Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי טויוטה קורולה 2018, עשה 28,500 ק"מ.

הרכב הרעיש והרעש יצא מהגלגלים, בעיקר מאחור. 

לקחתי את הרכב למוסך לעשות טיפול ולבדוק את הרעש, במוסך החליפו בלמים.

האם זה הגיוני להחליף בלמים אחרי 28 אלף? 

הטיפול והבלמים עלו 1500 ש"ח 

תודה לעונים

פורסם

אכן הגיוני שהבלמים דורשים החלפה אחרי ק''מ כזה, בעיקר הקדמיים.

האם המחיר הוא לכל ה 4 בלמים או רק לאחוריים?

מה בדיוק החליפו, רפידות, צלחות?

הוחלף נוזל בלמים?

פורסם

הגיוני? תלוי בסגנון הנהיגה של המשתמש/ים ברכב.

כשמחליפים חלקים ברכב, המוסך צריך להשאיר את החלפים הישנים בתוך קופסה/שקית ברכב, אלא אם הסכמת מראש שיזרקו לפח.

אם השאירו את חלקי הבילום שהוחלפו, צלם אותם ונוכל להתרשם ולחוות-דעה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אם היה רעש צורם בבלימה, זה אומר שאחת הרפידות נשחקה עד לאינידקטור שחיקה, שזה בדיוק הסימן להחלפה. 

פורסם

לפי המחיר ( 1500₪ כולל טיפול ) החליפו רק רפידות.
אכן לא משהו נדיר בקורולה ב 30 אלף קילומטרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

החלפתי גם רפידות לאחרונה בחברה, למרות המחיר הגבוה (בדרך כלל בודק מחירים) החלטתי להחליף

כי זה היה רכב חדש עבורי, לכן העדפתי להחליף בלי לבדוק יותר מידי אם באמת יש צורך, או מחירים.

מהסיבה הפשוטה שאני מחזיק מערכת ברקסים (איכותית) כמה שנים לאורך 60/80 אלף קילומטר בשקט. 

לפני כמה עשורים רכשתי רכב חדש, בטיפול 50 אלף המכונאי נשאר בהלם ואמר שמעולם לא ראה רכב עם 50K

עם רפידות לא שחוקות ברכב ידני. לעומד זאת יש לי חבר מחליף כל כמה חודשים רפידות. כלומר, הכל מתחיל ונגמר בצורה נהיגה. 

פורסם

זה משתנה כמובן גם בין דגמי הרכב.

ברכב ידני, בדר"כ השחיקה של הרפידות הקידמיות,  נמוכה יותר מאשר במגבילה אוטומטית. 

פורסם
לפני 13 שעות, vladclar כתב:

לפי המחיר ( 1500₪ כולל טיפול ) החליפו רק רפידות.
אכן לא משהו נדיר בקורולה ב 30 אלף קילומטרים.

1500 שקל להחלפה של רק רפידות? זה נשמע לי מוגזם בטירוף

אני קניתי רפידות של ferodo שנחשבות איכותיות ב170 שקל כמה כבר היצרן לוקח? נגיד 200 או אפילו 250 ואני מגזים.

יותר מ1200 שקל עבודה על משהו שלוקח אולי 5-10 דקות?

אתה בטוח שזה לא כולל גם דברים אחרים?

פורסם

כתוב לך , גם בהודעה שלי וגם בהודעת הפתיחה - זה כולל טיפול תקופתי.
במוסך מורשה טויוטה רפידות אחוריות מקוריות עולות לא מעט ( כ 300₪ ) + עבודה 200₪

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

כתוב לך , גם בהודעה שלי וגם בהודעת הפתיחה - זה כולל טיפול תקופתי.
במוסך מורשה טויוטה רפידות אחוריות מקוריות עולות לא מעט ( כ 300₪ ) + עבודה 200₪

צודק לא ראיתי את המילה טיפול אבל to be fair פותח האשכול היה צריך לכתוב כמה עלו רק הרפידות מתוך הטיפול אז ראיתי רק את ה1500.

בכל מקרה 500 שקל להחלפת רפידות אחוריות זה עדיין די הרבה כסף לדעתי. לא רוצה לדעת מה המחיר של הקדמיות שגדולות יותר.

המחירים המוגזמים האלו הם הסיבה שאני לא סובל ללכת למוסכים מורשים.

פורסם

נכון, החלפת בלמים במוסך מורשה ( גם של טויוטה ) יקרים מאוד.
אפילו אם הרכב באחריות, כדאי להביא בלמים ( צלחות ורפידות, במיוחד רפידות ) למוסך משלך.

• תוכן חדש...