Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תורי הגיע - טבעת אירוסין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לקחת לבדיקה רכב ששווה פחות מ110k זה מגוחך? מי מחליט מה רף הגיחוך?

אני שמח מאוד שיש מי שבשבילו הסכומים האלה הם כסף קטן, ושלא אכפת לו מי יעבוד עליו ואיך, כשמדובר בהם. אך המציאות קצת שונה, וזה לא נכון עבור כולם.

גם ב5000 שקל אפשר (ואפילו יותר סביר) לקבל זיוף או אבן שלא מתאימה לנתוני המכירה. מי שלא אכפת לו, סלאמתק. לי כן היה חשוב לוודא שלא עובדים עלי בתחום שאין לי דרך לבדוק בעצמי.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

רוב האוליגרכים לא גולשים פה באוף טופיק.

אין קשר ממש בין הרכב לטבעת.

הטבעת היא תכשיט.

מטרתו אסתטית בלבד.

התעודה לא תוסיף ליופי של הטבעת.

גם נתונים מרשימים לא.

התעודה מטרתה במידה ותרצה למכור את האבן בעתיד ואתה מפחד שעובדים עליך.

גם אז - אתה יכול לקנות טבעת בסכום גבוה מאוד מערך האבן/זהב ולשלם המון על עיצוב ואז אתה תקבל משמעותית פחות ממה ששילמת עם התעודה.

לגבי האבנים הקטנות. המשמעות של התעודה פה זניחה לחלוטין.

נגיד במקום לקבל אבן 0.43 תקבל 0.39 והצבע והניקיון יהיו דרגה פחות.

כמה האבן תהיה שווה פחות בresale?

וכמה תשלם יותר על האבן כי היא באה עם תעודה?

ושוב אל תשכח שמחיר הטבעת הוא לא נטו מחיר חומרי הגלם.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

טבעות הנישואין זה גרושים מכיוון שאסור הילכתית שיהיו משובצות. שלי עלתה פחות מ400 ושל אשתי כ700 כי היא החליטה לשדרג ל18 קרט כדי שהיא לא תעלה 300. זה נטו משקל הזהב כפול מחיר של כ200 שקל לגרם.

אני הוצאתי על טבעת האירוסין קצת פחות ממשכורת נטו אחת שלי דאז. זה מה שהרגיש לי כמוצדק.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

חברים, המון תודה על כל התגובות. קראתי הכל בעיון רב ולא התפניתי לענות כפי שצריך.

אני רוצה במיוחד להודות לאלה שמנסים להניא אותי מלהוציא סכומים גבוהים, מעריך זאת המון (ללא ציניות). אני רק רוצה להדגיש מספר נקודות לגבי התקציב:

1) כתבתי שהוא באזור ה6000 (ולא 10,000). זה הסכום שחשבתי שיתאים ולגמרי לא חייב להוציא את כולו.

2) לגבי ה"כיס" שלי שהוזכר פה בשילוב עם המלצות לשמור את הכסף לדברים אחרים- מסגרת התקציב לא נקבעה באקראי אלא מתוך מכלול שיקולים והערכות שביצעתי. זה לא יהיה במקום דברים אחרים. זו אינה גחמה. אני לא נכנס לחובות. אינני שובר חסכונות. באמת, מבלי להיכנס לשיקולי תקציב, זה לגמרי בסדר מבחינתי.

3) בהמשך לסעיף הקודם, אני לא אומר שאני בהכרח אתאמץ להוציא את ה6000 על הטבעת. אני לא מבין מספיק בנושא בשביל לדעת למה לצפות. כתבתי את סכום המקסימום שאני מרגיש בנוח להקצות לנושא ביחד עם מספר שאלות נוספות בשביל שההמלצות יהיו קונקרטיות ככל הניתן למקרה שלי (כלומר, שלא יועלו הצעות והכוונות לסכומים של עשרות אלפים מצד אחד ושלא ישלחו אותי למתקני ה"טבעות בשקל" בכדורי פלסטיק מצד שני).

בנוגע לתעודה: מבחינתי זו הדרך היחידה שלי לוודא שאני מקבל את מה שאני משלם עליו ולא גוש זכוכית.

מההמלצות עד כה אני מתכוונן לסיבוב בבורסה ולחפש טבעת מוכנה (כלומר לא להיפגש עם צורף לרכישת אבן בנפרד). אנא תקנו אותי אם אני טועה.

מוזמנים להמשיך לשתף בניסיון/ דיעה שלכם בנושא, זה עוזר המון.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

בנוגע לתעודה: מבחינתי זו הדרך היחידה שלי לוודא שאני מקבל את מה שאני משלם עליו ולא גוש זכוכית.

/QUOTE]

אם הדבר היחיד שאתה מפחד ממנו הוא הקטע של רמאות "יהלום VS לא יהלום", לצורפים יש מכשיר שמזהה אבנים יקרות מסוגים שונים, בין השאר יהלומים. קפיצה לאחד ובדיקה תעלה לך 10 דקות וכנראה גם 0 שקלים.

במספר דקות אדם שלחלוטין לא עוסק בתחום, כמוני, יכול גם להראות לך איך עפ"י שבירת האור אתה מזהה אם זה יהלום או זכוכית/זירקון וכו'.

פורסם

וגם כדי לוודא שלא מוכרים לי יהלום מאיכות נמוכה במחיר של כזה מאיכות גבוהה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לא אתייחס לסכומים אך אני בזמנו לפני כ 6 שנים חיפשתי משהו יחודי ומיוחד וכל דבר היה נראה לי פשוט אותו דבר עד שהגעתי לחנות ''שחיבר'' במתחם הבורסא, יש להם דברים יחודיים ויפים לטעמי כמה רמות מעל.

אני רכשתי את זאת: http://www.sheibar.co.il/itemDetails.asp?itemId=477&categoryId=59&pageRedirectName=side.asp

אציין שמיתישהו אחרי כ 3 שנים אולי אפילו יותר נפל אחד היהלומים הקטנים, הגעתי אליהם ואפילו בלי תעודה הם ידעו שזה טבעת שלהם ותיקנו, שירות מעל ומעבר, כמובן שיש גם תעודה לטבעת!

ממליץ בחום, אגב רק מלעיין באתר שלהם אפשר לראות שהם מיוחדים.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

במידה ואתה קונה מהבורסה אין שום סוחר שימכור לך זכוכית/יהלום מטופל/יהלום סינטטי. אתה היית מסכן רישיון/מוניטין בשביל 5000 ש''ח ?

בשביל להיות רגוע תוסיף בסביבות ה-200 ש''ח ותקבל תעודת IGL, הם לא משקרים לגבי מקוריות היהלום(לגבי הפרמטרים כבר ציינתי).

מבחינת מחיר ג'קסון שהומלץ פה ממש סבבה, אם כי זה ממש כמו שוק.

*שים לב: יש מקומות זולים שלוקחים יציקה של טבעת ליהלום 1 קרט ומשבצים 0.5 וכו'... זה מתכון לבעיות!

פורסם

אני קניתי את הטבעת אירוסין בדניאל מתת (בסכום דומה למה שהוזכר פה, וללא שהרגשתי שזה גורם לי לעול כלכלי גדול, פשוט זה סכום שהרגשתי שנכון לי להקציב לזה).

יכול לציין שהשירות היה מצוין (גם שם קצת מרגיש כמו ׳שוק׳, אתה כמובן יושב עם מישהו באופן אישי וכו׳ אבל יש תנועה גדולה של אנשים).

במקרה שהיא אספתי את הטבעת יומיים וחצי לפני שטסנו לחו״ל, כשהגעתי הביתה שמתי לב שיש חוסר תאימות בין התעודת אחריות של דניאל מתת (לגבי היהלום) לבין IGL?, כמו כן היה צריך להקטין את הטבעת.

הגענו לדניאל מתת שבועיים אחרי ההצעה, הם ראו שעשו טעות, היהלומן אמר ששמו בטעות את היהלום הלא נכון ובדרגה נמוכה ממה שביקשתי, עקב כך שגם היה צריך להחליף את היהלום וגם להקטין את הטבעת הם פשוט עשו טבעת חדשה בגודל המתאים עם היהלום המתאים.

בשורה התחתונה היינו מרוצים מהיחס ומהשירות, ככל הנראה נחזור לשם גם לקנות את הטבעות נישואין.

פורסם

טבעות נישואין זה זהב נטו, עדיף לעשות סיבוב בעיר מיגוריך..

יהלומים באמת הכי טוב ללכת לבורסה, עשינו שם טבעת אירוסין וגם עגילים 7-8 שנים אחרי, בביקור השני ראה שהטבעת דורשת ריענון, הציע לעשות ללא תשלום במעבדה שלהם.. הבעיה היחידה שאני לא זוכר את שם החנות. :lol: לאישתי יש ניווט מובנה יותר טוב מ-GPS, אז היא תמצא את הדרך לשם ללא בעיה במקרה הצורך. :roll:

פורסם
טבעות נישואין זה זהב נטו, עדיף לעשות סיבוב בעיר מיגוריך..

יהלומים באמת הכי טוב ללכת לבורסה, עשינו שם טבעת אירוסין וגם עגילים 7-8 שנים אחרי, בביקור השני ראה שהטבעת דורשת ריענון, הציע לעשות ללא תשלום במעבדה שלהם.. הבעיה היחידה שאני לא זוכר את שם החנות. [emoji38] לאישתי יש ניווט מובנה יותר טוב מ-GPS, אז היא תמצא את הדרך לשם ללא בעיה במקרה הצורך. :roll:

את הריענון אני מקווה שעשה מול עיניך הרואות, אחרת "ריענון" כזה יכול להסתיים בהחלפה של יהלום לאחד מדרגה נמוכה מזו המותקנת.

כנ"ל בעיצוב טבעת מחדש - תמיד מול הדלפק.

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם

סתם הערה דרך אגב (לא לסכול אותי - זו לא המלצה אלא הערה), יהלום עם תעודת GIA אפשר לקבל עם מספר סריאלי חרוט בלייזר על היהלום עצמו.

גם אנחנו היינו צריכים הקטנה של הטבעת וכשהיא הייתה מוכנה ביקשנו שיקריאו לנו את המס' מהיהלום. לקחו אותנו לחדר אחורי שבו משבץ שם את הטבעת תחת מיקרוסקופ, הקריא את המספר והשוותי לזה שבתעודה.

פורסם

גיא, מזל טוב!

מאחל לכם המון אושר ואהבה.

אם אתה רוצה, נזכרתי שהיה לי מכר שלמד אתי בתיכון ולמשפחה שלו יש חנות תכשיטים. באתר שלהם אתה יכול ממש לסנן לפי צורת טבעת, מחיר וכו' ותקבל כל מיני הצעות.

גם אם לא תרכוש בסוף עדיין תוכלו אתה והשטן לעתיד, סליחה חמותך, לבחור ביחד טבעת או כיוון של מה אתם מחפשים.

http://www.blankitny.com/

תהנו.

נ.ב. - אני לגמרי מבין את הרצון שלך להשקיע ולא רואה בזה בעיה. במקומך הייתי לחלוטין משתדל לקנות טבעת מושקעת שהיא תאהב שגם די קרובה לתקציב שלך, כי גם אם זה לא באמת מעניין אותה, היא תרגיש טוב כשהיא תקבל אותה וזה שווה הכל לדעתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

את טבעת האירוסין וטבעות הנישואין שלי ושל אשתי רכשתי בשחיבר ברמת גן, והם מומלצים בחום. אני ממליץ גם על קורט, שקרובים אליהם ממש, קניתי מהם תכשיט נוסף לאשתי, וקיבלתי מאלעד שירות לא פחות ממדהים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

קודם כל, מזל טוב.

לעניין, נשגב מבינתי!

אנשים צעירים בלי גרוש על התחת, בלי דיור, בתחילת דרכם המקצועית, מפוצצים אלפים על קישקוש כמו טבעות אירוסין( מה נהיינו? ערבים? נוצרים? מי מיתארס בכלל?) ופותחים דיונים על נקודות ביהלומים...

התחרפנתם כולכם.

כמו שכבר הצעתי בשירשור זהה בעבר, קח אותה ליציאה, תבוא למכונות האלה שאתה שם 5 שקל, מסובב ויוצא לך צעצוע לילדים, תוציא ככה טבעת, תכרע ברך ותשאל אם תינשא לך.

כל ההשקעה בטבעת אירוסין מיותרת לחלוטין, האקט עצמו הוא הקטע שיזכר.

את העיקרון הזה הבינה ויישמה היהדות לפני 2000 שנה לטבעות נישואין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...