Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כהכנה למטבח חוץ, האם עליי להתעקש על הכנת ניקוז מהקבלן?

vxlan
שימו לב! השרשור הזה בן 1471 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

נראה לי שזה יותר בקטע של מה יותר נוח להתעסק עם הניקוז עכשיו או אחרי מסירת מפתח, בכל מקרה במצבך הייתי משקיע את הכסף על מנת שיהיו לי אקסטרה נקודות חשמל ומים (ביניהם ניקוז).

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שהקבלנים דורשים הרבה מאד כסף תמורת כל נקודה.

לי היה מזל וקבלן השיפוצים שלי עשה לי את העבודה במחיר גלובלי, ולא היה אכפת לו להוסיף עוד נקודות ככל שרציתי. אז בכל חדר, באיזור פינת העבודה, יש לי אשכול תקשורת שכולל 4 שקעי חשמל, נקודת טלפון ונקודת רשת מחשבים, אשכול טלויזיה שכולל 2 שקעים ונקודת כבלים\לווין (היום הייתי מוסיף שקע נוסף ונקודת רשת מחשבים בשביל סטרימר) ועוד חצי תריסר שקעי חשמל לצרכים שונים, למשל ליד המיטה. אני מניח שתוספות כאלה אצל קבלן בניין יעלו עשרות אלפי ש"ח, אז תעדף לך את הצרכים והוסף נקודות ככל שהתקציב מאפשר. כמוכן יש תשתית תקשורת עם שני ארונות (חלוקה לפי מפלסים) - רצוי שהאונות יהיו מצויידים במקום ושקעי חשמל לצורך נתבים והארון הראשי גם לאזעקה.

כך גם לגבי נקודות מים וביוב - אלה אפילו יותר בעייתיות מנקודות חשמל ותקשורת.

תוספת: היום עליך להכין גם תשתית לחיבור סיב אופטי. אין לי מושג מה זה אומר פיזית, אבל בטוח שצינור בקיר בין נקודת הכניסה הצפויה לבין מקום המודם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לראות גם איפה הברז ואיפה צינור הניקוז. אם תעשה צינור אופקי עד לקו המים האפורים והוא יהיה ארוך מידי אתה תחווה הרבה סתימות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצנרת שיש במרפסת היא לא של ניקוז (נניח כמו של כיור) אלא לאיסוף מי גשם.

אם אתה רוצה ברז חובה צנרת ניקוז. אלא אם יש לך פתרון קל לעשות לבד הדרך הסבירה היא לבקש מראש מהקבלן.

גם את מיקום הברזים אתה צריך לקבוע - כי לרוב הקבלן שם אותם מיד ביציאה למרפסת, בעוד שאת המטבח חוץ/מנגל וכו' נהוג למקם בקצה וסתם חבל על כל הצנרת המיותרת שתעבור ותכער. כנ"ל נקודות חשמל (שקע ותאורה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...