Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - פיג'ו 308GTi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המנוע 1.6 הזה פשוט מצויין. באמת.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

שלום

האם זהו המנוע הבעייתי שלהם ה thp 1.6 שהיה בזמנו ב ds3?

כמו כן, מה ההבדלים בין הגרסא הנ״ל לגירסא של 2017/8?

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן. ולא.

כש PSA ו BMW הבינו שהתכנון הבווארי של ה THP 156 לא משהו (בלשון המעטה...) נפרדו דרכיהם.

BMW תכננו לעצמם מנוע חדש.

PSA גרדו בראש, ישבו על צלחת של גבינות טובות עם באגט טרי ויין אדום בצד וניסו להבין היכן הבווארים שגו.

בשלב מסוים היין ורגלי הצפרדעים עשו את שלהם והצרפתים יצאו עם ראש חדש/משופר ומגדש גודש והציגו לעולם את ה THP165.

פנינה.

והיום יש להם כבר את ה THP180, שעברתו את שמו ל puretech.

פורסם

קודם כל תודה.

אז ה thp 165 זה בעצם מה שיש נכון להיום ב פיזו 308 gti?

או שלא הבנתי נכון?

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

אתה בטוח שמנוע ותיק שעובר שיפורים עם הזמן לא יהיה אמין יותר ממנוע חדש?

תראה מה קרה לבואינג שהתקינו מנוע חדש :-o

פורסם

תודה על המבחן, כתוב יפה ומעביר את המסר.

בכל זאת, חסר לי קצת ההבדלים (אם היו) במתיחת הפנים, ואם ממש מגדילים ראש גם קצת הרחבה על עלויות תחזוקה (אלו הצפויות, לא הבלתי צפויות), נושא שנרמז עליו קצת בענייני בלמים, אבל אפשר להרחיב אם יש עוד כמה הוצאות יקרות מהסטנדרט / בתדירות גבוהה מהצפוי (זוכר שמועה על שמן גיר, אולי יש עוד משהו?)

ובכל אופן, אם כבר מעלים הצעות, היה יכול להיות מאוד מעניין אם אפשר היה להרים מבחן / כתבה על משפחתיות ספורטיביות משומשות, משהו בסגנון "איך לקחת את הדודה מפ"ת לפצאל בעד 100,000₪, ולהישאר בחיים". שיהיה גם קצת רלוונטי למי שלא הולך להוציא מחר 200+ על רכב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אבל בואינג גם שינוי מהותית את מרכז הכובד של המטוס , דבר שגרר שינויי תוכנה מאסיביים שלא תוקשרו לנהגים בכלל.

ההיסטוריה של thp דיי מעניינת. למעשה הגרמנים בשלב די מוקדם גילו בעיות בסדרות המיני שלהם.

הם למעשה התחילו לחקור ולעשות שינויים והתקדמו לא רע . השינוי הגיע מכיוון לא צפוי , ההנהלה החליטה לעבור במכוניות כאלו למנועים נקיים יותר, בעלי שלושה צילינדרים בכדי לעמוד בתקנים המתגבשים (מהלך שקרה במקביל גם בפולקסוואגן).

ככה המנוע ההוא עם כל הידע נמסר לצרפתים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

למרות שנהגתי לא מעט בכלל ברכב הזה הצטרפתי למבחן עם מני ושמחתי לנהוג בדיוק באותו כביש שרק כמה ימים לפני הייתי עם ה I30N.

יש לציין שאני פאנבוי גדול של פיג'ו. היתה לי 208GTI, יש לי DS3 וכמעט קניתי את ה 308.

כתבתי לא מעט בדיון של ה I30N במה היא יותר טובה מהפיג'ו אבל זה היה אחרי כמה חודשים שלא נהגתי ב 308... עכשיו הכל היה טרי יותר. שימו בצד את כל הטכנולוגיה של ה I30N, האגזוז המגניב והמחשב הבאמת מדהים. ה 308 פשוט יותר מהנה. בפער. הזנב יוצא בקלי קלות בצורה מאוד נשלטת אפילו לנהגים לא מנוסים כמוני, אתה מרגיש שאתה מפתח קצב יפה מהר מאוד. הכל פשוט מרגיש ממש ממש כיף. כיף שהרגשתי הרבה פחות ב I30N.

אין טעם לחזור על כל מה שנכתב על הרכב הזה שוב ושוב ושוב, פשוט נזכרתי שהיא באמת מדהימה ולדעתי הכי טובה בקטגוריה. בפער.

קצת לשלילי:

הגיר מציק לי, הוא יכול להיות טוב יותר. המולטימדיה ששולטת בהכל די גרועה ולא מתפקדת כמו שצריך. המושבים אומנם נוחים ונראים מעולה אבל לא מספיק אוחזים (לעומת ה GTI PERFORMANCE לדוגמה). הבלמים (והאחזקה באופן כללי) יקרים להחריד ולא מחזיקים מספיק.

נ.ב.

האכזבה על הפנים של מני כשסיפרתי לו שהסאונד ב SPORT מגיע מהרמקולים היתה priceless.

פורסם

אכן, בתחילה ש״כוכב השחר״ אמר לי שהסאונד מגיע מהרמקולים, לא האמנתי. עצרנו בצד, הורדתי את חלון דלת הנהג ונתתי בגז כדי לאמת את דבריו. מה רבה האכזבה שגיליתי שהוא צודק. איזה בזבוז של שני אגזוזים.

אבל תוך כדי 3 ימי המבחן, חשבתי לעצמי שהסאונד ממש טוב, והוא מסונכרן היטב עם המנוע. זה כיף וזה מה שחשוב.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
שלום

האם זהו המנוע הבעייתי שלהם ה thp 1.6 שהיה בזמנו ב ds3?

כמו כן, מה ההבדלים בין הגרסא הנ״ל לגירסא של 2017/8?

המנוע הבעייתי היה מגרסת THP156. הדבר המשותף היחיד בין שני המנועים הוא בלוק המנוע, הראש שונה, משאבת ההזרקה שונה, מגדש הטורבו ומצנן הביניים שונים וגם מערכת ניהול המנוע. בגרסה זאת, גם הבוכנות מחוזקות.

גם גרסת המנוע הזאת, גם זאת של ה-208GTi אמינות ומוצלחות.

לגבי מתיחת הפנים, המנוע עודכן לעמידה בתקן יורו 6.2, תוך שמירה על ההספק אך שינוי בעקומת הכח. כמו כן, היו מספר עדכונים לעיצוב, בעיקר בחזית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

אך היא בהשוואה ל208 GTI?

נראה לי שהרכב מנצח במחיר הזה, במשקל כזה 1200 קג, ולא הייתי שותל

מנוע 2.0 כבד יותר, זה כנראה כל הקסם שלה. פיזו חוזרות למקורות שלהן

כנראה. חבל שאין גירסה אוטומטית לעצלנים כמוני.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
פורסם

האמת שבעניין הסאונד מהרמקולים, הם עשו עבודה ממש טובה, אם לא הייתי קורא לפני כן על הרכב ויודע שזה מגיע מהרמקולים, לא הייתי מנחש.

זה נשמע ממש טוב ולא מזוייף או מלאכותי מידי.

המנוע עצמו סופר חלק וחזק וטס בסל"ד בקלילות.

יחסי העברה של הרכב קצרצרים וזה מסוג הרכבים שבשיוט במהירויות גבוהות מרגיש שכאילו חסר עוד הילוך

ידית ההילוכים בעלת תפעול בינוני כיאה לרכב צרפתי, ככל הנראה שמעולם הם לא יגיעו לשלמות של הסיוויק טייפ אר באספקט זה, וחבל.

כן, יש השהיית טורבו מורגשת, יותר גדולה מהזכור לי במגאן rs265.

בסופו של דבר ה-308GTI מביאה לקטגוריה שילוב של הנאה מנהיגה, היא קצת פרועה וגסה יותר מהמגאן rs ובטח שמגולף GTI, מרגישה איכותית בהחלט והמחיר תחרותי.

אני מעדיף אותה על היונדאי N, קודם כל בעיקר בגלל שהיונדאי ממש לא עושה לי את זה פנים וחוץ.

מלכת הקטגוריה, הסיוויק, טובה ובעלת יכולות יותר, אך גם יקרה, מוגבלת 2 נוסעים מאחור וגם מוחצנת מאוד לעומת האלגנטיות של הצרפתיה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...