Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפלתם ברכב במוסך יבואן במשך כל התקופה? הבנתי שאם לא אז לא יסכימו לאשר החלפת מנוע.

מכירים מוסך מומלץ ואמין לרכב הנ"ל?

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם לא תהיה לך היסטוריה מסודרת במוסך יבואן הסיכוי שיאשרו לך החלפת מנוע לאחר אחריות הוא נמוך מאוד. בירושלים יש לך את מוסך הבירה שנחשב למקצועי.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

באתי לעדכן עוד פעם לצערי,

לפני חצי שנה "נשפך" לי המנוע בפוקוס דור 3.5.

אז, הייבואן לקח אחריות והחליף לנמוע חדש עם כיסוי 100% מהעלות.

לצערי,לפני שבועיים, זה קרה עוד פעם (!).

באמצע נסיעה בכביש מהיר, אחרי לחיצה בריאה על הגז, שמעתי צקחחחחצצעעחח מתכתי מכיוון בית המנוע, הרכב התחיל לרעוד כמו טרקטור, ונדלקה לי נורת האזהרה.

במוסך תחילה החליפו פלגים, החליפו בין מיקומי סלילי ההצתה, וכאשר זה לא עזר, קבעו ש"הלך מנוע" עוד פעם.

אחרי פתיחת קריאה חדשה והמתנה של שבוע, קיבלתי תשובה שיש אישור עוד פעם להחלפת מנוע ללא עלות(!).

מישהו מחפש לקנות פורד פוקוס 2016 שמורה מאוד, 40K ק"מ, מנוע 3 במספר? 🙄 

עריכה אחרונה על ידי BiG_BuG2
  • מצחיק 1
  • מבאס 5
  • מעניין 2

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם
לפני 10 שעות, BiG_BuG2 כתב:

באתי לעדכן עוד פעם לצערי,

לפני חצי שנה "נשפך" לי המנוע בפוקוס דור 3.5.

אז, הייבואן לקח אחריות והחליף לנמוע חדש עם כיסוי 100% מהעלות.

לצערי,לפני שבועיים, זה קרה עוד פעם (!).

באמצע נסיעה בכביש מהיר, אחרי לחיצה בריאה על הגז, שמעתי צקחחחחצצעעחח מתכתי מכיוון בית המנוע, הרכב התחיל לרעוד כמו טרקטור, ונדלקה לי נורת האזהרה.

במוסך תחילה החליפו פלגים, החליפו בין מיקומי סלילי ההצתה, וכאשר זה לא עזר, קבעו ש"הלך מנוע" עוד פעם.

אחרי פתיחת קריאה חדשה והמתנה של שבוע, קיבלתי תשובה שיש אישור עוד פעם להחלפת מנוע ללא עלות(!).

מישהו מחפש לקנות פורד פוקוס 2016 שמורה מאוד, 40K ק"מ, מנוע 3 במספר? 🙄 

המוסך הסביר לך האם הנזק הפעם הוא גם עקב חדירת מים כמו בבלוק הקודם עם הבעיית תכנון או שהמנוע הלך בגלל סיבה אחרת?

בכל מקרה ראוי לציין לשבח שהסכימו להחליף בחינם ברכב בן 5. ממש מבאס לשמוע.

פורסם (נערך)

יש איזה סיכוי קטן שהבלוק החדש שקיבלת היה מהדגם הישן וזה יכול להסביר את הכל, תנסה לבדוק מול המוסך.

עריכה אחרונה על ידי Krd
פורסם

לכל צד שלילי יש היבט חיובי וכאן הוא: היבואן מחליף פעם שנייה על חשבונו!!! מנוע!! כל הכבוד לדלק מוטורס. לא רואה יבואן אחר שנוהג כך לרכב בן 5

פורסם

עצה שלי עכשיו שיש מנוע חדש "תעיף" את האוטו.

לי הייתה מונדאו 2013 אקובוסט עם 90 אלף ק"מ

והלך המנוע מאותה סיבה.

עשיתי אץ הבדיקת קומרסיה עם המכונאי והקומפרסיה בצילינדר 4 הייתה אפסית.

שעה אחרי הרכב נמכר בכמה גרושים למגרש.

קניתי יונדאי 😁

פורסם (נערך)

כל הכבוד ליבואן. איזו חברה הזיה הפורד הזאת. רואים שיש חרא של מוצר למה לא לשנות אותו ולתכנן אותו מחדש?

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 11.10.2021 בשעה 10:19, Krd כתב:

יש איזה סיכוי קטן שהבלוק החדש שקיבלת היה מהדגם הישן וזה יכול להסביר את הכל, תנסה לבדוק מול המוסך.

המנוע השני היה חדש בניילון, ראיתי אותו לפני ההרכבה.

השלישי לא יודע, אבל גם אמרו שחדש.

כשהראיתי להם את תמונת ההבדל בין הבלוק הישן מול החדש ושאלתי אם שמו מהדגם החדש, הסתכלו עליי כחייזר שנפל ממאדים ולא ענו לי 😐

בתאריך 12.10.2021 בשעה 18:02, print כתב:

לכל צד שלילי יש היבט חיובי וכאן הוא: היבואן מחליף פעם שנייה על חשבונו!!! מנוע!! כל הכבוד לדלק מוטורס. לא רואה יבואן אחר שנוהג כך לרכב בן 5

מצד אחד אפשר להסתכל על זה כרכב בן 5.

מצד שני, אפשר להסתכל על זה כרכב עם מנוע חדש שהורכב במורשה ולא החזיק 10K ק"מ..

בתאריך 12.10.2021 בשעה 19:39, airwolf1980 כתב:

עצה שלי עכשיו שיש מנוע חדש "תעיף" את האוטו.

לי הייתה מונדאו 2013 אקובוסט עם 90 אלף ק"מ

והלך המנוע מאותה סיבה.

עשיתי אץ הבדיקת קומרסיה עם המכונאי והקומפרסיה בצילינדר 4 הייתה אפסית.

שעה אחרי הרכב נמכר בכמה גרושים למגרש.

קניתי יונדאי 😁

השכל אומר למכור כמה שיותר מהר.

הלב אומר תשאיר.

נכון שזה רכב יחיד במשפחה וכמעט 95% מהזמן האישה נוהגת בו בכלל, אבל איזה רכב עד 50K יתן לי את אותו שילוב של התנהגות כביש\שנתון גבוהה\ בידוד רעשים\ רכב משפחתי כמו הפוקוס?

אם תמצא תגיד לי ואני אמכור.

עריכה אחרונה על ידי BiG_BuG2

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם
לפני 8 שעות, BiG_BuG2 כתב:

השכל אומר למכור כמה שיותר מהר.

הלב אומר תשאיר.

נכון שזה רכב יחיד במשפחה וכמעט 95% מהזמן האישה נוהגת בו בכלל, אבל איזה רכב עד 50K יתן לי את אותו שילוב של התנהגות כביש\שנתון גבוהה\ בידוד רעשים\ רכב משפחתי כמו הפוקוס?

אם תמצא תגיד לי ואני אמכור.

נכון אבל שים לב שהדבר שכמעט הכי חשוב ברכב לא אמין בכלל. זה כמו פצצה מתקתקת שאתה לא יודע מתי תתפוצץ לך בפנים.

כמה עוד יחליפו לך מנוע? לא חבל לך על הכאבי ראש וכל הדברים מסביב?.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הגזמת קצת. פצצה מתקתקת זה לא.

אי אפשר להגיד שהרכב אמין מאוד עם המנוע הישן כי הרי הסטטיסטיקה לא לטובתו אבל יש המון פוקוסים יוצאי ליסינג עם המנוע עם התכנון הישן שהגיעו גם ל150 ו200 אלף עם אחזקת שבר.

ההנחה ששמעתי במוסך מורשה היא שכ20-30% מרכבים עם המנוע הישן יצטרכו החלפת מנוע. במנוע עם התכנון החדש זה המקרה הראשון והיחיד ששמעתי עליו (בהנחה והוא באמת קיבל את המנוע עם התכנון החדש בהחלפה הראשונה) ולא מצאתי גם עדויות נוספות שיש לו בעיה ברשת . לא צופה שזה יקרה שוב. ביש מזל גדול ומאוד חריג.

לדעתי אחת מ2 אפשרויות: או שקיבל בהחלפה הראשונה מנוע מהסוג הישן או שפשוט צירוף מקרים נדיר והמנוע נהרס בלי קשר לבעיית התכנון שלו (מעבר המים בבלוק והאטם).

בכל מקרה באמת בגלל האנטי שיש לשוק לרכב הזה המחירון שלו צנח בלי מצנח. אם תמכור אותו בתמורה אולי תוכל לקנות קורולה 2014 בתקציב זהה והפוקוס רכב באמת נהדר שאני מתגעגע אליו עד היום. אז מה עדיף?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מיני התקף לב היום, פותח את המכסה מנוע לבדוק שמן ומים ורואה שמיכל העיבוי כמעט וריק לגמרי. ישר נכנס לסרטים שמים חודרים לבלוק ושוב כל הבלאגן מחדש. נסעתי למורשה, נגמר בהחלפת צינור מים :) סה״כ נזק 700 ש״ח.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי 8000 ק"מ הגיע הזמן להחליף שמן, בפעמיים הקודמות שמתי AMSOIL 5-30 OE שעלה 220 ש"ח לגלון,  לצערי המחיר נהיה מופקע והגיע ל 270 ש"ח לגלון ולכן אני מחפש חלופות. יש למישהו המלצות?

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...