Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עד היום השתמשתי במערכות המקוריות של הרכב וזה היה לי מספיק. יש לי שתי שאלות:

1. אם אני קונה קיה נירו חדשה ורוצה שישמעו הרבה יותר טוב, לאיזה רמקולים ניתן להחליף בצורה שלא יצטרכו לפרק את כל הרכב אלא רק את הרמקולים, וכמה זה עולה בערך.

2. שאלת תם- אם היום בבית הרבה אנשים קונים סאונד בר איכותי, למה אי אפשר להתקין אותו ברכב מאחור ואפילו לשים את הסאב וופר בבגאז'?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

שלום

קודם כל החלפה למסך מולטמדיה אנדרואיד ישפר את הסאונד 

במידה ואתה מחפש יותר אז ללכת החלפה של הרמקולים הקיידמים לסט קומפוונט איכותי ולא ללכת על פשוט כי אחרת לא יהיה הבדל מורגש כי הרמקולים המקורים ישמעו די טוב כי הם חדשים

כמובן להוסיף מגבר וסאבוופר להשלמת הצלילים הנמוכים

מנסיון בקיה נירו 2020 היה לי לקוח שהרמקולים שהמקורים לא הספיקו לו והוא החליף לרמקולים קדימה אחורה עם סאב ומגבר 5 ערוצים

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם

למרות שיש מסך מולטימדיה מקורי? אין רמקולים שייכנסו בדלתות ויעשו שינוי באיכות?

פורסם

ערב טוב

אתה יכול לשפר את הסאונד הנוכחי ברכב,

על ידי הדבקת יריעות בידוד כדוגמת דיינמאט אקסטרים או סטינגר רואד קיל,

על החלק הפנימי של פח הדלת מבפנים ,

על  ארבעת הדלתות קדימה ואחורה שבהם מורכבים רמקולים.

פורסם
בתאריך 6.11.2020 בשעה 21:18, Michazzz כתב:

למרות שיש מסך מולטימדיה מקורי? אין רמקולים שייכנסו בדלתות ויעשו שינוי באיכות?

שלום לך MICHAZZZ, בהקשר לשאלות שלך לגבי שיפור הסאונד בקיה נירו והמערכת המקורית, אני מפנה אותך למדריך קצר שהתחלתי לכתוב לפני מספר ימים. כל מה שכתבתי זה מנסיון של יותר משנה, שאני התחלתי כמוך רק רצון לשפר קצת את הסאונד. מאז אני רק מסתובב בין מתקינים שונים, בזבזתי מאות שאות ואלפי שקלים. דבר ראשון תגדיר לך תקציב כמה כסך אתה מוכן להשקיע ? 5000 - 10000 שקלים ? המערכת המקורית אין לה עוצמה, היא בקושי מוציאה 10 WATT RMS לידיעתך, היא מותאמת לרמקולים המקוריים. אם תקנה רמקולים " חזקים יותר " צריך גם יחידת ראש ( מולטימדיה ) חדשה אם אתה רוצה לראות יוטיוב ( YOUTUBE ). לא חייבית יחידת ראש ( מולטימדיה ) חדשה, אבל  לפעמים יחידת הראש מוגבלת על ידי היצרן למקסימום 10 WATT, גם אם אתה מרכיב מגבר. תבדוק היטב את נושא לפני שאתה מחליף. יחידות הראש הסיניות הרגילות מוציאות " זמזום " רעש מיציאות RCA לא משנה איזה חברה, ולא משנה כמה מנחתים ומסנני רעש תוסיף. עדיף לך לקנות יחידת ראש עם יציאה אופטית TOSLINK וגם DSP. מניסיון אישי ממליץ על מולטימדיה של SYNCOPE ו - DSP של HELIX. שנייהם יעשו לך סאונד מעולה ברכב. אתה לא חייב לבודד את הדלתות ( עולה הרבה כסף לעשות את זה אצל מתקין ) כולל חומר בין 3500  עד 5000 אלף ש"ח ( 3 שכבות ). גם צריך להחליף תושבת רמקול, מפלסטיק לעץ. קדימה אם אתה רוצה לשמוע סאונד טוב, אתה צריך לדעתי וניסיוני סט 3 רמקולים לכל התדרים שבני אדם שומעים ( טוויטר, מידרינג', וופר ) אפשר רק סט 2 חלקים שומעים פחות איכותי וטוב. רמקולים טובים, ומגבר שיצליח להזיז את הרמקולים החדשים ( צריכים הרבה כוח WATT ) תבדוק ותתיעץ עם אנשים מומחים בפורום, LANOSFORCE, BEEKER, יוסי אלפיין,  BOO, AUDIO KING, שמעון מחברת ESIMPEX ועוד. גם נושא הפתח של רמקול הוופר חשוב, אם יש לך פלסטיק עם חורים קטנים כמו אצלי בקיה ספורטז', ואתה מחליך לרמקולים טובים וחזקים יהיה לך בעיה. בקיצור זה לא פשוט כמו שזה נשמע לך ומספרים לך, אבל בידים של מתקין מקצועי וטוב, תגיע לתוצאה טובה ועם המון הנאה מהסאונד החדש. תעשה סקר שוק, תתיעץ ורק לאחר מכן שתחליט שאתה רוצה להשקיע סכום כסף מסויים, תעשה את זה. שיהיה לך בהצלחה.       

פורסם

לפני שאתה הולך להפוך את הרכב תישאל את עצמך מה אתה מצפה לקבל בסוף.

לרוב האנשים כמו שציינתה המערכת המקורית היא מספיק טובה ולכן השאלה הראשונה היא מה חסר לך היום שאתה רוצה לשפר?

טסלה 3 2022

פורסם

ביצעתי בנירו 2017 שיפור, החלפתי לסט רמקולים עם טויטרים של jbl 609gto, רמקולים נהדרים. מאחורה jbl stage 602, התקנה מגיעים הביתה. סהכ כ 1200 שח.
אמנם יחידת המקור חלשה מורגש שבקושי היא מצליחה לנגן. מספק אותי בינתיים. לידיעתך שידרוג טוב וזול יחסית

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Kia Niro 2017

פורסם
לפני 10 שעות, Dani Cohen כתב:

שלום לך MICHAZZZ, בהקשר לשאלות שלך לגבי שיפור הסאונד בקיה נירו והמערכת המקורית, אני מפנה אותך למדריך קצר שהתחלתי לכתוב לפני מספר ימים. כל מה שכתבתי זה מנסיון של יותר משנה, שאני התחלתי כמוך רק רצון לשפר קצת את הסאונד. מאז אני רק מסתובב בין מתקינים שונים, בזבזתי מאות שאות ואלפי שקלים. דבר ראשון תגדיר לך תקציב כמה כסך אתה מוכן להשקיע ? 5000 - 10000 שקלים ? המערכת המקורית אין לה עוצמה, היא בקושי מוציאה 10 WATT RMS לידיעתך, היא מותאמת לרמקולים המקוריים. אם תקנה רמקולים " חזקים יותר " צריך גם יחידת ראש ( מולטימדיה ) חדשה אם אתה רוצה לראות יוטיוב ( YOUTUBE ). לא חייבית יחידת ראש ( מולטימדיה ) חדשה, אבל  לפעמים יחידת הראש מוגבלת על ידי היצרן למקסימום 10 WATT, גם אם אתה מרכיב מגבר. תבדוק היטב את נושא לפני שאתה מחליף. יחידות הראש הסיניות הרגילות מוציאות " זמזום " רעש מיציאות RCA לא משנה איזה חברה, ולא משנה כמה מנחתים ומסנני רעש תוסיף. עדיף לך לקנות יחידת ראש עם יציאה אופטית TOSLINK וגם DSP. מניסיון אישי ממליץ על מולטימדיה של SYNCOPE ו - DSP של HELIX. שנייהם יעשו לך סאונד מעולה ברכב. אתה לא חייב לבודד את הדלתות ( עולה הרבה כסף לעשות את זה אצל מתקין ) כולל חומר בין 3500  עד 5000 אלף ש"ח ( 3 שכבות ). גם צריך להחליף תושבת רמקול, מפלסטיק לעץ. קדימה אם אתה רוצה לשמוע סאונד טוב, אתה צריך לדעתי וניסיוני סט 3 רמקולים לכל התדרים שבני אדם שומעים ( טוויטר, מידרינג', וופר ) אפשר רק סט 2 חלקים שומעים פחות איכותי וטוב. רמקולים טובים, ומגבר שיצליח להזיז את הרמקולים החדשים ( צריכים הרבה כוח WATT ) תבדוק ותתיעץ עם אנשים מומחים בפורום, LANOSFORCE, BEEKER, יוסי אלפיין,  BOO, AUDIO KING, שמעון מחברת ESIMPEX ועוד. גם נושא הפתח של רמקול הוופר חשוב, אם יש לך פלסטיק עם חורים קטנים כמו אצלי בקיה ספורטז', ואתה מחליך לרמקולים טובים וחזקים יהיה לך בעיה. בקיצור זה לא פשוט כמו שזה נשמע לך ומספרים לך, אבל בידים של מתקין מקצועי וטוב, תגיע לתוצאה טובה ועם המון הנאה מהסאונד החדש. תעשה סקר שוק, תתיעץ ורק לאחר מכן שתחליט שאתה רוצה להשקיע סכום כסף מסויים, תעשה את זה. שיהיה לך בהצלחה.       

לא מסכים עם המלצה לגבי הבידוד. זה דווקא שיפור מהותי - ולא חייב לעלות כפי שציינת. יתכן ואפשר להסתפק רק בדלתות קדמיות וה VFM יהיה גבוה.

פורסם

מיץ פטל ערב טוב לך וגם ערב טוב לרושם הפוסט/שאלה לשיפור סאונד MICHAZZZ,  אין ויכוח שאיטום דלדות הרכב חשוב. גם אין ויכוח שיש מקומות שעושים את עבודת, יותר זול.  השאלה איזו סכום רוצה הבן אדם להשקיע בשיפור השמע ברכב ? ואיזה רמת שיפור הוא מעוניין לבצע ולהגיעה אליה ? כל מי שהגיב לפוסט כתב מה העדיפות מבחינת העונים לפוסט ( החלפת יחידת ראש, רמקולים, מגבר, בידוד ) בבקשה ממך תן הערכה כספית לפי דעתך כמה כסף צריך בשביל בבצע את כל השיפורים שהוצעו על ידי חברי הפורם. על הכל כמה לדעתך, ומה יותר חשוב  ותורם לשיפור הסאונד בקיה נירו ? אשמח לקרוא את התגובה שלך וכן, את תשובתך בנושא.   

פורסם

ערב טוב, תודה לעונים ולכל מי שממש פירט - כל הכבוד, היום אני עם במוו 330e עם מערכת מקורית ושומעים מדהים. חושב להשתנמך לרכב עממי יותר, אך התרגלתי לרמת סאונד שממש עושה לי כיף, וחבל לי לוותר עליה. יש לי אפל קאר וזה מספיק מבחינת איכות (בדכ שומע מ USB ומרדיו אינטרנטי מהולנד/אוסטריה/גרמניה). מוכן להשקיע 3000 שח בערך אך מעדיף להשאיר את המולטימדיה המקורית של הרכב שמגיעה מחו"ל. 

פורסם
לפני 9 שעות, Dani Cohen כתב:

מיץ פטל ערב טוב לך וגם ערב טוב לרושם הפוסט/שאלה לשיפור סאונד MICHAZZZ,  אין ויכוח שאיטום דלדות הרכב חשוב. גם אין ויכוח שיש מקומות שעושים את עבודת, יותר זול.  השאלה איזו סכום רוצה הבן אדם להשקיע בשיפור השמע ברכב ? ואיזה רמת שיפור הוא מעוניין לבצע ולהגיעה אליה ? כל מי שהגיב לפוסט כתב מה העדיפות מבחינת העונים לפוסט ( החלפת יחידת ראש, רמקולים, מגבר, בידוד ) בבקשה ממך תן הערכה כספית לפי דעתך כמה כסף צריך בשביל בבצע את כל השיפורים שהוצעו על ידי חברי הפורם. על הכל כמה לדעתך, ומה יותר חשוב  ותורם לשיפור הסאונד בקיה נירו ? אשמח לקרוא את התגובה שלך וכן, את תשובתך בנושא.   

ברגע שפות"ש ציין את התקציב ובהנחה שאינו מתכוון לסטות באופן מהותי ממנו - כל עניין ההמלצות הפך להרבה יותר ממוקד ופחות כללי.

רק לעניין התייחסותך לתגובתי - אני לא אמליץ על מתקין זול, אלא על מתקין איכותי. עדיין, ובתלות בחלוקת תקציב, לא כל מערכת דורשת איטום 3 שכבות ב4 דלתות. ובאותם מקרים שזה לא המצב, גם מתקין איכותי יגבה פחות, בוודאי אם ממילא מפרק דלת להתקנת רמקולים. מניח שהטווח לכן יהיה מחצית ממה שציינת.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...