Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יש ABS באוטו? לא. אבל יש ABW


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוכר את המערכת הזאת, את השם שמנסה לבלבל עם ABS וגם כשהייתי רואה מכוניות בהן אורות הבלמים נדלקו בתדירות מופרזת ומוזרה והייתי תוהה אם הנהג בולם כל הזמן או שזה ה-ABW... ברוך שפטרנו.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

זוכר היטב את השיקוץ הזה.

רק אני רואה את הדימיון למערכות ה"בטיחות" שמורכבות בימינו בהתקנה מקומית, בעידוד משרד התחבורע?

 

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שבעידן מצערת חשמלית מערכת הEBA מזהה עזיבה מהירה של דוושת הגז ומגבירה (בעזרת משאבת הABS כנראה?) את עוצמת הלחיצה על הבלמים. ברכבים אירופאים אני חושב שבבלימת חרום האור בלם מהבהב לא?. אשמח אם מישהו יתן לי תשובות.

פורסם

לא בזמן עזיבה של הדוושה.

 

 

יש היום מערכת שנקראית brake assist, היא מזהה בלימת חרום ומגבירה את עוצמת הלחיצה על הבלמים מעבר למה שהנהג לוחץ. אנשים נוטים להרפות את הלחיצה ברגע שהם מרגישים רעידות בדוושה עקב פעולת ABS, המערכת מטפלת בזה.

 

 

במקביל או בלי קשר בעת בלימה מעל עוצמה מסויימת יכולים להידלק "4 וינקרים", לא יודע אם זה רק במכוניות אירופאיות או גם באחרות.

 

 

  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כ 55 שנים התקנתי במכונית שבתמונה המצורפת, מע' "מתוחכמת" מכנית שכללה מן רמזור קטן בשמשה האחורית

שבזמן לחיצה על דוושת התאוצה (גז) נדלקה בו הנורה הירוקה, בעזיבת הדוושה נדלקה הנורה הצהובה ובלחיצה

על דוושת הבלם נדלקה הנורה האדומה.

זה דווקא רעיון מעולה, לדעת מתי הנהג שלפניך מאיץ או מוריד רגל מהגז אבל לא בולם. מעניין למה זה לא תפס, אבל ה"מערכת" שבנושא השרשור כן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נושא שמטריד אותי מאז שהתחלתי לנהוג לפני 25 שנה.. למה לעזאזל אני צריך לנחש כמה הרכב שלפניי בולם כשאני רואה אור בלם?

הרי לרוב אני אבלום יותר מדי או פחות מדי.

במקרה של בלימת חירום מפתיעה, הרכב שמאחור קודם ייראה אור בלם, הנהג יגיב בצורה רגילה ויבלום במתינות עד שיבחין במרחק המתקצר במהירות ורק אז יגביר את הלחיצה על הדוושה עד לבלימה מלאה.

במקרה של תנועה עמוסה - תופעה שמוכרת בשם 'פקק רפאים' - כשיש למשל סתם רכב עומד בצד הכביש/ניידת/תאונה קלה, לא משהו שבאמת מפריע לנסיעה, אבל כל מי שעובר נוגע בברקס כדי לראות מה העניין ולהיות מוכן לבלימה. אלה שאחריו מגיבים לבלימה המפתיעה, וכל אחד בולם קצת יותר מזה שלפניו, כי הוא מופתע, ואז אחרי כמה עשרות רכבים השיירה מגיעה למצב של עמידה, בלי שמישהו מלפנים עצר או האט משמעותית. זה גורם מאד משמעותי ביצירת פקקים מיותרים.

אם כל הרכבים היו מסוגלים להתנהל כמו שיירת קרונות, עם שמירת מרחק/זמן קבוע ביניהם - היו הרבה פחות פקקים.

הבעיה בשיטה הטיפשית של אור ברקס אחיד היא שהפידבק שהנהג מקבל כדי לווסת את הבלימה מגיע בהשהייה גדולה (רק מהערכת המרחק מהרכב שמלפנים).

אם הנהג היה יודע בדיוק כמה לבלום מההתחלה - היה יכול לשמור מרחק קבוע בקלות, לבלום בלימת חירום בצורה מיידית כמעט וכו'.

זה כל כך הטריד אותי שיחד עם חבר בניתי פטנט שאמור לשפר את המצב - קראנו לו BRAKE-BAR - שזה בעצם מעגל עצמאי שמתחבר רק לאור הבלם, יש לו חיישן תאוצה שיודע להרכגיש את עוצמת הבלימה תוך כמה מילי שניות, ולתרגם אותה לפס אורות בחלון האחורי.

משהו כזה :

 

2019-10-28_1711.png2019-10-28_1711_001.png2019-10-28_1712.png

 

 

אז ב-2011 בערך בנינו אב טיפוס שעבד יפה (נמצא אצלי עד היום), הכנו מצגת וחיפשנו משקיעים. אפילו מצאנו משקיע שהתלהב, אבל דרש פטנט רשום. שילמנו לסקר פטנטים ולמרבה הזוועה מתברר שרשמו על זה פטנט שנה קודם לכן, עם מימוש זהה למה שעשינו, עד רמת הרכיב, ולא הייתה אפשרות לעשות 'טויסט' שיאפשר רישום.

אז גנזנו את העניין, והיום זה כבר פחות רלוונטי עם כל המערכות בטיחות החדשות. אבל אני באמת חושב שזה אחד הפספוסים הגדולים שלי ושל העולם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

במקביל או בלי קשר בעת בלימה מעל עוצמה מסויימת יכולים להידלק "4 וינקרים", לא יודע אם זה רק במכוניות אירופאיות או גם באחרות.

 

הפעלת אורות החרום בזמן בלימה חזקה קיימת רק במכוניות שמיועדות לשוק האירופאי, אבל לא רק במכוניות אירופאיות. בארה״ב החוק אוסר להפעיל את אורות החרום בזמן נסיעה ולכן המערכת מבוטלת במכוניות שנמכרות בארה״ב.

פורסם

אגב, באותה תקופה מי שלא הציע ABS (בין אם הציע ABW, שאם אני זוכר נכון כיכבה בעיקר ב- UMI ויונדאי, ובין אם לאו) השתמש בטענה לפיה מערכת ABS מאריכה את מרחקי הבלימה ומיותרת בכביש יבש. ובימים הגשומים? הרי כל אחד יכול "לפמפם" את דוושת הבלם ולחקות את פעולת המערכת...

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

בשנות התשעים אכן היו לרכבי יונדאי מדבקה מאחור עם האותיות abw abs

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

×
×
  • תוכן חדש...