Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון

.אופק.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני נהג חדש ואני מתכנן לקנות בקרוב רכב ראשון ואני לא יודע מה כדאי לי יש לי תקציב של עד 15k בערך ואני כבר מבולבל אז אם יש פה כמה שמבינים אשמח לעצה ועל הדרך שתסבירו על הקילומטראז ועד כמה כדאי לקנות, על הכמות דלק, על הוצאות תחזוקה שלא יהיה יקר מדי.

בכל זאת אני רק בן 18 ואני מתכנן לממן הכל

ועל ביטוח, כמובן תודה לעוזרים :)

עריכה אחרונה על ידי .אופק.
פורסם

ידני או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 דקות, .אופק. כתב:

אפשר גם וגם 

אני יכול להמליץ לך על פולו ידנית. הרכב נוסע טוב, חסכוני ויפה. אם נסגרת עליה תחפש אחת שמורה ותבדוק נזילות שמן. לי לקח חודשיים בערך למצוא אחת נקיה ועם קילומטראג נמוך.

פורסם
לפני 11 דקות, Orel1996 כתב:

אני יכול להמליץ לך על פולו ידנית. הרכב נוסע טוב, חסכוני ויפה. אם נסגרת עליה תחפש אחת שמורה ותבדוק נזילות שמן. לי לקח חודשיים בערך למצוא אחת נקיה ועם קילומטראג נמוך.

איזו שנה ובכמה קנית אותה?

פורסם
לפני 1 דקה, .אופק. כתב:

איזו שנה ובכמה קנית אותה?

יש לי פולו 06׳. קניתי לפני 3-4 שנים לא זוכר בדיוק בכמה אבל זה לא רלוונטי כי בטח המחיר ירד. 

פורסם

עוה רושם שבעיקר חשובה לך עלות אחזקה נמוכה.

לכן מיני ידנית זאת אופציה לא רעה.

הייתי מחפש פיאט פנדה ידנית, חסכונית ולא יקרה לאחזקה, ביחס למיני גם נוחה עם תא מטען בין היותר גדולים, לרכב מנוע עם 4 צילנדרים ולא 3 כמו לסוזוקי אלטו או פיגו 107 לכן אין רעידות בעמידה.

בקטגורית הסופר מיני, אפשר לשקול רנו קליאו דור 3 ואף ישאר מעט עודף.

הרכב מציע נוחות נסיעה עדיפה, מרווח, תא מטען טובים יותר וגם האבזור לאותם שנים לא רע.

מצרף לך סיכום 5 שנים עם הקליאו שלי:

קלאו

עוד אופציה היא פורד פיאסטה, לרכב יש 7 כריות אוויר, תא נוסעים איכותי יותר, ומחוות דעת של בעלי הרכב הם מרוצים מבחינת האמינות ועלות אחזקה.

כמן כן עדיף גיר ידני מאשר אוטומטי, הוא יתן צריכת דלק עדיפה ויהיה אמין יותר.

ק״מ ממוצע בערך 18 אלך ק״מ לשנה, אבל צריך להסתכל הרכב הרכב מטופל? יש היסטורית טיפולים? כלומר גם אם הק״מ מעט גבוה מהממוצע, לא צריך לפסול כול עוד הרכב שמור.

מבחינת הוצאות, יש לך טסט שזה בערך 980 שקל, ביטוח יכול להיות יקר כי אתה נהג חדש וצעיר, זה משהו שאתה צריך לבדוק ולעשות סקר שוק בין החברות.

ויש טיפול שנתי, טיפול קטן יכול לעלות כ 550 שקל, וטיפול גדול יכול להגיע גם לאזור ה 2500 שקל.

כמובן יכולות להיות תקלות או בלאי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 דקות, yulianx כתב:

עוה רושם שבעיקר חשובה לך עלות אחזקה נמוכה.

לכן מיני ידנית זאת אופציה לא רעה.

הייתי מחפש פיאט פנדה ידנית, חסכונית ולא יקרה לאחזקה, ביחס למיני גם נוחה עם תא מטען בין היותר גדולים, לרכב מנוע עם 4 צילנדרים ולא 3 כמו לסוזוקי אלטו או פיגו 107 לכן אין רעידות בעמידה.

בקטגורית הסופר מיני, אפשר לשקול רנו קליאו דור 3 ואף ישאר מעט עודף.

הרכב מציע נוחות נסיעה עדיפה, מרווח, תא מטען טובים יותר וגם האבזור לאותם שנים לא רע.

מצרף לך סיכום 5 שנים עם הקליאו שלי:

קלאו

עוד אופציה היא פורד פיאסטה, לרכב יש 7 כריות אוויר, תא נוסעים איכותי יותר, ומחוות דעת של בעלי הרכב הם מרוצים מבחינת האמינות ועלות אחזקה.

כמן כן עדיף גיר ידני מאשר אוטומטי, הוא יתן צריכת דלק עדיפה ויהיה אמין יותר.

ק״מ ממוצע בערך 18 אלך ק״מ לשנה, אבל צריך להסתכל הרכב הרכב מטופל? יש היסטורית טיפולים? כלומר גם אם הק״מ מעט גבוה מהממוצע, לא צריך לפסול כול עוד הרכב שמור.

מבחינת הוצאות, יש לך טסט שזה בערך 980 שקל, ביטוח יכול להיות יקר כי אתה נהג חדש וצעיר, זה משהו שאתה צריך לבדוק ולעשות סקר שוק בין החברות.

ויש טיפול שנתי, טיפול קטן יכול לעלות כ 550 שקל, וטיפול גדול יכול להגיע גם לאזור ה 2500 שקל.

כמובן יכולות להיות תקלות או בלאי.

תודה על התגובה מאוד עוזר ומכמה ק״מ בממוצע לדעתך לא מומלץ כבר לקנות רכב מסויים  

פורסם

קשה לומר, אבל רכב שבממוצע עבר מעל 25 אלף ק״מ אישית הייתי נמנע, ברכבים ישנים בתקציב שלך זה יתבטא בק״מ גבוה למדי.

פורסם
לפני 1 דקה, yulianx כתב:

קשה לומר, אבל רכב שבממוצע עבר מעל 25 אלף ק״מ אישית הייתי נמנע, ברכבים ישנים בתקציב שלך זה יתבטא בק״מ גבוה למדי.

אה אוקיי 

• תוכן חדש...