Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי רכב מחברת ליסינג גדולה ומוכרת (כרגע נותנים שירות מעולה לכן מעדיף לא לחשוף את שמם ולגרום נזק לפני שהעניין יסגר) הרכב הוכרז כתקין לחלוטין וגם הוצגה בדיקה ממכון בדיקה.

קיניתי את הרכב מסוג יונדאי I25 שנת 2017 1.4 גיר וריאטור (רציף), כבר באותו היום כשלקחתי את הרכב הבחנתי החלקה של הגיר באיזור ה60 קמש בין הילוך רביעי לחמישי (למרות שהגיר רציף כנראה יש חלוקה קבועה להילוכים).

החברה נתנה לי רכב חלופי והפנתה אותי למוסך הסדר כדי לאבחן את הבעיה, האבחנה היא שאי אפשר להימנע מהחלפת גיר.

מן הסתם אני לא מעוניין ברכב שעבר החלפת גיר וקניתי את הרכב עם גילוי נאות שהגיר תקין, האם ישנו תרכיש שאני מצליח לבטל עסקה למרות שהרכב עבר לבעלותי?

פורסם

ברכב לא מותקן גיר רציף אלא גיר פלאנטרי רגיל לחלוטין.

אם לא לקחת את הרכב לבדיקה מטעמך הבדיקה של הצד המוכר אינה שווה את הנייר שעליו היא רשומה.

מה הנסועה שהרכב עבר ?

באם החברה אינה מתנערת ומחליפה את הגיר הרי זו חצי נחמה ואני הייתי מאשר להם את הענין כדי לקבל רכב תקין + אחריות לשנה נוספת על הגיר.

האמת אין לך על מי להלין אם אתה לא עשית את המעשה הבסיסי של לקחת רכב לבדיקה מטעמך, ובאם המוכר מכבד את האחריות ומחליף את הגיר הפגום הרי הוא למעשה עומד מאחורי האחריות ומבצע את המוטל עליו.

אני מניח שניתן לפנות לחברה ולבקש ביטול עיסקה והחלפה ברכב אחר , תסריט אחר יחייב עירוב של עורך דין לדעתי כי החברה המוכרת לא תבטל את העיסקה ותחזיר את כספך כי הם הרי טיפלו ברכב בצורה מקובלת לחלוטין.

החלפת גיר אינה אמורה לגרוע בערך הרכב באם בוצעה בצורה מקצועית ותקינה.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, CX25GTI כתב:

ברכב לא מותקן גיר רציף אלא גיר פלאנטרי רגיל לחלוטין.

בשנים האלה מנוע ה1.4 נמכר עם גיר רציף, אחת המכוניות הבודדות של יונדאי ששווקו עם גיר כזה בארץ. 

אכן יש דימוי הילוכים שם, משהו כמו 6.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

תודה למשיבים,

האם הגיוני לדרוש מהם להרכיב גיר חדש מהיבואן?

כמו כן האם לדעתכם החלפת גיר פוגעת בערך הרכב (אין ירידת ערך רשמית) ?

פורסם

לא יחליפו לחדש אבל עדיף משופץ מאשר פירוק

ירידת ערך לא ממש קיימת, זה לא שמחליפים מנוע או שיש תיעוד כל שהוא.

הרכב סביב 140 אלף ?

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, vogel כתב:

לא יחליפו לחדש אבל עדיף משופץ מאשר פירוק

כמו שבדרך כלל עושים "שיפוץ גיר אוטומטי" בארץ, עדיף גיר מפירוק.

אני עוד לא נתקלתי במקרה שבו עשו שיפוץ גיר, והגיר תיפקד בצורה תקינה אחר כך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אותי מעצבנת התנהלותה של חברת הליסינג שמכרה את הרכב. מרגיש לי שהם ידעו שיש בעיה בגיר ובמקום לתקן לפני המכירה הם החליטו בכל זאת למכור בהנחה שהלקוח לא ירגישו בתקלה. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 23 שעות, vadim6385 כתב:

כמו שבדרך כלל עושים "שיפוץ גיר אוטומטי" בארץ, עדיף גיר מפירוק.

אני עוד לא נתקלתי במקרה שבו עשו שיפוץ גיר, והגיר תיפקד בצורה תקינה אחר כך.

לקנות גיר מפירוק זה גם יכול להיות חתול בשק, אתה לא יודע מה מצבו.

אני מכיר מקרים של שיפוץ גיר, ולאחריו הרכב נסע בלי בעיה לאורך שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, Shmulik_Miata כתב:

אותי מעצבנת התנהלותה של חברת הליסינג שמכרה את הרכב. מרגיש לי שהם ידעו שיש בעיה בגיר ובמקום לתקן לפני המכירה הם החליטו בכל זאת למכור בהנחה שהלקוח לא ירגישו בתקלה. 

יכול להיות שאתה צודק,

יכול להיות שהם גם לא ידעו.

אי אפשר לדעת באמת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

אין מה לתקן רכב שעומד במלאי, ההשבחה מכאנית באה לאחר מכירה של הרכב בדר"כ(תלוי חברה), יש כאלה שמשקיעים לפני.

פחחות בדר"כ לפני, כדי שימשוך עיניים כשהוא מבריק.

הבוחנים של הרכב לא באמת נוסעים כדי להרגיש ככה שקשה לעלות. לא באמת בדיקה יסודית.

יש לו אחריות אז שינצל אותה...  למרות שזה לא נעים להיות בלי רכב לאחר רכישה

• תוכן חדש...