Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אסביר את השאלה.  

אני מתכנן לרכוש רכב חדש, ובגלל שאני יחיד (מקסימום שניים) אז הקטגוריה ששמתי עליה עין היא סופר מיני (רכבי מיני נפסלו גם בגלל גודל תא המטען).  

בעקבות שיחה עם מישהו, עלתה הסוגיה של בטיחות בתאונת דרכים.  

ברור שברכב חדש יש יותר אביזרי בטיחות מאשר ברכב ישן, אבל מה קורה כשרכב חדש קטן מתנגש עם רכב חדש גדול? 

האם הגודל חשוב עד כדי כך שאני צריך לוותר על הסופר מיני ולבחור בקטגוריה אחרת כמו קרוסאובר או משפחתית קטנה (קורולה האצ'בק / מאזדה 3 האצ'בק / יונדאי איוניק) או אפילו להרחיק לכת ולבחור במשפחתית רגילה (קורולה סדאן / ניסאן סנטרה) ? 

כמובן שמבחינה כספית מדובר מבחינתי בחריגה מהתקציב.  

רק הערה - הרכב שהיה לי ב 10 שנים האחרונות היה קיה פורטה, כלומר משפחתית סדאן.  מבחינת הגודל הוא היה גדול לי מדי. אבל תא המטען היה גדול ומרווח וזה היה יתרון (קניות בסופר, ציוד לטיולים, וכו').  

אבל לא "הרגשתי" שהוא גדול לי מדי, עד שלא קיבלתי רכב חלופי (ספייס סטאר) שאיתו אני חונה בכל חניה בלי בעיה.... והוא בעצם הוביל אותי למחשבה לקנות סופר מיני......

פורסם

לדעתי רכב סופר מיני חדש - עם דירוג בטיחות גבוה - מספיק בטוח בהתנגשות גם עם רכב גדול יותר. אני מניח שלרכב מודרני גדול יותר יהיה יתרון מסוים בתאונה, אבל הוא לא מכריע מול כל השיקולים האחרים. בהקצנה - לטנק מרכבה יהיה יתרון מאוד גדול בתאונה אבל זה לא שיקול לקניית טנק מרכבה בתור רכב ליום יום :-)

• רעיון טוב! 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

התשובה היא שיש משמעות - ככל שמסת הרכב גדולה הוא יותר בטוח בהתנגשות. ה-IIHS מיחס למסה משמעות עד כדי כך שרכבים מתחת למסה מסויימת לא יכולים לקבל ניקוד מכסימלי, מעצם גודלם.

מכל מקום - החשיבה שלך צריכה להיות כוללנית. בכל מקרה תצטרך להתפשר על משהו - אז תעשה לעצמך הערכה של כמות הנסיעות, סוג הכבישים בהם תיסע, צרכי מקום לנוסעים ומטען, צרכי חניה, צרכי אבזור - והתחשב בנתוני הבטיחות כחלק מכלל השיקולים.

דרך אגב - מבחני הריסוק בוחנים את הרכבים מול קיר קבוע, לא מול רכב אחר. אני ממליץ לך לקרוא את פירוט המבחנים לכ לדגם שיעניין אותך, כי יש מדדים נוספים רבים חו מהמסה. למשל אבזור בטיחות. יותר מזה - שים לב להבדלים אפשריים בין הדגם שנבחן לבין הדגם שנמכר בארץ, למשל מבנה (האצ'בק לעומת סדאן) ואבזור שונה, לטוב או לרע.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

התשובה היא שיש משמעות - ככל שמסת הרכב גדולה הוא יותר בטוח בהתנגשות. ה-IIHS מיחס למסה משמעות עד כדי כך שרכבים מתחת למסה מסויימת לא יכולים לקבל ניקוד מכסימלי, מעצם גודלם.

מכל מקום - החשיבה שלך צריכה להיות כוללנית. בכל מקרה תצטרך להתפשר על משהו - אז תעשה לעצמך הערכה של כמות הנסיעות, סוג הכבישים בהם תיסע, צרכי מקום לנוסעים ומטען, צרכי חניה, צרכי אבזור - והתחשב בנתוני הבטיחות כחלק מכלל השיקולים.

דרך אגב - מבחני הריסוק בוחנים את הרכבים מול קיר קבוע, לא מול רכב אחר. אני ממליץ לך לקרוא את פירוט המבחנים לכ לדגם שיעניין אותך, כי יש מדדים נוספים רבים חו מהמסה. למשל אבזור בטיחות. יותר מזה - שים לב להבדלים אפשריים בין הדגם שנבחן לבין הדגם שנמכר בארץ, למשל מבנה (האצ'בק לעומת סדאן) ואבזור שונה, לטוב או לרע.

השאלה אם שיקול הבטיחות צריך להיות משמעותי עד כדי כך שזה אומר לפסול את קטגוריית הסופר מיני, גם אם בשאר הפרמטרים היא מתאימה לי.  

לגבי אבזור בטיחות - יש רכבים שפסלתי כי אין להם מספיק, אבל לרובם יש פחות או יותר אותם פיצ'רים. 

פורסם

התשובה שלי - וזו גישה אישית, כנראה שאחרים יחשבו אחרת, היא לראות את כלל הצרכים והיכולת.

לדוגמה: אם מרבית הנסיעות שלך בינעירוניות במהירויות גבוהות הייתי מחפש רכב יותר גדול. לא רק בגלל המסה, אלא גם בגלל מרחב, נותות ישיבה וכו'. לעומת זאת אם מרבית הנסיעות הן עירוניות אולי חשוב לך כושר התמרון , ואילו מבחינת בטיחות תביא בחשבון שתאונות יתרחשו במהירות נמוכה יותר.

בסופו של דבר המהנדסים דואגים לבטיחות, גם של רכב קטן. ואני לא בטוח שההפרש במסה בין סופרמיני של 1000 ק"ג למשפחתית של 1200 ק"ג הוא עד כדי כך משמעותי. אבל זה מעבר לידע שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ב fifth gear בחנו אתה נושא, בפועל מה שגילו שרכב קטן יותר אך בטיחותי יספק הגנה עדיף מרכב גדול יותר אך ישן יותר.

לכן זה תלוי מול איזה רכב הסופר תתנגד, אני לא חושב שיש צורך לפחד כאשר אתה נמצא בסופר מיני בטיחותית.1

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 45 דקות, sperial כתב:

התשובה שלי - וזו גישה אישית, כנראה שאחרים יחשבו אחרת, היא לראות את כלל הצרכים והיכולת.

לדוגמה: אם מרבית הנסיעות שלך בינעירוניות במהירויות גבוהות הייתי מחפש רכב יותר גדול. לא רק בגלל המסה, אלא גם בגלל מרחב, נותות ישיבה וכו'. לעומת זאת אם מרבית הנסיעות הן עירוניות אולי חשוב לך כושר התמרון , ואילו מבחינת בטיחות תביא בחשבון שתאונות יתרחשו במהירות נמוכה יותר.

בסופו של דבר המהנדסים דואגים לבטיחות, גם של רכב קטן. ואני לא בטוח שההפרש במסה בין סופרמיני של 1000 ק"ג למשפחתית של 1200 ק"ג הוא עד כדי כך משמעותי. אבל זה מעבר לידע שלי.

אני נוסע ראשון - ת"א כל יום.  אז אפשר להגיד שמרבית הנסיעות שלי בינעירוניות.  בנוסף, מדי פעם בסופי שבוע נוסע לטייל.  

בהתחלה פסלתי סופר מיני כי חשבתי שיהיה קשה לרכב כזה להתמודד עם נסיעות כאלה, אבל פה בפורום כולם אמרו שלא תהיה בעיה. 

אבל עכשיו עלה הנושא הבטיחותי שגורם לי לחשוב על זה שוב.  

פורסם

אם אתה נהג יחיד שבאמת חשוב לו עניין החניה ואתה מתכוון לנצל את זה (חונה הרבה באיזורים עירוניים צפופים) אז אין לך סיבה ממשית לקחת רכב גדול ולסבול בכוח, הרכב צריך להתאים לצרכים שלך וסופר מיני מודרנית בטוחה יותר ממספיק כשלעצמה.

הרי אין לזה סוף אתה יכול לקנות גם ג׳יפון גדול וחלילה איזה ג׳יפ אמיתי או רכב 7 מקומות/מסחרית יתנגש בך ואז שוב הוא ״מנצח״. קנה מה שאתה צריך בקיצור.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, yulianx כתב:

ב fifth gear בחנו אתה נושא, בפועל מה שגילו שרכב קטן יותר אך בטיחותי יספק הגנה עדיף מרכב גדול יותר אך ישן יותר.

לא חושב שהדוגמא הזו כבר רלוונטית לעת המודרנית, בטח שלא לשאלת פות"ש שהיא לגבי רכב חדש קטן לעומת רכב משומש קלות גדול.

לפות"ש - מציע שתלך על האמצע, תקנה רכב משומש בן 2-5 מקטגוריה גבוהה יותר, כך תהנה גם מיותר מרווח, נוחות, כנראה גם אבזור, וגם מסה גדולה יותר שמסייעת לבטיחות.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...