Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

לפני כחודש, החלפתי רפידות לאוטו (מאזדה 121, בימבה) עקב רפידות שחוקות.

כאשר המוסכניק החליף את הרפידות הוא הזכיר לי ואמר לי שהרכב בקרוב מאוד מגיע ל-90 אלף קילומטרים וצריך לעשות לו טיפול של טיימינג.

עכשיו, יש לי כמה שאלות, מה זה הטיימינג הזה? האם זה קריטי לעשות את הטיפול הזה? כמה זה עולה?

האם זה בטיחותי לנסוע בו עוד כשנה, ואז בכל מקרה אני אמכור אותו ואני אציין לבעלים הבאים שלו שהוא לא עשה טיימינג ושהבעלים הבאים יעשה את הטיפול בעצמו.

אגב, הרכב כבר עבר את ה-90 אלף קילומטרים ועומד בערך על 91 אלף.

תודה לעונים.

ליאור

פורסם

'טיימינג' משמעו תזמון השסתומים במנוע.

עניין זה הוא עניין קריטי מאוד, היות ובעת פעולה לא תקינה של תזמון השסתומים, יכול להווצר מצב בו שסתום נשאר פתוח בעוד שהבוכנה עולה ולא נסגר - והבוכנה פוגעת בו ושוברת אותו ואף את עצמה.

מיותר לציין שהנזק במקרה הטוב הוא החלפת/שיפוץ ראש המנוע ובמקרה הרע הרס מוחלט של המנוע.

הרכיב האחראי על תזמון השסתומים הוא רצועת גומי, שעם הזמן נהיית יבשה ובלויה, ועלולה להיקרע.

עלות החלפת הרצועה תראה כמזערית לעומת עלות התיקון במקרה של נזק.

אל תפסח על נושא זה, זהו עניין אקוטי ויש לטפלו במהרה.

חג שמח,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

בד''כ ותקנו אותי אם אני טועה

אז זה בין 80-100K ק''מ לרוב המכוניות

ושוב זהו דבר שלא משחקים איתו

וחוץ מזה טיפ קטן למכונית שלך תעשה הכל בזמן, נכון זה לא קטנוני אם 10K תעשה על 40 ק''מ יותר מה 10K אבל, לא להגזים, וגם המנוע שלך לא ילך אחרי ק''מ אחד שהיית אמור להחליף את טיימינג, אבל רצוי שלא תשתמש ותחשוב יותר על המושג ''סובל דיחוי'' או ''אח''כ''

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

לא בכל מכונית "הולך מנוע" אם נקרעת רצועת הטיימינג.יש מכוניות(פולקסווגן,אודי,וולבו ועוד)שבהם המנוע פשוט כובה ולא מניע יותר,אלה שאז מיצטרפת עלות הגרירה לעלות החלפת רצועת התיזמון.בכל מקרה כדאי להחליף את רצועת התיזמון לפי המועדים שקבע היצרן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בפיאט לדוגמה לפי מה שזכור לי מחליפים טיימינג כל 60000 ק"מ, זה משתנה לפי הוראות יצרן ועדיף להחליף קודם!!!

בכל מקרה אם יש כאן מישהו עם גולף דור 4 עם מנוע דיזל ללא טורבו והוא מוכן לנסות ולראות ולספר לי אם הלך לו מנוע מכיוון שלא החליף טיימינג בזמן אני אשמח לדעת :)

• תוכן חדש...