Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לי רכב דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט שהמכללה שלו נמצאת בעיר אחרת (מרחק של 42 ק"מ לכיוון),עם הרכב הנוכחי שלי עשיתי בערך 21,000 ק"מ בשנה (וזה להתחשב בזה שסמסטר שלם לא נסעתי למכללה כלל)

אני מוציא על דלק בערך 1000 1200 שקל בחודש (בתקופה נורמאלית שהיא לא הקורונה כמובן) ועלתה לי השאלה האם כדאי לי רכב דיזל.
מה דעתכם?

ואם כן איזה רכב הייתם מציעים לי (בעיקרון במקרה כזה הכיוון הוא הרב שיספיק למשפחה בתקציב של עד 30,000)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוכל גם לקנות עם מערכת גז המוזילה בין 40% ל-50% במשולב. (תשלם 650 לתדלוק ולא 1200..). 

אם אכן יש לך הרבה בינעירוני כנראה שווה לך דיזל. אבל חפש פרטי ולא מונית לשעבר.

פורסם

מערכת גז ממה שאני מכיר זה כאב ראש ולפעמים גם מסוכן ככה שמעדיף להמנע.

גם אם השיקול היה לחיוב אני עדיין מתכוון להחליף את הרכב שלי.

פורסם

על איזה רכב אתה נוהג היום? 

אם מדובר ברכב שמתאים לצרכים שלך ולא מתקלקל בתדירות גבוהה, לא הייתי מחליף אותו רק בגלל צריכת הדלק. 

קשה מאוד למצוא רכב משפחתי חסכוני בתקציב שלך. שלא יהיה מוזנח, עם קילומטראז' אסטרונומי ועבר מפוקפק. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 6 שעות, this.user כתב:

מערכת גז ממה שאני מכיר זה כאב ראש ולפעמים גם מסוכן ככה שמעדיף להמנע.

גם אם השיקול היה לחיוב אני עדיין מתכוון להחליף את הרכב שלי.

אם זה ע"י מתקין מוסמך (למשל ג'יי גז) זה ממש לא מסוכן וגם מורשה כניסה לחניונים (מצויין ברישיון).

זה לא עושה בעיות לאוטו אם המערכת מטופלת בזמן במוסך מומלץ ע"י היצרן. (עלות זניחה).

אגב, גם זיהום האויר פוחת מרכב גפ"מ.

כמובן חשוב לברר שזה רכב שהמערכת לא מזיקה לו (למשל דווקא סובארו B4 מותאם מאוד למערכת גז).

אבל הישראלים עובדים עם סטיגמות: "לא גז. רק טויוטה.." וכו'.

פורסם
לפני 11 שעות, markb205 כתב:

על איזה רכב אתה נוהג היום? 

אם מדובר ברכב שמתאים לצרכים שלך ולא מתקלקל בתדירות גבוהה, לא הייתי מחליף אותו רק בגלל צריכת הדלק. 

קשה מאוד למצוא רכב משפחתי חסכוני בתקציב שלך. שלא יהיה מוזנח, עם קילומטראז' אסטרונומי ועבר מפוקפק. 

היי כיום אני נוהג על לאנסר שנת 2010 והרכב כבר ישן ועושה בעיות ולכן עלה הצורך להחליפו.

אני מודע לבעיות החסכון ולכן שקלתי רכב דיזל.

לפני 5 שעות, CHACHAM כתב:

אם זה ע"י מתקין מוסמך (למשל ג'יי גז) זה ממש לא מסוכן וגם מורשה כניסה לחניונים (מצויין ברישיון).

זה לא עושה בעיות לאוטו אם המערכת מטופלת בזמן במוסך מומלץ ע"י היצרן. (עלות זניחה).

אגב, גם זיהום האויר פוחת מרכב גפ"מ.

כמובן חשוב לברר שזה רכב שהמערכת לא מזיקה לו (למשל דווקא סובארו B4 מותאם מאוד למערכת גז).

אבל הישראלים עובדים עם סטיגמות: "לא גז. רק טויוטה.." וכו'.

אני לא יודע,גז קצת מדאיג אותי,ביחוד שהכי קרוב לתדלוק גז שראיתי אלי היה נסיעה של 20 דקות לכיוון ההפוך מהכיוון אליו אני נוסע

פורסם

מה התקציב, כמה אנשים יסעו ברכב? בינעירוני בעיקר? 

כנראה שדיזל הוא הפתרון, תן עוד פריטים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הוא רשם מה התקציב - עד 30 אלף₪.
רוב הסיכויים שיקנה במחיר הזה בעיקר צרות של אחרים.
וברכב דיזל שחוק, וזה מה שיש למכירה במחיר הזה ( ואם זה עוד אוטומטי אז בכלל) הצרות עלולות להיות הרבה יותר כואבות מאשר בלנסר 2010.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מסכים עם vladcar, בתקציב הזה יהיה מאוד קשה למצוא רכב דיזל שמור, הייתי נשאר עם המיצובישי וסופג עלויות דלק.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

ידני בא בחשבון?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 7 דקות, Michazzz כתב:

https://www.yad2.co.il/s/c/lkuwec

לא מכיר את המודעה, תמתח קצת את התקציב, בטח תהיה גמישות מצד המוכר. אולי יימכר ב 35

שים לב שבתיאור במודעה כתוב רכב בנזין. 

בלי קשר שמדובר בכמעט 50% מעל התקציב של פות"ש

פורסם

צודק, בנזין, שוחחתי איתה. כשאומרים תקציב מעל X אחוזים - זה יכולה להשמע הרבה כסף, כאן מדובר בסכום שבשקלים משמעותו להוסיף 5000 שח בערך. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 1 שעה, this.user כתב:

אני לא יודע,גז קצת מדאיג אותי,ביחוד שהכי קרוב לתדלוק גז שראיתי אלי היה נסיעה של 20 דקות לכיוון ההפוך מהכיוון אליו אני נוסע

גם אני חשבתי ככה עד שראיתי שיש כפתור במערכת שהופך חזרה לבנזין, כך שמקסימום נוסעים חלקי בבנזין וגמרנו..

פורסם
לפני 46 דקות, Michazzz כתב:

צודק, בנזין, שוחחתי איתה. כשאומרים תקציב מעל X אחוזים - זה יכולה להשמע הרבה כסף, כאן מדובר בסכום שבשקלים משמעותו להוסיף 5000 שח בערך. 

היא פירסמה ב44,000 שח, זה 14,000 שח מעל התקציב, גם אם יגיעו ל40 זה עדיין 10,000 שח מעל התקציב.

• תוכן חדש...