Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם בנהיגה הארוכה ביותר, אז מסן-פרנסיסקו לסן-דיאגו ביום אחד. ומבוסטון למיאמי ב 3 ימים 😬 אחרי זה אירופה זה כבר "כסף קטן" ברלין -שטוטגרט 😊

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נוהג 34 שנים. ממוצע נהיגה+רכיבה שנתי כ 40k מה שאומר שאני מתקרב למליון וחצי...

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אני במיליון השלישי אותו כנראה כבר לא אסייים

55 שנות נהיגה לא הולכות ברגל

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

צריך להיות ריאלי

עכשיו עושה כ 20-25 אלף בשנה.

אבל אתה יודע מה

נלך על זה

תודה על האיחולים אבל רק בבריאות מלאה

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זו לא תחרות עם פרסים בסוף למי שצבר הכי הרבה ק"מ. 

סתם סקר קליל ולא מחייב, כמו שהיו בעבר סקרים דומים: "למי יש את האוטו עם הק"מ הכי גבוה" וכו'. 

• אהבתי 1

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 22 דקות, מיץ פטל כתב:

איכות עדיפה על כמות.

כמו לשאול בפורום קולינרי כמה קלוריות אכלתם עד היום - "אני טוחן קילו ביסלי ביום כבר 25 שנה"

מה שייך??

פות"ש בסה"כ התעניין לדעת אם יש עוד בעלי ניסיון-כביש של מליון ק"מ, זה הכל. 

אולי כבודו רוצה להציע "מפתח המרת ק"מ" - בנוסח "100 ק"מ על 911 = 100,000 ק"מ על סובארו DL ?" 😉

ולגבי כמות-מול-איכות: אל תזלזל בכוחה של כמות.

מספרים על סטאלין, שענה על שאלת פוליטיקאי מערבי שהתריס מולו איך הוא מתכוון להתמודד עם הנשק המערבי האיכותי של נאט"ו בעזרת הכמויות של T-34 המיושנים שהיו אז לצבא האדום. "בשלב מסויים, הכמות הופכת לאיכות" , היתה תשובתו...

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

אני בעל רשיון נהיגה משנת 1992.

לפי החישובים שעשיתי, נהגתי ברכב שלי כסטודנט ומסיום הלימודים ברכבי חברה כ-900k ק"מ.

לזה אני מוסיף נהיגה ברכבים המשפחתיים, רכבים שכורים (בארץ בעיקר בתקופת הצבא ובטיולים לחו"ל), רכבים חלופיים ובשלוש השנים האחרונות כ"כתב רכב חובב" באתר "כיפה" - סביר להניח שאני מגרד את המיליון ק"מ נהיגה...

עריכה אחרונה על ידי mottis
פורסם
לפני 5 שעות, ישה כתב:

55 שנות נהיגה לא הולכות ברגל

למה להן ללכת? הן נוהגות

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חידוב זריז של הקילומטראזים על הרכבים שהיו לי מביא אותי ל600-650 אלף קילומטר, היתה לי תקופה שחייתי על הכביש ברכב חברה אבל גם הוא לא מקרב אותי למליון.

אבא שלי לעומת זאת נהג רכב כבד בפנסיה במחלקת תובלה של אגד עשה ממוצע של 400-500 קילומטר ביום על אוטובוס לילנד שהוסב למשאית על אותו כלי למשך יותר מ30 שנה, הוא עבר בחישוב כללי שלו הרבה מעל ל- 3 מליון קילומטר על אותו הרכב (בלי מזגן אגב) ואם כבר מדברים אז הלילנד שלו מודל 1958 למרות שסחב משקל גדול בהרבה מעבר למה שתוכנן והשינוי היחידי שעשו לו היה הוספת עלים לקפיצי העלים כדי שיתמודד עם המשקל עבר את כל המרחק הזה עם כניסות בודדות למוסך, ספציפית הוא עבר מעל ל2 מליון קילומטרים על אותו המנוע שהלך בגלל צינור מים שהתפוצץ אי שם באוגוסט 1989 (הייתי איתו בקבינה) ולפני שהספיק לשים לב הלך ראש מנוע.

פרט מידע מעניין הוא שלאוטובוסים ההם היה גיר ידני אך ללא קלאץ כאשר החלפת ההילוכים היתה נעשית רק עם עזיבת הרגל מדוושת הגז, לא היה להם שעון דלק והם היו מתדלקים על פי הערכה בלבד, לרכב לא היה חימום או מזגן אבל הקבינה שלהם היתה ענקית שהחלה בחזית הרכב והקיר המפריד בינה לבין תא המטען היתה למעשה מאחורי בתי הגלגלים של הסרן הקדמי וניא וכללה מיטה מדוגמת, מקרר, קולר מים קרים עם ברז (נדיר בתקופה ההיא) ארונות קיר שהורכבו על ידי הנהגים עצמם ועוד כמה גאדג׳טים, במשך שנים ארוכות הם היו נוסעים עם חלפים על קו מוסך אזור -שארם א שיח נסיעה רצופה עם עצירת תדלוק באילת ו2 נהגים ברכב כאשר אחד נוהג ואחד ישן, הרכב היה למעשה בתנועה כמעט רציפה במשך מעל 20 שעות נהיגה, פירוק סחורה וחזרה משארם לאילת ולמוסך אזור.

בתחילת שנות ה90 אותם ליילנדים מזהמים הוחלפו במרצדסים 0303 שעברו את אותה ההסבה והם כבר היו אוטומטיים ועם מזגן אך עדיין בעלי קבינה ענקית שכללה מיטה ושאר פינוקים שגרמו לנהגי משאיות לקנאה.

אבא שלי שיחייה עדיין הנהג המקצועי והטוב ביותר שהכרתי אי פעם ובמשך כל אותם מעל 3 מיליון קילומטרים באגד וגם לאחר שיצא לפנסיה והמשיך כנהג אוטובוס שכיר בחברות פרטיות לא דפק/ שרט/ שפשף או עשה תאונה חלילה מעולם.

באוגוסט האחרון בגיל 78 הוא ויתר מרצון על רשיון האוטובוס והרכב הציבורי שלו כיוון שנמאס לו כל שנתיים להוציא אישורים רפואיים ובדיקות ראיה כתנאי לחידוש הרישיון הציבורי וכעת הוא מחזיק ברישיונות רק לאופנוע, מלגזה, טרקטור, ומשאית מעל 15 טון עם נגרר נתמך (סמיטריילר).

• אהבתי 4
  • מעניין 1
פורסם
לפני 19 דקות, Roycohen1979 כתב:

אוטובוס לילנד שהוסב למשאית

אתה מדבר על כזה? (קרדיט על התמונה - מוזיאון אגד) 

1128_he-IL_b1_1820487133.jpg

פורסם

זה ליילנד שהוסב לרכב גרר, אבל כן זה הדגם.

לאבא שלי יש תמונות של ה528 (זה היה הכינוי שלו בגלל המספר רישוי), כשאהיה אצלם אחפש, בכלל נושא מחלקת התובלה היא סיפור מעניין ששווה לחקור אותו ולפרסם עליו בפרסום נפרד.

בתמונה שאני מצרף (מהאינטרנט) מצולם רכב ממחלקת חבילות (האוטובוסים היו צבועים בכחול), מדובר ברכב זהה למחלקת תובלה  אבל של תובלה היו אדומים, כאשר תובלה שישבה במוסך מרכזי ברחוב המרכבה בחולון ויצאה ממוסך אזור (באותו רחוב) לקחו על אותם כלים חלקי חילוף בכל הארץ כולל מנועים וגירים...

היו כלים שהותקן עליהם מנוף והיו עם פלטפורמה פתוחה ולקחו בעיקר גירים ומנועים, אחרים היו עם ארגז פתוח וסורגים גבוהים והיו מעבירים רק צמיגים (היו 2 כאלה למיטב זכרוני), השאר בין 5-6 במספר היו כמו בתמונה עם ארגז סגור ודלתות מאחור ובצד ימין והם לקחו חלקים בתפזורת.

המעבר של המחלקה למרצדסים דווקא פגעה ביעילות כיוון שלמרצדס היה מנוע אחורי ולכן היתה למעשה מדרגה בחלק האחורי שפגעה ביכולת העמסה מאחור והשימוש העיקרי היה דווקא בדלתות הצד.

5E91AFAF-676B-4858-82CC-4FA3D9A814A4.jpeg

• אהבתי 4
  • מעניין 1
פורסם

במקום העבודה הנוכחי שלי עוקבים בצורה אדוקה אחרי הקילומטראז'. כל חודש שולחים סמס עם קריאה מצטברת למחלקת רכב.
ב12 שנים האחרונות, הכי מעט שעשיתי היה בשנת הקורונה הזו. 44,000 ק"מ. מעבר לכך, לא היתה שנה שירדתי מ55,000. אני מעריך שזה עם נסיעות רכבים פרטיים מגרד את המליון פלוס. ככה זה כשגרים רוב החיים בפריפריה...

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בטוח שעברתי את המיליון.

כ 50,000 ברום כרמל, 366,000 ברנו 5, 110,000 ברנו 19, 95,000 בפז'ו פרטנר, 44,000 בדובלו, 98,000 במגאן1,  180,000 במגאן 2, 160,000 בפלואנס ו 70,000 בקארוק.

על זה יש עוד כמה עשורת אלפי קילומטרים בטנדר 404 שאני לא זוכר בדיוק כמה ועוד כמה עשרות אלפים ברכבים שלא היו בשימושי הבלעדי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...