Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למצוא רכב רלוונטי בדיוק למה שאתה מחפש לוקח הרבה זמן. חיבור וכימיה ראשונית הם חשובים מאוד בעיניי להמשך תהליך רכישה / מכירה.

תתחדש. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, ch2856 כתב:

כיף לקרוא. כך זה כאשר מוכר ורוכש הוגנים נפגשים, הכל הרבה יותר פשוט וזורם. 

תתחדש ותהנה.  

לפני 14 שעות, yogev20 כתב:

זה בסדר, ככה קונים רכבים יד שנייה. הרבה סבלנות, בסוף קונים בונבוניירה טובה, אפילו טובה יותר מרכב חדש.

תודה.  המון סבלנות, הרבה סבלנות עד ששניים הוגנים נפגשים. בסוף זה מגיע

לפני 17 שעות, sperial כתב:

פות"ש - תתחדש ותהנה! גם המוכר וגם אתה הפגנתם גישה בריאה ורצון לבצע עסקה. רק משך התהליך נשמע ארוך מאד

תודה.

ארך שבוע בשל קונפליקטים בלו״ז, אז העדפנו לדחות בכמה ימים

לפני 15 שעות, llaavvii כתב:

תתחדש וסע בדרכים ישרות...

תודה. גם עקלקלות :)

לפני 15 שעות, avargel כתב:

כתיבה יפה!

תתחדש ותהנה מהרכב,  בחירה מוצלחת מאוד.

תודה.

קראתי על מוסך רון פה בפורום. גר ביקנעם אך לא פוסל להגיע לתל אביב תמורת מכונאי מקצועי וישר. תודה!

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם

Dudi2

בהחלט הרבה סבלנות.

מכיר את זה לאורך שנים, וכבר כתבתי לא פעם שלפעמים לוקח לי חודשים למצוא רכב שמור חיצונית,מכנית. (מכנית זה עוד אפשרי, קוסמטית -משימה קשה)

מה שמרגיז אותי זה פרסום מטעה ביד שנייה (זה משגע אותי) פניתי אתמול ליד שנייה בתלונה חריפה

למה הם לא אוכפים ומאפשרים פרסום לא מדויק באופן עקבי על ידי 80% מהמפרסמים כולל מגרשים, שהייתי מעיף אותם מהלוחות.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מזכיר לי מקרה שקיבלנו שברולט איבו ישנה מקרוב משפחה והחלטנו למכור אותו אחרי שבועים.

הגיע ילדה בת 20 לראות את הרכב, אחרי שאני מסיים להראות לה את הרכב אני שואל אתה "יש לך שאלות" אז היא אומרת לא ושותקת.

אני אומר לה טוב זה הרכב מה את רוצה לעשות? היא אומרת לי אתה נראה לי בן אדם אמין אז אני רוצה את הרכב 🥺

מאותו רגע אני מתחיל בהרצאה של 15 דקות למה אסור לקנות רכב רק בגלל שמשהוא נראה לך אמין, שתביא איתה משהוא אחר שמבין, שתיקח את הרכב לבדיקה או לפחות למוסך, מסביר שאני לא באמת יודע מה מצב הרכב, מוסיף שאיבו זה לא רכב כל כך טוב ובכללי הייתי מחפש רכב מסוג אחר (אני דביל אני יודע). לא עזר כלום, היא החליטה שאני בן אדם אמין וקנתה את הרכב.

• אהבתי 3
  • מצחיק 7
  • מעניין 1

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 20.12.2020 בשעה 07:37, llaavvii כתב:

תתחדש וסע בדרכים ישרות...

אתה עובר על כללי הפורום. כאן נדרשות דרכים מפותלות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

motizkn

אתה לא דביל אלא אדם ישר והוגן. משהו שכל כך חסר בעולם הזה.

עכשיו מתקשר אלי מישהו ואומר לי תמכור את הרכב שלך (לאחר ששיגע משהו אחר שנוהג ברכב)  בכל מחיר

אני רוצה את הרכב לאבא שלי. הוא רואה את הרכב כל הזמן בתחנת דלק ולא מבין איך רכב יכול להיראות בצורה כל כך שמורה

עוד לרכב ישן. אומר לי אני אתן לך כל סכום , אפילו 3K מעל המחירון. אמרתי מה פתאום, אם אני מוכר שלם לי מחיר הוגן למצב הרכב

לא מחיר מופרז. למה? כי אני רוצה להישאר הוגן, גם שיש קונה לחוץ. (לא לנצל את המצב, כי זה בניגוד לאופי שלי)

כמה ניסיתי להסביר לו שאני כרגע לא מוכר עד שלא מוצא רכב אחר, הוא ממשיך -מביא לך מזומן כמה שאתה רוצה. (רק נקוב מחיר)

גם לפני כמה חודשים מכרתי רדיו דיסק יוקרתי של אלפיין, ביקשתי 800 ש"ח. מגיע בחור נחמד מהפורום

הוא רואה שאני חובב קולנוע/מוזיקה (איך אפשר לא לראות שנכנסים לסלון) מגיש לו קפה עוגה ומנהלים שיחה על סרטים.

הבחור מוציא 800 ש"ח לשלם, אני אומר לו מספיק 600 ש"ח, הוא עונה  -זה המחיר שסגרנו - קח את הכסף. (יש אנשים ישרים והוגנים,

הם פשוט נעלמים בתוך המיעוט הצעקני/נוכלים בכל תחום)

• אהבתי 3
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יד2 היו יכולים לתת להעלות יותר תמונות, מה שהיה מעלה את רמת השקיפות.

היו יכולים להעסיק צבא של מתנדבים מהבית (מהפורום הזה, לדוגמא) שיתקנו וימחקו ויתריעו על מודעות. זה היה מעלה את אמינות הלוח וכפועל יוצא את רווחיו.

מספיק אפילו לבדוק את מס' הרכב ב"משומשת" בכדי לתקן פרטי מודעה.

אבל מה אני מבין בזה?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

יד2 היו יכולים לשים "רייטינג" על חשבונות בדומה ל EBAY.

כל עסקה שיוצאת לפועל צריכה "לזכות" את שני הצדדים באפשרות לדרג אחד את השני ולתת ניקוד.

הניקוד, ושם המשתמש, אמורים היו להיות מוצגים לך במודעה עצמה.

פורסם
לפני כשעה, tinoki כתב:

היו יכולים להעסיק צבא של מתנדבים מהבית (מהפורום הזה, לדוגמא) שיתקנו וימחקו ויתריעו על מודעות. 

מתנדבים כדי להגדיל להם את הרווחים? עד כאן.

יד2 זה עסק, שישלם למתכנתים שיבנו אלגוריתם נכון או לבודקי מודעות ידניים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, stum כתב:

יד2 היו יכולים לשים "רייטינג" על חשבונות בדומה ל EBAY.

כל עסקה שיוצאת לפועל צריכה "לזכות" את שני הצדדים באפשרות לדרג אחד את השני ולתת ניקוד.

הניקוד, ושם המשתמש, אמורים היו להיות מוצגים לך במודעה עצמה.

זה מתאים למוכרים/סוחרים קבועים. למוכר מזדמן שמחליט לכתוב דגם מפואר, כאשר יש לו דגם פחות מאובזר (זאת מגמה מקוממת)

זה לא יעזור הניקוד הנ"ל כי מילא עד הפעם הבאה שהוא ימכור שוב ייקחו כמה שנים טובות. כנ"ל אותו קונה.

ברור לי שזאת שיטת המצליח, הרי רוב הקונים לא ממש מדקדקים (כמוני למשל) על הדקויות בין דגם מאובזר ופחות 

כאשר הם כבר מגיעים לראות את הרכב, המוכר ישכנע אותם: "מה זה חישוקים, או בקרת אקלים, או הגה מעור - מי צריך את זה" 

רוב הקונים התמימים יאכלו את הלוקשים האלה. יש כמובן כאלה שזה לא חשוב להם,  עדיין הפרסום המטעה מקומם.

איך מטפלים בזה, פשוט, כל מי שנמצא בחיפוש אחרי רכב (כמוני) שלא יתעצל וירשום הודעת תלונה על כל פרסום מטעה שהוא רואה.

אני יותר מבטוח שאחרי כמה וכמה תלונות כאלה, אתר יד שנייה יהיה מקום יותר אמין. מעבר לזה הם חייבים לרשום בכותרת אדומה

לפני כל פרסום מודעה מכירה,  שעל המפרסם לרשום פרטים מדויקים ונכונים (דגם מדויק,יד, נסועה, מצב כללי) כי סילוף בפרסום, תגרור הרחקה מהאתר לצמיתות.

אולי רק ככה נגיע למצב של שקיפות מלאה בפרסום. 

פורסם

^

היום זה הרבה יותר פשוט. בודקים את הפרטים הללו באפליקציות השונות.

אם יש תמונה עם מספר רכב גלוי - מה טוב, ואם לא, בודקים את זה בשיחה הראשונה עם המוכר.

פורסם

אני מזהה רמאות רק על ידי תמונות חיצוניות. הסיבה, אני עושה שעורי בית איך נראה כל הדגם לפני קנייה, ומה התוספות.

לרוב חישוקים, פנסי ערפל, צמיגים רחבים (קשה לראות) עור בהגה ובידית הילוכים, ככה אני מזהה מראש שהדגם שמפורסם שקרי. 

כלומר, השיחה הבאה תהיה רק לוודא שהפרטים נכונים, עוד לפני שאני מגיע לראות את הרכב (למה אני צריך להתעצבן לאחר שבזבזתי זמן ודלק להתעמת עם המוכר)

רק לאחר שאני בטוח שמדובר על דגם שאני מחפש, אני טורח לראות אותו פיזית. יש מקרים שאני מבקש כמה תמונות לפני שאני מגיע

כבר שללתי כמה רכבים בגלל סביבת נהיגה לא נעימה עבורי. (שחיקת בהגה, משענות יד בדלתות, משענת יד מרכזית, ריפודים מלוכלכים, שלא נדבר על מכות  חנייה מסביב הרכב)

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...