Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

בשנתיים האחרונות שכרתי רכבים רבים בחו״ל - בארץ חוץ מרכבים חלופיים מחברת הליסינג לא שכרתי רכב מעולם, והנה הגיע סוף שבוע שבו אני צריך מסיים עבודה וצריך רכב גישור ל4 ימים עד שאקבל את רכב החברה הבא שלי מהחברה החדשה - חשבתי יהיה מעניין לעשות השוואה.

את הרכב הייתי צריך לאסוף מסניף אחד ולהחזיר בסניף אחר במרכז הארץ(מהמקום עבודה הישן שלי ליד המקום עבודה החדש), 2 הסניפים לא סניפי ״פרימיום״(לא מרכז ת״א או ירושלים ולא שדה״ת) - החברה היחידה שהייתה נוחה לי ל2 התחנות הייתה שלמה סיקסט ולכן בחרתי בהם(למרות שהיה לי איתם אירוע לא נעים עם הסניף הרומני שלהם) - הזמנתי יונדאי i20 או דומה.

כשהגעתי לסניף האיסוף היה מדובר בסניף קטנטן שברובו הוא סוכנות טרייד של שלמה סיקטס - כל הלקוחות האחרים שהיו בסניף היו כאלה עם רכב ליסינג שצריכים שירות/רכב שכור חלופי מהמוסך - בסוכנות השכרה שכבו 4 מכוניות(2 אסטרות דיי ישנות, i25 ואיוניק) וישר שאמרתי שהזמנתי רכב להשכרה זיהו אותי בשם(כנראה הייתי היחיד שהזמין באותו היום רכב שכור פרטי) - הנציג הקצה לי את האיוניק ככה ששודרגתי מi20 לאיוניק.

על הרכב? האיוניק השכורה בת שנה לערך עם 32 אלף קילומטר, יש דפיקה פה דפיקה שם אבל הרכב במצב סך הכל לא רע - הפתיע אותי לטובה מצב הרכב והגיל שלו וסך הכל הייתי מרוצה מהרכב שקיבלתי ומרוצה מהשירות של שלמה ומכל תהליך השכרת הרכב, לא נפלו מהשכרות שונות שלי בחו״ל - מה שנחמד גם שקיבלתי רכב לא מסומן(בלי מדבקות וסימנים של החברת השכרה, קטע שידוע עם שלמה).

בסניף ניסו לדחוף אותי לקחת ביטוח נוסף(ממש כמו בחו״ל), התווכחתי עם הנציג שאני לא מעוניין ויהיה בסדר והוא מצידו טען שזה רכב חדש יחסית וכדאי לי לקחת ביטוח כדי לא להסתבך עם נזק(ביקשתי רכב זול יותר, אמר שכולם מוקצים כבר) - בסוף הסכים להוריד לי במחיר בתמורה להורדת הביטוח גניבה וצמיגים והשארת הביטוח שמשות והחזר השתתפות עצמית בנזק(במקום 270 שקל ביטוח 190 שקל) לבסוף בניגוד לבדרך כלל התרציתי והסכמתי לשלם 190 שקל ביטוח כדי לא לקחת סיכון,קצת כעסתי על עצמי שבסוף לקחתי את הביטוח הזה אבל ים הסידורים שחיכו לי טשטש את העסק.

והנה אחרי לילה של מנוחה קמתי לבוקר עמוס של סידורים,

נכנס לאיוניק ורואה שהרכב לא נעול וחושב לעצמי איזה מוזר ששכחתי לנעול את הרכב, יושב במושב של הנהג ורואה את התא כפפות פתוח ואומר לעצמי ״איזה מוזר, למה פתחתי את התא כפפות בכלל?״ מסתכל עוד קצת ימינה ורואה זכוכיות על המושב של הנוסע, מרים את הראש ומגלה שפרצו לרכב בלילה ושברו את החלון בדלת הנוסע - למזלי בגלל שזה רכב זמני חוץ משקית עם מטען לרכב, קצת ניירת, טישו ומגבונים לחים אין כלום ברכב - וחוץ מלהפוך את השקית ואת התא כפפות הגנבים לא עשו כלום.

התקשרתי לשירות של שלמה, ביקשו שאלך להגיש תלונה במשטרה ואבוא לתחנה עם דו״ח משטרה להחליף רכב - אחרי כיף של משטרה(קצת תור, לחכות, מז״פ לרכב וחוויות אחרות) יצאתי לסניף הקרוב לביתי לבצע החלפה לרכב(בסניף פרימיום ההחלפה בוצעה).

כשהגעתי לסניף הנציג הציע לי זאפירה 7 מקומות קצת חבוטה שעמדה בכניסה לסניף, אמרתי שאני לא מעוניין(לא בא לי לתמרן בת״א ולחפש חניה עם רכב 7 מקומות שאני אסע בו לבד) - מפה לשם הנציג חיפש בקדחתנות ומצא במחשב קיה פורטה זמינה.

הקיה, בת פחות משנתיים עם 50 אלף קילומטר הייתה במצב מעולה למרות גילה ועבר ההשכרה(כמובן שינמוך ביחס לאיוניק) - המערכת אנדרואיד בהתקנה מקומית הייתה איטית, רזולוציה איומה ונוראית וכמעט בלתי שמישה אבל בסך הכל הרכב עשה את העבודה שהייתי צריך ממנו.

החזרת הרכב ביום האחרון הייתה מהירה ונוחה, למזלי בזכות הביטוח לא חוייבתי על החלון המנופץ של האיוניק(אז בסוף יצא לי מזל של אחד למיליון שהביטוח החזיר את עצמו).

לסיכום? לחוויה שלי להשכרת רכב בישראל יש סך הכל סיכום חיובי, הרכבים שקיבלתי עדיפים מהחלופיים שהייתי מקבל כנהג רכב ליסינג נקיים ומסודרים - התהליך היה מהיר ודומה מאוד לחוויה בחו״ל הנציגים היו נחמדים וסבלניים והרכבים היו בסדר גמור,אצלי זה שינה את התפיסה של השכרת רכב בארץ ביחס למה שחשבתי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני באלדן כבר 7 שנים, קיבלתי רכבי גישור, חלופיים לא פעם. תמיד הם היו נקיים ומצוחצחים (הסניף שמשרת אותי בהוד השרון, יש להם עמדת שטיפה שלהם), עם שריטות לא מעט, אבל לא זוכר כמעט מקרה עם דפיקות.

גם בדרך כלל הרכבים מרמה סבבה, מאזדה 3 דור שני רכב גישור, יונדאי ולוסטר (אוטומטית, חלופי לידנית שהייתה לי), מאזדה 6 כמה פעמים, אקורד היברידית, קורולה דור קודם

יש לי אפשרות לבחור אלדן או שלמה או פריים ליס, נשמע שיצא לי טוב שהתעקשתי לחכות להצעות של אלדן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לפני כחצי שנה סיפרתי כאן על חווית שכירת רכב בשוויץ וצרפת, כולל תאונה ופריצה. סה"כ, חוץ מהרכבים המלוקקים, החווייה היתה דומה למה שאתה מתאר, אם כי בשווייץ טרטרו אותי עם הרכב הדפוק מתחנת השכרה אחת לאחרת (בזבוז של שעתיים) ובצרפת היה לי התענוג להקיף את העיר 3 פעמים ברכב מלא שברי זכוכית בגלל חסימת כביש שבלבלה לגמרי את כל תכנות הניווט. וגם לי הרכב שונמך (מאוטומטי לידני) - אבל לא היה אכפת לי, אני אוהב לנהוג בידני וידעתי שנותרה לי נהיגה של פחות מ-100 ק"מ כך שלא אזקק להחלפה על ידי אשתי. והיה עוד שנמוך, משמעותי מאד: הרכב היה צרפתי ללא מדבקת אוטובאהן שווייצרי, מה שהצריך זהירות מיוחדת בנסיעה מאנסי לנמה"ת של ג'נבה, לא להכנס לכביש אגרה שוויצרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני באלדן כבר 7 שנים, קיבלתי רכבי גישור, חלופיים לא פעם. תמיד הם היו נקיים ומצוחצחים (הסניף שמשרת אותי בהוד השרון, יש להם עמדת שטיפה שלהם), עם שריטות לא מעט, אבל לא זוכר כמעט מקרה עם דפיקות.

גם בדרך כלל הרכבים מרמה סבבה, מאזדה 3 דור שני רכב גישור, יונדאי ולוסטר (אוטומטית, חלופי לידנית שהייתה לי), מאזדה 6 כמה פעמים, אקורד היברידית, קורולה דור קודם

יש לי אפשרות לבחור אלדן או שלמה או פריים ליס, נשמע שיצא לי טוב שהתעקשתי לחכות להצעות של אלדן

אני הייתי עם אלדן, ב2019 קיבלתי יונדאי i30cw מודל 2014 ,פונטו רובוטית 2014 וקיה ריו מודל 2013(!) - לא רכבים צעירים בכלל ושתיהן היו יוצאות ליסינג(שאיריות של המדבקה מהחברה שלקחה אותן בליסינג עוד הייתה על הצד של הרכב) הן לא היו מלוכלכות אבל כן עם היסטוריה יפה עליהן.

מצד שני? באלדן לא הייתי פוגש כמעט רכבים חלופיים, קובעים טיפול ותוך יומיים מגיעים לקחת את הרכב והטיפול עצמו זה עניין של שעה וחצי-שעתיים גג והרכב חוזר אלי.

באלבר לקבוע טיפול היה רק שבוע+ קדימה והתעקשו איתי בטלפון להביא רכב חלופי ולקחו לי את הרכב ל30 שעות(מה שכן? רכב חלופי מודל 2019 קיבלתי) ועדיין העדפתי לא להתעסק בכל הוואג׳רס של רכב זמני על טיפול קטן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יכול להיות שזה קשור לסניף ו/או כה אותו סניף דואג לחברה שבה אתה עובד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא מבין למה אתה צריך ללכת לבזבז את הזמן שלך בתחנת משטרה אחרי שפרצו לרכב שכור?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

כיון שהנוהל הביטוח מחייב דיווח למשטרה. יעני כדי לתת אמינות לדיווי שלך על פריצה (שהרי לא תשקר לשוטר).

נוהל שמקובל בכל העולם. במדינות רבות גם פגיעה ברכב אחר ברמה של שריטה מחייבת דיווח למשטרה, באחרות יש סף כספי לנזק שמחייב דיווח (אם כי וולונטרית מותר לדווח על כל פגיעה) ויש מדינות, כמו ישראל, שבהן י=דיווח על נזק בלבד נחשב הטרדת השוטרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי מתאר לעצמי שיש דרכים נוספות - כמו מילוי טופס אצל חברת ההשכרה בזמן שמחליפים רכב והם שולחים עובד לתחנת משטרה בשביל סיטואציה כזו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

בשני המקרים שהיו לי (תאונה ופריצה, כאמור, בהפרש 3 ימים) חברת ההשכרה דרשה שאני אפנה למשטרה. יתכן שאילו ניגשתי לתחנת ההשכרה היו פוטרים אותי מכך, אבל לא ניסיתי. מכל מקום- עד כמה שהבנתי אילו היה מדובר בתאונה עצמית קלה לא היו דורשים דוח משטרה, אבל כיון שהיה מעורב רכב נוסף דרשו פניה כזו, מה גם שגם הנהג השני דרש זאת, אני מניח שבגלל הביטוח שלו.

פורסם
הייתי מתאר לעצמי שיש דרכים נוספות - כמו מילוי טופס אצל חברת ההשכרה בזמן שמחליפים רכב והם שולחים עובד לתחנת משטרה בשביל סיטואציה כזו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אל תתאר לעצמך דברים.

לא ניתן להגיש תלונה במשטרה בשם אדם אחר. נגרם לך נזק - עליך להתלונן במשטרה, על מנת שחברת ההשכרה תוכל לשמור על רכושה.

נגרם לי נזק לרכב שכור בצרפת, מסיבות שונות חששתי לעצור באותו המקום, והמשכתי לאיטליה להגיש תלונה במשטרה. נחש מה? המשטרה בטורינו לא היתה מוכנה לקחת תלונה על אירוע שהתרחש בצרפת...:lol:

מפה לשם, איך אומר האווטר של דפני גפני בפייסבוק 'תודה, הסתדרתי'.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כתבתי קודם - ואני חוזר. הנהלים משתנים בין מדינות ואף מחוזות. לכן, כפי שאתה לומד את חוקי ונהגי הנהיגה בכל מקום בו אתה שוכר רכב, אתה צריך לדעת כיצד לנהוג במקרה תאונה, פריצה או נזק אחר לרכב. ספציפית למקום בו תנהג ולחברה ממנה תשכור את הרכב.

• תוכן חדש...