Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בין שני הרכבים הנ''ל. הסיבה העיקרית היא המחירון הנמוך יחסית לשנתון והצורה שלהן שאהבתי, והבנתי שהן מאובזרות זריזות וחסכוניות יחסית, מחפש רכב עם קילומרז' כמה שיותר נמוך וכמה שפחות ידיים. כמה שאלות :

1. הסטיגמות על רנו ופיג'ו. האם הסטיגמות עדיין רלוונטיות לגבי הדגמים האלה בשנתונים האלה או שהכל נשאר בגדר סטיגמה ודיבורים ?

2. עד כמה הרכבים האלה באמת אמינים ? אשמח לשמוע חוות דעת, המלצות וטיפים מאנשים בעלי ניסיון.

3. ממה צריך להיזהר ומה כדאי לבדוק ?

4. מאיפה עדיף לקנות (יד 2, ליסינג, השכרה וכו'..) ?

5. מה אתם חושבים על הרכבים בכללי ?

תודה רבה חברים ! 

פורסם

הסטיגמה רלוונטית במידה מסויימת לשתיהן, אך יותר לרנו שמנוע ה-1.2 שלה סבל מכשל תכנוני שגורם לצריכת שמן חריגה עד כדי צורך בשיפוץ/החלפת מנוע - ראה כאן: 

הרנו גם סבלה מכשל ביחידת הבקרה של הגיר הרובוטי כפול המצמד ומאופיינת במזגן לא הכי חזק.

הפיג'ו גם סבלה מכשל ברצועת התזמון - ראה כאן:  

אך מעבר לכשל זה, אין לה כשלים סדרתיים אחרים והיא מצויידת בגיר אוט' פלאנטרי מוצלח ואמין מאד.

בתא הנוסעים לפיג'ו איכות חומרים טובה יותר מהרנו, היא נוחה יותר, אך הרנו יותר דינאמית עם ניהוג עדיף.

בסה"כ השוק משקלל את הנ"ל במחירי המשומשות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 32 דקות, menir1 כתב:

הסטיגמה רלוונטית במדיה מסויימת לשתיהן, אך יותר לרנו שמנוע ה-1.2 שלה סבל מכשל תכנוני שגורם לצריכת שמן חריגה עד כדי צורך בשיפוץ/החלפת מנוע - ראה כאן: 

הרנו גם סבלה מכשל ביחידת הבקרה של הגיר הרובוטי כפול המצמד ומאופיינת במזגן לא הכי חזק.

הפיג'ו גם סבלה מכשל ברצועת התזמון - ראה כאן:  

אך מעבר לכשל זה, אין לה כשלים סדרתיים אחרים והיא מצויידת בגיר אוט' פלאנטרי מוצלח ואמין מאד.

בתא הנוסעים לפיג'ו איכות חומרים טובה יותר מהרנו, היא נוחה יותר, אך הרנו יותר דינאמית עם ניהוג עדיף.

בסה"כ השוק משקלל את הנ"ל במחירי המשומשות.

תודה רבה על התגובה, הבעיות הללו עדיין קיימות בדגמי 2017 ?

פורסם

ברנו, מנועים שיוצרו לאחר מאי 2016 אמורים להיות מעודכנים וללא הבעיה הנ"ל - קח בחשבון שמנוע שמיוצר בזמן X צפוי להגיע לפס ההרכבה של המכונית בהפרש של מספר שבועות. מכוניות שיוצרו ב-2017, סביר להניח שלא סובלים מהבעיה  - מכונית שיוצרה במאי 2016 יכולה לעלות על הכביש רק במאי 2017, קח שמועד העלייה לכביש לא קובע, אלא מועד הייצור. את מועד הייצור אפשר ללמוד ממספר השלדה (VIN) של הרכב. לרוב, מפוזרות מדבקות על מכלולים בתא המנוע עם תאריך ייצור). לגבי יחידת הבקרה של הגיר, אני לא יודע מתי פתרו את בעייתה.

לגבי הפיג'ו, אז מנועים שיוצרו החל מ-5/3/2017 כוללים רצועת תזמון משופרת. כמו שכתבתי למעלה, גם כאן יש להניח מספר שבועות עד אשר המנוע עם הרצועה החדשה הגיע לפס ההרכבה. מכוניות שיוצרו לקראת סוף 2017, סביר להניח שמצויידות ברצועה החדשה. בכל מקרה, באתר לובינסקי ניתן לבדוק לפי מספר הרישוי האם המכונית הרלוונטית נכללת בריקול https://recall.lubinski.co.il/peugeot/web/

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הייתי בוחר בפיגו, היא נוחה יותר, הגיר נעים יותר מהרובוטי שיש בקליאו.

חפש את רמת אבזור הבכירה אקטיב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצטרף להמלצה על הפיג'ו כבעלים של אחת כזו ידנית. אחלה אוטו שבעולם. 

מה שכן כדאי יותר לחפש בלובינסקי טרייד/טרייד מוביל והטרייד של היבואנים כי שם הסיכוי למצוא אחת שמורה עם ק"מ נמוך וטיפולים בחברה, גבוה יותר. 

בליסינג תמצא רכבים עם ק"מ גבוה ולא בטוח שטיפלו בהם כמו שצריך ובוא נאמר, לא בטוח שלא ראו שטח/ננהגו בעדינות, אם כי זה הרבה מזל ויש נהגי ליסינג שלא משתוללים עם הרכבים והבן של עובד ההייטק שרק אתמול הוציא רישיון לא נוהג עליו, אבל לך תדע, אף אחד לא יכול להבטיח לך וה"ליסינג נהג יחיד" זה דבר שלא הייתי סומך עליו ב 100%.

פורסם
לפני 11 דקות, itamarg כתב:

מצטרף להמלצה על הפיג'ו כבעלים של אחת כזו ידנית. אחלה אוטו שבעולם. 

מה שכן כדאי יותר לחפש בלובינסקי טרייד/טרייד מוביל והטרייד של היבואנים כי שם הסיכוי למצוא אחת שמורה עם ק"מ נמוך וטיפולים בחברה, גבוה יותר. 

בליסינג תמצא רכבים עם ק"מ גבוה ולא בטוח שטיפלו בהם כמו שצריך ובוא נאמר, לא בטוח שלא ראו שטח/ננהגו בעדינות, אם כי זה הרבה מזל ויש נהגי ליסינג שלא משתוללים עם הרכבים והבן של עובד ההייטק שרק אתמול הוציא רישיון לא נוהג עליו, אבל לך תדע, אף אחד לא יכול להבטיח לך וה"ליסינג נהג יחיד" זה דבר שלא הייתי סומך עליו ב 100%.

אני רואה שהחברות שהזכרת לא קיבלו את הדירוגים הכי גבוהים.. מה פשר העניין ?

פורסם (נערך)

אתה יודע איך זה באינטרנט? לקוח לא מרוצה ישר קופץ ומלכלך. לקוח מרוצה לא תמיד ייתן חוות דעת טובה. וכשאתה רואה יותר מדי חוות דעת טובות, תחשוד כי אולי זה העסק עצמו מפרסם אותן במסווה של...
לעניין החברות: אם אתה קונה מטרייד אין יבואן הסיכוי שלך ליפול נמוך יותר. מה גם שזה תלוי על איזה סוכן אתה נופל.

אני אישית רכשתי את ההונדה שלי שמשמשת כרכב עיקרי מאוטוסנטר לפני שנתיים ומשהו, והם ממש אחלה. אז מניסיון איתם יכול לומר לך שהם ממש טובים בשירות ומבחינתי זה הכי חשוב. 

טרייד מוביל לא קניתי מהם אבל פעם שמתי מקדמה על רכב והתחרטתי. הם הבטיחו שיחזירו לי אותה, ואכן עמדו במילה שלהם וזה גם מראה על משהו.

הכי חשוב לקנות רכב עם ק"מ נמוך, תיעוד טיפולים מסודר ושלדה נקייה. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם (נערך)

הייתה לי קליאו 2016, בליסינג מ2017 עד תחילת 2020 - עשיתי איתה 67 אלף קילומטר לערך ולא היו לי בעיות מיוחדות עם הרכב(לא אומר כלום).

הגיר שלו קצת לא נעים בעיר והמתלים שלה נוקשים המרווח מאחורה לא להיט בכלל וברמת האבזור הנמוכה חסר אבזור בסיסי(כמו חלונות חשמל מאחורה) אבל מהצד השני יש בקרת שיוט ומערכת אודיו עם BT ושליטה מלאה מההגה+דיבורית(מה שאין ברמת הגימור אקסס של פיג'ו לדוגמא).

מהצד השני המנוע שלה מאוד בריא, הגיר בבין עירוני מתנהג מעולה הנוחות לנהג גבוהה(מושב מצויין ומרווח לא רע), הרכב עם הגה קל לתמרון ועם התנהגות לא רעה בכלל - בכמעט 3 שנים איתה נהנהתי מאוד מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...