Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רק אותי מפתיע בכל העניין הזה שהפנדה הוא רכב נמכר מאוד - אפילו שלא הוחלף כבר 7 שנים ?

הפנדה במקום 19. למה זה מפתיע אותך יותר מזה שהרכב השני הכי נמכר באירופה (ומספר אחד במקומות כמו פורטוגל למשל), זה הקליאו שגם כבר בת שש?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

זו ידיעה עיתונאית שבעיקר מעידה על איכות העיתונות הרלוונטית ופחות על התוכן.

אין דבר כזה אירופה. באירופה יש שורה ארוכה של מדינות, לכל אחת מהן הכלכלה המקומית שלה והחינוך הפרוטקציונרי שגורם לאוכלוסיה שלה לקנות מתוצרת מקומית.

הדוגמא הקיצונית ביותר היא כמובן גרמניה הגדולה. זה נתון המכירות בגרמניה לפי דגם:

https://www.best-selling-cars.com/germany/2018-full-year-germany-best-selling-car-models/

חמשת המקומות הראשונים הם מותגים גרמניים אבל חדי העין ישימו לב שלמעשה כל המכוניות, עד מקום 29(!), הן למעשה מכוניות גרמניות (סקודה, סיאט ומיני בבעלות גרמנית כשפורד אירופה מפתחת את המכוניות שלה בקלן וגם מייצרת את רובן במפעלים בגרמניה).

אחרי גרמניה הקיצונית, מגיעה צרפת, השניה בגדלה אבל הקיצונית רק טיפה פחות. זה נתון המכירות בצרפת לפי דגם:

https://www.best-selling-cars.com/france/2018-full-year-france-best-selling-car-models/

גם כאן, המוטיב ברור כשמש. עד המקום ה13, כל המכוניות צרפתיות לעילא ולעילא (כמובן, בהנתן שדאצ'יה היא חברה בבעלות צרפתית).

אלה הגדולות והקיצוניות אבל בצורה כזו או אחרת זה חוזר לאורך ולרוחב היבשת. האיטלקים קונים בצורה דיספרופורציונאלית לחלוטין פיאט (פנדה, אגב, מכאן הנתון), הספרדים סיאט, הצ'כים סקודה, הרומנים דאצ'יה, השבדים וולוו וכו...

אז אם אין קורלציה בין המדינות השונות בתוך היבשת המופרדת, למה שתהיה קורלציה כלשהי עם ישראל?

פורסם

בצרפת למשל, אין סטיגמה לתוצרת המקומית... בין היתר כי שם זה זול יותר לרכוש רכב, וניתן להחליף יחסית בקלות תוך מספר שנים (לפני שהאחריות נגמרת :lol: ).

בישראל, שים לב שהכוכבות הן מה שיש בציי הליסינג. זה מה שהצי קונה, כי זה בסיס זול, ויש לו עוד הנחות "שקר כלשהו" ו"קומבינה 1000, 2000, 3000 ו-4000" פה ושם. אז זה מאד זול להביא ספציפית את הרכבים הללו. אז זה מה שמוכרים.

אם היו עושים השוואה דומה בין מוכרים פרטיים בלבד בארץ (קרוב לבלתי אפשרי לביצוע) התמונה הייתה שונה מאד לדעתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אירופה זה לא רק גרמניה וצרפת.

לדעתי גרמניה זו לא דוגמה כל כך טובה מכיוון שיש הבדל לנהוג שם על 180 (או יותר כמובן) בין מרצדס לפיאט...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

נכון זו טבלה שמסכמת נתונים של לא פחות מ 30 מדינות, אם קליאו למשל היתה מצליחה יפה רק בצרפת אבל בשאר המדינות היתה כישלון אז היא לא היתה מתברגת ככה גבוה.

ברור שלכל מדינה יש את הדירוג שלה אבל הדגמים המובילים פה מצליחים יותר בממוצע משאר הדגמים, פורד פיאסטה למשל זה רכב שרץ חזק גם ואין לו קשר לתוצרת מקומית.

פורסם
נכון זו טבלה שמסכמת נתונים של לא פחות מ 30 מדינות, אם קליאו למשל היתה מצליחה יפה רק בצרפת אבל בשאר המדינות היתה כישלון אז היא לא היתה מתברגת ככה גבוה.

ברור שלכל מדינה יש את הדירוג שלה אבל הדגמים המובילים פה מצליחים יותר בממוצע משאר הדגמים, פורד פיאסטה למשל זה רכב שרץ חזק גם ואין לו קשר לתוצרת מקומית.

לא לגמרי נכון לשתי הנקודות.

חצי מהמכירות של הגולף היו בגרמניה. בלי השוק הגרמני, היא היתה מוכרת בערך כמו הקשקאי החצי מלוכסנת, רחמנא ליצלן.

כמעט 40% מהמכירות של קליאו היו בצרפת. בלי השוק הצרפתי היא היתה מוכרת בערך כמו האחות מהצויקה והמיטיטיי.

ולגבי הפיאסטה, היא ה"קליאו" של השוק השלישי (שבבדיקה שעשיתי עכשיו מסתבר שדווקא מכר קצת יותר מהשוק הצרפתי). כ35% מהמכירות של הפיאסטה הלכו לשוק הבריטי. זה כשלעצמו לא מפתיע בהנתן המצב של תעשיית הרכב הבריטית העצמאית וההיסטוריה הארוכה של פורד בבריטניה.

אין שום פרופורציה בנתח השוק של כל אחת מהמכוניות האלה בשווקים ה"ביתיים", לנתח השוק שלהן בשווקים האחרים.

פורסם

פורד פיאסטה למשל

הזכרת לי משהו.

FORD.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין שום פרופורציה בנתח השוק של כל אחת מהמכוניות האלה בשווקים ה"ביתיים", לנתח השוק שלהן בשווקים האחרים.

אלא שצרפת היא לא המדינה היחידה בה הקליאו היא המכונית הכי נמכרת .

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

תנאי השוק בעולם שונים לחלוטין מאשר כאן.

אצלנו יש הטייה ברורה לדגמים שמככבים בחברות הליסינג ופחות ל"בחירה חופשית" של רוכשי הרכב.

בנוסף, מכיוון שאין לנו יצרנים מקומיים ואפילו לא מפעלי הרכבה מקומיים כמו בבלגיה, אנגליה, צ'כיה, טורקיה... לקהל הרוכשים אין את אותה זמינות של יצרנים מסויימים.

טויוטה מוכר יפה בצרפת את הדגמים שמיוצרים בצרפת. גם באנגליה הונדה מוכרת יפה את תוצרת המקומית. (ואסור לשכוח שבאנגליה מייצרים לשוק המקומי את הדגמים בעלי הגה ימני)

מדיניות המיסוי שלנו הורגת את אירופה כפי שאפילו בדנמרק שבה המיסוי דומה לנו המחירים זולים יותר.

תוסיפו לזה שהאירופים חובבי דיזל וגירים ידניים ותקבלו הטיות שונות לגמרי מכל מה שניתן להשוות מולנו.

כדיברי הילדים - לא פייר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הצרפתים אחראים לכמעט 40% מהמכירות של הקליאו.

האימפריה הפורטוגזית העצומה (שוק רכב שזהה בגדלו לזה של מדינה לבנטינית חסרת חשיבות שכולנו מכירים ומוקירים) אחראית לכמעט ארבעה אחוזים(!) מהמכירות של הקליאו באירופה! אין לזלזל בכמעט ארבעה אחוזים (!) שהרי אם נוריד ממניין הקליאו את כל 12,000 החתיכות שהיא מכרה בפורטוגל הרי שמיקומה ברשימה...

לא יזוז לשום מקום.

ובחזרה לנקודה העקרונית:

נתח השוק של מכוניות צרפתיות בצרפת עומד על 57.4%:

https://www.marklines.com/en/statistics/flash_sales/salesfig_france_2018

נתח השוק של מכוניות צרפתיות בפורטוגל עומד על 28.1%:

https://www.marklines.com/en/statistics/flash_sales/salesfig_france_20181

57.4% זה כפול מ28.1%. פרופורציה? לא כאן.

פורסם
לאירופאים זול יותר תוצרת בית מבחינת אחזקה, אצלנו ההפך.

אבל עלות הרכישה גבוהה יותר.

חוץ מזה אני לא מסכים עם הטענה שלך, הטיפולים הכי זולים שהיו לי אי פעם ברכב היו ברכב אירופאי דווקא - בפיאט שאני מחזיק כרגע. גם ברנו לא שילמנו סכומים חריגים שהייתי מגדיר אותם כיקרים מיפניות או קוריאניות. די דומה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...