Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ובת הזוג רוצים לצאת לסקי 3-4 ימים, מתישהו בחודש הקרוב [כן, נזכרנו מאוחר מאוד]

משיחות עם חברים הבנתי שכדאי לפעם ראשונה לטוס לסופיה ולנסוע לבנסקו עם רכב עם מדריך פרטי

שאלות:

איפה כדאי ללון שם

איפה כדאי להשכיר ציוד ואיזה

מה צריך להביא "מהבית"? - כרגע אין לנו כלום חוץ משכבה ראשונה תרמית

ובתכלס כל מידע יהיה נחמד מאוד

החופשה חייבת להיות על סופש, כנראה שאנחנו הולכים לשלם בהתאם

תודה :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בנסקו באמת אתר מעולה למתחילים.

בתור מתחיל זה לא רלוונטי עבורך מה אורך המסלולים וגודל האתר, מכיוון שאת רוב הזמן תבלה על התחת במסלולים הקלים והבינוניים.

מה שטוב בבולגריה הוא שניתן לקחת הדרכה פרטית לא ביוקר וזה מה שישדרג משמעותית את יכולת הגלישה שלך. אל תתקמצן על זה, קח מדריך פרטי מאחד מבתי הספר שיש בעיר.

דווקא אני לא ממליץ להרכיב חופשה לבד, תעשה השוואת מחירים בין דילים שכוללים את הכל בין החברות הגדולות. איסתא, סקי דיל וכו.. יצא לי לטוס עם שתיהן לסקי בבולגריה והיה מעולה.

לגבי ביגוד. קסדה זה חובה! אני ממליץ לקנות משהו לא יקר שיהיה רק שלכם, גם כי אותי אישית זה דוחה לשים על הראש משהו שמלא אנשים אחרים שאני לא מכיר גם שמו על הראש וגם אתה לא יודע מה עבר עליה, אם היא חטפה מכה חזקה יכול להיות שהיא כבר לא מגינה טוב. משקפת סקי גם חובה. כדאי לכם לקפוץ לדקטלון בשביל זה.

מעילים וכו.. בפעם הראשונה אנחנו שכרנו מסקי פס.

יש להם איזה דיל שבסוף אם אתם אוהבים את הציוד ששכרתם אתם יכולים לקנות אותו ויזכו אתכם על המחיר של ההשכרה.

אם אתם מעוניינים לקנות, אז בדקטלון יש אחלה ציוד במחירים לא רעים. אני קניתי שם ציוד מלא.

לא הייתי נכנס לקניות רציניות לפני שאתם יודעים אם אתם רוצים להתמיד בזה, קל לבזבז הון על דברים שבסוף לא יתאימו לכם.

לגבי מלונות, אני יכול להמליץ על שניים שהייתי בהם והיינו מאוד מרוצים. dream apart hotel ו vihren palace.

אני לא ממליץ לקחת חצי פנסיון, כי יש המון מסעדות מעולות בעיר וחבל להיות תקועים במלון, האוכל שם מעולה, לא קרה לי אף פעם שהזמנתי משהו שלא ממש טעים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

חופשת סקי ראשונה מומלץ מאוד לעשות שבוע שלם, 6 ימי גלישה. ממה שאני יודע (אני גולש סנובורד) זה קריטי מאוד בסנובורד אבל משמעותי גם בסקי. בפחות מזה אתם לא תגיעו לרמה שמאפשרת באמת לגלוש בצורה סבירה וזה ישליך על רצון להמשיך עם זה וגם על איך שתזכרו את החופשה.

לגבי היעד, בנסקו אכן מקום לא רע למתחילים, גם אני התחלתי שם לפני 9 שנים. אני כן ממליץ לחופשה ראשונה לקחת חבילה מוכנה- בעיקר כי עוד לא יודעים מה מו מי, אבל לא לקחת את ההדרכה הקבוצתית שהחבילות מציעות אלא להזמין ישירות הדרכה פרטית מאחד מבתי הספר הפרטיים- לא דרך החברה שמנהלת את האתר.

האתר בבנסקו בנוי בצורה כזאת שיש גודנולה שמעלה את הגולשים לאתר הגלישה מהעיירה, והיא מהווה צוואר בקבוק. לכן, עדיף מלון שכמה שיותר קרוב לגונדולה. אם התקציב מאשר, אני ממליץ על קמפינסקי, מלון 5 כוכבים אמיתי שביחס לארץ המחיר שלו הוא בדיחה. מצטרף להמלצה של bobi לא לקחת חצי פנסיון, יש מסעדות מעולות במחירים מצחיקים.

ציוד (מגלשיים ונעליים) תשכיר שם, אם במסגרת החבילה או באופן עצמאי מחנויות פרטיות שנמצאות שם בכל מקום. לגבי ביגוד תבדוק מה אתה יכול להשאיל מחברים. מעיל ומכנסיים אפשר לשכור בארץ במחירים סבירים מאוד, מתאים לחופשה ראשונה. גרבים תקנה. הבעיה היא קסדה, גוגלס וכפפות. אם לא הצלחת להשאיל מחבר לחופשה ראשונה שווה לשקול את דקטלון.

פורסם (נערך)

ציוד אישי חובה: קסדה, אפשר ביגוד טרמי מתחת לחליפת סקי זה יותר נעים ומחמם לאורך זמן, אבל אפשר להסתדר גם בלי להוציא על זה מאות שקלים.

ציוד שאפשר גם לשכור: מעיל ומכנסי סקי, משקפת.

מהנסיון שלי כל הדילים של סט ביגוד בכ 1000 ש"ח שמוכרים בחנויות סקי בארץ, לא שווה את הכסף, פעם התפתנו לרכוש 2 דילים כאלה והשתמשנו בזה רק פעם אחת ואחרי זה קנינו משהו יותר איכותי.

אם אין לך נסיון בנהיגת שלג, לא מומלץ לנהוג שם. גם למה לך? יש הסעות בתשלום משדה התעופה, אבל כמו שכתבנו כאן הכי מומלץ בעיקר בחופשה הראשונה, לקחת דיל שכולל את הכל. אתה יורד מהמטוס, מחכה לך אוטובוס שלוקח אותך ישר למלון, בבוקר יחכה לך סקי פס וואוצ'ר לציוד ושעורים קבוצתיים וגם ביום האחרון לא תצטרך לנהוג חזרה אחרי שאתה מת מעייפות בכבישים מושלגים מזרח אירופאים.

לגבי שעורים. אני ממליץ לקחת את השעורים הקבוצתיים שבדיל, אבל מתישהו במהלך השבוע תעזוב את הקבוצה בחלק מהימים ותלך לשעור פרטי שתסגור באחד מבתי הספר שיש ברחוב הראשי מתחת לגונדולה.

הכוונה בשעור פרטי, זה שעור של אחד על אחד שלך מול המדריך. אם אתם זוג, כדאי לכם לא להתקמצן אם כבר הגעתם עד לשם ולקחת לכל אחד מדריך משלו. מה שקורה בהרבה מקרים הוא שאחד מבני הזוג קולט יותר מהר מהשני שיותר מתקשה ואז זה שמתקשה מתבאס ולא רוצה להמשיך, או שזה שמצליח משתעמם ברוב השיעור. תוציאו עוד כמה לבות ותעשו את זה כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

ציוד מישראל:

שכבת בסיס- חולצה טרמית מנדפת, עדיף 2. גטקעס טרמי לא חובה אלא אם לפי התחזית ממש קר, עד 10- לדעתי אין צורך. גרבי סקי לפחות 2 זוגות.

שכבת אמצע- פליז דק

שכבה עליונה- מעיל ומכנס, להשכיר בארץ. אם תכנסו בפייסבוק לקבוצת Powder יש הנחה לשכירות בחנות סקיפס, 100 שקל לשבוע שזה מחיר מעולה.

קסדה- אם לא הצלחתם להשיג מחברים אפשר לקנות בדקטלון. לא מומלץ להשכיר למרות שבדרך כלל אפשר.

כפפות- אם לא הצלחתם להשיג מחברים תצטרכו לקנות, אפשר בדקטלון. אפשר לקנות גם שם אבל לכו תדעו באיזה שעה תגיעו לעיירה ביום הראשון.

גוגלס- בדרך כלל חברים לא ישמחו לתת לכם את שלהם כי קל לשרוט אותם, בעיקר בהתחלה, אל תעמידו אותם במצב לא נעים ותקנו בדקטלון, יספיק לפעם הראשונה.

חם צוואר- עדיף לא מהסוג העבה מפליז שמשתמשים בו בצבא אלא מחומר מנדף זעה

דברים חשובים נוספים הם תיק גב קטן, שקית שתיה זה מאוד נוח אם יש, קרם הגנה ושפתון עם מקדם הגנה, כפפות וכובע לערב.

פורסם

לגבי מיקום החופשה -המון אופציות, לגבי סוג הסקי - ממליץ בחום סקי מישורי לגולשים מתחילים. סיכון מזערי לפציעות (שגבוה מאוד בסקי הררי), יותר כושר והנאה, פחות לחץ.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

מיגון! קסדה חובה.

אם התכנון הוא סנובורד - ממליץ מאוד על מגן לתחת, אתם תבלו לא מעט זמן ישובים עליו שלא מרצונם (הולכים ליפול, והרבה).

גם מיגון לפרק כף היד יכול לעזור במניעת שבר מיותר (קרה לי).

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

פורסם

אוי ואבוי. בשום פנים ואופן לא בנסקו. בטח שלא השנה.

תורים מטורפים, עומס, חסר שלג כרגע ולא כל המסלולים פתוחים, אבל האתר הזה בגדול כבר עמוס לעייפה בגולשים לא מנוסים במקרה הטוב ומסוכנים מאוד במקרה הפחות טוב, זה מתחיל להזכיר את החרמון עם כמות הישראלים ששם

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
קסדה זה חובה! אני ממליץ לקנות משהו לא יקר שיהיה רק שלכם, גם כי אותי אישית זה דוחה לשים על הראש משהו שמלא אנשים אחרים שאני לא מכיר גם שמו על הראש וגם אתה לא יודע מה עבר עליה, אם היא חטפה מכה חזקה יכול להיות שהיא כבר לא מגינה טוב. משקפת סקי גם חובה. כדאי לכם לקפוץ לדקטלון בשביל זה.

מעילים וכו.. בפעם הראשונה אנחנו שכרנו מסקי פס.

קסדה זה חובה באתרים מסויימים, לא באחרים.

קסדה זה ללא ספק האופנה אבל אפשר לנהל דיון שלם עד כמה היא נדרשת או עוזרת, בטח בשביל מתחילים.

לרוץ לקנות אביזר לא זול בשביל 4 ימים כשאולי לא תחזור לגלוש לעולם?

פורסם

בנסקו אתר מעולה למתחילים. יש מסלולים יעודיים למתחילים בשני אזורים באתר ואחלה מדריכים שנותנים שיעורים פרטיים במחיר לא יקר, ואוכל מדהים בכלום כסף. הייתי שם פעמיים בחמש השנים האחרונות ומאוד נהניתי.

השנה לרוע מזלם הם נתקעו בלי שלג.

אני ממליץ לך ללכת לבורובץ בבולגריה שהוא גם אתר מעולה למתחילים, למנוסים הוא יהיה קטן, אבל למתחילים הוא מושלם והם טובעים שם השנה בשלג. יש שם 2 מטר שלג למעלה ו 1.4 מטר למטה.

אנחנו גם נוסעים לשם השנה כדי ללמד את הילד שלי לגלוש בפעם הראשונה.

פורסם

בובי יקירי לא יודע איפה אתה בודק תחזיות אבל היה שלג בבורובץ באותה תקופה שהיה שלג בבנסקו, לקראת סוף דצמבר, מאז - כלום, לפחות לפי מה שאני רואה ב snow-forecast

לגבי בנסקו - אני ממש לא מסכים איתך - הייתי פעמיים בשלוש שנים האחרונות - ואני לא חוזר לשם יותר בחיים. עמוס לעייפה מפוצץ ישראלים ובריטים וכמו שישראלים בכביש כך הם בדיוק במסלולים :) - מה שנקרא - שמור על גופך.

לפותח השרשור - 3 ימים של חופשה בסה״כ יכללו בתוכם יום אחד של סקי.

מלבד סוצ׳י - 40 דק׳ מהשדה, רוב אתרי הסקי דורשים העברה מהשדה לאתר של מינימום שעתיים נסיעה, בבנסקו זה 2.5-3, תוסיף לזה בהלוך את כל הליך השכרת הציוד והצ׳ק אין במלון, ובחזור -צ׳ק אאוט החזרת ציוד נסיעה חזור והעובדה שאתה צריך להיות 2-3 שעות לפני הטיסה בשדה, והלכו לך יום ראשון ואחרון של גלישה, בד״כ אנשים גולשים 5-6 ימים מתוך 7 בחופשה של שבוע.

המעליות עובדות עד 4-5 ברוב אתרי הסקי בעולם

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

רוב האתרים הגדולים במערב אירופה, חופשות סקי זה שבת עד שבת, או ראשון עד ראשון. זה גם הימים בהם יש כניסה ויציאה מרוב הדירות/מלונות. ההמלצה שלי תיהיה הפוכה - אם רוצים להבין למה חופשת סקי זה כיף, הולכים למקומות טובים. אוסטריה, איטליה, צרפת, שוויץ. ונוסעים לשבוע, ככה שביום 3-4 כבר תוכלו לגלוש כמו שצריך עם המדריך, וביום 5-6 תוכלו לרדת גם שחורים (בזהירות, כן?).

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
בובי יקירי לא יודע איפה אתה בודק תחזיות אבל היה שלג בבורובץ באותה תקופה שהיה שלג בבנסקו, לקראת סוף דצמבר, מאז - כלום, לפחות לפי מה שאני רואה ב snow-forecast

לגבי בנסקו - אני ממש לא מסכים איתך - הייתי פעמיים בשלוש שנים האחרונות - ואני לא חוזר לשם יותר בחיים. עמוס לעייפה מפוצץ ישראלים ובריטים וכמו שישראלים בכביש כך הם בדיוק במסלולים :) - מה שנקרא - שמור על גופך.

לפותח השרשור - 3 ימים של חופשה בסה״כ יכללו בתוכם יום אחד של סקי.

מלבד סוצ׳י - 40 דק׳ מהשדה, רוב אתרי הסקי דורשים העברה מהשדה לאתר של מינימום שעתיים נסיעה, בבנסקו זה 2.5-3, תוסיף לזה בהלוך את כל הליך השכרת הציוד והצ׳ק אין במלון, ובחזור -צ׳ק אאוט החזרת ציוד נסיעה חזור והעובדה שאתה צריך להיות 2-3 שעות לפני הטיסה בשדה, והלכו לך יום ראשון ואחרון של גלישה, בד״כ אנשים גולשים 5-6 ימים מתוך 7 בחופשה של שבוע.

המעליות עובדות עד 4-5 ברוב אתרי הסקי בעולם

בפעם האחרונה ירד בבורובץ שלג שלשום.

Screenshot_2020-01-08-15-37-27-725_com.android.chrome.jpg

• תוכן חדש...