Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן עוד שאלה חשובה: על איזה טווח זמן אתה מדבר? הדרישות שלך כזוג צעיר לא נשוי שונות מאלה שיהיו לך כאש תתכנן הרחבת משפחה. אז אם אתה מתכנן על שכירות לשנתיים ואופציה לדילוגים נוספים זה סיפור אחד, ואם על רכישת דירה לטווח ארוך זה עניין שונה.

על עכו לא הייתי ממליץ.

קריות וחיפה - הבדלים עצומים בין שכונות. מחירי הדיור הרבה יותר זולים ממרכז הארץ, אבל אני לא יודע מה לגבי ההכנסות במקצועות שלך ושל זוגתך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרצליה פיתוח.

יתרונות: אוכלוסייה טובה, קרוב לכל מקום, מרווח, היי טק במרחק הליכה.

חסרונות: מעט בתים משותפים שצופים לים, קצת פקוק בשעות העומס, יש לך ולבת הזוג יחד רק 4 כליות אז כנראה שלא תוכלו לממן את זה.

• אהבתי 5
  • מצחיק 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

עד כמה שאני זוכר אתה בחור צעיר, רווק, בלי יותר מדי מחויבויות. באיזה שהוא מקום אתה יכול לתת לחיים לסחוף אותך.

היכן גרה משפחתך, וכמה חשוב לך להיות קרוב אליה?

מה מוקדי הלימודים או התעסוקה הרלוונטיים לך?

היכן גרים החברים שלך?

אני מניח שכבחור צעיר תחפש מוקדי לימודים, תעסוקה ובילויים, מה שאומר - ערים גדולות או סביבתן.

עריכה: בינתיים הוספת פוסט שמתאר את מצבך בצורה יותר מדוייקת. ועדיין מה שכתבתי קודם נראה לי נכון.

נוף לים קרוב? זה אומר רצועת החוף, וזה אומר ערים גדולות או פרבריהן. אם אתה מוכן לראות את הים יותר מרחוק אתה יכול לחשוב על המורדות המערביים של הגליל או הרי המרכז, אבל אלה יהיו בדרך כלל יישובים קטנים. בכלל - כשמישהו מדבר אתי על "דירה עם נוף" אני תמיד שואל אותו כמה זמן יש לו לשבת ולהסתכל עליו. אז גם אני לא מוכן להסתכל למרפסת הכביסה של השכנים, אבל בניינים מעברו השני של הכביש, עם איזה חריץ ביניהם שמאשר מבט לים או ליער, בהחלט מספק כאשר מקום המגורים מספק צרכים יותר קריטיים.

רוב האנשים הקרובים אליי גרים באשדוד, משפחה וחברים.

כרגע מוקדי תעסוקה רלוונטים הם בנקים/משרדי ייעוץ משכנתאות.

גם אם יש חצי שעה פנויה בבוקר לפני העבודה זה מספיק זמן להינות מהנוף.

פורסם (נערך)

אולי יתאים לך.

שכונת עין הים בחדרה.

אחלה שכונה. מנותקת מהעיר שזה טוב ורע (לדעתי רק טוב כי הדבר הטוב היחיד שיש בחדרה זה שווארמה).

על הים. יחסית לא יקרה (המחירים עולים) ויש גם יחידות להשכרה בבתי קרקע.

גרתי שם שנים. מקום טוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

הצד המערבי  של חיפה מתאים לתיאור שלך. הצד המזרחי במעלה הכרמל גם כן, אם כי הוא צופה גם על אזורי תעשיה. 

אני יכול להפליג בשבחי חיפה, אבל השאלה הגדולה היא האם מבחינתך מעבר מאשדוד לצפון בא בחשבון מבחינת לימודים ועבודה, שלך ושל בת הזוג.

אני גר פה בצער רב ומת לברוח.

לא נתקלתי בשום ייתרון פה.

אקלים זוועה,תחבורה ציבורית זוועה,אם אתה גר בשכונה סבירה בשביל להגיע לים צריך רכב,פקקים,מצוקת חניה,תשתיות שבורות.

ועל כל הטוב הזה אתה משלם ים ארנונה.

אל תתקרב לעיר המזעזעת הזו.

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איפה בדיוק בחיפה אתה גר שיש את כל הבעיות האלה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שאלה: אתם מתייחסים לזיהום אוויר/תחלואה בסרטן כפרמטר בבחירת דירה?

שואל את השאלה בעקבות צפייה בעבר בכתבה על תושבי אשקלון (שכונה מסוימת שאני לא זוכר את שמה) שגרים בסמיכות למתקני קצאא, גם נמצאים בסיכון ביטחוני מוגבר בעקבות נפילת טילים ליד המתקן, וגם סובלים מאחוז גבוה של תחלואת סרטן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, לגור ליד אנשים שעושים קריוקי כל שישי בלילה במרפסת זה לא תענוג גדול, וגם לגור ליד ריכוזים חרדיים איפה שיש ילדים בני 7 שחוצים את הכביש עם עגלת תאומים בלי להסתכל וזורקים מלא זבל בשבתות בחגים מעבר למה שהפחים מסוגלים להכיל זה לא כיף גדול.

חוץ מזה שאנשים רוצים לגור ליד אנשים דומים להם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גר ביחידת דיור במושב במרכז, במקור משכונה טובה בבאר שבע (בניין, לא דירות קרקע).

איפה הייתי רוצה לגור? במרכז, לא בתוך תל אביב אבל שיהיה מספיק קרוב ונוח להגיע לתל אביב עם רכב (חי קצת בסרט כנראה) או עם תחבורה ציבורית.

למה לא תל אביב? גם בגלל המחירים אבל גם בגלל כל השאר - פקקים, עומס, רעש בחלק מהאיזורים, מצוקת חניה עם יותר מרכב אחד וכו'.

מחפש מקום מרכזי מצד אחד אבל מצד שני לא עמוס מדי ולא רועש בהגזמה.

בהסתכלות לכמה שנים קדימה, הייתי מעדיף בית קרקע ביישוב טוב במרכז (קריית אונו למשל), אבל גם דירת 4-5 חדרים במקום טוב במרכז (כמו שציינתי למעלה) תעשה את העבודה.

לגבייך - אין לי הצעות טובות, אם היית אומר שאין לך בעיה עם קרקע הייתי מציע לך לגור במושב שקרוב לעיר שיש בה ים או מושבים כאלו (שם כנראה השכירות תהיה בהתאם).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

גר בקריית מוצקין מעל עשור, גדלתי בקרית ביאליק,

בדיוק מחפש את המקום הבא,

רוצה בית דו-משפחתי עם חצר פרטית קטנה וחניה פרטית גדולה,

חושב על איזור גבעת טל בפאתי קרית-אתא,

קרוב לכבישים המהירים (6 על תצורותיו) וקרוב יחסית לעבודה שלי בקריות,

יש שם שכונות חדשות ושקטות מאוד הצמודות ליער ציפורי/קרית-אתא כך שרכיבת ערב מהבית תהיה קלה מאוד ליישום.

חשבתי גם על איזור רמת ישי, אבל ההפרעה מבסיס חיל האויר שם והמחשבות על הקמת שדה תעופה בינלאומי חדש בעמק הרחיקו אותי.

בעולם אחר/גלגול אחר,

הייתי שמח לגור בבריטיש קולומביה בקנדה או וירג'יניה / אפ-סטייט ניו-יורק בארה"ב, 

באירופה, שוויץ או גרמניה קוסמות לי.

אם חוזרים לישראל,

יישוב/מושב במישור החוף/בגליל,

בית פרטי או דו-משפחתי, עם גינה ושטח קטן משלי יעשו את העבודה.

לא צריך מעבר.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

@Super_T

בדיוק היום הודיעו ששרת התחבורה ביטלה את התוכנית לשדה תעופה בין לאומי ברמת דוד (עד האיטרציה הבאה). אבל, האמת היא שכשמטוס ממריא משם שומעים אותו גם במוחרקה.

תוכל למצוא את מבוקשך או דומה לו גם בגליל התחתון, למשל בבית לחם גלילית או אלוני אבא, בטבעון ושכנותיה וב"רמות" של חיפה (אלמוגי, גולדה, בגין, אשכול). כמוובן מינוס בדיווש לעבודה, ואיני יודע להשוות מחירים ותמורה.

מבחינת זיהום האוויר נעשתה עבודה גדולה באיזור חיפה והמפרץ, אם כי יקח עוד שנים לסלק את המפעלים משם. כמובן שהאפידמיולוגיה תפגר ב-20 שנה.

כל זה לא עוזר לפות"ש, שעדיין לא הבנתי בדיוק את תוכניותיו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial

שמעתי הבוקר בחדשות על נושא ה"ביטול" של שדה התעופה,

עדיין, ביום יום, רמת דוד גורם ללא מעט הפרעות באיזור, וברור לשנינו שבעת החלפת ממשלה יש אוטומטית החלפת החלטות אז .. 🤷‍♂️😏

ההרחבות של רמת השופט ודומיו "תפורות עלי" יופי,

אבל קשה למצוא שם בית גם כי לעיתים סוגרים את הגישה לאנשים מבחוץ שאינם תושבים חוזרים / משפחות של.. 

על בית לחם הגלילית קשה לדבר כי זה אותו המצב כמו בהרצליה פיתוח מבחינה כלכלית, רק בצפון :-)

אלוני אבא מקום נפלא, לדעתי עדיין רחוק יחסית מהתקציב שלי.

אני חושב שפות"ש פשוט צריך להתחיל ולברר על מקומות לעבוד בהם בערים הקרובות למיקומי מישור החוף,

את הים רואים גם מקיבוץ כברי ואפילו מהיישוב קציר (חפשו אותו על המפה ותבינו),

הכל עניין של כמה קרוב לים רוצים להיות ואיזה נוף מחפשים.

פורסם

האמת היא שגם אני בחנתי בעבר את האופציות של טבעון או אלוני אבא. בטבעון אפילו מצאתי דירה בדו משפחתי שעלתה בערך כמו דירה בגודל דומה ברב קומות בחיפה. אבל, אז תפסתי שכבעל משפחה צעירה אני אהפוך לנהג תורן למשך לפחות 15 שנה, וירדתי מזה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בטבעון בנו עכשיו פרוייקט חדש בקרית חרושת שיושב על צלע ההר ויש לו נוף מרשים מאוד (לא רואים ים, רואים הרבה דברים אחרים)
חבר קנה שם פנטהאוס במחיר משתלם למדי,

באופן אישי, אני נמנע מהעיר הזו,

חוסר רצון לחקור לעומק את נושא תחלואת הסרטן שם (ואני רושם את זה בתור תושב הקריות כן? 😄) ולסכן עצמי יותר מהרגיל בכללי, 

גורמים לי להישאר בקריות וכמה שיותר קרוב ל"ריאה ירוקה" 
ההורים שלי גרים בגבעת הרקפות בקרית-ביאליק וזה מיקום מעולה, מכל בחינה אפשרית,

רבי קומות חדשים יחסית בתנאים טובים ודירות בגדלים טובים ומגוונים, מוסדות חינוך בתוך השכונה, קניון במרחק קילומטר וכביש 6 על תצורותיו במרחק קילומטר וחצי לכל היותר, שדות מסביב, אויר נהדר,

עדיין,
הרצון שלי לבית דו-משפחתי / פרטי, כרגע חזק יותר מפתרון של שכונה חדשה והייטקיסטית עם מלא משפחות צעירות עם ילדים,

אולי כי בת-זוגתי ואני אל-הוריים, אולי כי אני חולה דיטיילינג ורוצה ללקק את הג'אנטים בחנייה כל היום 😂

נחייה ונראה.. 

נוף הוא דבר נפלא, פשוט צריך לזכור לחשב כמה נחשפים אליו לפני שלוקחים החלטות.

• תוכן חדש...