Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

כרגיל, מידי שבועיים שלושה אני משתף אותכם בבעיות הרכב שלי. והפעם: ריח דלק מהאגזוז.

היום בבוקר, מנוע קר לגמרי, צו'ק פועל עצרתי בצד עם מנוע פועל וירדתי לדקה. מכיוון האגזוז היה ריח דלק לא קטן מלווה בעשן לבן מהאגזוז. (העשן נעלם לחלוטין שהמנוע התחמם).

הריח לא מורגש כלל בתוך הרכב. מכיוון שהרכב הקודם שלי עלה באש עקב נזילת דלק מלווה בריח דלק השאלה היא מה זה? מה הבעיה? (בחיפוש לא מצאתי תשובה לבעיה).

אונו 93' מנוע 1.4 שעבר 107700 ק"מ.

תודה לכל העוזרים

גיא.

פורסם

QUOTE=צביקה.]לגיא שלום רב!

כפתור הריח במקלדת שלי לא תקין כרגע, וגם המצלמה שמכוונת לרכבך לא תקינה כרגע,

לכן לא מתאפשר לי , ולחברי הפורום לגלות האם הבעייה היא של נזילת דלק, תצרוכת דלק גבוהה שמתבטאת בתערובת עשירה, שמלווה בריח של דלק לא שרוף ועוד...!

לכן נזדקק הפעם לשרותך, על מנת לאבחן זאת, ולעדכן אותנו, יש אפשרות נוספת שתגש למוסך אמין לקבל אבחנה מדוייקת !

בהצלחה

זה היה רגע אחד של ציניות , המתחייב מנוסח השאלה!

בברכת חג פורים שמח!

ותמיד לשרותך סטיו ידידנו!

בברכה

צביקה קרבורטורים

נתניהצביקה שלום

הכוונה שלי (אולי לא ניסחתי את השאלה נכון) היא מה התקלות הנפוצות שדבר כזה קורה? לי לא נראה שיש נזילת דלק כי ריח הדלק לא מורגש בתוך האוטו וכמו כן לא רואים שנוזל דלק.

מה זאת אומרת "תצרוכת דלק גבוהה שמתבטאת בתערובת עשירה שמלווה בריח דלק לא שרוף"? שמתי לב מזמן שתצרוכת הדלק עלתה אבל לא בדקתי בדיוק.

דרך אגב יש טסט לאוטו עוד חודשיים יש סיכוי שיכשילו אותי על זיהומים מהאגזוז בגלל זה?

פורסם

מחזק את דבריו של צביקה - קרבורטור וצ'וק שאינם תקינים יכולים לגרום לבעיות כאלו.

לגבי העשן הלבן - יש סיכוי סביר שמדובר בלחות שצטברה בתוך האגזוז. במיוחד לאור העובדה שאתה אומר שהיא נעלמה לאחר שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה. אופייני להנעות קרות אחרי לילות קרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מבין שגם הבעיה הזו היא בגלל הקרבורטור. (או נזילת דלק- וזו הסבירות הנמוכה) חבל מאוד שקניתי את הרכב לפני כ- 4 שנים לא קניתי אונו עם הזרקת דלק זה היה יכול לפתור לי הרבה בעיות. אז לא הבנתי בזה..

בכל מקרה שיפוץ לקרבורטור אני יעשה בחוה"מ פסח.. אם "סבלתי" מהבעיות האלו יותר מחצי שנה (!) אז אפשר למשוך את זה עוד טיפה..

היום כמעט נכנסו בי מאחורה כי נסעתי בעיר על 40 קמ"ש (ביוקנעם באיזור התעשיה. מי שמכיר יודע שזה איזור צפוף מאוד מאוד) ונדבק אלי רכב מאחורה והמנוע החליט להתכבות תוך כדי נסיעה! (כיבויי מנוע תוך כדי נסיעה זו תופעה נדירה, המנוע מתכבה בעיקר ברמזורים) מזל שהצלחתי לדרדר את הרכב הצידה ואח"כ להניע.

תודה על התשובות בקשר לבעיה- ותודה בעיקר לצביקה על ההסבר המפורט!

פורסם

QUOTE=stio]אני מבין שגם הבעיה הזו היא בגלל הקרבורטור. (או נזילת דלק- וזו הסבירות הנמוכה) חבל מאוד שקניתי את הרכב לפני כ- 4 שנים לא קניתי אונו עם הזרקת דלק זה היה יכול לפתור לי הרבה בעיות. אז לא הבנתי בזה..

בכל מקרה שיפוץ לקרבורטור אני יעשה בחוה"מ פסח.. אם "סבלתי" מהבעיות האלו יותר מחצי שנה (!) אז אפשר למשוך את זה עוד טיפה..

היום כמעט נכנסו בי מאחורה כי נסעתי בעיר על 40 קמ"ש (ביוקנעם באיזור התעשיה. מי שמכיר יודע שזה איזור צפוף מאוד מאוד) ונדבק אלי רכב מאחורה והמנוע החליט להתכבות תוך כדי נסיעה! (כיבויי מנוע תוך כדי נסיעה זו תופעה נדירה, המנוע מתכבה בעיקר ברמזורים) מזל שהצלחתי לדרדר את הרכב הצידה ואח"כ להניע.

תודה על התשובות בקשר לבעיה- ותודה בעיקר לצביקה על ההסבר המפורט! יש פתגם שאומר" אל תדחה למחר מה שאתה יכול לעשות היום"!

כבוי רכב בשעת נסיעה , מסוכן ביותר , ואמור לשכנע אותך שאין למשוך יותר את הבעייה,

על מנת שחס ושלום הרכב לא יהפוך , ל"טוטל לוס" והמבין יבין!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

QUOTE=צביקה.]יש פתגם שאומר" אל תדחה למחר מה שאתה יכול לעשות היום"!

כבוי רכב בשעת נסיעה , מסוכן ביותר , ואמור לשכנע אותך שאין למשוך יותר את הבעייה,

על מנת שחס ושלום הרכב לא יהפוך , ל"טוטל לוס" והמבין יבין!

בברכה

צביקהאתה צודק בהחלט.. אבל אם הייתי יכול לעשות היום לא הייתי דוחה למחר.. ככה זה שאני בצבא כל יום משעה 6:00 עד 19:30 ולפעמים יש גם תורניות.

את הטיול לנתניה אני יעשה בחוה"מ. וחוץ מזה קצת מפחיד לנסוע עם האוטו לבד במצב הנוכחי שלו (אי אפשר לדעת מה יקרה. יתחמם, יתכבה ולא יניע וכ').

כיבוי מנוע בשעת נסיעה זה אכן דבר מסוכן מאוד אבל זה קורה לעיתים רחוקות מאוד. (קרה לי עוד פעם אחת אבל זה היה בכביש מהיר [יוקנעם- חיפה] ואז הייתי על 110 קמ"ש. שהגעתי ל- 60 עצרתי בצד. אז לא היה רכב מאחורה). המנוע מתכבה בעיקר בהמתנות ברמזורים ובתמרורי עצור וכ' אבל אני כבר רגיל לתופעות האלו ואם מתכבה אני ישר מניע וממשיך בנסיעה. אם לא מניע בלי גז אז אני מרים בלם יד ומניע. פשוט היום גיליתי שיש גם ריח של דלק מהאגזוז ופחדתי שזו איזה נזילת דלק או משהו, כי אז יכול הרכב לעלות באש וכבר הייתי בסרט הזה. תאמינו לי זה לא נעים..

פורסם

אצלי אחרי הנעות בבקרים ו/או בלילות קרירים, יוצא מהאגזוז עשן שנראה עם טיפה לחות(נראה כי יש בו מעט אדים, או שהמערכת פליטה התקררה כך שהפרשי הטמפ' מעבים את הגז הנפלט מהאגזוז).

כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה התופעה נעלמת.

ה-"אדים" הנ"ל מלווים בריח קליל של דלק, שעובר גם הוא כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

אם אני מתחיל נסיעה כשהמנוע קר בלילה אני יכול לראות במראה את גזי הפליטה הצבועים לבן.

יש ממה לחשוש? מאזדה לאנטיס F 97' ידנית הזרקה. 1800

פורסם
אצלי אחרי הנעות בבקרים ו/או בלילות קרירים, יוצא מהאגזוז עשן שנראה עם טיפה לחות(נראה כי יש בו מעט אדים, או שהמערכת פליטה התקררה כך שהפרשי הטמפ' מעבים את הגז הנפלט מהאגזוז).

כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה התופעה נעלמת.

ה-"אדים" הנ"ל מלווים בריח קליל של דלק, שעובר גם הוא כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

אם אני מתחיל נסיעה כשהמנוע קר בלילה אני יכול לראות במראה את גזי הפליטה הצבועים לבן.

יש ממה לחשוש? מאזדה לאנטיס F 97' ידנית הזרקה. 1800

אלעד תנוח דעתך עליך, הכל תקין אצלך , סע לשלום!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...