Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש צלמים בקהל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

צילום תמיד היה תחום מאוד חביב עלי ולאחרונה הוא תופס אצלי תאוצה אבל תקוע כי אין לי באמת מצלמה נורמלית.

אני מחפש את המצלמה הראשונה שלי, מסוג מירורלס וכרגע הולך לצלם נוף טבעי, נוף אורבני והרבה טבע. 

המליצו לי על קנון M50 אבל הבנתי שיש בעיה עם סדרת העדשות שמתאימה רק לסדרה הזאת.

קיבלתי כמובן גם המלצות על סוני A6000 או A6100, אבל אומרים שהעדשות של סוני נורא יקרות ולא מומלץ לצלם החובב.

ואחרונה חביבה, המלצה גם על פו'גי EX-3 או X-T20 שעליה לא ממש שמעתי על הבעיות.

כל המצלמות עם עדשות קיט.

התקציב שלי הוא 3000-3500. שוקל אולי אפילו לרדת לאילת בשביל זה.

פורסם

יש לא מעט שרשורים על מצלמות, הייתי ממליץ לקרוא.

אישית, אני חושב שמצלמה יש לבחור קודם כל ולפני הכל, לפי מצאי העדשות שאתה רוצה. זמינות ועלות. לגבי האם העדשות יקרות או לא, כנס לאתרים שמוכרים מצלמות, ותבחר.

;;

לאחר מכן, לפי שימושיות, גודל/משקל וארגונומיה. ההעדפות שלי (עם השנים), מבנה ריינג'פיינדר (מאפשר עין אחת פתוחה, ומשנה את הפוקוס על המסך), עינית מעולה, גוף ועדשות קטנות ככל הניתן (מצלם רק עם פריים, עד מרחק טלה קצר), אפשרות לתפעל את המצלמה בלי להכנס לתפריט (יש לי שתי מצלמות, אני מתפעל אותן אחרת, כי הן שונות קצת פונקציונאלית, אבל זה העיקרון).;

העדפות אחרות יכולות להיות, פוקוס מהיר מאוד ו/או עוקב מצויין (סוני), אטימות למזג אוויר (שלי אטומות, אבל זה לא קריטי, חוצמיזה שמצלמה שלי יצאה לשחות ושרדה... אז אולי כן), מייצב תמונה (אוהבים להתעסק בזה הרבה, אבל ת'כלס זה שימושי לטווח מהירויות תריס מאוד מצומצם ולצילום של דברים נייחים בלבד, אבל לנוף זה יכול לחסוך לך חצובה).

איכות תמונה, מבחינת הגוף, זה זניח. אתה יכול לעבד  כל קובץ RAW למראה/עיבוד לטעמך. אני יודע שיש הרבה שיגולי דעת באינטרנט על "מדע הצבע" של פוג'י, והקרירות של סוני ובלה בלה בלה. ת'כלס, שעושים סקר ובודקים, אנשים לא מבדילים. יותר משתלם להשקיע בהבנה בעיבוד תמונה מלבזבז על זה זמן. 

אם אתה רוצה בכל זאת המלצה, אז אני הייתי קונה היום פוג'י.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...