Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סקרן - כל אלו שביקרו את השימושיות של הטסלה, האם נהגתם באחת למשך כמה מאות ק״מ וזה הפריע לכם, או שאתם מדברים ברמה הקונספטואלית..?

אני לא פוסל את דעתכם, פשוט הייתי בנעליים האלו בעצמי והרכב ״הוכיח״ אותי, ואני בעיקר סקרן להבין האם הביקורת מגיעה לאחר נסיון או לא.

אחד המגיבים רשם שצריך ״לגלול תפריטים״ - זו דוגמא קלאסית למישהו שמדבר שלא מנסיון, שכן 90% מפונקציות הרכב הנדרשות בנסיעה מתבצעות ללא כניסה לתפריטים (יש כל מיני פתרונות UI נחמדים, ובמקביל ניתן לבצע דרך פקודות קוליות), ״גלילה״ קיימת רק במסך הקונפיגורציה בו אתה לא אמור לשחק בזמן נהיגה בכל מקרה. בנוסף, היות והרכב יודע לנהוג את עצמו, כל השימוש במסך הוא הרבה - הרבה - פחות בעייתי מאשר ברכב רגיל בלאו הכי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 267
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מותר להפעיל את הניהוג העצמי בכביש ציבורי ועדיין להיות מכוסה ביטוחית (במקרה וחלילה יש תאונה) וחוקית (שתי ידיים(*) על ההגה וכו', בהנחה ויש תקנה/חוק כזה בסטייטים בהם טסלה נמכרת)?

(*) לא מיתמם, ברור לי שהרבה נוהגים עם יד אחת ובמקרים מסוימים עם 0 ידיים (פלאפון, שתיה, אוכל, איפור ושאר עיסוקים שונים) גם ברכבים קונבנציונליים.

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

לטענת האתר, כלכליסט , ו- GeekTime

טסלה תתחיל כבר בפעילות בחודש הבא, כאשר תפתח חנות POPUP בקניון בת"א.

מקור

מקור 2

עריכה אחרונה על ידי shimta
פורסם
מותר להפעיל את הניהוג העצמי בכביש ציבורי ועדיין להיות מכוסה ביטוחית (במקרה וחלילה יש תאונה) וחוקית (שתי ידיים(*) על ההגה וכו', בהנחה ויש תקנה/חוק כזה בסטייטים בהם טסלה נמכרת)?

(*) לא מיתמם, ברור לי שהרבה נוהגים עם יד אחת ובמקרים מסוימים עם 0 ידיים (פלאפון, שתיה, אוכל, איפור ושאר עיסוקים שונים) גם ברכבים קונבנציונליים.

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

המערכות הן מערכות עזר בלבד ולא פוטרות את הנהג מכל מה שנעשה ע"י האוטו, באותה מידה כמו אוטו עם מערכת שיוט אדפטיבי או שמירת נתיב. נושא האחריות במקרה תאונה יהיה דומה למה שיש היום, חברות ביטוח תעשה הכל כדאי להוריד את גובה השיפוי בטענה של אשם תורם וזה עוד בלי להיכנס לנושא של מי יבטח ובאילו תנאים.

פורסם

בכל פעם שטסלה השיקו דגם חדש בארה"ב, מי שהזמין מראש ידע מה יהיה המחיר הסופי של הרכב כך שאני לא חושב שתהיה בעיה בנושא הזה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אני סקרן - כל אלו שביקרו את השימושיות של הטסלה, האם נהגתם באחת למשך כמה מאות ק״מ וזה הפריע לכם, או שאתם מדברים ברמה הקונספטואלית..?

אני לא פוסל את דעתכם, פשוט הייתי בנעליים האלו בעצמי והרכב ״הוכיח״ אותי, ואני בעיקר סקרן להבין האם הביקורת מגיעה לאחר נסיון או לא.

אחד המגיבים רשם שצריך ״לגלול תפריטים״ - זו דוגמא קלאסית למישהו שמדבר שלא מנסיון, שכן 90% מפונקציות הרכב הנדרשות בנסיעה מתבצעות ללא כניסה לתפריטים (יש כל מיני פתרונות UI נחמדים, ובמקביל ניתן לבצע דרך פקודות קוליות), ״גלילה״ קיימת רק במסך הקונפיגורציה בו אתה לא אמור לשחק בזמן נהיגה בכל מקרה. בנוסף, היות והרכב יודע לנהוג את עצמו, כל השימוש במסך הוא הרבה - הרבה - פחות בעייתי מאשר ברכב רגיל בלאו הכי.

בדיוק! עוד טענות דומות שאין להן אחיזה במציאות:

1. אי אפשר לערוך טיולים ארוכים בטסלה בגלל הצורך בעצירות לטעינה.

בדיוק חזרנו מטיול של 3300 מייל למיזורי. בגלל שבחרנו לא להיות מצויידים בחיתול, עצרנו כל 200 ק״מ בערך ממילא. כמעט בכל העצירות הרכב גמר להטען בסופרצ׳רג׳ר לפני שאנחנו גמרנו ללכת לשרותים ולאכול.

2. חייבים בית פרטי כדי להחזיק טסלה.

לי יש טסלה ואני גר בבית דירות כאשר אין אפשרות ריאלית להתקין עמדת טעינה בחניה. עם 18 עמדות טעינה ציבוריות במרחק של 200 מטר מהבית שלי, זו לא בעיה.

פורסם
אני לא מזמין לפני שאני יודע את המחיר.......

גם אני שוקל רכישה,

כתבו פה בשרשור גם הערכות של 180 אש"ח

250 כבר יקר לי מדי :-(

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

אני מהמר על תמחור המתחיל ב240,000 לגרסא הבסיסית ביותר

ואני מהמר שתוך זמן קצר (שנתיים לאחר מועד כניסת טסלה, גג) ממשלת ישראל תפרגן במיסוי מיוחד לרכבים חשמליים, ע״מ לשפות עצמה מאובדן ההכנסות מהדלק למי שבחר לנוע ברכב חשמלי. משהו סטייל מיסוי לפי ק״מטראז׳ לרכבים חשמליים, ובטוח איזשהו מס שקר לסופרצ׳ארג׳רים במידה והנ״ל לא מתקיים (וגם אם, למה לא בעצם).

טאגים שאוכל למצוא את ההודעה הזו לציטוט עתידי: הימור מס חשמל

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ברגע שרוב המכוניות שימכרו יהיו חשמליות, זה גם הגיוני. אאל"ט הערכות של חלק מהיצרניות מדברות על 50% ייצור חשמלי כבר ב-2025, ב-2030 זה כנראה יהיה באיזור ה-90%, אלא אם ימצאו יחידת הנעה יעילה יותר.. שנתיים מהיום לא חושב שיכנס מס מיוחד, אבל אי אפשר לדעת..

פורסם
אני מהמר על תמחור המתחיל ב240,000 לגרסא הבסיסית ביותר

ואני מהמר שתוך זמן קצר (שנתיים לאחר מועד כניסת טסלה, גג) ממשלת ישראל תפרגן במיסוי מיוחד לרכבים חשמליים, ע״מ לשפות עצמה מאובדן ההכנסות מהדלק למי שבחר לנוע ברכב חשמלי. משהו סטייל מיסוי לפי ק״מטראז׳ לרכבים חשמליים, ובטוח איזשהו מס שקר לסופרצ׳ארג׳רים במידה והנ״ל לא מתקיים (וגם אם, למה לא בעצם).

טאגים שאוכל למצוא את ההודעה הזו לציטוט עתידי: הימור מס חשמל

הרבה יותר פשוט וצודק זה להפוך את כל הכבישים המהירים לכבישי אגרה וכמו כן לגבות אגרת גודש בכניסה לערים הגדולות. לכן, אין סיכוי שזה יקרה בישראל.

פורסם
גם אני שוקל רכישה,

כתבו פה בשרשור גם הערכות של 180 אש"ח

250 כבר יקר לי מדי :-(

180 אלף לא יהיה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
הרבה יותר פשוט וצודק זה להפוך את כל הכבישים המהירים לכבישי אגרה וכמו כן לגבות אגרת גודש בכניסה לערים הגדולות. לכן, אין סיכוי שזה יקרה בישראל.

nonsense

להפוך את כל הכבישים לכבישי אגרה זה לשלול מאזרח את חופש התנועה. חייבת להות אלטרנטיבה חינמית.

פורסם
nonsense

להפוך את כל הכבישים לכבישי אגרה זה לשלול מאזרח את חופש התנועה. חייבת להות אלטרנטיבה חינמית.

אפשר לחשוב שהיום אתה יכול לסוע ברכב פרטי בחינם. לסלול כבישים ולתחזק אותם עולה כסף שמישהו צריך לשלם. כיום המדינה מטילה מס על הדלק שמשמש למטרה זו. כשחלק ניכר מהמכוניות יהיו חשמליות יהיה צורך למצוא אלטרנטיבה. להטיל מס על חשמל לטעינה זה לא מעשי - בישראל היו בעבר תעריפי חשמל שונים לתאורה ולצרכים אחרים. זה פשוט לא עבד. מס נסועה גם הוא פתח לתכמונים ורמאויות, מה גם שהוא יגרום לנטל גדול יותר על תושבי הפריפריה. שימוש באגרות הוא הרבה יותר יעיל וניתן בקלות להקל את הנטל על תושבי הפריפריה ולהכביד אותו על תושבי האזורים המאוכלסים.

• תוכן חדש...