Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה לחברי הפורום.

אני מתלבט לגבי רכישת רכב ...
התקציב שלי לא גבוה ואני הולך לנסוע איתו המון ללימודים, בערך 500 קילומטר לשבוע.
יש לי 2 הצעות על הפרק.

פורד פוקוס סטיישן 2008 מנוע 1600, יד שלישית, 256 אלף קילומטר מטופל ומאובזר, מצלמת רוורס מולטימדיה ועוד, רוצה עליו 9000.
הצעה שנייה: פולסווגן טרדליין ג'טה 2008, יד שנייה, 206 אלף קילומטר, מטופל במורשה עם מערכת גפ"מ שהותקנה ע"י JGAZ בחיפה, רוצה עליו 12000

שמעתי המון שמועות לא טובות על מערכת גפ"מ, ומאידך הרבה בעלי מקצוע אמרו לי שאין בעיות רבות עם המערכת, והגז יחסוך לי עלויות נסיעה באופן משמעותי לכן יש לי עדיפות גדולה עליו..

השאלה מה ההבדל באמינות, אם אני אצטרך לבקר יותר במוסך בגפ"מ, בלאי מנוע מהיר יותר ועוד...

אשמח לייעוץ מה יותר כדאי, תודה.

פורסם

היי 

בתקציבים נמוכים יותר צריך להסתכל על איך הרכב טופל,יותר מאשר האם כשהיה חדש היה אמין או פחות ידיים וקילומטראג'.

לגבי הפוקוס,אני מחזיק בפוקוס כזאת,מרכב האצ'בק כבר שנה,נוסע בערך כמוך.

סה''כ עבור הכסף רכב מאוד טוב,חולק מכלולים עם מאזדה 3 ומפגין אמינות מאוד טובה,מרווחת מאוד מבפנים ואני מתאר לעצמי שבסטיישן יותר.

חלקי חילוף די זולים ועבודה פשוטה.

החסרון של הרכב הזה זה ביצועים וצריכת דלק כאשר אחד נגרר מהשני:מנוע 1.6 די עצל משודך לגיר אוטומט איטי.אפשר לחיות עם השילוב הזה ובמישור הרכב נוסע טוב.אבל בעליות צריך ללחוץ די חזק על מנת לצבור מהירות וזה פוגע בצריכת דלק.אני מוציא ממיכל מלא באיזור ה580 קילומטר כאשר מיכל מלא עולה באיזור 280 ש''ח

בסטיישן אני מתאר לעצמי שהמצב יהיה פחות טוב בגלל המשקל המוסף.

לדעתי כדאי לחפש את מנוע ה 2.0 אשר בסטיישן מגיע גם ברמת גימור טרנד.

מנוע ה2.0 גם מאוד אמין ועם אותה צריכת דלק אך מספק ביצועים יותר טובים.

לסיכום:רכב אמין מרווח ויסית נוח עבור לא הרבה כסף,חיסרון:איטי.

לגבי הג'טה:רכב יותר מורכב מטבעו ועם מערכת גז יש יותר פוטנציאל לתקלות.

לא ציינת את המנוע/גיר של הג'טה אבל אם מדובר במנוע טורבו ו/או בגיר DSG  לדעתי לפחות פחות מומלץ מכייון שיש הרבה יותר פוטנציאל לתקלות כאשר בתקציבים כאלה מה שיהרוס לך את החיסכון של מערכת הגז

בנוסף חלקי החילוף של הג'טה יקרים יותר.

לסיכום:יותר נוחה מהפוקוס,מרגישה יותר פרימיום אבל יותר פוטנציאל לתקלות,במיוחד עם מערכת גז.

לדעתי כדאי לך למצוא או פוקוס 2.0 וגם תיהנה ממנוע חזק יותר ו/או רמת גימור גבוהה יותר אם תלך על הGHIA 

אפשר גם לחשוב על כיוון לחסוך עוד קצת ולקנות סופר מיני ידנית אם בא בחשבון כמו פיג'ו 208 ,רנו קליאו ופורד פיאסטה...

פורסם
לפני 11 שעות, marco_aliyev כתב:

היי 

בתקציבים נמוכים יותר צריך להסתכל על איך הרכב טופל,יותר מאשר האם כשהיה חדש היה אמין או פחות ידיים וקילומטראג'.

לגבי הפוקוס,אני מחזיק בפוקוס כזאת,מרכב האצ'בק כבר שנה,נוסע בערך כמוך.

סה''כ עבור הכסף רכב מאוד טוב,חולק מכלולים עם מאזדה 3 ומפגין אמינות מאוד טובה,מרווחת מאוד מבפנים ואני מתאר לעצמי שבסטיישן יותר.

חלקי חילוף די זולים ועבודה פשוטה.

החסרון של הרכב הזה זה ביצועים וצריכת דלק כאשר אחד נגרר מהשני:מנוע 1.6 די עצל משודך לגיר אוטומט איטי.אפשר לחיות עם השילוב הזה ובמישור הרכב נוסע טוב.אבל בעליות צריך ללחוץ די חזק על מנת לצבור מהירות וזה פוגע בצריכת דלק.אני מוציא ממיכל מלא באיזור ה580 קילומטר כאשר מיכל מלא עולה באיזור 280 ש''ח

בסטיישן אני מתאר לעצמי שהמצב יהיה פחות טוב בגלל המשקל המוסף.

לדעתי כדאי לחפש את מנוע ה 2.0 אשר בסטיישן מגיע גם ברמת גימור טרנד.

מנוע ה2.0 גם מאוד אמין ועם אותה צריכת דלק אך מספק ביצועים יותר טובים.

לסיכום:רכב אמין מרווח ויסית נוח עבור לא הרבה כסף,חיסרון:איטי.

לגבי הג'טה:רכב יותר מורכב מטבעו ועם מערכת גז יש יותר פוטנציאל לתקלות.

לא ציינת את המנוע/גיר של הג'טה אבל אם מדובר במנוע טורבו ו/או בגיר DSG  לדעתי לפחות פחות מומלץ מכייון שיש הרבה יותר פוטנציאל לתקלות כאשר בתקציבים כאלה מה שיהרוס לך את החיסכון של מערכת הגז

בנוסף חלקי החילוף של הג'טה יקרים יותר.

לסיכום:יותר נוחה מהפוקוס,מרגישה יותר פרימיום אבל יותר פוטנציאל לתקלות,במיוחד עם מערכת גז.

לדעתי כדאי לך למצוא או פוקוס 2.0 וגם תיהנה ממנוע חזק יותר ו/או רמת גימור גבוהה יותר אם תלך על הGHIA 

אפשר גם לחשוב על כיוון לחסוך עוד קצת ולקנות סופר מיני ידנית אם בא בחשבון כמו פיג'ו 208 ,רנו קליאו ופורד פיאסטה...

תודה על התגובה!

הגיר בג'טה אוטומט רגיל לא רובוטי, מנוע 1.6.

ניראלי שאני אלך על הפוקוס , חשבתי לחסוף על הגז אבל כמו שאמרת, הפוטנציאל לתקלות גבוה יותר...

פורסם

מערכת הגפ"מ לא פוגעת ברכב ביצרנים מסוימים אם טופל טוב אבל בחלק מהם זה לא הולך ובפולקסווגן זה ממש לא הולך.

הייתי ממליץ לך לחפש אפילו פוקוס על גז או יצרנים כמו יונדאי או קיה שתוכל למצוא במחיר מעט יותר גבוה אבל הגז בוודאות יחזיר לך.

ואגב רכב שמותקת בו מערכת אינה מעלה את מחיר הרכב.

• תוכן חדש...