Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

משפחתי מעוניינת ברכישת רכב חדש (בעיקר אבא שלי ואני ניסע עליו מדובר בנסיעות של 30-50 קמ ביום בדר"כ),

הרכב שעומד כרגע על הפרק זה רנו קליאו החדשה 2021 בגרסת הINTENSE ידנית (מנוע ליטר טורבו של ניסאן או שניסאן משתמשים במנוע של רנו לא ברור לי כל כך..) , השבוע אני עושה נסיעת מבחן ואם אמצא חן בעיני כנראה שנסגור את הרכישה.

רציתי לדעת המלצה מבחינת אמינות ונוחות הרכב ורנו בכלל, 

דוד שלי (בעל מוסך) מתנגד מאוד לרכבים אירופאים באופן כללי ואשמח לחוות דעת נוספת.

אם לדעתכם רנו קליאו לא ממולץ אשמח לחוות דעת על רכבים אחרים ( רכב בעדיפות לידני עד 100K) 

תודה מראש לעונים :) 

פורסם

לדעתי מדובר על סופר מיני טובה, מאובזרת, נראית טוב, בדור בנוכחי הנוחות שופרה וכעת הרכב גם עם שיבושים, המנוע מספק ביצועים טובים, בטיחות טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין הרבה אפשרויות - פולו, איביזה, סוויפט.

הפולו מרווחת יותר אבל יקרה יותר. הפולו והאיביזה מרווחות יותר מאחור.

האיביזה מגיעה עם פנים ברמת גימור נמוכה ולדעתי הרנו עדיפה עליה - למרות שגם היא מגיעה ברמת גימור נמוכה יחסית, וגם עם מובילאיי בהתקנה מקומית

במקום מערכת מקומית.

הרנו לא אמורה להגיע עם התקנות מקומיות (לא משנה איזה רכב עדיף להימנע)

הסוויפט מגיעה עם 1.2 אטמוספרי שיהיה חלש יותר מכל האופציות המצוינות לעיל וגם תהיה צפופה מהן וגם דיי פשוטה יחסית מבפנים.

פורסם

רנו קנו את ניסן או קנו חלק מניסן(לא זוכר בדיוק תא הפרטים)

אך כבר לא מעט שנים ששני החברות חולקות רכיבים, בין אם זה מנועים או גירים וכו'

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

הקליאו בגירסאות הידניות תמיד נחשבה לאמינה, גם בדור 4 וגם ב 3, הדגם הנוכחי חדש, אולי יתגלו בעוד כמה שנים מחלות.

אבל יש אחריות, ואפשר להאריך לסך הכול 5 שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני קניתי את הרכב לפני כמה חודשים, בינתיים אין תלונות מיוחדות.

כמו שאמרו לפני האופציות בפחות מ 100K מוגבלות מאוד ולי היה נראה שהרנו הכי משתלמת.

אני גם לא הייתי מוכן לשום התקנה מקומית ואכן הרנו מגיעה בלי התקנות מקומיות כלל (אלא אם כן תבחר תוספות, אני אישית לא ממליץ מן הסתם).

הסוויפט ה"היברידית" גם אמורה להגיע ללא התקנות מקומיות כלל, היא לא היתה קיימת כשאני קניתי.

לגבי אמינות קשה לי להגיד לגבי הרכב, הוא אצלי רק כמה חודשים, אבל להבנתי רנו של השנים האחרונות כבר די ממוצעות מהבחינה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני 27 דקות, RedLabel כתב:

אני קניתי את הרכב לפני כמה חודשים, בינתיים אין תלונות מיוחדות.

כמו שאמרו לפני האופציות בפחות מ 100K מוגבלות מאוד ולי היה נראה שהרנו הכי משתלמת.

אני גם לא הייתי מוכן לשום התקנה מקומית ואכן הרנו מגיעה בלי התקנות מקומיות כלל (אלא אם כן תבחר תוספות, אני אישית לא ממליץ מן הסתם).

הסוויפט ה"היברידית" גם אמורה להגיע ללא התקנות מקומיות כלל, היא לא היתה קיימת כשאני קניתי.

לגבי אמינות קשה לי להגיד לגבי הרכב, הוא אצלי רק כמה חודשים, אבל להבנתי רנו של השנים האחרונות כבר די ממוצעות מהבחינה הזאת.

יש סיבה למה לא לבקש התקנות מקומיות? 

הדבר היחיד שביקשתי זה מצלמת דרך לרכב עם חבילת תקשורת

עד כה אתה מרוצה מהרכב או שיש חסרונות בולטים ?

פורסם

התקנות מקומיות לרוב רצוי להמנע עד כמה שאפשר.

הסיכוי הגבוהה הוא שזה יבוצע בצורה חאפרית ובאיכות ירודה ביותר(ההתקנה), מה שזה עלול לגרום זה לכל מני קרקושים למיניהם ברכב, קליפסים פנימיים שבורים,

ובכללי יש אוסף של תקלות עתידיות פוטנציאליות שיכולות לקרוב עקב התקנות גרועות.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

בינתיים ממש מרוצה מהרכב בכללי.

היתה בעיה מעצבנת אחת, בערך שבועיים אחרי שקיבלתי את הרכב אחת מהמנורות קריאה בתקרה (מאחורי סך השמש של הנהג) נפלה, בגלל איך שהיא מחוברת היה צריך לפרק את התקרה כדי להחזיר אותה.

לא היה עניין רציני מבחינתי כי התקנתי מצלמה בכל מקרה (בעצמי) ולכן סידרתי את המנורה על הדרך, אבל יכול להיות קצת מעצבן אם צריך לפרק את התקרה במיוחד, אבל לא טרחתי אפילו ללכת למוסך בשביל זה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

הדור הקודם בגרסה הידנית היה ממש אחלה מבחינת אמינות (בניגוד לאוטומט) אז לא חושב שהייתי דואג, לי נראה כמו רכב מצויין באחלה מחיר אבל מה שקצת היה מציק לי לקנות אחת זה מה שקרה בדור הקודם - בהתחלה הגרסה הידנית הנורמלית עם הטורבו עלתה 85-90 אלף ולא מעט קנו במחיר הזה רק כדי לגלות שבהמשך קרסו חתכו את המחיר ושחררו אותה ב 70 וככה הרכב נמכר בפועל במשך שנים עד סוף הדור.

לא יודע אם יעשו טריק דומה פה אבל אותי אישית זה היה מבאס אם זה היה קורה, אז כדאי פשוט לקחת את האפשרות בחשבון כדי שלא תתבאסו יותר מדי כי לחכות עכשיו מי יודע כמה זמן עד שתתייצב על מחיר ״מבצע״ קבוע של 70 (אם זה יקרה) אתם בטח לא תעשו.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...