Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זקוק די בדחיפות להחליף את המסך הישן שלי (דל  27 אינטש שחוגג יומולדת 9) מהסיבות הבאות:

1. מתחיל למות (צבע מעוות בקצוות)

2. מחמם כמו תנור (תאורה אחורית לא לד!)

3. רזולוציה 2560 * 1440 - יותר מדי בשבילי ומקשה על העיניים. עבדתי בשנה האחרונה על מסך 27 ברזולוציה HD 1920*1080 וזה היה בסדר גמור ועדיף מבחינתי.

הכיוון כרגע הוא מסך 30 עד 32 אינטש, תקציב עד 4K ש"ח. שימוש לעבודה משרדית די רגילה, ללא דרישות יוצאות דופן. המסך כן צריך להיות מסוגל להסתדר בינתיים עם ה-X220 העתיק שלי, שמוציא עד 2560*1600 - לפחות עד שאחליף אותו סוף סוף. לא חשוב לי רמקול/מיקרופון/מצלמה מובנה.

לכאורה המסך הזה עונה על הדרישות, רזולוציה טבעית 4K - מכפלה של רזולוציה HD, לכן אוכל בתור התחלה לקנפג את המחשב להוציא HD וכך אקבל תצוגה ברורה ונוחה לעיניים, בהמשך כשאתקדם למחשב חדש אוכל כבר לנצל את הרזולוציה החדשה טוב יותר. דעתכם? המלצות?

תודה מראש.

חזיר דיזל

פורסם

רכשתי ממש לאחרונה לקרוב משפחה מסך 31.5" של סמסונג (למיטב זכרוני), גם עם רזולוציה של 4K אצל ארז ( @TheWolf, pcholic.co.il) ב-2000+- ש"ח. לעבודה משרדית רגילה, בלי צורך באיזה דיוק צבע מטורף או טווח צבעים רחב, הדל שהצעת נראה לי אוברקיל ברמות מטורפות.

במקומך, זה מה שהייתי עושה (כלומר, מתקשר לארז, ומבקש סמסונג כזה).

• אהבתי 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

הצג הנ״ל הוא לא IPS והוא דיי יקר בגלל פיצ׳רים שאתה כנראה לא תשתמש (דגם משרדי , תמיכה בpicture in picture , חיבור USB C ועוד)

הייתי מחפש צג IPS בהכרח בגודל הזה ולעבודה משרדית בתור דרישת בסיס. מבחינת איכות ודיוק צבעים - ההבדל הוא תהומי (אני יושב וכותב את זה מול צג אחד שהוא לא IPS , מצד ימין צג IPS ומצד שמאל צג IPS HDR)

אני גיליתי שלסוג עבודה שלי - גם נעים לי מאוד לעבוד בultrawide - אז 34״ ultrawide יהיה יותר נחמד - אבל כמו שציינת - 1440P זה לא רזולוציה מדהימה ותוקעת אותך קצת באמצע - שזה לא 4K עם מכפלה אמיתית לדוגמא - אז במקרה הזה . מה שאתה כותב דיי נכון.

אבל שוב - 4K , עדיף HDR , חובה IPS

כמו כן אפילו חלונות בימינו עובדת נורמאלית עם 4K במצב ״רטינה״... אל תעשה שזה יציג 1080P... בטח לא בכזה גודל מסך (גם ב27״ - זה כבר ״כואב בעיניים״)

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הדל הספציפי הזה אולי אוברקיל, בכל אופן לפי המפרט הוא כן IPS.

הסתכלתי קצת על מסכי ultrawide הקמורים האלה, נראה מפתה מאוד, אבל 1. יקר. 2. בדיוק כמו שכתבת, אני מוטרד מעניין הרזולוציה, בדיוק מהקטע הזה של ליפול בין הכסאות בין נמוך מדי לגבוה מדי.

רק אציין שמדובר במסך לעבודה ממש (אני עצמאי ועובד מהבית), אני מבלה את רוב זמן העבודה מול המחשב, אז אני כן מוכן להשקיע במשהו טוב. אצלי זה לא תכנות אלא רוב הזמן תוכנות הנדסיות עם גרפיקה לא מורכבת במיוחד, וכמובן וורד/אקסל וכו'. לא תכנות אבל גם לא גרפיקה תובענית.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 18 דקות, קורן בן אשר כתב:

נשמע טוב על פניו. זה לא מה שפירסמת למכירה? עשיתי חיפוש וראיתי את המודעה שלך, הנחתי שנפטרת ממנו מזמן.

אני? לא זכור לי שפרסמתי משהו למכירה לאחרונה... הדבר היחיד שקשור למסכים שפרסמתי היה שאחד משני ה-23" של דל שיש לי (U2312HM, אם זה ממש משנה) התאבד לכאורה, אבל ישוע המשיח הגיע והקים אותו לתחיה יום אחרי, אז הכל טוב.

אין לי ממש ניסיון בתחום, אבל הטענה הכללית שאני מכיר היא שמסכים קמורים זה יותר לסרטים ומשחקים, אם אתה מנסה ממש לעבוד על זה אתה מקבל כל מיני זוויות מוזרות בקצוות. אבל מציע לבדוק לבד..

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 43 דקות, pooh-bear כתב:

אין לי ממש ניסיון בתחום, אבל הטענה הכללית שאני מכיר היא שמסכים קמורים זה יותר לסרטים ומשחקים, אם אתה מנסה ממש לעבוד על זה אתה מקבל כל מיני זוויות מוזרות בקצוות. אבל מציע לבדוק לבד

אז גם אני חשבתי והייתי סקפטי עד שהגעתי לחברה שזה הסטנדרט שלה במסכים למפתחים וגיליתי שאני טועה.

בקצרה במסך איכותי אין שום עיוות בצדדים.

אני לא מנחש

אני כבר 9 חודשים 8-9 שעות ביום מול כזה

לפני 55 דקות, קורן בן אשר כתב:

בכל אופן לפי המפרט הוא כן IPS.

צודק

משום מה זה שלף לי דגם אחר

בכל אופן - הליין הזה של דל מאוד יקר ומיועד למשרדים.

הייתי מחפש משהו יותר זול במפרט דומה תוך התפשרות על דברים שלא קריטים.

הדגם s שלהם לרוב אופציה אבל במקרה הזה הוא 1440p, אז הייתי פוזל לlg, Samsung , Phillies לחפש אלטרנטיבות ב כנראה 30 אחוז פחות.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אין מסך מחשב עם HDR אמיתי בפחות מ-12,000 שקל. במקרה הטוב תקבל HDR בכאילו ניתן לזהות אותם לפי תקן HDR400 ו-HDR 600. תקן HDR 400 לא שווה את הנייר שהוא כתוב עליו. מקסימום זה אומר שהמסך מסוגל לזהות אות HDR. תקן HDR 600 אומר שהמסך מסוגל להגיע לבהירות 600NIT ויש לו כמה עשרות local dimming zones שזה הרבה יותר טוב מכלום. מסך בתקן HDR 1000 זה כבר יותר מורכב צריך לראות כמה local dimming zones יש לו. HDR אמיתי מחייב לפחות 300-400 local dimming zones, רוב המוחלט של המסכים בשוק שעומדים בתקן HDR 1000 ולא דורשים משכנתא מגיעים עם 30-40 LDZ + בהירות מירבית של 1,000NIT.

בנוגע למסך אני משתמש במסך של LG דגם 32ud99. מדובר במסך 32 אינץ יחס 16:9 ורזולוציה 4K. מסך מעולה עם צבעים מעולים. אני משתמש בו לעריכת תמונות, סרטים וגיימינג. מומלץ.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/32ud99-w

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

תלוי באיך אתה עובד עם המחשב שלישיה של 24" IPS יכולה להיות אפילו יותר טובה.

במסכים האלה portraid mode, לאחר הסתגלות קצרה אותה לא חוזר אחורה סמיוחד לא בוורד או אקסל.

3-vertical-monitors-mac-pro.jpg

כמובן שאם יש שימוש לא קטן בסרטים אז זה משנה את התמונה:

three-monitor-setup-one-large-in-middle-two-portrait-on-each-side.jpg?w=800&h=533

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

עם ה24״ אתה עדיין נשאר בחדות מסך נמוכה משמעותית מ4K ויש לך הפרדות בין המסכים.

תכלס - עדיף מסך אחד טוב גדול - לדעתי ומניסיוני - אפילו אם זה לא הכי יעיל - על פני 3 מסכים ברזולוציה נמוכה כ״כ.

כדי להבהיר שאני לא מנחש - היה לי סטאפ כזה של 3 מסכי דל 24״ (למה ? סיפור ארוך... וכן - כולם עם רוטציה). אחרי שמתרגלים לרזולוציה גבוהה זה מרגיש ממש מגושם. גם ה1440P על ה34״ מרגיש לא להיט מבחינת רזולוציה - אבל הרוחב והעובדה שזה מסך אחד מפצה (זה מקביל ל27״ בגובה - ככה שהרזולוציה בערך מקבילה / קצת יותר גבוהה מ24״ על 1080P)

24״ על 1080P זה פשוט לא מספיק חד - ועוד עם המסגרות ... hard pass.

היום אני עם 34״ + 27״ 4K ועוד הלפטופ 16״ על סטנד. סטאפ לא רע ולכל מסך יש שימוש משלו - אבל אם הייתי צריך לבחור מסך אחד - או 32״4K או 34״ אולטרה רחב

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 12 שעות, ChemGuy85 כתב:

וואו נראה טוב. חדר שלך? 

הלוואי, סתם תמונות מהאינטרנט שמראות את הקונפיגורציה.

לפני 12 שעות, Liviur כתב:

עם ה24״ אתה עדיין נשאר בחדות מסך נמוכה משמעותית מ4K ויש לך הפרדות בין המסכים.

תכלס - עדיף מסך אחד טוב גדול - לדעתי ומניסיוני - אפילו אם זה לא הכי יעיל - על פני 3 מסכים ברזולוציה נמוכה כ״כ.

אאל״ט אתה בעולם המק. שם באמת יש יתרון מובנה לרזולוציה גבוהה.

בעולם החלונות המצב שונה, והרבה תוכנות לא ינצלו את הרזולוציות של 4K (אופיס בהחלט לא תתמודד טוב עם זה)

@קורן בן אשר אולי תרמוז עם איזה תוכנות אתה עובד בעיקר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...