Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלה בקשר לתקלה ברכב שאני חושש שמגיע מהאלטרנטור…

לפני כמה ימים הופיע ריח של ביצים סרוחות ברכב

לאחר חיפושים רבים וניקוי יסודי של מערכות המיזוג והרכב,נמצא מקור הריח היוצא מהמצבר כמו כן המצבר משמיע רעש ויוצאת ממנו החומצה.

הרכב טויוטה פריוס שנת 2010 והמצבר נמצא בתא המטען אז הריח החריף מורגש חזק,המצבר הוחלף בשנת 2017 וכרגע הרכב על 190 אלף קמ.

האם מישהוא נתקל במקרה דומה ויכול ליעץ לפני שאני פונה להחלפת מצבר או לבדיקת אלטרנטור?

פורסם

תבדוק עם מולטימטר אולי האלטרנטור נותן טעינת יתר במתח גבוה שמבשל שאת המצבר. מעל 15v הייתי אומר שזה המצב.

האם אתה רואה גם נוזל מפוזר באזור המצבר או סימני קורוזיה חזקים?

פורסם
לפני שעתיים, Artiom1991 כתב:

שלום לכולם,

שאלה בקשר לתקלה ברכב שאני חושש שמגיע מהאלטרנטור…

לפני כמה ימים הופיע ריח של ביצים סרוחות ברכב

לאחר חיפושים רבים וניקוי יסודי של מערכות המיזוג והרכב,נמצא מקור הריח היוצא מהמצבר כמו כן המצבר משמיע רעש ויוצאת ממנו החומצה.

הרכב טויוטה פריוס שנת 2010 והמצבר נמצא בתא המטען אז הריח החריף מורגש חזק,המצבר הוחלף בשנת 2017 וכרגע הרכב על 190 אלף קמ.

האם מישהוא נתקל במקרה דומה ויכול ליעץ לפני שאני פונה להחלפת מצבר או לבדיקת אלטרנטור?

התקלה בוודאות לא מהגנרטור אחרת מארז הסוללות של המתח הגבוה לא היה מטען וגם הייתה מופיעה הודעת שגיאה בלוח השעונים.

רוב הסיכויים שהותקן ברכבך מצבר לא מתאים להתקנה בתא המטען וכנראה גם לא חיברו את צינור ניקוז הגזים שאמור לפנות את הגזים הרעילים בזמן שהמצבר נטען אל מחוץ לתא המטען.

ברכבך חייבים להתקין מצבר מסוג AGM עם פתחי איורור בצידי המצבר לשם חיבור צינורית לפינוי גזים רעילים.

* כנראה המצבר כבר עשה את שלו ויש להחליפו. ייתכן שיש גם סדק במצבר שממנו נפלטים גזים וגם אלקטרוליט.

לפני כשעה, Shab00 כתב:

תבדוק עם מולטימטר אולי האלטרנטור נותן טעינת יתר במתח גבוה שמבשל שאת המצבר. מעל 15v הייתי אומר שזה המצב.

האם אתה רואה גם נוזל מפוזר באזור המצבר או סימני קורוזיה חזקים?

מדובר על רכב היברידי עם גנרטור אשר מייצר מתח AC גבוה מאוד מעל 200 וולט ואסור להתעסק עם מערכת החשמל של הרכב למי שלא הוסמך לכך.

המצבר נטען דרך ממיר מתח ייעודי אשר מוריד את המתח הגבוה למתח המתאים לטעינת המצבר.

Untitled.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 39 דקות, מרק10 כתב:

התקלה בוודאות לא מהגנרטור אחרת מארז הסוללות של המתח הגבוה לא היה מטען וגם הייתה מופיעה הודעת שגיאה בלוח השעונים.

רוב הסיכויים שהותקן ברכבך מצבר לא מתאים להתקנה בתא המטען וכנראה גם לא חיברו את צינור ניקוז הגזים שאמור לפנות את הגזים הרעילים בזמן שהמצבר נטען אל מחוץ לתא המטען.

ברכבך חייבים להתקין מצבר מסוג AGM עם פתחי איורור בצידי המצבר לשם חיבור צינורית לפינוי גזים רעילים.

* כנראה המצבר כבר עשה את שלו ויש להחליפו. ייתכן שיש גם סדק במצבר שממנו נפלטים גזים וגם אלקטרוליט.

מדובר על רכב היברידי עם גנרטור אשר מייצר מתח AC גבוה מאוד מעל 200 וולט ואסור להתעסק עם מערכת החשמל של הרכב למי שלא הוסמך לכך.

המצבר נטען דרך ממיר מתח ייעודי אשר מוריד את המתח הגבוה למתח המתאים לטעינת המצבר.

Untitled.jpg

אני חושב שזה המצב הרכב נקנה לבת הזוג לפני כחודש

כנראה בשביל המכירה שמו מצבר זמני בכדי לא להשקיע כסף…

לראשונה אני נתקל בצינורית איוורור שמוציא גזים שכמובן לא מחוברת לשום מקום…

השאלה איך המצבר החזיק את הזמן הזה ורק עכשיו התחילה הבעיה,שוב תודה רבה על ההסבר

7EE56E6E-BE07-4C85-A996-59AA93DC334D.jpeg

פורסם

מצבר יישן/תקול+טמפ' גבוהה גורמים להתחממות של הנוזל במצבר ולהתאדות.

כנס לחשמלאי רכב שמטפל ברכבים היברידים בכדי לבדוק את הנושא.

הגזים הנפלטים מהמצבר הינם רעילים לכן מומלץ לאוורר את הרכב בזמן נסיעה עד החלפת המצבר.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...