Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שינוי תעסוקתי לעולם הרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נ

לפני שהייתי ב-IT, אני עבדתי כנהג משאית.

היות וראיתי את סוג העבודה, מהות העבודה וסליחה על הצורה, את ההון האנושי מסביב, הלכתי ללמוד IT.

אבל אני שומע פה הרבה היי-טק, אני ממש לא היי-טק, אני לאו-טק.

מסקרן אותי לשמוע לעומק במה בדיוק אתה מתעסק, כי עד לא מזמן הייתי יכול לגמרי להגדיר את עצמי כמוך ולגמרי היה נמאס לי מהתחום.

עבדתי ב IT עבור חברה שנותנת שירותי SMB, מחשב פה, שרת שם, סווי'צים שם, התעסקות עם VLAN קטן פעם בכמה חודשים, וזהו.

מבחינה מקצועית הגעתי לתקרה, נחשבתי למומחה, כבר לא היה משהו שמישהו יכל להפתיע אותי ולא הצלחתי לראות את ההתקדמות.

זה הדרדר כאשר התחלתי להרגיש לא מוערך מספיק והתחלתי לחפש עבודה, לא ב SMB, כיוונתי ל DEVOPS אם כי ידעתי שהסיכויים שלי נמוכים עקב חוסר בנסיון על הנייר.

הצלחתי למצוא עבודה במקום עם מגוון רחב מאוד של טכנולוגיות, משכורת ותנאים הרבה יותר טובים וכמעט כל יום אני לומד משהו חדש ועוד לא התחלתי בכלל את התפקיד שלי (כרגע זמנית ממלא מקום למישהו שעזב).

תתחיל לחפש משהו שהוא 1. משיק למה שאתה מתעסק איתו היום, 2. יאפשר לך להתפתח לתחומים שמעניינים אותך.

סתם דוגמא, תחום הענן, ו AWS בפרט מאוד מעניין.

פורסם

האמת תשובה חד משמעית אין כאן ואתה יודע זאת בעצמך.

IT זה לא הייטק נכון ולכן קל יותר לעזוב לטובת מקצוע שאתה אוהב.

אבל זה גם ממש לא עבודה קשה.

תראה , כתבת שאתה בעל ותק של מעל 20 שנה. ניתן להסיק שילדך כבר גדולים ולכן - אם כלכלת הבית לא תפגע מהסבת מקצוע דרסטית כזו (דרסטית במובן המקצועי של ההסבה ולא מבחינת שכר כמובן , שכן אנחנו לא יודעים נתונים על הנושא הזה וגם זה לא רלוונטי בכלל לנושא)

אזי שאתה יכול להרשות לעצמך כן לנסות מזלך בעולם הרכב.

אישית , אני ממש לא ממליץ. אתה אוהב "ללכלך את הידיים" אוהב לתקן לבנות וכו' , אבל בארץ זה אומר לעבוד מה- מוסכניק ? איש דיאגנוסטיקה?

אז תחליף שמן למאזדה 6 פעם ראשונה , שנייה שלישית , ומה? אחרי כמה חודשים אתה חושב שתקום עם חיוך לעבודה?

הנימוק הזה כמובן הוא אישי אליך - יש אנשים שכן יקומו בבוקר עם חיוך בתור מוסכניקים וזה מדהים! לא צריך יותר מזה בחיים - אני לא צוחק.

מעטים האנשים שבורכו באופי ונפש חזקה ויסתפקו בזה - והאופי שלך אינו כזה שכן הנה אתה איש IT ונמאס לך. ימאס לך גם כמוסכניק.

אם אתה חושב לא על התפקידים ש"למטה" במקצוע אלא על תפקידים ניהוליים אזי ששם לא תממש בעצם את אהבתך למקצוע כנראה.

כנראה שהפתרון הטוב ביותר הוא כזה שכתבו לך כבר כמה פעמים כאן - תטפח את האהבה לרכב כתחביב.

בהצלחה!

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם
אני דואג ללכלך את הידיים שלי.

לפעמים אפילו ביחד עם האישה.

:wink:

--

לפות"ש, אני אמנם בדרכי למקצוע, אבל חשבתי ללכת בכיוון אחר בתקופה האחרונה ולפתח את התחביב הזה למקצוע, הרי ידע כבר יש לי, אין לי דיפלומה.. הגשתי קורות חיים והצעתי את עצמי לעבודה במוסכים.

השכר נמוך, מאוד. ברמה שלא היה שווה לי אפילו להתחיל הכשרה כי רק כמה שנים אחרי הייתי מגיע למשכורת שאני עושה כרגע, כשאני לפני תואר שני.

אז לקחתי קצת כסף, קניתי רכב אספנות ואני משפץ אותו, וזה ממלא לי את הזמן הפנוי המועט שיש לי וגם נותן סיפוק עצום. תחשוב בכיוון הזה.

פורסם

צר לי לאכזב.

אם אתה מחפש להיות מכונאי פשוט של תחזוקה ותיקוני מכונאות זה קצת פחות בעיה, יהיה כאלו שיקחו אותך וישקיעו בהדרכה שלך, בתנאי שיש לך רקע בסיסי במכונאות ועבודה טכנית, מה שנקרא "יודע להחזיק מפתח ברגים".

אם אתה מכוון יודע גבוה לתחום האבחון אז אתה מבוגר מידי לזה, שום רקע שיש לך עכשיו ב- IT לא ממש יעזור לך בשלב הראשוני ושום מקום לא יקח אותך לעסוק בזה וישקיע בך, ללא שום הסמכה או רקע מוקדם של לפחות אוטוטרוניקה בסיסית.

הדרך היחידה אם אתה בכל זאת מתעקש היא לתחיל בלימודי ערב באחד ממכללות הרכב של אוטוטרוניקה מתקדמת ולהתחיל בעבודה מעשית בתור חניך במוסכים שעובדים עם המכללות.

זה מה שחבר'ה עושים אחרי צבא ולא אחרי קריירה של 20 שנה בתחום אחר לגמרי.

פורסם
האמת שאני באותה סירה, במקצוע רתך אבל אני לא אוהב את מה שאני עושה, מת לעבוד עם רכבים ולהכנס לתחום, במיוחד לסנדאות שיפורים וכו', אבל מפחד מהשינוי, אשמח שמישהו מבפנים ישפוך אור על הנושא, מאיפה מתחילים חסרונות/ יתרונות כל מה שאפשר להגיד..

אליקו, בדקתי עבורך ויש לך אפשרות לעבודה בסדנה מקצועית לשיפורי רכבי שטח, איבזור וזיווד רכבי שטח ורכבים יעודיים.

הם נקראים "גתוס 4X4" ונמצאים בבאר יעקוב, טל' 03-5616662 ובקש את עודד (וכבר דיברתי איתו לגביך).

בהצלחה ובברכה - רפי לין

פורסם

השנקל שלי כאחד שעובד בהייטק כבר 13 שנה (בפברואר הקרוב מתחילה שנה 14) באותו המקום ובעצם באותו התפקיד מהיום הראשון - שזה נדיר בפני עצמו.

אני עובד ב"היי טק" - מה זה היי-טק? לא ממש יכול לאמר שזה משהו מוגדר - זה שם קוד, תחום שתחתיו יש אין סוף נישות.

הייטק היא בכלל תעשיה שכולה נישות והסיבה לשכר הרווחי לשכירים הוא הודות לכך - קשה מאוד למצוא בן אדם עם ניסיון בתחומים שהם "נישה" וקשה מאוד להחליף גם עובד שכזה ומכאן נגזר השכר - נדירות הידע! אי זמינות המידע.

IT זה לא הייטק אבל גם בתוך IT יש הרבה נישות - רק שהן פחות קטנות מאשר לעבוד אצל VENDOR (שזה מה שאני עושה) ומכאן נגזר שקשה יותר להגיע לשכר ממוצע גבוה יותר אך אין זה מחייב.

שתי הבעיות הן -

1. שחיקה - זה נורא! -> זה קשה מאוד ועוד אם יש מישהו שיכול לאמר את זה, זה אני - לא רק 13 שנה בתעשייה אלא 13 שנה באותו תפקיד! יש ימים, שבועות ולפעמים אף חודשים שאני פשוט מכריח את עצמי בכוח לעשות את העבודה.

מהבחינות האישיות שלי - זה קורה בגלל שמצאתי צוות שטוב לי ונוח לי בו ואני עובד במסגרת שעות שהיא נוחה לי ואני גם זוכה לראות את הילדים והם זוכים לאבא. זה נדיר ואני לא מוכן להחליף את זה ללא צורך. או כאשר פשוט לא אוכל יותר או אם יגיע יום ויבעטו אותי החוצה - שזה גם, מהליך תקין וברור בתעשיה הזו בהרבה מקרים.

2. קבעון מחשבתי - הפחד הנורא הזה! של מה אני אעשה הלאה? לאן מועדות פניי?

הפחד שאתה חדש בכל דבר אחר שתנסה לעשות.

הפחד להוכיח את עצמך שוב.

הפחד מכשלון.

הפחד לקחת סיכון.

הפחד!

אבל הפחד הזה נובע מקיבעון מחשבתי בעיקר.

תפתח את העיניים - תביט בשוק - תבדוק תפקידים קיימים בחברות הייטק, לואו טק - תבדוק את האשפרות שלך להצטמצם בשכר ולקחת סיכון לתקופה מסויימת בה תבנה את עצמך מחדש - הרי אם מתחילים מחדש בהרבה מקרים צריך להתחיל מאפס - יש לך חלום? תבחן את המציאות שלו ואם יש לאן להתקדם שם - תיאלץ לקחת את הסיכונים ולהשקיע - או לשקוע.

אבל גם יש עוד תפקידים - תשים לב שבאופן גורף כאן הציעו לך -

אה אתה איש IT אתה אומר - טוב אז תתקדם לDEVOPS

מה אם אולי לשקול ייעוץ בתחום הIT? יש לך הרי נסיון של 20 שנה אתה אומר.

מה אם להיות פרילנסר בתחום הIT?

מה אם להיות לווא דווקא הייטקיסט טכני אלא הייטקיסט שעובד כTAM? שזה מנהל תיקי לקוח טכני? בצוות של CST - CUSTOMER SUCCESS TEAM

מה לגבי להיות איש מכירות בתחום ההייטק או הIT?

ובאותה מידה תחום הרכב - אז כן, תתחיל לעבוד לשנה או שנתיים כמכונאי\חשמלאי - אבל אם בזמן הזה תקרע לעצמך את הצורה בלמידת אבחון - אתה תסגור את הפער בסופו של דבר.

זה עניין של החלטה, של נכונות ושל מוכנות לעשות דברים שונים ממה שהכרת.

אני יום אחד אצטרך לצעוד בדרך הזו גם - זה יכול להיות מחר זה יכול להיות מאוחר.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...