Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
שלום חברים, לפני קניית רכב ראשון זקוק לחכמת ההמונים במענה לכמה שאלות.
הרכב שאני מחפש הוא רכב קטן יחסית 1.0-1.2 והייתי רוצה להבין כמה דברים:

- קודם כל מה ההלך רוח היום לגבי גיר אוטומטי/ידני, האם בהכרח יהיה לי קשה למכור רכב עם גיר ידני עוד 3-5 שנים במצב שמור?
- האם ישנו הבדל בירידת ערך של רכב ידני לעומת אוטומטי?
- בגיר האוטומטי יש כל מיני אפשרויות כמו: רציף, רובוטית כפולת מצמדים, רובוטית מצמד יחיד, טיפטרוניק
מה המשמעויות של ההגדרות הללו? מה הכי טוב? רצוי?
- בסוג המנוע יש כל מיני אפשרויות: בנזין, טורבו בנזין, בנזין מיקרו היברידי.
יש העדפה לסוג מסויים? יתרונות/חסרונות?
-מבחינת כוח סוס? האם בהכרח כמה שיותר כוח סוס יותר טוב? או שזה אומר זלילת דלק גדולה יותר? אני מניח שזה גם צמוד למשקל הרכב.
- כמה זה קשה/יקר להתקין חיישני רוורס לרכב? רוב הרכבים הידניים שחיפשתי מגיעים ללא חיישניי חנייה, אבל הם משמעותית זולים יותר בהחזר החודשי שלהם.
עריכה אחרונה על ידי roman_v61
פורסם

- רוב האנשים מעדיפים גיר אוטומטי, האם יהיה קשה לך למכור רכב כזה, אולי תלוי ברכב אבל בדרך כלל הידני יותר זול, אז ככה שלדעתי תמיד יהיה קונה שיעדיף זול או ידני.

- אם ידני עולה בערך 25 ואוטומט 30 ואחרי שנה נניח  כל אחד מאבד 4 אלף מבחינת אחוזים הירידה שונה, מבחינת סכום אותו דבר, אני מציע שתחליט על סוג רכב קודם ותבדוק לפיו.

- טורבו בנזין - יותר כ"ס מבנזין, הטורבו זה עוד חלק שעלול להתקלקל,  חסכוני בדלק. בנזין מיקרו היברידי - לא יודע אבל מניח שגם חסכוני בדלק. העדפה תלויה בכמה אתה נוסע, אני אישית לא נוסע הרבה ולכן אני מעדיף בנזין רגיל מעל 1.5 ליטר אבל הוא יחסית זולל דלק, קח סקודה פביה לדוגמה, מנוע טורבו בנזין נפח קטן משלי יותר כ"ס ויותר חסכונית בדלק וגם יותר מהנה לנסיעה.

- כ"ס לא אומר בהכרח זלילת דלק גדולה יותר, זה קשור למשקל הרכב, סוג המנוע, תלוי ברכב אבל בגדול אם תיקח ניסן מיקרה1.2 ליטר עם 80 כ"ס זה מרגיש קצת חלש על הכביש, רכב אחר עם מנוע 1.2 ליטר יהיה לו מעל 100 כ"ס ההרגשה בכביש תהיה שונה. אם אתה רוצה רכב לעיר, רכב קטן יסחוב אם אתה נוסע מרחקים או עליות אישית הייתי לוקח משהו קצת יותר חזק

-  חיישני רוורס לא יקר להתקין, תעשה חיפוש בגוגל או באתר פה בטוח תמצא מתקין במחיר סביר.

להתקין לבד אפשרי סט עולה כ100 ש"ח מאיביי אתה צריך לקדוח ולהעביר את הכבלים מתחת לפלסטיקה, לא הכי מסובך בעולם, יש סרטונים ביוטיוב אם תרצה אשלח לך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היי, ברוך הבא. אענה מהידוע לי:

קודם כל, אם אתה מחפש המלצה לרכב, יהיה יותר קל לעזור לך אם תרשום מה הצרכים שלך ומה התקציב (כמה שיותר פרטים, יותר טוב). מומלץ גם להציץ קצת בפוסטים קודמים.

1. לא בהכרח. מהרכבים הידניים שאני מסתכל עליהם, נראה שרכבים שהיו שמורים דווקא נמכרים די מהר. היה פה דיון על זה בזמן האחרון, אבל לדעתי זה נובע מזה שאמנם הביקוש לרכבים ידניים הוא נמוך - אך ההיצע גם הוא מאוד נמוך, לכן רכבים שמורים מחליפים ידיים. אני יכול לחשוב על 4 אקזמפלרים שראיתי בעת האחרונה של רכב לא ממש שכיח, שנמכרו תוך פחות משבועיים לדעתי (המודעות נעלמו מיד2). אני חושב שהשאלה היותר חשובה, היא מה אופי הנסיעה שלך ומה אתה מעדיף. אישית, אני יותר נהנה מידני, אני לא עומד כמעט בפקקים ונוסע רוב הזמן בשיוט על כבישים מהירים, מעדיף תחזוקה קלה וזולה יותר ולקנות רכב יותר טוב באותו הכסף - אין לגיר אוטומטי שום יתרון משמעותי מבחינתי. כל חבריי מהמרכז, לעומת זאת, השקיעו זמן מגוחך בלשכנע אותי לחפש רכב אוטומט (ככה זה כשחיים בתוך פקק כל היום, כלשונם).

2. לא יודע, אבל יש לי הרגשה שהתשובה היא כנראה "בחלק מהדגמים כן ובחלקם לא".

3. הסבר על רגל אחת:

רובוטית - תיבה שמבוססת על התיבות הידניות, שבמקום איש שמתפעל אותה (מעלה\מוריד הילוכים), יש רובוט שעושה את זה. ברובוטי חד מצמדי, יש מצמד (קלאץ') אחד, ועל כן בהרבה מהן החלפת ההילוכים מרגישה כמו בשיעור נהיגה - קופצנית ולא נעימה. השדרוג של התיבה הזו הוא התיבה הרובוטית הדו-מצמדית, בה יש קלאץ' אחד להילוכים הזוגיים ואחד להילוכים האי-זוגיים. כך מתקבלת העברת הילוכים נעימה יותר, בחלקן אפילו חלקה למדי. היתרון הגדול של התיבה הזו על התיבות האוטומטיות האחרות, הוא צריכת דלק טובה יותר. בצד החסרונות, יש גם אופי העברת הילוכים שעלול להיות לא נעים (תלוי תיבה), וגם תקלות לא נעימות במצב של נהיגה ממושכת בפקקים למשל (מוביל לשחיקת המצמדים --> תיקון יקר). 

תיבה רציפה - תיבה בה יש אינסוף יחסי העברה (הילוכים). הרציפות הזו מאפשרת להאיץ בצורה יותר ליניארית (עבור גז קבוע, הרכב יאיץ בקצב די קבוע). לפי מה שהבנתי, היתרון שלה הוא בדמות נסיעה יותר נעימה (אין החלפות הילוכים, והאצה יותר ליניארית לחובבי הפורמט). מצד שני, גם פה עלויות התיקון יכולות להיות גבוהות.

תיבה פלנטרית - זו התיבה האוטומטית המסורתית. מצד אחד, בדרך כלל היא די נעימה בנסיעה, מצד שני - צורכת יותר דלק בגלל דרך הפעולה שלה. 

זו הצגה שטחית ביותר, יש עוד הבדלים בין התיבות. אתה מוזמן להיכנס לערך בויקיפדיה שדן בתיבת הילוכים כדי להעמיק את הידע. צריך לזכור שגם פה, לכל יצרן תהיינה תיבות מכל מיני סוגים, טובים יותר או פחות, וכדי להחליט מה מתאים צריך לדעת מה הצרכים, התקציב, אופי הנסיעה וכו'. אין סוג אחד שהוא הכי טוב באופן גורף.

4. גם פה, ההעדפה נגזרת מהצרכים מהרכב. למשל, מנוע עם טורבו יציג ביצועים עדיפים על פני אותו המנוע בלי טורבו, אבל הטורבו גם עלול להוביל לשחיקה מואצת של המערכת.

במערכות היברידיות יש למעשה סוללה שלפעמים מניעה את הרכב במקום מנוע הבנזין. היתרון הוא כמובן בצריכת דלק משופרת (הסוללה נטענת בזמן שהרכב נוסע על בנזין, ואז מניעה אותו חלק מהזמן), אך מצד שני עלות הרכב תהיה גבוהה יותר והאחזקה עלולה להיות יקרה יותר (למשל, אם הסוללה מתפגרת וכבר אין עליה אחריות או ביטוח).

5. גם כוח סוס הוא פרמטר שנידון פה לא פעם. בגדול, זה מספר שייתן לך מושג מאוד כללי על הביצועים של הרכב. אבל צריך לזכור שיש עוד המון פרמטרים שישפיעו על ביצועי הרכב (למשל המומנט, תיבת ההילוכים, משקל הרכב, מבנה הרכב וכו'). הביצועים של כל רכב הם סך כל הפרמטרים הללו, ועל כן למספרים שבמפרט יש משמעות מאוד חלקית. מומלץ פשוט לנסוע על רכב כדי לראות האם הביצועים שלו לטעמך או לא.

6. בזמנו כשחיפשתי זה היה סיפור של פחות מ500 שקל אם אני זוכר נכון. בכל מקרה, לא נראה לי שזה אמור להיות שיקול בכלל בבחירת הרכב.

• תוכן חדש...