Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מעלה בפניכם סוגיה כזאת ואשמח לשמוע את דעתכם-

ההורים שלי רוצים להחליף את דירת ה4 חדרים שלהם לדירת 5 חדרים. המצב נובע עקב פטירתו של סבא מצד האמא וכרגע סבתא שנשארה לא עצמאית בכלל, סבא היה דואג לכל צורך שלה.

הדירה הנוכחית שווה באיזור ה650-700, קצת התקשנו למצוא דירה ראויה בטבריה שתתאים לנו בול והנה החברים הכי טובים של ההורים שלי מזה 30 שנה, רוצים למכור את הדירת 5 חדרים שלהם בגלל שהילדים עזבו ולעבור ל3 חדרים, את ההפרש בכסף לתת לילדים.

דירה משגעת , משופצת ובול. פשוט בול מה שאנחנו צריכים.

אני מאמין שלא עושים עסקים עם משפחה וחברים. כרגע אנחנו פשוט בדילמה אם לעשות את הצעד או לא.

אשמח לשמוע את דעתכם- איפה טמון הסיכון, מה יכול לגרום לאי הבנות ולויכוחים (במידה והמחיר הוסכם על שני הצדדים).

תודה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני לא חושב שזאת טענה נכונה תמיד. אבל אני אגיד מה דעתי.

בכל מו"מ הצדדים מתפשרים. כל אחד מהשיקולים שלו.

אז נניח שבמקרה הזה - ההורים שלך רוצים לקנות דירה, אז הם יקנו את הדירה מהחברים, כי היא מתאימה ונוחה - אבל הם מצד אחד ירגישו שהם שילמו קצת יותר, כי זה הדירה של החברים ולא רצו להיות קשוחים במו"מ ושהם ייכנסו הם יגלו כמה דברים שהם לא ידעו וציפו שהחברים יגידו להם.

החברים מצידם יחשבו שהם מסרו דירה מדהימה להורים במחיר שאולי היו יכולים להשיג קצת יותר, אבל התפשרו.

ואז נוצר איזה משקע כזה.

דוגמא: הייתה פעם שאני קניתי רכב ושילמתי יותר ממה שמגיע לבעל הרכב עליו לדעתי כי הייתי מאוד לחוץ והייתי חייב לסגור. אז שילמתי לו.

בעל הרכב מצידו חושב שהוא ירד יותר ממה שהיה צריך וכל הזמן אכל לי את הראש איזה מציאה תפסתי.

עכשיו, אנחנו לא נפגשנו מאז וכנראה לא ניפגש.

אבל אם היינו נפגשים על בסיס יום יומי - יכול להיות שזה היה פוגע ביחסים שלנו.

בשני המקרים המחיר הוסכם ו-2 הצדדים היו לא שבעי רצון באותה מידה.

צריך לדעת לקנות מחברים ולברר היטב איזה הטבת חבר דימיונית או אמיתית הם עושים לתפיסתם ולדבר על זה.

פורסם

הייתי הולך על הדירה

הסכמה על המחיר יש ? יש.

מה בדבר מצבה הפיזי? עברה שיפוץ? מעולה. מה שופץ? חשמל אינסטלציה דוד שמש וכו 'וכו'

רוצים להיות רגועים סכמו כי מומחה יבדוק את המצב של הדירה ועל פי ממצאיו תפחיתו ממחיר הדירה במידת הצורך

מקסימום תפסידו חברים מאמין שזה לא יהיה המצב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני עם ישה.

סך היתרונות עולה על החסרון (הפוטנציאלי).

אם ניגשים למשא ומתן על המחיר מהתחלה בגישה של ננסה ואם לא הצלחנו לא נורא אז הכל בסדר.

לפעמים שווה לשלם עוד טיפה/לקבל טיפה פחות ולחסוך המון זמן, סיבוכים, בדיקות.

זה בסופו של דבר צריכה להיות הגישה של שתי הצדדים בעסקה ולא משנה איך היא תסתיים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא רואה בעיה ברכישה הזו.

כמובן שכל צד לוקח עו"ד מטעמו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מעדיף לעשות עסקאות עם חברים.

בסה"כ צריך שני צדדים בעלי הגיון והדברים מסתדרים.

מכרתי לא פעם רכבים לחברים ולאנשים שלאחר מכן הפכו להיות חברים - כל עוד שני הצדדים הגיוניים הכל עובד חלק.

פורסם

על פניו נשמע טוב אבל כמו שציינו פה לפניי - לא מומלץ לערבב חברים וכסף

מה תעשה ברגע שתהיה תקלה בדירה? סתימה בצנרת? המזגן יתקלקל? אתה יכול להגיד שלא תאשים אף אחד אבל ישר תהיה תחושה לא נעימה

בכל אופן בחירה שלך, אני הייתי ממליץ לעשות רשימה של יתרונות למול חסרונות ולקבל החלטה שקולה

פורסם (נערך)

מה הוא יעשה אפ הוא יקנה דירה מאדם זר והתקלקל המזגן? סתימה? נזילה? יזמין איש מקצוע ויתקן.

כל עוד לא הסתירו ממך משהו מהותי על גבול הרמאות תהיה ילד גדול ותבין שדירה דורשת תחזוקה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הדירה בלי בעיות משמעותיות (תביאו בודק) ויש לכם עו"ד שמלווה את העסקה, זה אחלה דבר. חסכתם דמי תיווך ועזרתם גם לחברים להתקדם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לצערי מנסיון חיים, שום דבר טוב לא יוצא מזה.

מהסיבה הפשוטה שבבית יכולות ויהיו בעיות. בכל בית, בכל בניין בכל דבר בעצם.

ילך המזגן אחרי חודש, יתפוצץ צינור, יישבר משהו במטבח, יהיה נזילה. יהיה קצר חשמלי או סתם משהו. והאנשים יכולים לחשוב שדפקו אותם. תמיד צץ משהו.

אתן דוגמה אמיתית.

מכרתי דירה, הסברתי לקונה שהמזגן שם ממש ישן, אז הוא היה בן 20.

לא החלפתי כי לא רציתי להשקיע בבית והתכוונתי למכור.

היה מקרר אבל כבר חלש.

קנתה דירה, חתמה והעבירה כסף וקיבלה מפתחות.

אחרי חודש פונה אליי ואומרת שיש בעיה במזגן ועולה אלפי שקלים לתקן.

אני אומר לה שזה מזגן שחייבים להחליף ואני הסברתי לה את זה.

מפה לשם, עד היום לא מדברים, אבל אותי זה לא מעניין.

אם זה היו חברים? בעיה.

בוא נניח הייתי מחליף מזגן, הייתי מרגיש מרומה, ואם לא הם היו חושבים שדפקתי אותם ומכרתי דירה עם מזגן דפוק.

עריכה אחרונה על ידי timur2008

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סתם ניסו להוציא ממך כסף, דווקא בגלל שהם חברים 30 שנה קשה להאמין שלא יתנהגו בהיגיון ואם משהו יתקלקל יבואו בתלונות במקום להבין שזה בלאי טבעי.

אין כזה דבר דירה בלי בעיות, תמיד יש משהו שאפשר לשפר או שצריך לסדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברגע שקנית דירה אתה אחראי עליה.

אם לדיירים הקודמים לא היו סתימות, ועכשיו לך יש - תתמודד. אתה ילד גדול.

אם התקלקל מזגן או מקרר - תתמודד. אתה ילד גדול.

מכיוון שמדובר בחברים שגרים בדירה הרבה שנים, אם היתה בעיה - מן הסתם היא תוחזקה / טופלה.

אם יהיו בעיות בעתיד - בוודאות כן. זהו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם

אנשים מבוגרים, ראו דבר או שניים בחיים, צפויים להיות פחות קטנוניים ויותר פרקטיים.

אנשים כאלה יבינו שאם פתאום יש תקלה, זה כי מכשירים מתקלקלים לפעמים ולא כי כולם מנסים להשחיל אותם.

אם הבית מוצע במחיר הגיוני למצבו ולמצב השוק, כלומר שנחסך פה עניין המיקוח האגרסיבי הנחוץ או תחושת ההשחלה, לא רואה בעיה בעסקה בין חברים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לפעמים חברים הכי טובים זה הגברים או הנשים.

ולהם בני זוג שלא חברים הכי טובים ביום יום.

שמה מתחילות הבעיות.

אם מדובר באמת באנשים זורמים, קלים ולא קטנוניים. שיודעים לקבל הכל ברוח טובה, אפשר לצאת לדרך.

אבל אם יש לפחות סוג קטנטן של מתיחות, צריך לחשוב על זה.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...