Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי חלום. לבנות בית. אני אוהב DIY ורוצה לעשות הרבה דברים לבד. רוצה לבנות בית שישרת את הצרכים שלי ויתאים לי כמו כפפה ולא לחיות בקופסא גנרית.

עד כמה החלום ריאלי בארץ, בלי לגור בחור בצפון \ דרום ואיך אני בכלל מחשב עלות של דבר כזה בשביל להתחיל לחסוך?

תודה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני שאתה מברר עלויות בניה, תבדוק כמה עולה לקנות מגרש באזור שהוא "לא חור" מבחינתך. 

בגדול זה ריאלי, אנשים בונים בתים פרטיים כל הזמן. הכל הכל תלוי בתקציב.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שעבדתי בחשמל ישיר אחד הלקוחות בנה בית במו ידיו.

לקח לו 3 שנים

לא עבד.

לקח משכנתא

בנה לבד לבד לבד! עם אפס ניסיון. היה מביא אנשי מקצוע לדברים חשובים וביטחותיים- מהנדס בניין שיאשר לו שמה שהוא שם זה בסדר ואדריכל. אבל את הבנייה עשה לבד.

היה בא לקנות דברים של חשמל, עשה את הכל לבד והביא בסוף חשמלאי שיבדוק את הכל ויאשר לו. בן אדם תותח!

קנה מגרש באיזור גוש עציון בכמה שקלים.

העלות של הבנייה- חצי מיליון שקל.

בית קרקע עם 5 חדרים גדולים.

אין לי את הטלפון שלו- הבחור חי בלי טלפון!!!

חלום חיי

דרך אגב, יש מגרשים לקנייה בזול באיזור ים המלח

קליה

אובנת

מצפה שלם

זה לא חור לדעתי.

קליה- חצי שעה מירושלים

אובנת 45 דקות מירושלים

מצפה שלה שעה מירושלים

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, raiden כתב:

אוקי, התחלה טובה. איך אני מברר כמה עולה לקנות מגרש? להבנתי מגרשים לא נמכרים במדינה שלנו.

תיכנס ליד2 ותראה. מגרש זה לא אומר בהכרח שטח ריק, יש כל מיני בתים ישנים של 60 מ"ר שיושבים על מגרש של חצי דונם. בפועל מותר לבנות שם הרבה יותר.

פורסם

@eladns

זה החלום שלי. לבנות לבד ולהביא אנשי מקצוע לדברים חשובים \ משעממים.

@SlowRide

אני עוקב ביד2 אחרי בתים למכירה באזור המרכז עד 2KK ש"ח. עד עכשיו לא קיבלתי מייל על משהו שזול יותר מ 1.6KK ולא נמצא בשכונת הארגזים. יכול להיות שהמחירים במרכז פשוט גבוהים ממה שאני מתאר לעצמי

פורסם

רק שתדע שזה לא בטוח יצא לך יותר זול.

במקרה כמו @eladns שמישהו בנה לבד לבד.

אבל זה לקח לו 3 שנים מהחיים שהוא לא עבד בעבודה אחרת.

בהנחה שהוא מקבל 10k לחודש.

הוא הפסיד הכנסה של 360k (חוץ מפנסיה ועוד...)

והבניה לקחה לו 3 שנים, במקום סביב שנה.

נגיד שערך השכרת הבית הוא 4000 לחודש.

משמע השנתיים איחור עלו לו עוד 100k.

עלה לו כמעט חצי מליון הפסד שכר בגלל שבנה לבד 

אני לא בטוח שלא היה מצליח לשכור קבלן בחצי מיליון (ללא חומרים)

• אהבתי 2

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

@om2

לא הכל כסף בחיים. דיי בטוח שאותו בחור שבנה לבד, יזכור את ה 3 שנים האלה כאחת התקופות הכי טובות בחיים שלו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)

בשנות ה-60 הכרתי אדם שבנה בית במו ידיו. עבודה של שנים. היפה היה שזה הבית השלישי שבנה כך. אני לא בטוח שהיום הרשויות היו מאפשרות זאת.

בכל מקרה, בנוסף לעלות המגרש, בדוק מה ההליך והעלויות של התכנון, רישוי הבניה וכל מה שמסביב, ומה הביורוקרטיה שמולה תצטרך להתמודד. תביא בחשבון שקבועי הזמן של המערכות האלה, שהן מורכבות מאד, ארוכים, ומי שעובד מולן צריך להיות בעל מקצוע - עו"ד, מהנדסים, אדריכל וכו'.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הכל כסף בחיים.

בוודאי.

יש לאבא שלי חבר שקנה בית ישן 

שיפץ אותו ברמה שנשארה רק מסגרת 

שינה את כל החדרים וחלוקה.

באמת לא הכל כסף.

הבעיה שמאז כל שנה צצה לו בעיה חדשה.

איטום, סדקים, ריצוף שוקע, נפילת קרמיקות וכו'.

כי מה לעשות, בעל מקצוע בדרך כלל יעשה את זה טוב יותר כי זה המקצוע שלו וזאת לא הפעם הראשונה שהוא עושה.

בפועל. הוא הוציא כמעט פי 2 יותר על הבית הזה.

אומנם כסף לא הכל בחיים.

אבל אותי זה היה אקסטרה מבאס אם גם הייתי "מבזבז" כסף. גם לא הייתי מרוצה מהתוצאה.

אני הכי בעד לעשות דברים לבד.

אבל לפעמים צריך לדעת לשחרר ולתת לבעל מקצוע לעשות את זה.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 36 דקות, raiden כתב:

@om2

לא הכל כסף בחיים. דיי בטוח שאותו בחור שבנה לבד, יזכור את ה 3 שנים האלה כאחת התקופות הכי טובות בחיים שלו.

הוא היה מגיע לחנות זורח מאושר. פשוט לקנא בבן אדם. ולשמוח שהוא מצא את האושר שלו.

היה פשוט כיף לתת לו שירות. אומר תודה על כל דבר, מרוצה. אין צינור מריכף? נבוא מחר. מחייך. אחלה לקוח.

• אהבתי 2

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי היה לו ניסיון בבניה, לך תדע.

בכל אופן לא מומלץ לבנות בעצמך בית בלי ניסיון, שלא תמצא את עצמך הומלס אחרי סערה או גרוע יותר, קבור מתחת להריסות.

• מצחיק 1

פורסם

אני מכיר מישהו שקנה מגרש עם מבנה ישן, התכנית שלו לפרק את המבנה הישן ולבנות חדש.

אם זה הכיוון שלך, לפני הבנייה שהיא החלק האחרון בתהליך יש תהליך ארוך מאוד ומייגע לא פחות(תלוי בעיר) מול הרשויות השונות. תתכונן נפשית וקח איש מקצוע לסיוע.

רק אחרי שנתיים-שלוש הוא קיבל היתר להכניס קבלן, בסוף גם זה נדחה אבל בגללו, הוא רצה שינוי מהותי שדרש אישור מחדש של חלק מהדברים.

אותו אחד עשה שיפוץ בבית קודם ועשה לבדו משהו כמו 40-50 אחוז מהדברים(במקביל לעבודה במשרה מלאה בהייטק) ואמר שזה אחד הדברים היותר מהנים שהוא עשה אבל הוא לא מתכוון לעשות את זה שוב.

פורסם
לפני 3 שעות, om2 כתב:

לא הכל כסף בחיים.

בוודאי.

יש לאבא שלי חבר שקנה בית ישן 

שיפץ אותו ברמה שנשארה רק מסגרת 

שינה את כל החדרים וחלוקה.

באמת לא הכל כסף.

הבעיה שמאז כל שנה צצה לו בעיה חדשה.

איטום, סדקים, ריצוף שוקע, נפילת קרמיקות וכו'.

כי מה לעשות, בעל מקצוע בדרך כלל יעשה את זה טוב יותר כי זה המקצוע שלו וזאת לא הפעם הראשונה שהוא עושה.

בפועל. הוא הוציא כמעט פי 2 יותר על הבית הזה.

אומנם כסף לא הכל בחיים.

אבל אותי זה היה אקסטרה מבאס אם גם הייתי "מבזבז" כסף. גם לא הייתי מרוצה מהתוצאה.

אני הכי בעד לעשות דברים לבד.

אבל לפעמים צריך לדעת לשחרר ולתת לבעל מקצוע לעשות את זה.

גרתי בכמה דירות חדשות מקבלן. סדקים, נזילות או חוטי חשמל גלויים במרפסת תחת קורת גג - זה לא משהו יוצא מן הכלל. ככה שהמנטרה של "איש מקצוע יעשה יותר טוב" - לא בטוח שאני מסכים איתה.

יש דברים שבכלל לא מעניינים אותי או ברור לי שהם קשים לעשות לבד - יציקות, איטום למים, קרמיקה. אבל דברים כמו חשמל, אינסטלציה, רצפות, קירות - זה מאוד מעניין.

פורסם

חשמל - יש חוק החשמל, מישהו יצטרך לחתום על העבודות שלך. השאלה היא מי יסכים לחתום ולקחת אחריות (כולל פלילית) על עבודה של חובבן.

אינסטלציה - בהחלט כדאי שתשגיח על האינסטלטור. לעשות לבד? תביא בחשבון שכל שגיאה יכולה לעלות לך בנזקים בשעור עשרות ומאות אלפי שקלים. עדיף שיעשה את זה מישהו עם ידע וביטוח.

ריצוף - מישהו פתח כאן לאחרונה שרשור על ריצוף, נדמה לי פרקט, עבד די טוב. מישהו אחר הסתבך עם קרמיקה בחדר האמבטיה.

נראה לי שאם מישהו רוצה לעבוד לבד הוא צריך להביא בחשבון לוח זמנים ארוך במיוחד וכן לתקצב הרבה רעבע - געלט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...