Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שינוי תעסוקתי לעולם הרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד בIT מעל 20 שנה ובאמת שאני מרגיש רווי.

שרתים, חומרה, נפילות שרתים, נפילות רשת וכו...

מזה זמן שאני חושב על שינוי תעסוקתי לעולם אחר, הלוואי גם אפשרות הגירה אבל שיהיה.

אני אוהב לעשות דברים עם הידיים ובאמת, כמו אחרים פה, אוהב את עולם הרכב.

לא פעם ולא פעמיים עלו בי רעיונות לעבור לעולם הרכב, באחת הפעמים שהייתי מובטל חשבתי על הסבה לעולם של מכונאי צמ"ה, אבל זה לא קרה.

מצד אחד אני חושב שעולם מכונאות הרכב הוא די משתנה לנגד עניינו, היום מכונאי צריך לדעת להתחבר עם המחשב לרכב, המחשב אומר מה התקלה ואיפה היא.

מצד שני לעולם הרכב בתור מכונאי, תמיד היה שם רע של מלא גריז, שכר נמוך וכו.

הסיבה שכותב על זה, זה בגלל פודקאסט מעניין שהעלה רן לוי, עם בועז קורפל (אם טעיתי בשם סליחה) על עולם המכונאות, לימודים,שינויים ועוד.

אשמח לדעת דעתכם על עולם המכונאות ברכב.

מה המצב היום של תנאי עובד?.

תוכן לימודי?.

אופק תעסוקתי?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אתה מוכן לירידה בשכר ותנאי ההעסקה מאיש מחשוב עם 20 שנות ותק?

מכונאי במוסך יעשה 8-8.5 עם שעות נוספות.

העבודה לא קלה,אתה מול לקוחות שבטוחים שאתה מרמה אותם.

תבדוק את האפשרות לפתח את התחביב.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אם אתה אוהב גריז - אין בכך בושה. אבל האם תהיה מוכן לעבור מתנאים של בעל מעמד מקצועי עם התמורה הכלכלית הנלווויצ למעמד של ג'וניור בעסק על כל מה שנלווה לכך, כולל ירידה בהכנסות, כאשר בדרך יש תקופת הכשרה?

שינוי קריירה באמצע החיים אינו דבר פשוט. תחשוב על משרד החינוך, שעושה רעש גדול מאנשי הייטק שמשנים מסלול לחינוך. כמה מהם מחזיקים מעמד יותר משנה - שנתיים מעטים.

אם אתה אוהב לעבוד בעבודותמיכאניות פתח את זה בכיוון של תחביב. אם אם יש לך הגיבוי הכלכלי שיאפשר לך תהליל הכשרה ממושך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמת שאני באותה סירה, במקצוע רתך אבל אני לא אוהב את מה שאני עושה, מת לעבוד עם רכבים ולהכנס לתחום, במיוחד לסנדאות שיפורים וכו', אבל מפחד מהשינוי, אשמח שמישהו מבפנים ישפוך אור על הנושא, מאיפה מתחילים חסרונות/ יתרונות כל מה שאפשר להגיד..

פורסם

בעולם הרכב הנוכחי, החיים נראים אחרת מאשר בהייטק אבל במבט קדימה אפשר לנסות לחשוב אחרת.

משיחות שלי עם חברים המצויים בעולם הזה זמן רב עולה צורך באנשי דיאגנוסטיקה מומחים. הדבר הבולט ביותר זה חוסר בדיאגנוסטיקאים במוסכים כלליים שאינם מורשי יבואן רשמיים.

כשכיר בתחום זה יהיה אתגר להשיג הכנסה ראוייה בהשוואה להייטק אבל... כנותן שירות למספר מוסכים ניתן בהחלט להגיע להכנסה יפה.

באזור פתח תקווה היה אחד "אליעזר" שהסתובב בין המוסכים (למעשה מקבל קריאות) עם מעבדת דיאגנוסטיקה ניידת (בזמנו זו הייתה ברלינגו) מצוידת בכלים אוניברסליים וכמה ספציפים למותג מסוים.

הבחור היה עמוס עבודה. אני מניח שכיום יש עוד יותר עבודה מאשר לפני כמה שנים כשהזדקקתי לשירותיו.

הבחור דיאגנוסטיקאי בחסד, חסך מאות שקלים לכל לקוח. שווה לבחון בכיוון.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

zaf - זה כמו מאתר הדליפות שמפעם לפעם אני נזקק לשירותיו. העניין הוא שמדובר באדם עם עשרות שנות ניסיון, ושום קורס לא יכול להחליף שנים אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הולך להציע כיוון אחר, אם כי אני לא יודע אם הוא יתאים לך, כיוון שאינני יודע מה ההשכלה שלך.

אבל אולי משהו בכיוון של QA או פיתוח בתחום הרכב? נראה לי מעניין, יענה על הרצון שלך לעבוד בתחום הרכב (אם כי לא עם הידיים) ומצד שני בלי פגיעה בשכר (או פגיעה לא גדולה, כי אתה איש IT וחסר ניסיון (אני מניח) בפיתוח או בבדיקות).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני עובד בIT מעל 20 שנה ובאמת שאני מרגיש רווי.

שרתים, חומרה, נפילות שרתים, נפילות רשת וכו...

מזה זמן שאני חושב על שינוי תעסוקתי לעולם אחר, הלוואי גם אפשרות הגירה אבל שיהיה.

אני אוהב לעשות דברים עם הידיים ובאמת, כמו אחרים פה, אוהב את עולם הרכב.

לא פעם ולא פעמיים עלו בי רעיונות לעבור לעולם הרכב, באחת הפעמים שהייתי מובטל חשבתי על הסבה לעולם של מכונאי צמ"ה, אבל זה לא קרה.

מצד אחד אני חושב שעולם מכונאות הרכב הוא די משתנה לנגד עניינו, היום מכונאי צריך לדעת להתחבר עם המחשב לרכב, המחשב אומר מה התקלה ואיפה היא.

מצד שני לעולם הרכב בתור מכונאי, תמיד היה שם רע של מלא גריז, שכר נמוך וכו.

הסיבה שכותב על זה, זה בגלל פודקאסט מעניין שהעלה רן לוי, עם בועז קורפל (אם טעיתי בשם סליחה) על עולם המכונאות, לימודים,שינויים ועוד.

אשמח לדעת דעתכם על עולם המכונאות ברכב.

מה המצב היום של תנאי עובד?.

תוכן לימודי?.

אופק תעסוקתי?.

נסה להיכנס אליהם...

https://www.auroralabs.com/

מתעסק הרבה בתחום שאתה חותר אליו, אם כי ברמה הנקייה של היי טק

Confidence In Motion

פורסם

בדיוק היום הכנסתי את הרכב לטיפול וחשבתי על זה שעוד 5-6-10 שנים מוסכניקים יצטרכו להיות אנשים הרבה יותר חכמים ומשכילים בשביל להתמודד עם רכבים עמוסי טכנולוגיה ומערכות חשמל מורכבות. אנשים כאלה יהיה כמעט בלתי אפשרי למצוא בישראל ומי שיהיו לו את הכישורים הנדרשים יהיה מאוד מבוקש בשוק העבודה.

אבל אנחנו עוד לא שם, לא בטוח מתי נהיה שם וגם כאשר יהיה ביקוש לאנשים מהסוג הזה אני לא יודע כמה הביקוש יתורגם לזינוק בשכר ובתנאים.

בנוסף קח בחשבון שאתה כנראה over qualified בשביל עולם הרכב במצבו הנוכחי. אני חושב שרוב בעלי מוסכים לא יבינו מה אתה בכלל עושה אצלם בראיון עבודה.

פורסם
אני הולך להציע כיוון אחר, אם כי אני לא יודע אם הוא יתאים לך, כיוון שאינני יודע מה ההשכלה שלך.

אבל אולי משהו בכיוון של QA או פיתוח בתחום הרכב? נראה לי מעניין, יענה על הרצון שלך לעבוד בתחום הרכב (אם כי לא עם הידיים) ומצד שני בלי פגיעה בשכר (או פגיעה לא גדולה, כי אתה איש IT וחסר ניסיון (אני מניח) בפיתוח או בבדיקות).

נושא ה-QA, אני עשיתי לימודים של QA ועבדתי כחצי שנה ב-QA באינטל.

ראשית, מאוד מאוד קשה להיכנס ל-QA ללא ניסיון וללא תואר ראשון.

שנית, פחות נהינתי מהתחום, זה נחמד למצוא באגים אבל לשבת על התחת כל היום, לא הכי נעים.

והלחץ המטורף שהיה עלי זה היה דבר שלא חוויתי מעולם ודי מפחיד.

בעולם הרכב הנוכחי, החיים נראים אחרת מאשר בהייטק אבל במבט קדימה אפשר לנסות לחשוב אחרת.

משיחות שלי עם חברים המצויים בעולם הזה זמן רב עולה צורך באנשי דיאגנוסטיקה מומחים. הדבר הבולט ביותר זה חוסר בדיאגנוסטיקאים במוסכים כלליים שאינם מורשי יבואן רשמיים.

כשכיר בתחום זה יהיה אתגר להשיג הכנסה ראוייה בהשוואה להייטק אבל... כנותן שירות למספר מוסכים ניתן בהחלט להגיע להכנסה יפה.

באזור פתח תקווה היה אחד "אליעזר" שהסתובב בין המוסכים (למעשה מקבל קריאות) עם מעבדת דיאגנוסטיקה ניידת (בזמנו זו הייתה ברלינגו) מצוידת בכלים אוניברסליים וכמה ספציפים למותג מסוים.

הבחור היה עמוס עבודה. אני מניח שכיום יש עוד יותר עבודה מאשר לפני כמה שנים כשהזדקקתי לשירותיו.

הבחור דיאגנוסטיקאי בחסד, חסך מאות שקלים לכל לקוח. שווה לבחון בכיוון.

אני יודע שכבר שנים, איש דיאגנוסטיקה זה דבר מבוקש בארץ, מעניין איך זה בחו"ל.

בנוסף, לא ניתן (מן הסתם) להגיע וישר לעבוד דיאגנוסטיקה אלא מס' שנים כמכונאי לפני כן.

בדיוק היום הכנסתי את הרכב לטיפול וחשבתי על זה שעוד 5-6-10 שנים מוסכניקים יצטרכו להיות אנשים הרבה יותר חכמים ומשכילים בשביל להתמודד עם רכבים עמוסי טכנולוגיה ומערכות חשמל מורכבות. אנשים כאלה יהיה כמעט בלתי אפשרי למצוא בישראל ומי שיהיו לו את הכישורים הנדרשים יהיה מאוד מבוקש בשוק העבודה.

אבל אנחנו עוד לא שם, לא בטוח מתי נהיה שם וגם כאשר יהיה ביקוש לאנשים מהסוג הזה אני לא יודע כמה הביקוש יתורגם לזינוק בשכר ובתנאים.

בנוסף קח בחשבון שאתה כנראה over qualified בשביל עולם הרכב במצבו הנוכחי. אני חושב שרוב בעלי מוסכים לא יבינו מה אתה בכלל עושה אצלם בראיון עבודה.

לפני שהייתי ב-IT, אני עבדתי כנהג משאית.

היות וראיתי את סוג העבודה, מהות העבודה וסליחה על הצורה, את ההון האנושי מסביב, הלכתי ללמוד IT.

אבל אני שומע פה הרבה היי-טק, אני ממש לא היי-טק, אני לאו-טק.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לדעתי אתה מאוד תבלוט בעולם המכונאות לטובה ולרעה. מצד אחד אולי יהיה לך קשה למצוא עבודה בתחילת הדרך. דמיין מנהל מוסך מקבל קורות חיים של מישהו שהיה 20 שנה ב-IT. הוא יחשוב שזה הגיע אליו בטעות.

מצד שני אם תיכנס לענף ותיכנס מהר לעניינים תוכל לבנות מוניטין של איש מקצוע איכותי ואמין ומשם הדרך לעצמאי שמרוויח יפה קצרה.

פורסם

אני יודע שכבר שנים, איש דיאגנוסטיקה זה דבר מבוקש בארץ, מעניין איך זה בחו"ל.

בנוסף, לא ניתן (מן הסתם) להגיע וישר לעבוד דיאגנוסטיקה אלא מס' שנים כמכונאי לפני כן.

אנשי הדיאגנוסטיקה שפגשתי עד כה , הצעירים שבהם, לא היו עתירי ניסיון במכונאות. יותר בעלי הכשרה כחשמלאי רכב ברמת קורסים של מכללה.

הניסיון המצטבר, בעיקר בעבודה על מודלים של יצרן מסוים, מגיע דיי מהר. זה פחות מדויק כשאתה עובד על מגוון של דגמים מיצרנים שונים, אבל... דיאגנוסטיקה בנויה על ידע והבנה של איך דברים פועלים. הניסיון מקצר את זמן העבודה.

את הנסיון שלי בחשמל רכב ומעט מכונאות השגתי בעבודה בימי שישי במוסך של חברים, בעיקר על מכוניות שלי ושל בני משפחה. (אפילו פתחנו כרטיסי עבודה על מנת להמנע מצרות) , נסה למצוא דרך לבחון את הנושא לפני שתקפוץ למיים קרים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יש כאן מספר נציגים של מוסכים / יבואנים וכו' בפורום (מוסך שי-לי, מוסך רון, לובינסקי..).

במקומך הייתי פונה אליהם בהודעה פרטית ומתייעץ.

בהצלחה!

פורסם (נערך)

מאיזה איזור אתה בארץ?

בנוסף,לדעתי לעבוד יום שישי פעם בשבוע שבועיים במוסך שאולי אתה מכיר ייתן לך את ההנאה מהמקצוע בלי להשחק על ההתחלה.

תראה איך זה ואם מתאים לך,אם כן תעבור למשרה מלאה.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בתור אדם שעובד בתחום הרכב (מכירות) מ-2013, שבעברו ניסה את מזלו בתחום ה-IT (אחרי קורס, הסמכה של מייקרוסופט ותעודה), אנסה לעזור לך קצת.

אל תעשה את זה.

תישאר ב-IT, תתפתח שם, תתקדם ל-DevOps אולי, תנהל איזה צוות, אולי תעבור חברה, לא יודע. אבל אל תיכנס לתחום הרכב.

נדירים התפקידים שבהם באמת נהנים ממה שעושים (אני כרגע נמצא באחד מהם, ואני לחלוטין מודע לעובדה שמה שאני עושה היום זה once in a life time).

במקום לעבוד בתחום הרכב, ועוד בתחום המכונאות כפי שציינת, תישאר במקום עבודתך, תתפתח, תתקדם, תעשה יותר כסף עם פחות ימי עבודה, ועל מנת לפתח את העניין עם הרכב, תקנה לעצמך איזה רכב מעניין שתוכל לעבוד עליו לבד.

אולי איזה אספנות שתשפץ לבד, אולי סתם איזה סופר-מיני ישנה שצריכה עבודה ותספק לך, לפחות בתור התחלה, את הלכלוך בידיים.

אני בדיוק כמוך, נהנה ללכלך את היידים. מת על התחושה הזאת אחרי שסיימתי לתקן/לסדר/להתקין משהו באוטו. עומד ומסתכל על פאר העבודה שלי ומבסוט על עצמי עד השמיים. אבל בחיים לא הייתי רוצה להפוך את זה למקצוע שלי, למרות שאני עושה את זה בקלות.

מעדיף לעשות משהו אחר, שמכניס לי יותר כסף (ושוב, אני כרגע במקום נדיר, 99% מהתפקידים בתחום הרכב בארץ, לא משנה באיזה קונסטלציה, הם מבעסים) ובכסף שאני מרוויח ובזמני הפנוי, אני דואג ללכלך את הידיים שלי.

לפעמים אפילו ביחד עם האישה.

בקיצור, תמצא את הדרך להישאר במה שאתה עושה מבלי להשתעמם ותשאיר את הלכלוך בידיים לתחביב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...