Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה עקרונית: למי יש יותר בלאי - למנוע שעובר באופן קבוע נסיעות ארוכות שחלקן עם עליות (כמו העליות לירושלים), או מנוע שנוסע בעיקר באזור מישורי, אבל לרוב נסיעות קצרות?

פורסם

אם הראשן נסע 200 אלף ק"מ והשני נסע 50 אלף, יש יותר בלאי לראושן.

אם הראשון נסע 200 אלף ק"מ והשני נסע 150, יש יותר בלאי לשני.

זאת אומרת תלוי גם בק"מ שכל אחד מהם עבר, זה לא חד משעי.

פורסם

אני מבין. זאת אומרת, לפי מה שאתה אומר, יש עדיפות ברורה למנוע שעשה עליות עם מאמץ גדול למנוע כשהוא חם, על פני מנוע שעשה אפילו פחות ק"מ אבל בנסיעות קצרות ולא מאומצות.

אמשיך את הדוגמה שלך. מה לגבי מקרה האמצע: 200K במאמץ מול 100K בנסיעות קצרות?

פורסם

זה אף פעם לא שחור ולבן.

הרכב הזה עם 200 אלף ק"מ הוא לא איזה רכב "מעבדה" שנוסע אך ורק באותו קו כל הזמן במהירות קבועה בבינעירוני.

זה רכב שנמצא בשימוש של מישהו שגם נוסע בעיר, בוא נאמר שיש לו 50 אלף ק"מ שנצברו בנסעיות עירונות קצרות ועוד 150 אלף שנצברו בנסעיות בינערוניות.

במקרה הזה של 100 אלף מול 200 אני הייתי בחור ברכב עם 100 אל, ק"מ בתנאי שהוא טופל בזמן זאת אומרת כל שנה גם אם לא הגיע לק"מ הדרוש לטיפול.

פורסם

הכלל בבלאי של מנוע הוא העומס והמהירות (המנוע), תגביר כל אחד מהשניים ותקבל יותר שחיקה של דפנות הצילינדרים וטבעות הבוכנה.

שתי מנועים שיסעו אותו מרחק, הראשון יסע בסל"ד יותר גבוה או עם יותר עליות ותקבל במנוע של הראשון יותר בלאי.

בנסיעות קצרות או סרק ממושך יש בעיה של דילול שמן, בוצה והתפייחות תאי שריפה, מעברי יניקה ושסתומים וזה סוג אחר של בלאי ומהיר יותר מאשר בלאי תוצאה של עומס או מהירות מנוע.

יוצא מזה שנשאלת השאלה לאיזה סוג בלאי אתה מתכוון בשאלת?

• תוכן חדש...