Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פטור משירות צבאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז בוא אני אספר לך מהיכן באה נקודת המבט שלי.

אני הייתי:

א. שנה+ סטודנט בטכניון בגיל 18.

ב. חצי שנה בטירונות חי"ר בנח"ל + קורס.

ג. שלוש שנים (כולל כמה חודשים קבע) בשירות מרתק כמש"ק מודיעין ביחידה מיוחדת.

ד. 4 שנים סטודנט בגילאים 26-30.

והמסקנות שלי? כשאני הייתי סטודנט מיד אחרי התיכון, חרשתי כל השבוע בקורסים ובשבת עשיתי שיעורים, הרגשתי שאני מפספס את ההזדמנות שלי להיות צעיר וליהנות מהזמן. כשהחברים שלי היו יוצאים שבת וקורעים את העיר בראש נקי אני הייתי טוחן עבודות להגשה ודואג. שלא לדבר על החברים הג'ובניקים שכל ערב היו נפגשים עם שפה משלהם והתלהבויות משלהם שאני לא הייתי מחובר אליהן.

היו לי בלימודים חברים מבוגרים ממני ('צטער, בנות לא ממש היו בטכניון) אבל זה היה שונה. הם היו אנשים אחרי צבא וטיולים ארוכים בחו"ל ואני לא הייתי בעל נסיון חיים עשיר במיוחד. כשהיינו יושבים על איזה בירה או משהו הם היו מריצים חוויות מהמזרח ומלבנון ואני מה היה לי? סיפורים על השיגועים שעשיתי למורה לתושב"ע?!?!? אולי אצלי זה היה כך בגלל שהטכניון הוא מקום קצת מוזר ושונה משאר האוניברסיטאות. אבל אתה לא מרגיש שאתה קצת בחוסר סנכרון גם עם האנשים שאתה לומד איתם וגם עם החברים הישנים שלך?

טירונות קרבית שעשית לא מוכיחה כלום. כשאני הייתי בטירונות המסריחה בנח"ל הייתי טירון מושתן שאסור לו לחשוב ושהוא עייף כל הזמן, גם בסופ"ש אם הוא יוצא הביתה בסופ"ש. זה ממש לא מייצג שירות צבאי נורמלי שבו אתה מקבל סמכות ואחריות.

אני מסכים שיש ג'ובניקים שמשחקים בקקה, יושבים ומתגרדים שלוש שנים ונשארים מנטלית תיכוניסטים. והייתי אפילו מעיז ואומר שזה רוב הג'ובניקים.

אבל יש ויש מקומות שבהם אתה בגיל 19-20 נחשף לדברים ומקבל אחריות ותחומי עניין שאני בספק אם כמהנדס עם וותק של עשר שנים תקבל באזרחות.

אל תשכח שאנחנו מדברים פה עם בן אדם ששוקל התנדבות. לא מדובר על בן אדם שיכול להיות שיפול לתפקיד של עציץ מקשקש עם פקידות שלוש שנים, אלא על בן אדם שיש לו יכולת בחירה מסויימת בתפקידים. אז צריך להתייחס לשאלה שלו כאל שאלה שמשווה בין תפקיד משמעותי בצבא לבין לימודים. וכשההשוואה היא כזו, אני עדיין הייתי הולך על תפקיד צבאי.

עם רוב הדברים שאתה אומר אני מסכים, אבל הטיעון העיקרי שאני תמיד שונא שאנשים חוזרים אחריו כמו מנטרה זה כל הבולשיט של הצבא מבגר.

אני מסכים עם הרבה טיעונים בעד צבא וזה לא המקום להיכנס לבעד או נגד. אבל בכל זאת כשכל פעם מעלים מחדש את עניין ה"התבגרות" זה מעלה לי את הסעיף...

ברור שהצבא מבגר... הצבא זה שלוש שנים שהבן אדם עובר.. מן הסתם הוא אמור להתבגר באיזשהו אופן.... אבל, אני לא מסכים שהצבא מבגר יותר ממה שהיו עושות לבן אדם שלוש שנים באזרחות... אם לא אפילו פחות...

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני הייתי עם פרופיל 21 רפואי והתנדבתי לשרת.

אני עשיתי את השירות בממר"ם בתור תוכניתן (לא רצו לקבל אותי בתור מתנדב - אבל התעקשתי)

שירתתי 7 שנים (שלוש חובה וארבע קבע) ונהניתי מכל רגע.

א-ב-ל למעט 3 חודשים בהם הייתי בחופשה לצורך ניתוח - לא הייתי זקוק לטיפולים רפואיים כלל.

לא כל התפקידים פתוחים למתנדבים - ואין לי מושג לגבי חייל שצריך טיפולים רפואיים שוטפים.

לדעתי:

אם הציונים שלך מאפשרים לך ללכת ללמוד - לך ללמוד ואח"כ תשרת במקצוע שלמדת - זה יחסוך לך הרבה תיסכול שלפעמים הוא מנת חלקם של מתנדבים זוטרים.

אם אתה לא בטוח מה אתה רוצה ללמוד או שלא בראש שלך, תפנה ללשכת הגיוס ותודיע להם על רצונך להתנדב לשירות - יזמנו אותך לראיון ויפרסו בפניך את האפשרויות השונות לשרת. בכל מקרה תוכל להתחרט בכל שלב של התהליך.

המלצתי - להתנדב בכל מקרה - מעבר לתרומה ולאפשרות להיות כמו רוב בני גילך - זה גם יוכיח למעסיקים פוטציאליים בעתיד, שאתה מסוגל לתפקד ושאין לחשוש להעסיק אותך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
המלצתי - להתנדב בכל מקרה - מעבר לתרומה ולאפשרות להיות כמו רוב בני גילך - זה גם יוכיח למעסיקים פוטציאליים בעתיד, שאתה מסוגל לתפקד ושאין לחשוש להעסיק אותך.

זה היה אחד הדברים שחששתי מהם, שבמקרה ואני אחליט ללמוד ולא להתנדב. יהיה לי בעיה בעבודה בעתיד, מכיוון שלא עשיתי צבא עקב בעיות רפואיות.

אפשר לצאת מכל תפקיד התנדבותי במקרה ואני אבחר להתנדב ואראה שאני מבזבז את הזמן שלי ולא עושה דברים משמעותיים?

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

הצבא כן מבגר בגלל הזמן שעובר! ואם אתה קרבי או משהו חשוב אתה באיזה שהיא צורה תתבגר ואם אתה ג'ובניק אתה גם מתבגר אבל אחרת קרבי עובר גם חוויות וארועים בחיים והא גם מיסתכן אף גם במוות וזה מבגר באיזה שהיא צורה

פורסם
אפשר לצאת מכל תפקיד התנדבותי במקרה ואני אבחר להתנדב ואראה שאני מבזבז את הזמן שלי ולא עושה דברים משמעותיים?

זוהי התנדבות והתשובה חיובית (וזו גם הסיבה העיקרית שלא רצו אותי בממר"ם - אחרי שנכוו עם מתנדבים אחרים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
זה היה אחד הדברים שחששתי מהם, שבמקרה ואני אחליט ללמוד ולא להתנדב. יהיה לי בעיה בעבודה בעתיד, מכיוון שלא עשיתי צבא עקב בעיות רפואיות.

אין כרגע במדינת ישראל שום אפליה לרעה של אנשים שלא עשו צבא.

וזה מניסיון שלי ושל הרבה חברים אחרים שלא עשו צבא ועובדים בעבודות איכותיות ביותר.

אם כבר אז יש אפליה בכיוון השני כנגד עובדים שנאלצים חודש בשנה להיעדר בגלל מילואים.

פורסם

לפי דעתי אם יש לך אפשרות להתנדב לתפקיד מעניין בצבא אז תעשה את זה, הרי אחרי הלימודים כנראה שלא תרצה, אך אם יש לך אפשרות תתנדב לתקופה אפילו של שנה וחצי (אם זה אפשרי), אני די בטוח שיש הרבה תפקידים מעניינים, וכמו שאמרו אתה יכול לבחור ולהחליט אם זה מתאים לך או לא...

גם אני נמצא עכשיו בהתלבטות אם ללכת לצבא או עתודה (אני בכל מקרה הולך לצבא, לא מהתנדבות אלא כי אני צריך, אבל גם כי אני רוצה) ואני גם חושב שבשבילי צבא זאת תהייה אפשרות טובה יותר, כלומר ראשית אתה תצא יותר בוגר ויותר מנוסה, אם תהייה בתפקיד מאתגר שמצריך לעבוד ולחשוב אז תצא גם עם נסיון רב יותר בחיים, מה שכן אתה תהייה גם עם אנשים בני גילך ותוכל להנות עוד קצת מהחיים בתור צעיר לפני שאתה נכנס לכל העסק של עבודה, משפחה ומעקלים שבאו לקחת את הרכב... :wink:

עוד נקודה חשובה לפי דעתי היא בקבלה לעבודה או בכלל בחיים, אם יראו שהתנדבת לפי דעתי יתייחסו אליך בצורה יותר טובה כי יראו שאתה מוכן לתרום למרות שאתה לא חייב...

ועוד נקודה חשובה לא פחות... מה רציני אין בנות בטכניון?? :bigcry:

פורסם
אין כרגע במדינת ישראל שום אפליה לרעה של אנשים שלא עשו צבא.

וזה מניסיון שלי ושל הרבה חברים אחרים שלא עשו צבא ועובדים בעבודות איכותיות ביותר.

אם כבר אז יש אפליה בכיוון השני כנגד עובדים שנאלצים חודש בשנה להיעדר בגלל מילואים.

אני תמיד נתקלתי בכל מקום שעבדתי בו ביותר הערכה לאנשים שעשו שירות צבאי איכותי.

זה גם תמיד נראה טוב יותר בקורות החיים.

ואם וכאשר אני אהיה מעסיק - אני מבטיח פה קבל עם ועדה לא לקבל לעבודה אנשים שלא עשו צבא אלא אך כן הם יציגו בפני אסמכתאות לכך שהסיבה היא רפואית ולא שהם משתמטים מפונקים וחסרי חוט שדרה.

ועוד נקודה חשובה לא פחות... מה רציני אין בנות בטכניון?? :bigcry:
לא יודע איך זה היום. אבל כשאני הייתי סטודנט שנה א' בטכניון בתחילת שנות התשעים, בפקולטה שלי לא הייתה אף בחורה. בפקולטה הכי גדולה אז (חשמל) הייתה בחורה אחת. לפחות שמעתי שבתעודת זהות היה כתוב לה שהיא בחורה. חיצונית זה לא היה כל כך ברור...
פורסם

ואם וכאשר אני אהיה מעסיק - אני מבטיח פה קבל עם ועדה לא לקבל לעבודה אנשים שלא עשו צבא אלא אך כן הם יציגו בפני אסמכתאות לכך שהסיבה היא רפואית ולא שהם משתמטים מפונקים וחסרי חוט שדרה.

לא יודע איך זה היום. אבל כשאני הייתי סטודנט שנה א' בטכניון בתחילת שנות התשעים, בפקולטה שלי לא הייתה אף בחורה. בפקולטה הכי גדולה אז (חשמל) הייתה בחורה אחת. לפחות שמעתי שבתעודת זהות היה כתוב לה שהיא בחורה. חיצונית זה לא היה כל כך ברור...

אהה נו הפחדת אותי, בפקולטות של הנדסה זה מובן...

אני מדבר על כל המסלולים.. סביר להניח שבמדעי החברה וברפואה יש מספיק... :twisted:

פורסם
יש מדעי החברה בטכניון!?!?!??! :evil:

צלם בהיכל!:evil:

מה קרה להם? מה השלב הבא? תואר במקרמה?

צודק... טעות שלי... איפה השכל ברח בשעות כאלו... :roll:

ועוד לחשוב שנרשמתי לשם... מזעזע איך המצב מדרדר לעת זקנה... :?

בכל מקרה לעניין קצת אחר, אולי איזה יום נארגן ביקור של כל אלו שלמדו או לומדים בטכניון או באוניברסיטאות אחרות בבית ספר שלי כדי שבפעם הבאה שהמורה תגיד "מכוניות זה לטפשים" תהייה לי תשובה הולמת בשבילה... :twisted:

פורסם

זה באמת הנקודה הכי חשובה מבחינתי... העניין הוא שלא לברוח מקשיים אלא להתמודד איתם..

כמה שאישית אני לא אוהב את הצבא אני לא סובל אנשים שבורחים מהצבא בגלל סיבות לא מוצדקות זה פינוק וחוסר חוט שידרה ואופי חלש של בן אדם שלא יכול להתמודד עם בעיה ומקום שהוא לא אוהב ולהמשיך בכל זאת.

אני לא אוהב את הצבא אבל אני יודע שיש הערכה בכל זאת למי שמסיים צבא וזה כן באיזה מובן פותח לך דלתות שאם לא עשית צבא לא יהיו פתוחות בשבילך.

באמת זה לא חשוב איזה תפקיד אלא שעשית את ה3 שנים שלך נתת את שלך וסיימת את זה ולא הלכת לקב"ן העלת את הצגת הצהריים ויצאת מהצבא כמו איזה בכיין מפונק.

למה? ככה!

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכם אנשים יקרים,

רציתי לעדכן אותכם שאכן החלטתי להתנדב בסופו של דבר לצה"ל, והיום עליתי ללשכת הגיוס למדור המתנדבים ומילאתי פרטים ועברתי ראיון שבו נשאלתי על תחומי העניין שלי והכיוון שאני רוצה ללכת אליו במהלך השירות הצבאי שלי . :-P

תודה לכולם על העזרה.

שי :wink: .

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

כל הכבוד! :mm_yeah:

תדע לך שלמרות שהמון פה בשרשור מנסים לשכנע את עצמם שלא להתגייס לא משפיע בכלום על המשך החיים - אתה הולך אולי "להפסיד" כמה שנים של סתלבט תיכוניסטי, אבל הולך להרויח חברים וחוויות, ולא פחות חשוב, הולך להרוויח הערכה מכל מקום עבודה בעתיד שישמע על זה, וגם מאנשים פרטיים שישמעו על כך.

זה מעיד על אופי חזק, על אידאלים, על נכונות לתרום ולהתמודד.

כל הכבוד!

• תוכן חדש...