Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה שלא מצאתי לה פתרון באופן אישי.

אני נוסע בשנה סביב ה 50,000 ק"מ לפעמים יותר...

עד היום קניתי רכבים של שנתיים שלוש על הכביש (אחת טיוטה והנוכחית סיטרואן), תמיד יד 1 , פרטיות, ק"מ נמוך מהמקובל, מציאות מה שנקרא.

מחיר הקניה של המכוניות הללו, תמיד היה מתחת למחירון, אבל לא מחיר שחיטה, כי בכל זאת קשה היה למצוא נתונים כאלו.

לאחר שנה וחצי שהגעתי סביב ה 140-150 אלף ק"מ, אני מעמיד את הרכב למכירה וכך הלאה.

שמתי לב, לפחות במכוניות האחרונות, שמחיר ריאלי למכירה שנותנים לי -- פשוט מחירי רצפה, כלומר רכב מטופל רק במורשה, ללא תאונות, מתחילים בהצעות (אם בכלל יש הצעות) ב 20-30 אלף ש"ח מתחת למחירון ואפילו יותר.

עכשיו אני מתלבט...

קודם כל האם לקנות רכב חדש במימון כזה או אחר, כי אני בין כה מפסיד המון כסף על הרכב יד 2 שאני מוכר, אם אני מחשיב גם הוצאות בלאי לא צפויות שקורות לרכב שעבר את ה 100 אלף וכו ?

וגם נגיד ואקנה רכב חדש... מה יקרה למחיר שלו אחרי שלוש שנים, מי ירצה לקנות אותו במחיר נורמלי עם 150 אלף ק"מ, שהיום אתה שם מקדמה של 8000 ש"ח וקונה רכב חדש ?

אני מפספס משהו או שדרך החשיבה שלי מוטעית ?

אשמח לעזרתכם ... תודה.

פורסם

אין מה לעשות - זה המחיר של הקילומטראז' המטורף ( לרכב פרטי ) שאתה נוסע. אני מאמין שזה בעיקר לצרכי פרנסה.

עד עכשיו פעלת נכון : קנית רכבים שמורים כדי לא להתקע, אבל אחרי שכבר ספגו ירידת ערך ראשונית וגדולה.

אם תקנה רכב חדש, תפסיד יותר.

אפשרות אחרת, זה לקנות רכבים עם קילומטראז' נמוך מאוד ולמכור אותם עוד לפני שצברו נסועה כזאת שחותכת את המחיר חזק במכירה.

אני לא בטוח שתפסיד ככה פחות ( כי עדיין הרכבים יהיו יחסית חדשים שמפסידים לא מעט כל שנה ).

תאמין לי, הפסד ירידת ערך עדיף על רכבים ישנים שנתקעים וגורמים לבעלים להתקע במוסכים ולהפסיד ימי עבודה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה נוסע קילומטרז' מאוד גבוה ויש לזה השלכות.

אף אחד לא רוצה לקנות רכב בן 3 עם 150 אלף ק"מ אלא במחיר שחיטה.

לדעתי עדיף לך ללכת על רכב דיזל, קודם כל תחסוך לא מעט בהוצאות דלק, ובדיזל יותר מקובל לגמוע קילומטרז' גבוה. מנועי דיזל גם עמידים ואמינים יותר.

מצד שני יהיה לך קשה למצוא רכב דיזל לא חדש עם קילומטרז' נמוך.

תבדוק את האופציה של קניית רכב דיזל חדש 0 ק"מ ובבסיס שלו אמין (זכור לי שהיו קיה סיד), ולהחזיק אותו הרבה שנים.

הייתה תקופה שנסעתי קילומטרז' כזה (אמנם עם רכב חברה אבל חברה קטנה והרכבים היו בבעלות החברה), הגעתי עם ברלינגו ל 450 אלף ק"מ עם מנוע וגיר מקוריים. והברלינגו הזאת נמכרה בכמה אלפים בודדים בסוף (משהו כמו 6000 ש"ח).

אין פתרון פלא, בקילומטרז' כזה אתה סופג מכה בכיס, כך או אחרת.

פורסם
אתה נוסע קילומטרז' מאוד גבוה ויש לזה השלכות.

אף אחד לא רוצה לקנות רכב בן 3 עם 150 אלף ק"מ אלא במחיר שחיטה.

לדעתי עדיף לך ללכת על רכב דיזל, קודם כל תחסוך לא מעט בהוצאות דלק, ובדיזל יותר מקובל לגמוע קילומטרז' גבוה. מנועי דיזל גם עמידים ואמינים יותר.

מצד שני יהיה לך קשה למצוא רכב דיזל לא חדש עם קילומטרז' נמוך.

תבדוק את האופציה של קניית רכב דיזל חדש 0 ק"מ ובבסיס שלו אמין (זכור לי שהיו קיה סיד), ולהחזיק אותו הרבה שנים.

הייתה תקופה שנסעתי קילומטרז' כזה (אמנם עם רכב חברה אבל חברה קטנה והרכבים היו בבעלות החברה), הגעתי עם ברלינגו ל 450 אלף ק"מ עם מנוע וגיר מקוריים. והברלינגו הזאת נמכרה בכמה אלפים בודדים בסוף (משהו כמו 6000 ש"ח).

אין פתרון פלא, בקילומטרז' כזה אתה סופג מכה בכיס, כך או אחרת.

היום יש לי פיקאסו דיזל ... הגעתי ל 150 אלף

למרות שהכל בסדר טפו טפו .. יש לי אמונה פנימית כזו לא למשוך מעבר לזה ולהחליף, כי אין לה מה לעשות הזמן עושה את שלו והמכלולים מתיישנים וכל החלפה לא רק שווה כסף, אלא גם איבוד ימי עבודה וכו' שאין לי אפשרות לכך.

מזה זה אומר קניית רכב חדש 0ק"מ ? האם יש הבדל בין קניית רכב חדש ?

האם אין איפשהו מקום לרכישת רכב חדש והתחייבות לקנות אותו במחיר מחירון לאחר שלוש שנים ?

פורסם

0 ק"מ זה קנייה מחברת ליסינג או מיבואן אבל אתה תהיה היד השניה של הרכב ולא הראשונה.

הרכב חדש לגמרי, היד פחות משמעותית במקרה שלך לאור הקילומטרז', והמחיר נמוך יותר מאשר בקנייה רגילה מהיבואן.

ההנחה יכולה לנוע בין 10 ל 30% ולפעמים גם יותר. תלוי בדגם וכו'.

חפש בגוגל "0 קמ" ותמצא די הרבה מידע ואתרים עם מחירים, מוטודיל, קאר קוסט וכו'.

לגבי התחייבות לקנות את הרכב אחרי 3 שנים- לא חושב שקיים דבר כזה, וגם אם קיים - זה רק לטרייד אין ואז אתה מקובע על המחיר מחירון של הרכב החדש בלי שום הנחות. בכל מקרה בטוח שזה לא יהיה תקף עם קילומטרז' כזה.

בכל מקרה זה חרב פיפיות כי הם

פורסם

פתרון שאני רואה כהכי נכוון - לקנות חדש או 0 ק"מ ולהחזיק 6-7-8 שנים עד איזור 300 - 400 אלף ק"מ.

בסוף התקופה הרכב ימכר בגרושים אבל בסיכום הכללי תפסיד פחות כסף.

תסתכל איזה דגמים נפוצים אצל נהגי מוניות ותקנה אחד מהם.

פורסם

הדבר הכי כלכלי לדעתי זה להמשיך עם הרכב עד שימות, אם תחשב את ירידת הערך הצפויה ברכב החדש שלך, תמצא שהיא קרובה למחיר הריאלי של הרכב הנוכחי שלך.

ההוצאה העיקרית על רכב ב5 השנים הראשונות היא ירידת הערך.

פורסם

איפה יש ליסינג פרטי ל 50 אלף קילומטרים בשנה?

ל 30 אלף קיים ( ויקר יחסית ), ליותר מזה לא תמצא עסקה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בדקתי את זה לא מזמן. כל העסקעות הסטנדרטיות בליסינג פרטי מוגבלות ל 20 אלף ק"מ בשנה וזה וגם זה גבולי מאוד, יותר נכון זה יוצא יותר יקר מקניה פרטית.

עיסקאות ל 30 אלף בשנה בכלל לא ראיתי אבל אני מניח שאפשר למצוא.

ליותר מזה, אין מה לדבר או שהמחיר יהיה כזה שיגרום לך לוותר.

תחשוב שאתה לא צי עם 1000 מכוניות בו חלק נוסעים יותר וחלק פחות.

אתה לקוח של רכב אחד, את הרכב הזה חברת הליסינג צריכה לתחזק (הרבה טיפולים, הרבה החלפות צמיגים וכו') ולמכור אחרי כך ברווח. היא לא תסבסד לך אותו.

יש עסקאות ליסינג פרטי שלא כוללות טיפולים, זאת אומרת טיפולים על חשבון הלקוח. אבל ידיין עם אותה הגבלת ק"מ.

פורסם

יש לך רכב לצרכי עבודה שאתה "חורש" עליו, אתה צריך לקחת בחשבון את ההוצאות כחלק מהעניין...אין ברירה אחרת.

איך בכל זאת אפשר לצמצם הוצאות?

1) לקנות רכב אפס קילומטר (דיזל בלבד) ולהחזיק אותו קצת יותר (נניח עד 250K) ואז למכור.

2)לעשות מה שאתה עושה עכשיו.

3)לעבור לרכב ידני (אם זה מעשי) ואז בטוח תוכל להחזיק אותו הרבה מאוד (יש למשל באפס קילומטר סיטרואן C3 פיקאסו דיזל ידני ב-97,000 שקל)

אל תיקח ללב את ההוצאות, תחשוב שבלעדיהן לא היו לך הכנסות. חלק מהמשחק.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

בוא נעשה חישוב, נלך על הסכום האמצעי ממה שרשמת .בטח עלה מאז אבל לא משנה. 0.7 ש"ח על כל ק"מ חריגה. כפול 30 אלף ק"מ חריגה בשנה, ב 3 שנים אתה תשלם 63 אלף ש"ח קנס. בנוסף למחיר החודשי הרגיל שהוא באיזור 1000 ש"ח בחודש לרכב סופר מיני.

לא כולל טיפולים, לא כולל דלק וכל יתר ההוצאות. 36 אלף ש"ח + 63 קנס = כבר שילמת יותר ממה שהרכב הזה עולה כחדש. וזה רק ב 3 שנים. בזמן שהרכב יכול לשמש אותך הרבה יותר מ 3 שנים או שתמכור אותו אחרי 3 שנים בסכום יותר גבוה מ 0.

פורסם

קיבלתי לפני שנתיים וחצי הצעה מאלבר לטויוטה ורסו ל- 30 אלף קילומטרים בשנה, שגרמה לי לקנות רכב זהה מהיבואן.

פורסם

אפשר לשאול איזה רכב ובאיזה תנאים?

תשלום חודשי, עם טיפולים/בלי טיפולים וכו'.

תודה.

• תוכן חדש...