות שעושים באותה הזדמנות שכבר יש פיגומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה לא קשורה שעלתה לי,

עם כל מה שקורה עכשו-בניינים ישנים שקורסים וסכנת קריסה ברבים אחרים.

הייתם קונים דירה בבניין ישן? ואם כן,אז מה לבדוק?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

תאומתי הצנועה- למתקין וילונות קוראים ולן valan

ולשלול בית פרטי בגלל עלויות האחזקה זה בערך כמו לשלול אוטו גדול/ ספורטיבי/ שטח מאותה סיבה.

אין צורך לכתוב בשירשור שעוסק  בבחירת מקום וסגנון מגורים שאחזקת בית פרטי עולה יותר כסף. זה די ברור, וכמובן שזה תלוי אקזמפלר, מיקום, כמה מתפרעים והאם אתה טיפוס של אחזקה מונעת או אחזקת שבר.

אין דבר רע בלהוציא יותר כסף על משהו, כל עוד זה עושה לך טוב. 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, itaysamurai כתב:

ככה אתה לא מתקן גג שלם בגלל נזילה.

לפעמים צריך לחדש את כל האיטום בגג.

לא אומר שעושים את זה כל יומיים, אבל בדירה לא עושים את זה.

לפני שעה, itaysamurai כתב:

הבית של ההורים שלי נבנה ב-84, הבית של סבא וסבתא איפשהו בשנות ה-50.

רעף אחד לא הוחלף, טיפה אחת לא זלגה

כנראה שזה עניין של מזל כי אצל ההורים שלי כל חורף יש איזה שטות אחרת עם הגג. הבית שלהם נבנה ב83 (קנו את זה ממישהו). את הדפוק שבנה את הבית שלהם צריך לקבור בחליפה של ליצן. עם האיפור, האף האדום, כל החבילה.

במשרד שאני עובד בו שנמצא בבית פרטי, החליפו את הרעפים בגג וניקו את כל המרזבים. עלה להם סכום של 5 ספרות. 

לרעפים אין שום הצדקה פרקטית בישראל, למעט אסתטיקה. גג שטוח עם ניקוז טוב יהיה יותר זול, יותר מבודד ויותר קל לאחזקה.

לפני כשעה, ArikC כתב:

מי שגר בבית פרטי רוב החיים שלו ישתגע תוך שבוע אם יעבור לבניין

ככה זה כשרגילים לטוב, אין מה לעשות. איכות חיים בבית פרטי תמיד תהיה גבוהה יותר. אבל יותר טוב = יותר יקר. ככה זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, itaysamurai כתב:

אתם עושים פיל מעכבר.

ההבדל המהותי היחיד בין בית פרטי לבניין זו הגינה.

וגם שם זה תלוי בכמה משתגעים. אם מקימים גינה בשכל, התחזוקה לא גדולה וההוצאה הקבועה היא רק על מים.

איטום גג? למה זאת נחשבת כמשימת תחזוקה?

אם הבית נבנה טוב, זה לא יקרה. ואם יש תקלה, מתקנים נקודתית.

מכיר את הקטע הזה של לטבוע באגם שעומקו הממוצע 15 ס"מ?

יש כל מיני אנשים ברי מזל שנפלו על קבלן טוב ובית פרטי שלא עושה בעיות.

יש אחרים, שהם קצת פחות ברי מזל, שחווים מדי פעם קטסטרופות וכשלים ותחזוקה שוטפת יותר מהרגיל - שאתה משלם עליהם לבד לגמרי בלי להתחלק עם אף אחד. וזה עולה בממוצע יותר ממגורים בבית דירות.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, Super_T כתב:

אין לי שום כוונה לגור בבית של 10 קומות,

ראיתי תוכניות והצעה כזו מקבלן לפני חצי שנה, מחיר ממש טוב לדירת 5 חדרים בבניין של 18 קומות בערך בשכונה טובה פלוס בקריות,

רק מהמחשבה של מה ילך שם בחניה, בוועד, במרפסות, בשטח מתחת לבניין (ובין הבניינים) שבנו למשפחות וגן המשחקים, הרעש, הבלאגן,

כל זה עשה לי רע..🤨 

לדעתי זה כי בשביל לבנות megatower צריך גישה אחרת לגמרי מאשר סתם בניין 9 קומות/32 דירות.

אנשים שתכננו את זה, בחיים לא שיחקו סים סיטי כנראה. חושבים שמספיק לקחת 9 קומות ולשכפל אותו כלפי מעלה, ולייצר עוד קן נמלים אנושי.

אפילו תשתיות חשמל/מים/ביוב צריכות להיות שונות כדי לעמוד בעומס, שלא לדבר על דרכי גישה ומתקנים. דוגמא - הידעתם שבבורג' כליפה בדובאי מפנים את הביוב עם מיכליות, כי תשתיות הביוב בעיר לא מסוגלות לעמוד בעומס שהמקום הזה מייצר?

https://youtu.be/tJuqe6sre2I

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 57 דקות, SlowRide כתב:

לפעמים צריך לחדש את כל האיטום בגג.

לא אומר שעושים את זה כל יומיים, אבל בדירה לא עושים את זה.

מה זה לפעמים? פעם ב-50 שנה? ובבניין (ששטח הגג שלו גדול פי 10) לא צריך?

לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

לרעפים אין שום הצדקה פרקטית בישראל, למעט אסתטיקה. גג שטוח עם ניקוז טוב יהיה יותר זול, יותר מבודד ויותר קל לאחזקה.

רעפים תורמים משמעותית לבידוד תרמי וחוסכים את הצורך באיטום.

אני גר בדירה בבניין בן 5, לפני חודשיים שילמנו 600 שקל - כל דירה, מעבר לדמי הועד הרגילים - על תיקון נזילה מהמערכת הסולרית, והסכום הזה כיסה אך ורק את דמי ההשתתפות העצמית (השאר שולם על ידי חברת הביטוח). תיקון בעיה דומה בבית פרטי היה עולה, אולי, רבע ממה שזה עולה בבניין מגורים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

@vadim6385יש לזה חוקים ואי אפשר לבנות מגדל של 27 קומות בשכפול בית של 9 קומות 3 פעמים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

@MiniMiz3rאל תשכח שבבית פרטי התיקון משולם על ידי הבעלים. ההית קומות על ידי כל הדיירים. אז אולי שטח הגג פי 4, אבל התיקון יתחלק הין 20 או 40 בעלי דירות (כמובן שאם הגג או חלקו מוצמדים לדירה מסויימת בעליה יישא בעלויות).

גם לגבי המערכת הסולרית - אמנם בבית פרטי היא תהיה הרבה יותר פשוטה, אבל לבעלים לא יהיו שותפים לעלויות האחזקה והתיקון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מערכת סולרית לא תספק מספיק חשמל לכל הדיירים.

כור גרעיני קטן זה יכול להיות יותר מעניין.

https://www.wired.com/2007/12/toshibas-home-n/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...