Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון שריטות בטמבון אחורי (סוויפט 2018)

שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בוקר טוב,

הישראלי היפה השאיר לי כמה שריטות על הטמבון האחורי של הרכב לפני מספר ימים (כנראה במהלך תמרון חניה). מדובר בסוויפט בת שנתיים בצבע לבן פנינה. 

רוב השריטות יחסית שטחיות, אך יש גם שריטה או שתיים מעט יותר עמוקות וכן שריטה של הצבע על חיישן חניה אחד.

אני מעוניין לבצע תיקון מקומי (לא צביעה של כל הטמבון).

האם במצב כזה עדיף לבצע תיקון צבע מקומי במוסך או תיקון אצל דיטיילר (מניח שמדובר בפוליש וצביעה במכחול), מבחינת עלות מול תוצאה סופית?

20200830_095419.jpg

20200830_095425.jpg

20200830_095433.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובה.

זה אכן זניח יחסית, אבל מכיוון שמדובר ברכב חדש, שחונה רוב הזמן בחניה מקורה, אני מעדיף לבצע תיקון אצל דיטיילר, שיעשה (כנראה) עבודה מקצועית יותר ממני (ועל הדרך יתקן עוד כמה שריטות קטנות פה ושם).

יכול להמליץ על דיטיילר באזור חיפה-נתניה (אודיוה ארט למשל?) ולהעריך כמה תיקון כזה יעלה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיטיילר לא מתעסק בתיקוני צבע אלא לוקח את הרכב לצבעי.

כנס לדביק יש המלצות על דיטיילרים.  שוב זה זניח, כל צבעי יכול לתקן את זה

למרות שהם לא אוהבים להתעסק בשריטות עמוקות. (לא משתלם להם)

גם אתה יכול לעשות את זה. 

אגב, גם על רכב ישן אני לא יכול להראות נגיעות כאלה, לכן יש לי צבע זמין כל הזמן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צבאי כנראה לא יעשה תיקון מקומי, ואם כן אז כנראה שיהיה עדיף שתעשה לבד.

ולא עם קייסם- מברשת ספוג קטנה של איפור
תערבב לכה עם צבע ובנגיעה עדינה, שיהיה מינימום עובי
להעביר פלסטלינה ואלכוהול נקי לפני הצביעה, שיוף עדין ליישור (נייר 2000) ופוליש אחרי

יש דיטיילרים שעושים תיקונים מקומיים, לא זוכר שמות כרגע, אבל ממש לא כולם וגם הם לא מבטיחים שום דבר (כמו חדש זה לא יראה בלי צביעה של כל הטמבון)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...

תודה רבה על העצות. לפני שאני ניגש לתקן, רוצה לוודא לגבי התהליך:

1. ניקוי לפני צביעה - האם באמת צריך נייר שיוף, פלסטלינה וכדומה?

אזור השריטות יחסית חלק (אין שאריות צבע וכדומה), האם לא יספיק ניקוי טוב עם אלכוהול (או חומר אחר)?

2. מדובר בצבע לבן פנינה - האם צריך רק צבע או צבע עם לכה (ואם גם לכה אז מה היחסים)?

3. צביעה עצמה - לחיצות עם מכחול עדין על אזור השריטה (לא "החלקה" שלו כמו בציור). עוד דגשים חוץ מזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי @gadik6, אני יכול לספר לך שגם עליי נפתחה דלת עם שריטה יחסית עמוקה.

קניתי צבע לפי קוד הרכב מטופ קולור תל אביב ועם מכחול דק עברתי (אולי קצת בצורה חובבנית) על השריטה.

מרחוק לא רואים יותר מדי, מקרוב מן הסתם שכן רואים (הצבע לא כלל צבע פנינה / לכה) רק הלבן רקע לפי קוד מקור.

דאגתי לנקות לפני כן את האיזור טוב טוב וייבשתי ולאחר מכן מרחתי צבע עם מכחול מאוד דק.

מצרף לך תמונה של לפני ואחרי

IMG_7966.jpeg

IMG_8101.jpeg

IMG_8100.jpeg

עריכה אחרונה על ידי M4E
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...