Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, GhostBuster כתב:

זה קבוצת דלק, לא דלק מוטורס.

זה המניה של דלק רכב:

image.png.fc8f0374df017439c28d13b6c19ee372.png

הייתי בטוח שזה חלק מהקבוצה

גם טוב, נזכיר שזה בזמן שכבר לא מעט שנים מספר מסירות הרכב עולה ועולה ועולה

image.thumb.png.5cd8b4d85eeea38af2317226c32e31d0.png

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

דווקא דלק מוטורס איבדה נתח שוק בצורה מאוד משמעותית בשנים האחרונות. פעם הם החזיקו משהו כמו 12 אחוז, היום הם איפהשהו באיזור ה5-6 אחוז.

ומספר מסירות הרכב דווקא יורד ויורד ויורד מאז 2016 בערך.

ובוא אני אגלה לך סוד, לא מעניין אותם להיות מקום ראשון במסירות או אפילו אחוז נתח שוק, מעניין אותם רווחים.

ואתה יודע איך אני יודע את זה.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, GhostBuster כתב:

דווקא דלק מוטורס איבדה נתח שוק בצורה מאוד משמעותית בשנים האחרונות. פעם הם החזיקו משהו כמו 12 אחוז, היום הם איפהשהו באיזור ה5-6 אחוז.

ובוא אני אגלה לך סוד, לא מעניין אותם להיות מקום ראשון במסירות או אפילו אחוז נתח שוק, מעניין אותם רווחים.

ואתה יודע איך אני יודע את זה.

אין שום בעיה שמעניין אותם רווחים ולא נתח שוק, אבל כשהמניה שלך מאבדת 70% מהשווי שלה ב 5 שנים - אתה לא שמח.

כל אחד מהבכירים בחברה, ממקבלי ההחלטות - מאבד עשרות (אם לא מאות) מיליונים מ 5 שנים שכאלו.

עכשיו בוא תגיד לי שגם מזה לא אכפת להם.

אין שום הצדקה שזה יקרה , הם היו מלכי השכונה, king of the hill, כל הרכבים בכביש היו מאזדה במשך המון שנים...

ואז הם התחילו לקבל החלטות גרועות אחת אחרי השנייה והתוצאה בגרף שלמעלה.

ברור שאני לא סובל את החברה הזו מסיבה אחרת לגמרי, כן? אבל זה נחמד שהכל מסתנכרן.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם
לפני 13 דקות, GhostBuster כתב:

וזה לפני שדיברנו על זה שהיבואן לא משלם את המחיר לצרכן

אגב לא אתפלא אם היבואן מוכר את הרכב עם שולי רווח נמוכים / על גבול ההפסד, רק כדי להכניס רגל בשוק בהולנד. בהולנד חזקים יחסית ברכבים חשמליים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

משום מה, אני לא דואג להם.

ערך המניה הוא רק חלק אחד מסיפור של חברה, אתה יכול להיות רגוע שבכירי החברה ובעלי המניות ממשיכים להכניס לעצמם ים כסף.

לפני 1 דקה, David32 כתב:

אגב לא אתפלא אם היבואן מוכר את הרכב עם שולי רווח נמוכים / על גבול ההפסד, רק כדי להכניס רגל בשוק בהולנד. בהולנד חזקים יחסית ברכבים חשמליים.

זה כבר לא השוק הישראלי, דברים עובדים בצורה שונה בכל מיני מקומות בעולם.

Always go sideways

פורסם
Just now, GhostBuster כתב:

משום מה, אני לא דואג להם.

ערך המניה הוא רק חלק אחד מסיפור של חברה, אתה יכול להיות רגוע שבכירי החברה ובעלי המניות ממשיכים להכניס לעצמם ים כסף.

אין ספק שאף אחד שם לא מסכן, לרגע לא טענתי.

אבל ברמות האלו חלק גדול מהשכר מגיע במניות, ואף אחד לא אוהב לאבד ארגזים של כסף.

גם אנשים עשירים לא אוהבים.

פורסם (נערך)

ברור, ותהיה בטוח שמי שזה רלוונטי אליו דואג שיתקבלו החלטות בצורה הכי טובה שאפשר (=כמה שיותר כסף ייכנס לחברה).

אגב, המניה של קבוצת דלק, הבעסה הכי גדולה שלי של תקופת הקורונה.

ראיתי את הנפילה המטאורית, אמרתי לעצמי שכדאי לקנות, פחדתי, לא קניתי ואז הגיעה עלייה מטורפת.

Always go sideways

פורסם
בתאריך 4.6.2020 בשעה 19:20, GhostBuster כתב:

סליחה, הייתי צריך להתנסח קצת יותר מדויק.

בקרת שיוט אדפ' לא זמינה למיני הקטנות *בארץ*. היצרן לא מאפשר ליבואן להזמין את המערכת כשהוא מזמין את הרכבים מהיצרן.

בקאנטרימן היצרן כן מאפשר ליבואן להזמין בקרת שיוט אדפ' ולכן זה מגיע ברכב (או לפחות הגיע בתקופה שעבדתי שם בתור איש מכירות).

את הסיבה לזה אני לא יודע, אבל זה המצב.

יצרן לא מאפשר ליבואן בארץ להזמין? 

יש להם הסכם עם מובילאיי? 

פורסם
בתאריך 5.6.2020 בשעה 00:57, GhostBuster כתב:

זה כלום! פחות מ-170 אלף שקל!

וזה לפני שדיברנו על זה שהיבואן לא משלם את המחיר לצרכן שאתה רואה באתרים בחו"ל, הוא משלם פחות!

גנבים! חזירים!

להחליף מצבר ב-MINI יעלה 2500 ש"ח

"לחבר למחשב" - 600 ש"ח, שזאת פעולה חינמית במוסכי בוש. כולה באמת לחבר למחשב.

אחרי תקופת אחריות - מלא, אבל מלא! תקלות ובלאי שלא יאמן. שנה שעברה השארתי קרוב ל-8000 ש"ח על איזה תושבת מנוע, ועוד כל מיני דברים "קטנים".

BMW או לא, אבל לא לזה מצפים

הייתי 23 שנים עם מזדה - אפס תקלות. חוץ מדגם אחד שהיה recall נדמה לי עם תיבת הילוכים

יש לי חבר עם MINI גם כן, תופעות חבל על הזמן - מזגן, דליפות, מצבר שהוחלף 4 פעמים, פשוט נזק ולא רכב.

פורסם
לפני 1 שעה, michael12345 כתב:

יצרן לא מאפשר ליבואן בארץ להזמין? 

יש להם הסכם עם מובילאיי? 

אין שום קשר להסכם, פשוט ליצרן יש כל מיני סיבות שבגללם הוא לא מוכן לשווק מערכת מסוימת במדינה מסוימת.

לפעמים אלה סיבות סביבתיות (אקלים) ולפעמים סיבות שיווקיות. אין לי מושג מה הסיבה של היצרן במקרה הזה, אבל זה המצב.

לפני 46 דקות, michael12345 כתב:

להחליף מצבר ב-MINI יעלה 2500 ש"ח

"לחבר למחשב" - 600 ש"ח, שזאת פעולה חינמית במוסכי בוש. כולה באמת לחבר למחשב.

אחרי תקופת אחריות - מלא, אבל מלא! תקלות ובלאי שלא יאמן. שנה שעברה השארתי קרוב ל-8000 ש"ח על איזה תושבת מנוע, ועוד כל מיני דברים "קטנים".

BMW או לא, אבל לא לזה מצפים

הייתי 23 שנים עם מזדה - אפס תקלות. חוץ מדגם אחד שהיה recall נדמה לי עם תיבת הילוכים

יש לי חבר עם MINI גם כן, תופעות חבל על הזמן - מזגן, דליפות, מצבר שהוחלף 4 פעמים, פשוט נזק ולא רכב.

ואני עם מיני קופר אס שנת 2012, אצלי כבר שנתיים וחצי, וחוץ מתושבות מוט מייצב ומשולשים לא היו לי תקלות בכלל.

גם ביד הראשונה לא היו תקלות (טיפל במורשה מהיום הראשון ועד שעשה טרייד, יש לי את כל היסטורית הרכב).

גם את המשולשים לא תיקנתי במוסך היבואן, דאגתי לחלקים בעצמי והלכתי למוסך נטלי בעוספיה. עלה הרבה פחות.

גם אני החלפתי מצבר, עלה לי 600 שקל נראה לי, לא כל דבר חייב לגשת למוסך היבואן.

זה גם רכב של מותג יוקרה, מה חשבת שעלות התחזוקה תהיה כמו מאזדה? עם המותג באים התשלומים.

אם זה לא מתאים לך, תמכור ותחזור למאזדה. לבריאות.

לעומת זאת, יש לי חבר שהייתה לו מאזדה 6 ו-3, חדשות מהחברה, והיו לו ים תקלות.

זה מוכיח משהו?

ובכל מקרה סטינו מהנושא והוא לא קשור לנושא השרשור.

אפשר להמשיך בפרטי אם בא לך.

Always go sideways

• תוכן חדש...